Zwitserland - Engadin - vlinderreis, 8 dagen Vlinderfestival in Unterengadin

« Terug naar overzicht
Voldoende deelnemers
Groepsreis - Bloemen en vlinders kijken

Vlinderreis vanuit hotel

Wie in juli naar de bergen van Unterengadin gaat, treft daar een waar vlinderfestival. Vele soorten blauwtjes, erebia’s en parelmoervlinders fladderen dan rond op de bloemrijke graslanden. Je kunt er op een korte wandeling door de bloemenweiden moeiteloos vijf soorten dikkopjes tegenkomen. Ook de apollovlinders laten zich bewonderen tijdens hun prachtige glijvluchten. Begeleid door twee vlinderspecialisten! Reis in samenwerking met De Vlinderstichting.

Uniek aan deze reis

 • Begeleiding door vlinderkenners bij uitstek Kars Veling en Jurriën van Deijk
 • Gebruik van twee minibusjes en dus flexibel
 • Veel tijd om te fotograferen
 • Verschillende biotopen op een klein oppervlak
 • Vlinderrijkdom van de Unterengadin
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met De Vlinderstichting

De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. Zij maken zich sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

Dag tot dag

Zwitserland - Engadin * vlinderreis

Samen met de vlinderspecialisten Kars Veling en Jurriën van Deijk kun je deze zomer de ongekende vlinderrijkdom van de Zwitserse Alpen ontdekken. De variatie in microklimaat is hier bijzonder en ook de bodem kent veel afwisseling: van kalksteen, via dolomiet naar de zuurdere gesteenten. Dat alles levert in een klein gebied een gevarieerde en uitbundige plantengroei op, en dientengevolge een grote rijkdom aan vlindersoorten! We verkennen deze streek vanuit een strategisch in het Unterengadin-dal gelegen hotel, van waaruit we gemakkelijk de verschillende vlinderlocaties in het hoofddal en de verschillende zijdalen kunnen bereiken. We maken gebruik van twee minibusjes die door de reisleiders worden bestuurd. Hierdoor hebben we maximale flexibilteit en kunnen we ook de kleinste weggetjes nemen.

Zoals gebruikelijk bij onze vlinderreizen is er geen vastomlijnd dagprogramma. De reisleiders maken de avond ervoor de plannen voor de dag erop, maar die kunnen zomaar ’s ochtends worden gewijzigd als de weersomstandigheden ongunstig zijn. Twee dagen zoeken we de zonovergoten flanken van het Unterengadin-dal. Twee dagen verkennen we de directe omgeving van het Val Sinestra, een van de mooiste zijdalen van het Unterengadin. Twee dagen zoeken we het wat verder weg en hogerop en gaan we op zoek naar bijzondere soorten op de Ofen-pas en de Flueala-pas, elk met een heel eigen vlinderbevolking.

Door de grote variatie in hoogte - we wandelen van duizend tot bijna drieduizend meter hoogte - zijn er veel verschillende soorten vlinders te verwachten. We kijken niet alleen naar vlinders, maar ook andere insecten en planten hebben onze aandacht. In zo’n schitterend berggebied zijn ook allerlei vogels te zien en we zullen onze ogen niet sluiten voor draaihals, waterspreeuw en steenarend om maar wat te noemen. Toch kiezen we de locaties uit op hun vlinderrijkdom; daar ligt toch de focus. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, gaan we bij het hotel ook op zoek naar nachtvlinders!
We bieden deze reis aan in samenwerking met De Vlinderstichting.

Dag 1

Per dagtrein kun je snel en gemakkelijk naar station Zürich-Flughafen reizen. Hier wachten de reisleiders aansluitend op het genoemde treinschema met de busjes en rijden we in ongeveer twee uur naar ons hotel in Guarda, in het hoofddal van Unterengadin.  

Overnachting in

Guarda

Dag 2

We beginnen onze vlinderweek met een verkennende wandeling door het Val Sinestra, een van de mooiste zijdalen van het Unterengadin, naar het gehucht Zuort, dat achterin het dal ligt. We wandelen door fraai bos en langs kleine bloemenweiden. We stijgen geleidelijk en doen het rustig aan. Onderweg houden we regelmatig langere tijd halt om de eerste soorten blauwtjes, parelmoervlinders en dikkopjes te bekijken en wellicht te fotograferen. Via dezelfde route wandelen we ’s middags terug naar de busjes. ’s Avonds is er wellicht tijd voor onze eerste nachtvlinderexcursie in de directe omgeving van het hotel.

Overnachting in

Guarda

Dag 3

Vandaag worden we naar het dorpje Tschlin gebracht, dat op de zonovergoten zuidhelling van het Inntal ligt. De weilanden en hooilanden zijn hier bijzonder bloemen- en vlinderrijk. We zijn de hele dag onderweg en via een min of meer vlakke route, hoog boven de valleibodem, wandelen we in alle rust het Val Sinestra in. De vegetatie is zeer soortenrijk en we zien dan ook een groot aantal vlindersoorten. De apollovlinder zal vandaag zijn prachtige glijvlucht tonen, als het weer tenminste meezit. Ook zullen we verschillende soorten erebia’s zien.

Overnachting in

Guarda

Dag 4

We gaan naar de ruim 2100 meter  hoge Ofen-pas, nabij Zernez. Deze pas ligt in het Zwitsers Nationaal Park, een van de oudste beschermde natuurgebieden van Europa. Op verschillende plaatsen stappen we uit om de rijke ondergroei van de lariksbossen, een hooiland of een bloemenrijke berghelling aan een nader onderzoek te onderwerpen. We gaan op zoek naar onder meer het noordelijk manschildblauwtje en het alpenspikkeldikkopje. Op de lagere hellingen vinden we velden vol erebia’s, blauwtjes en parelmoervlinders.

Overnachting in

Guarda

Dag 5

We wandelen door het lagere, dicht beboste deel van het Val Sinestra naar het dorpje Sent, dat op de helling ligt van het Unterengadin die met hooilanden is bedekt en naar het zonnige zuiden is gericht. Soorten die we hier kunnen zien, zijn de zomer-erebia en het gentiaanblauwtje. Via dezelfde route wandelen we naar de busjes in het Val Sinestra terug.

Overnachting in

Guarda

Dag 6

Onder in de vallei van de Inn is ook van alles te beleven op vlindergebied! Bij het dorpje Ramosch en nabij Ischla de Strada bijvoorbeeld, weten we bijzonder rijke veldjes te vinden. Naast veel vals heideblauwtjes, zien we hier ook 'echte' heideblauwtjes en het kroonkruidblauwtje. We wandelen slechts kleine stukjes, zodat we alle tijd hebben om de diverse soorten te bekijken en te fotograferen.

Overnachting in

Guarda

Dag 7

De laatste dag gaan we flink de hoogte in en gaan we naar de bijna 2400 meter hoge Fluela-pas. Hier verkennen we de hogere hellingen met veel laag struikgewas en heidestruiken. Dit is de plek voor soorten zoals de gletsjervlinder, de gewone zijde-erebia en de witbonte parelmoervlinder. Bovendien is het berglandschap hier prachtig en hebben we een schitterend uitzicht over de bergen van de Silvretta. En wie weet kunnen we vanavond ter afsluiting nog even nachtvlinderen…

Overnachting in

Guarda

Dag 8

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de Unterengadin en rijden we in twee uur met de minibusjes naar het station van Zürich-Flughafen terug, waar we de terugreis aanvaarden.

NB Programma

Houdt er rekening mee dat vlinderreizen niet lijken op wandelreizen. Er is geen vaststaand dag-tot-dag programma en soms verplaatsen we ons nauwelijks. We beslissen op het moment van vertrek, onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden, waar we heen gaan. Het dag-tot-dag programma geeft een overzicht van de excursieplaatsen die we in ieder geval zullen bezoeken.

De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Noot: de reis is zo gepland dat er onder normale weersomstandigheden zowel in het dal als op de hellingen al volop bloemen in bloei staan. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het zijn dat we onze aandacht wat meer naar de lagere valleien verplaatsen, of juist naar de hogere hellingen. De natuur laat zich immers niet sturen. Het daadwerkelijk uitgevoerde programma kan daarom iets afwijken van het beschreven programma.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We zijn te gast bij de familie Meisser in het kleine Engadiner bergdorpje Guarda. In 2019 heeft de familie Meisser, die al jaren een gerenommeerd hotel in het dorpje runt, een nieuwe lodge geopend aan de rand van het dorp: Hotel Meisser Lodge. De kamers zijn modern ingericht en hebben natuurlijk eigen douche en wc. Op de tweepersoons kamer staat een groot bed met twee gescheiden matrassen en aparte dekbedden. Er zijn dus geen gescheiden bedden. Er is een sauna en een fitnessruimte aanwezig. De algemene verblijfsruimtes zijn gezellig en sfeervol ingericht. Klasse ***, 7 nachten.

Let op: enkele eenpersoonskamers delen de badkamer.  Deze kamers zijn goedkoper dan de  eenpersoonskamers met eigen badkamer. De laatste boekers worden op deze kamers ingedeeld. De tweepersoonskamers voor enkel gebruik zijn duurder dan de standaard eenpersoonskamers met eigen badkamer. 

Over de maaltijden

De dag begint met een goed ontbijtbuffet. Er wordt dagelijks voor een lunchpakket gezorgd. In het dorp is ook een kleine supermarkt waar je eventueel nog wat aanvullingen op je lunchpakket kunt kopen. ’s Avonds is er een smakelijk driegangenmenu veelal met Engadiner specialiteiten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • transfers volgens programma
 • Scuol Mobil Karte  (gratis gebruik trein, postbus en  Bergbahnen Motta Naluns) geldig van dag 2 t/m dag 7
 • toeristenbelasting
 • diensten 2 SNP-reisleiders

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis
 • overige entrees
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes tijdens diner etc.

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens het programma zijn niet lang en de hoogteverschillen zijn beperkt. Het tempo is rustig en we nemen alle tijd om de bloemenpracht te bewonderen. Kortom genoeg tijd 'to smell the roses'. De hoogteverschillen die u wandelend overbrugt blijven beperkt tot maximaal enkele honderden meters per dag.
Zoals gebruikelijk bij onze vlinderreizen is er geen vastomlijnd dagprogramma. De reisleiders maken de avond ervoor de plannen voor de dag erop, maar die kunnen zomaar ’s ochtends worden gewijzigd als de weersomstandigheden ongunstig zijn.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden treinrit? Boek deze transfer treinstation - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepstreinschema en je naar en van hetzelfde treinstation reist als de door SNP geboekte treinrit.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Als je je heen- en terugreis niet via SNP geboekt hebt, ontmoet je je reisgezelschap op het station Zürich-Luchthaven (als je reist per trein) of in de accommodatie in Guarda (reizend met eigen vervoer).
De transfer van het treinstation naar de accommodatie (en terug) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het SNP treinschema zoals hieronder vermeld. 

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Val Sinestra bedraagt ongeveer 940 km. U kunt uw auto bij het hotel parkeren.

Trein informatie

Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent. Lukt dat niet, dan ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie.

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –  Zürich (Luchthaven) 08:08 - 17:04 1
Zürich (Luchthaven) – Amsterdam CS 11:15 - 20:29 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

De reis is zodanig gepland dat er onder normale weersomstandigheden zowel in het dal als op de hellingen al volop bloemen in bloei staan en de vlinderrijkdom op diverse hoogtes maximaal is. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het zijn dat we onze aandacht wat meer naar de lagere valleien verplaatsen, of juist naar de hogere hellingen. De natuur laat zich immers niet sturen. Het programma kan derhalve afwijken van het beschreven programma.
De Engadin heeft een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen, zon- en schaduwzijde. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. Maar omdat de Engadin in de regenschaduw van hoofdketen van de Alpen ligt, is het er gemiddeld droger en zonniger dan elders in de Alpen. Een gunstig klimaat dus! In het beschut gelegen Val Sinestra kan de temperatuur in juni overdag gemakkelijk tot boven de 20 ºC oplopen. ‘s Nachts en ‘s ochtends kan het in de hogere delen van de bergen nog erg koud zijn en is nachtvorst niet ondenkbeeldig. Het hotel ligt immers op 1500 meter.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Engadin ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houdt u er wel rekening mee dat het prijsniveau in Zwitserland aanmerkelijk hoger ligt dan in Nederland. Aan ca. € 20,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben.

Vanaf treinstation Zürich-Flughaven naar Engadin (en weer terug) rijden we met 2 minibusjes in ca 2 uur naar onze accommodatie. Tijdens de reis hebben we deze twee minibusjes de gehele week tot onze beschikking, zodat we maximale flexibiliteit hebben en ook de kleinste weggetjes kunnen nemen.  Zo kunnen we ook de hoger gelegen vegetatiezones en wat verder weg gelegen vlindergebieden gemakkelijk bereiken.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het treinstation wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op SNP-treinschema.

Wij raden u aan om uitgerust aan uw reis te beginnen.

Vanwege de overstappen op de treinstations, adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagexcursies draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • warme en luchtige kleding
 • GELDIG paspoort
 • kopie van reis- en ziektekostenverzekering
 • vlindergids
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, statief, planten-, dieren- en stenengids
Voor de wandelingen:
 • wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en goed ingelopen
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel telescopische wandelstokken

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Deze reis wordt begeleid door Kars Veling en Jurriën van Deijk, twee vlinderspecialisten die een grote kennis hebben van de Europese vlinderwereld.
Kars studeerde biologie in Utrecht en na zijn afstuderen werkte hij als vrijwilliger bij de Vlinderstichting, waar hij inmiddels al jaren een vaste betrekking heeft. Kars is een kei in het geven van lezingen en begeleiden van groepen. Samen met Jurriën doet hij er alles aan om uw reis zo gezellig en vlinderrijk mogelijk te maken.
Jurriën is een enthousiaste jonge vlinderaar. Hij is bij de Vlinderstichting met name betrokken bij allerlei projecten rondom nachtvlinders. Hij coördineert de Nationale NachtvlinderNacht, het Landelijk Meetnet Nachtvlinders en beheert de database. Daarnaast doet hij onderzoek, onder andere naar de gevolgen van kunstlicht op flora en fauna, de problematiek rond jakobskruiskruid en de eikenprocessierups. Jurriën en Kars besturen de twee busjes tijdens de reis.

De deskundigheid en passie voor vlinders van de SNP-reisleiders zorgen ervoor dat u langs de allermooiste plekjes wordt geleid waar u volop kunt genieten. Tijdens uw reis dienen de reisleiders als sleutelfiguren en zullen zij er alles aan doen om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken. De reisleiders staan altijd open voor uw vragen over (onderdelen van) de reis, het land/gebied waardoor u reist, vlinders en allerlei andere bijkomstigheden. Tevens zorgen zij ervoor dat alles organisatorisch goed verloopt.

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

duinparelmoervlinder_2.jpg

Zwitserland - Engadin - vlinderreis

Vlinderfestival in Unterengadin

Vlinderreis vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Bloemen en vlinders kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 779 klanten