Zweden - Kayak Adventure, 7 dagen Women-only avontuurlijk kayakken

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Actief en avontuurlijk

Met de tent naar the middle of nowhere

Ontdek samen met gelijkgestemde Yomads de kustlijn van St Anna en Gryt vanuit de kayak. Er is een hoop wildlife te spotten hier. Zeearenden zien we ongetwijfeld en als we geluk hebben zien we grijze zeehonden die lekker in de zon liggen te chillen op kleine eilandjes. We gebruiken eersteklas kayak en campinggear. We gaan wildkamperen op de meest idyllische plekjes.

Uniek aan deze reis

 • Vier overnachtingen in een tent op onbewoonde eilandjes
 • Wildlife gespot: veel soorten vogels en zeehonden
 • Compleet all-in verzorging vanaf de kayak pick-up
 • Ook voor jou zonder kayak-ervaring
 • Women-only
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Zweden - Kayak Adventure (women-only)

Dag 1: Norrköping – Here we come.

Dag 2: Let’s kayak!

Dag 3: Een horizon aan kleine eilandjes

Dag 4: Bezoek aan een dorpje waar de tijd heeft stilgestaan

Dag 5: We peddelen naar de rand van de wereld

Dag 6
: Richting het vasteland

Dag 7: Kanelbullar to go!

Dag 1 Norrköping – Here we come

Jullie zijn vanaf het eind van de middag welkom in het hotel gelegen op 10 minuten wandelen van het station. Er is een dakterras met hottub, met uitzicht over het centrum.

Overnachting in

Norrköping

Dag 2 Let’s kayak!

Na het ontbijt worden we naar de plek gebracht waar we te water gaan. We zigzaggen in noordoostelijke richting tussen kleine eilandjes waarbij we veel vogels gaan zien. Misschien zien we vandaag al de zeearend! We varen naar een kampeerplek in misschien wel de mooiste omgeving van deze archipel net ten zuiden van Aspöja. 

Overnachting in

Aspöja

Dag 3 Een horizon aan kleine eilandjes

De volgende dag moeten we goed opletten in de kayak, want misschien spotten we wel zeehonden! De horizon en de open zee zijn onze achtergrond vandaag. Vandaag komen we langs een uitzichtpunt met spectaculair zicht over de archipel. Onze gids weet een fijn beschut plekje voor ons te vinden voor de nacht op het eiland Missjö.

Overnachting in

Missjö

Dag 4 Bezoek aan een dorp waar de tijd heeft stilgestaan

Vandaag zijn we even terug in de bewoonde wereld, want we stoppen bij het dorpje Harstena. Een bezoekje aan de lokale bakker met zelfgebakken kaneelbroodjes kan niet ontbreken. 
Onze ontdekkingsreis gaat verder richting het magische eiland Ytterö met zijn gladde rotswanden en oude knoestige dennenbomen. 

Overnachting in

Ytterö

Dag 5 We peddelen naar de rand van de wereld

Als de weersomstandigheden het toelaten, proberen we vandaag Häradskär te bereiken. Het eilandje met de rode ijzeren vuurtoren aan de rand van de wereld, verder kunnen we niet komen. Vanaf hier zien we alleen open zee en een eindeloze horizon. Het is er prachtig!

Overnachting in

Häradskär

Dag 6 Richting het vasteland

We worden voor de laatste keer wakker in eilanden-wonderland. We peddelen door een smal kanaal richting het vasteland. Als een team ontdekkingsreizigers die zojuist een geweldige expeditie heeft meegemaakt komen we weer aan land!

Overnachting in

Norrköping

Dag 7 Kanelbullar to go

Na een ontbijt vertrekken we weer richting huis. Tijd voor een het maken van een foto selectie om het thuisfront jaloers te maken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste en de laatste nacht verblijven we in een comfortabel hotel in Norrköping. We verblijven in tweepersoonskamers met losse bedden. Ontbijt is inbegrepen. 
Tijdens de kayaktocht verblijven we in gedeelde tweepersoons top kwaliteit tenten. Hiervoor wordt alle gear verzorgd. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te nemen. 

Maaltijden

Tijdens de kayaktocht wordt alles geleverd aan kookmateriaal en ingrediënten om volledig zelfvoorzienend te zijn tijdens de tocht. Er is genoeg ruimte in de kayaks om alles kwijt te kunnen. We gaan heerlijke gerechten bereiden onderweg.

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • 2 overnachtingen in een gedeelde tweepersoonskamer (éénpersoonsbedden) in Norrköping
 • Transfer van Norrköping – Mon (startplaats kayaktocht) & transfer terug naar Norrköping
 • 4 overnachtingen in een gedeelde tweepersoonstent
 • Camping gear: tenten, opblaasbare matrassen, slaapzakken en kussens
 • Alle maaltijden: ontbijt, lunch, snacks, diner, frisdrank, koffie en thee tijdens de kanotocht
 • Parkeerplaats bij start kayaktocht, mocht je met de auto willen komen. 
 • Gezellige groep avontuurlijke like-minded dames
 • Reisbegeleiding gehele trip door ervaren SNP reisleider en een lokale gids
 • Fantastische kayak ervaring

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • Heen en terugreis vanuit Nederland naar Norrköping
 • Diner en dranken eerste en laatste dag
 • Alcoholische drankjes tijdens de kanotocht en andere persoonlijke uitgaven 

Hoe weet ik de route?

Deze reis wordt begeleid door een gecertificeerde SNP-reisleider en een lokale reisleider. Zij tonen je de route van de tocht. 

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

Voor sportieve dames die van buiten zijn, gezelligheid, en een beetje afzien houden. De meeste dames van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit kayak avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
 • Uitgebreid dagprogramma
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep

Goed om te weten

Deelnemers moeten kunnen zwemmen. Gewichtslimiet voor deelnemers is 120 kg. Kayak beginners zijn meer dan welkom!

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Vanuit Utecht is het 1250km rijden naar Norrköping. Goed te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Hamburg, Kopenhagen of Malmö. 

Trein informatie

Via Hamburg naar Norrköping. Misschien wat lang om in 1 keer te doen, maar genoeg leuke plekken onderweg voor een tussenstop. Je kan een interrail pas kopen: interrail.eu/en waarbij je bijvoorbeeld een pas kunt kopen waarbij je 4 dagen onbeperkt binnen een maand kunt reizen.

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'.

Vlucht informatie

Je kan van Amsterdam naar Stockholm vliegen. Vanaf hier kun je de trein pakken naar Norrköping. 

We raden aan zo min mogelijk mee te nemen, want het moet allemaal in de kayak passen. Campinggear wordt geleverd en hoef je zelf dus niet mee te nemen evenals kookgerei en alle ingrediënten. 

Denk zelf aan het volgende:

 • Schoenen voor water en voor land
 • Een paar kledingsets
 • Handdoek en zwemkleding
 • Zonnenbril, pet, zonnenbrand en toiletspullen
 • Opgeladen powerbank voor telefoon en camera.

Ga je binnenkort op reis naar Zweden bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/zweden. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/zweden/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheek
Voor medicijnen kun je terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer op Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Zweden - Kayak Adventure

Women-only avontuurlijk kayakken

Met de tent naar the middle of nowhere

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)