Terug naar Zweden

Wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari  vanuit ecolodge

In de bossen van Midden-Zweden ligt de unieke ecolodge Kolarbyn. Vanuit deze back-to-nature hut maak je o.l.v. zeer deskundige gidsen een bever- en een elandsafari en kun je met een Canadese kano het water op. Een zeer bijzondere natuurbeleving in de Zweedse wildernis!

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 430020
4 dagen

Zweden - Wildlife Adventure

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in de zeer bijzondere ecolodge in de bossen van Skinnskatteberg. Je krijgt een introductie over de hut en hoe alles is georganiseerd.
Op de oever van het Skärsjönmeer ligt een Canadese kano voor je klaar waarmee je een mooie tocht (maximaal 2 uur) op het meer kunt maken. Dit kun je natuurlijk ook nog doen na de avondmaaltijd bij het open vuur. Zwemmen kan natuurlijk ook!

Overnachting in

Skinnskatteberg

Dag 2

Vandaag kun je een wandeling in de omgeving maken of met de kano nog even het meer op. Aan het einde van de middag ontmoet je de gids. We rijden naar een nabij gelegen meer. Je gaat met een rubberen boot met een elektrische motor het water op, op zoek naar de bever. Op het land wordt er een eenvoudige maaltijd geserveerd. Tijdens de lange Zweedse avond proberen we oog in oog te komen staan met dit bijzondere dier. De bevertocht duurt ongeveer 5 uur.

Overnachting in

Skinnskatteberg

Dag 3

Overdag heb je lekker de tijd om te zwemmen en te peddelen in de kano. Aan het einde van de middag ontmoet je de gids. Na een introductie rijden we naar het leefgebied van de eland. Na een eenvoudige maaltijd trekken we het bos in en is de kans zeer groot dat je de koning van het Zweedse bos zult ontmoeten. De tocht duurt 5-6 uur.

Overnachting in

Skinnskatteberg

Dag 4

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je slaapt in een kleine houten hut, die met graszoden en mos is begroeit. In de hut staan twee houten bedden en een houtkachel. Je slaapt op isolatiematjes en dierenvellen en je moet je eigen slaapzak meenemen. Er is geen elektriciteit. Vuur voor het maken van de koffie maak je zelf. Er is hout genoeg. Er is geen douche, maar je kunt zwemmen in het meer. Het drinkwater komt uit een plaatselijke bron. Afwassen doe je in de beek en er is een eco-toilet.

Over de maaltijden

De dag begint met een ontbijt. Er is een voorraadkamer waar alle ontbijtspullen te vinden zijn. Je maakt dus je eigen ontbijt klaar. Voor de lunch moet je inkopen doen in de nabij gelegen winkel. De avondmaaltijden die tijdens de excursies worden genuttigd zijn eenvoudig.

Inbegrepen

• alle overnachtingen met ontbijt en avondmaaltijd in ecolodge
• gebruik canadese kano
• bever- en elandsafari o.l.v een deskundige gids

Niet inbegrepen

• heen- en terugreis
• persoonlijke uitgaven
• slaapzak
• transfers naar beginpunt van de excursies (eigen vervoer noodzakelijk)
• verzekeringen

De wandelingen tijdens de excursies zijn eenvoudig en de kanotocht is geschikt voor beginners.

De grootte van de (internationale) groep is maximaal 8 personen.

Het is niet mogelijk om een extra nacht bij te boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement boeken in de periode van april tot en met oktober. Donderdag is de vaste startdag.

Voor de excursies zijn goede wandelschoenen aan te bevelen. Het kanomatriaal, inclusief de zwemvesten is ter plaatse aanwezig.

Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.

Voor een verblijf in Zweden hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.

Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Zweden zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Toeristen worden in Zweden slechts zelden het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit, maar in de drukkere winkelstraten van de grote steden zijn wel veel zakkenrollers actief. Zweden heeft efficiënte en betrouwbare hulpdiensten. De politie is zeer behulpzaam en spreekt zijn talen.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs