Terug naar Zuid-Afrika

verblijf in boutique hotel in Seapoint

Aan de voet van de imposante Tafelberg ligt de kosmopolitsche stad Kaapstad. Een smeltkroes van culturen maar ook een stad waar je slentert door de Compagnietuinen of de Groenmarkt voor Afrikaanse curiosa. Het V&A Waterfront is naast een shoppersmekka tevens de plaats om de boot te nemen naar Robbeneiland, de gevangenis waar Nelson Mandela 19 jaar van zijn leven doorbracht. Struin door de Kirstenbosch botanische tuinen, zie hoe koddig de pinguïns zijn bij Boulder's Beach en ontdek het fynbos in het Table Mountain NP. De gastheren van het stijlvolle boutique hotel in de wijk Seapoint - aan de voet van Signall Hill met V&A en de stranden van Clifton en Camps Bay om de hoek - ontvangen je hartelijk. Kom tot rust in kingsize bedden, laat het ruiim gesorteerde ontbijt je smaken, check je mail (overal gratis Wifi) of rust uit in de schaduwrijke tuin met zwembad. Kaapstad in stijl!  

Zwaarte
Comfort
vanaf € 244
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 288243
3 dagen

Dag tot dag

Zuid-Afrika - Westkaap * Kaapstad Explore in Style

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Een verblijf in Kaapstad biedt vele mogelijkheden. Wat dachten jullie van het brengen van een bezoek aan het V&A Waterfront met zijn vele winkels, lunchrooms en restaurantjes, dit alles met een prachtig uitzicht op de haven en de Tafelberg op de achtergrond. Ook de Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin laat jullie niet alleen kennis maken met het 6e florarijkdom (fynbos), maar ook de flora van de gehele wereld. De volgende dag kunnen jullie de beroemde majestueuze Tafelberg beklimmen of per kabelbaan naar boven gaan en een rondwandeling maken over het plateau. Je treft er een grote verscheidenheid aan protea’s aan. Ook een bezoek aan Robbeneiland is de moeite waard. Met de oude 'gevangenis' boot vaart u naar het eiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.

Het 'Cape Floristic Kingdom' kent een verscheidenheid aan plantensoorten van maar liefst 8500! Verken de schoonheid hiervan op het Kaapse Schiereiland. Rijd over de Chapman's Peak Drive, een 9 km lange adembenemend mooie weg met spectaculaire uitzichten over de oceaan. Op het einde van het schiereiland ligt Kaap de Goede Hoop Nationaal Park. Wanneer jullie van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop wandelen geniet dan van het uitzicht over de woeste zee rondom de Kaap. Naast de beroemde flora die het park in het voorjaar omtovert tot een ware bloemenzee, bevinden zich in het park populaties van de zeldzame bontebok, struisvogels en eland antilopen. Op de terugweg naar het centrum van Kaapstad, is het leuk om de meest noordelijk levende pinguïns op het zuidelijk halfrond te observeren bij Boulder's Beach bij Simon's Town. 

Overnachting in

Kaapstad

Dag 3

Na het ontbijt eindigt dit arrangement om daarna jullie reis voort te zetten. 

NB Programma

De Table Mountain Cableway sluit elk jaar voor onderhoud voor een periode van 3 weken (eind juli t/m begin augustus). Buiten deze onderhoudsperiode is de kabelbaan altijd open, uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • 2 nachten op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard

Heen- en terugreis

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

 • Vanaf Cape Town Airport neem je de N2-snelweg richting 'Cape Town City’ en daarna ‘Waterfront’.
 • Zodra je op de N2 aan het einde van deze snelweg komt, rijd je rechtdoor over de kruising met stoplichten. 
 • Bij de volgende stoplichten, sla je rechts af de Helen Suzman Boulevard in.
 • Rijdt over de Helen Suzman Boulevard en zodra je de Atlantische Oceaan ziet, houdt links aan (rijdt niet hadrer dan 60 km/uur, er zijn 'speedcamera's)
 • Sla links af bij een kruising met stoplichten en rijdt Three Anchor Bay Road in
 • Blijf doorrijden, je steekt de Main Road over, tot in de straat Glengariff Road (je rijdt de heuvel omhoog)
 • Sla rechts af vlak voor de volgende stoplichten, je bent dan in de Blackheath Road.

Blackheath Logde, Blackheath Road, nummer 6

GPS Blackheath Lodge

 • Cape Town, Sea Point of Three Anchor Bay, Blackheath Road, No. 6 (selecteer of ‘Sea Point’ of ‘Three Anchor Bay’)
 • S 33,91029 E 18,39761

Praktische informatie

het hele jaar

Houdt u er rekening mee dat in de maanden juli en augustus er altijd 2 weken zijn dat er jaarlijks onderhoud plaatsvindt aan de Cableway naar de top van de Tafelberg. Tijdens deze periode is de kabelbaan gesloten. 

 • Voor een verblijf in Zuid-Afrika heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika én met twee lege bladzijden. Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika, wel krijg je bij aankomst een aantekening in je paspoort.
 • Voor een verblijf in Lesotho heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
 • Voor een verblijf in Swaziland heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. 

Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 juni 2015 van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Of je nu afreist naar Zuid-Afrika of via Zuid-Afrika - met minimaal 1 nacht verblijf - doorreist naar een naburig land (bijvoorbeeld Namibië), dan is het volgende van belang. Voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Zuid-Afrika dien je een officieel geboortecertificaat en eventuele goedkeuringsdocumenten voor meereizende minderjarigen te overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar: 

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een toestemmingsformulier nodig van de niet-meereizende andere ouder (plus kopie van een identiteitsdocument van deze niet-meereizende ouder) OF een verklaring van overlijden van de andere ouder OF een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door een van de volgende instanties: 
1. de Zuid-Afrikaanse ambassade (kosteloos) 
2. Een erkende notaris 
3. De gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem uw identiteitspapieren mee)

De kosten van deze ondertekening - waarmee de handtekening wordt gelegaliseerd (zogenaamde 'commissioner of oath') - zijn verschillend per gemeente (ca. € 13). Diegene die de toestemming geeft zal ook in eigen persoon aanwqezig moeten zijn bij een van de drie vermelde instanties.

Alles nog eens rustig nalezen? Klik op Mijnafrika.nl voor alle informatie. Indien men zich niet houdt aan deze regels wordt u door de immigratie geweigerd, dan wel door de luchtvaartmaatschappij bij vertrek vanuit Nederland/België.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Zuid-Afrika van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Voor een verblijf in Lesotho van minder dan 14 dagen hebt u geen visum nodig. Voor een verblijf in Swaziland hebt u een visum nodig dat u bij aankomst in het land kosteloos kunt verkrijgen.
Wel moet u voor deze 3 landen beschikken over reserveringsbevestigingen van accommodaties, een vliegticket voor uw terug- of doorreis en kunnen aantonen voldoende financiële middelen te hebben voor de duur van uw verblijf. Uw paspoort moet voor elk van deze landen minstens 1 lege visumpagina bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Zuid-Afrika

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Zuid-Afrika zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.
Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter beschermt tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Zuid-Afrika, Lesotho of Swaziland binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Zuid-Afrika komt in sommige delen van het land (oa. in laag gelegen gebieden van de provincie Mpumalanga (incl. Kruger Park), de Noordelijke provincie en noordoost-Kwazulu/Natal), de provincies Vhembe en Mopane, evenals in de laag gelegen delen van Swaziland (Big Bend, Mhlune, Simunye en Tshaneni), het hele jaar Malaria voor. Het risico verschilt echter per streek en per reisperiode, maar is het grootst van oktober t/m mei (zomer).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.
Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In Zuid-Afrika kan met het nemen van enkele maatregelen goed gereisd worden. Het verschil tussen arm en rijk is groot en een Europese toerist wordt vaak als rijk gezien.

Money-belt
Vooral in de drukke centra van grote steden en op plaatsen als busstations en luchthavens is het belangrijk goed op uw spullen te letten. Geld en waardevolle papieren kun je het beste altijd in een zogenaamde money-belt onder je kleding bewaren.

Veilig met de auto
Wilt u met de auto reizen door Zuid-Afrika dan raden wij u aan maatregelen te nemen. Zo kunt u het beste uw ramen gesloten laten en de deuren op de knip doen. Het meenemen van lifters wordt afgeraden.

Prijsinformatie

24 januari 2018 - 31 mei 2018
2 personen (tweepersoonskamer - loft) € 320
2 personen (tweepersoonskamer deluxe) € 250
3 personen (driepersoonskamer deluxe) € 202

01 juni 2018 - 31 juli 2018
2 personen (tweepersoonskamer - loft) € 306
2 personen (tweepersoonskamer deluxe) € 244
3 personen (driepersoonskamer deluxe) € 197

01 augustus 2018 - 17 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer - loft) € 327
2 personen (tweepersoonskamer deluxe) € 257
3 personen (driepersoonskamer deluxe) € 207

18 december 2018 - 31 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer - loft) € 382
2 personen (tweepersoonskamer deluxe) € 306
3 personen (driepersoonskamer deluxe) € 239

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs