SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 430015 P BED&2DO
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 

Zweden -Värmland kanotocht op de Rinnen en de Värmeln, 4 dagen

BED&2DO,  kanovaren en elandsafari vanuit tent en boomhut

Kano-avontuur door de waterwildernis van Värmland in Zuid-Zweden. Rustig varen over de glasheldere Rinnen en Värmeln, omzoomd door eindeloze wouden, langs kleine dorpjes en boerenland. Aanleggen op een onbewoonde eilandje om kampement te maken. Hout sprokkelen voor een prachtig kookvuur en dan nog even een frisse duik. De eerste avond op zoek naar een eland en de laatste avond slapen in een boomhut!

 
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Zweden

 • heen- en terugreis

 • actueel

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • kaart

 1. Het kanomateriaal ligt klaar.
Het kanomateriaal ligt klaar.
Programma
Aankomst in Sandvikkengarden en ’s avonds maak je met een gids een elandsafari (3 uur).

Overnachting in
Sandvikkengarden

 1. 's Avonds een kampvuurtje bouwen
's Avonds een kampvuurtje bouwen
Programma
Na het ontbijt wordt je naar het beginpunt van de kanotocht gebracht. Je kanoot op de Rinnen en via enkele smalle verbindingsbeekjes kom je op het grotere Värmelnmeer. Afhankelijk van de waterstand zul je af en toe de kano een stukje moeten dragen. Voor de nacht zoek je een mooi eilandje uit!

Overnachting in
Eiland op het Värmelnmeer

 1. Leon Huijs
Leon Huijs
Programma
Vandaag maak je een mooie tocht op het Värmelnmeer. Aan het einde van de middag kom je weer terug naar Sandvikkengarden. Je slaapt vanavond in een boomhut.

Overnachting in
Sandvikkengarden

 1. Zweedse meer
Zweedse meer
Programma
Einde van het arrangement.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • niveau

 • inbegrepen

 • reisperiode

 • reisgezelschap

 • rustdagen

Over de maaltijden
Er zijn geen maaltijden inbegrepen. De boodschappen kunnen in het naburige dorp worden gedaan. In Sandvikengarden zijn geen winkels. Tijdens de tocht zijn er geen mogelijkheden om inkopen te doen.


Over de accommodatie
Je overnacht de eerste twee nachten in een tweepersoons tent. Voor slaapzak en matje dien je zelf te zorgen. De eerste nacht slaap je op een camping met toiletvoorzieningen en de tweede nacht slaap je "in het wild". De laatste avond slaap je in een kleine boomhut. Hier is beddengoed aanwezig.Je kunt de kanotocht zo zwaar maken als je zelf wilt. Er zijn een paar korte landtransporten, afhankelijk van de waterstand. Je moet wel kunnen zwemmen!


Inbegrepen

• alle overnachtingen in tent en boomhut
• gebruik kano en kampeermateriaal (kookset)
• instructie kanovaren
• transfer naar beginpunt van de tocht
• elandexcursie met koffie en sandwich
 Niet inbegrepen
• heen- en terugreis
• alle maaltijden
• persoonlijke uitgaven
• verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)Je kunt dit arrangement boeken van juli tot en met september en je kunt alleen starten op dinsdag en donderdag.Omdat men ter plaatse alleen tweepersoonskano's verhuurd, is het niet mogelijk om deze reis met een oneven aantal personen te boeken.Het is niet mogelijk om extra dagen bij te boeken.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.Visum
Voor een verblijf in Zweden hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.

Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Voor een verblijf in Zweden zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid
Toeristen worden in Zweden slechts zelden het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit, maar in de drukkere winkelstraten van de grote steden zijn wel veel zakkenrollers actief. Zweden heeft efficiënte en betrouwbare hulpdiensten. De politie is zeer behulpzaam en spreekt zijn talen.


 • per auto

 • per vliegtuig

 • per trein


De afstand Utrecht - Edane is ca. 1300 km. Je kunt de auto parkeren bij het kanocentrum. Gezien de wat gecompliceerde openbaar vervoer verbindingen is het reizen met de eigen auto het meest aan te raden.Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000Wil je per trein reizen dan gaat er om 15.41 een trein van Oslo centrum naar Arvika. Vanaf het vliegveld Oslo reis per shuttletrein (1/2u, ca. 70 NOK) naar het treinstation in het centrum. Hiervandaan reis je verder per trein naar Arvika, aankomst 17.57. Vanaf Arvika kun je per bus of taxi verder reizen naar Edane of Sandvikengården (ca. 15 kilometer). Je kunt ook een transfer van Arvika naar de camping boeken. De kosten voor deze transfer bedragen ca. 25 €. Deze transfer dient u bij boeking te reserveren.

Aan het eindpunt van het arrangement reis je per bus (of transfer geregeld bij kanocentrum, ca. 25 €) naar Arvika of Karlstad, vanwaar je per trein naar Oslo treinstation en door naar Oslo luchthaven reist. Er vertrekt vroeg in de middag een trein van Arvika naar Oslo (aankomst ca. 15.00 uur). Je kunt dan dus alleen met een avondvlucht terug naar Nederland.

N.B: Voor alle treinreizen binnen Zweden geldt dat reserveren noodzakelijk is. Kijk op www.sj.se.   • laatste nieuws


13-6-2014 De elandsafari wordt alleen op dinsdag en donderdag georganiseerd.


Data en prijzen

1 juli 2017 - 1 september 2017
€ 205 tent/boomhut 2 personen

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon

Extra mogelijkheden bij Zweden -Värmland kanotocht op de Rinnen en de Värmeln

Vanzelfsprekend is dit arrangement goed te combineren met andere BED&2DO arrangementen in Zweden.  NB: eventuele lokale transfers tussen deze arrangementen worden niet door ons georganiseerd maar zijn voor eigen verantwoording.
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden