Terug naar Zweden

Bezoek onderzoekcentrum bruine beer vanuit cottage

Op bezoek bij het Brown Bear onderzoekcentrum in Orsa betekent een interessante kennismaking met dit bijzondere dier. Je leert alles over de bruine beer en gaat een dag op stap met een onderzoeker om de beer met een zender te volgen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 430025
3 dagen

Zweden - Orsa

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je wordt om 14.00 verwacht in Kvarnberg. De middag begint met een introductie door een van de medewerkers van het onderzoekcentrum. Je krijgt informatie over het leven van de bruine beer en hoort wat de onderzoekers hier ontdekt hebben. Vervolgens ga je de wildernis in op zoek naar sporen en je bezoek je een overwinteringsplaats. Helaas zul je de beer zelf niet zien... het dier is immers zeer schuw. 's Avonds is er een maaltijd bij een kampvuur.

Overnachting in

Kvarnberg

Dag 2

Na het ontbijt ontmoet je een onderzoeker van het Scandinavian Brown Bear research project. Je gaat vandaag mee met de onderzoeker die met behulp van telemetrische apparatuur de beren kunnen volgen met een antenne. Je verzamelt mee de data en krijgt een beeld van het dagelijkse onderzoekswerk.

Overnachting in

Kvarnberg

Dag 3

Na het ontbijt kun je op eigen gelegenheid het carnivorenpark in Orsa bezoeken. Hier zitten diverse soorten beren, tijgers, lynxen, veelvraten en wolven. De dieren zitten buiten in zeer grote, halfnatuurlijke kooien. Er is een zeer interessante tentoonstelling met veel achtergrond over de dieren.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je overnacht in een kleine cottage. Je hebt geen slaapzak nodig. Er zijn lakens en dekens aanwezig. De maaltijden worden verzorgd in een gezellige verblijfsruimte, met open haard. De tweede avond kun je de sauna bezoeken.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt verzorgd in de gemeenschappelijke verblijfsruimte. Hier wordt ook de tweede avond de maaltijd geserveerd. Op de eerste dag is er een wildernismaaltijd en de tweede dag is er een eenvoudige lunch in het veld.

Inbegrepen

• alle overnachtingen in kleine cottage
• ontbijt, lunch en avondmaaltijd
• schoonmaak cottage
• bezoek onderzoekcentrum
• excursie olv een deskundige gids
• eenmaal sauna
• onderzoek o.l.v berenonderzoeker

Niet inbegrepen

• heen- en terugreis
• persoonlijke uitgaven
• korte transfers met eigen auto
• verzekeringen

De wandelingen die je met de onderzoekers maakt zijn eenvoudig.

Het is mogelijk om een extra nacht bij te boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement boeken op dinsdag en vrijdag in de periode van juni tot en met september.

Je dient te beschikken over een eigen auto.

Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.

Voor een verblijf in Zweden hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.

Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Zweden zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Toeristen worden in Zweden slechts zelden het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit, maar in de drukkere winkelstraten van de grote steden zijn wel veel zakkenrollers actief. Zweden heeft efficiënte en betrouwbare hulpdiensten. De politie is zeer behulpzaam en spreekt zijn talen.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs