Terug naar Zuid-Afrika

Verblijf vanuit een moderne lodge

's Avonds bij zonsondergang op de veranda van de Colourful Manor turend over False Bay naar de silhouetten van de bergen van Kaap de Goede en de Tafelberg. Dit rustieke decor is je uitvalsbasis om Kaapstad, het Kaapse schiereiland, de wijnlanden en de kust te verkennen. Verken het nabijgelegen Stellenbosch met zijn door eikenbomen omzoomde straten, Kaapshollandse huizen en levendige (studenten)sfeer. Maak een dagwandeling naar Helderberg Nature Reserve (1- 7 uur) of ga lunchen bij de Brasserie in Strand. Olijf-tasting bij Morgenster en een bezoek aan de wine-estate Vergelegen met zijn wine & dine mogelijkheden. Tot rust kom je in de Colourful Manor. In het SNP informatiepakket lees je allerlei tips over (wandel)activiteiten en wat voor leuks je allemaal met kinderen kunt doen vanaf 6 jaar.  

Zwaarte
Comfort
vanaf € 105
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 288281
4 dagen

Zuid-Afrika - Westkaap * Gordon's Bay Colourful  

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

De komende dagen zijn ter vrije besteding. De invulling van de dagen bepaal je zelf, wij bieden je natuurlijk een paar interessante suggestie aan.

Met je huurauto kun je vandaag bijvoorbeeld via Gordon’s Bay, Pringle Bay, Kleinmond naar Hermanus rijden om vervolgens terug te rijden via de 'Betuwe' van Zuid-Afrika langs Grabouw en Elgin. Vrijwel direct vanaf de Colourful Manor kom je op de R44, de kustroute naar Hermanus die vaak dient als filmdecor. Een adembenemend mooie route. Tijdens de tour maak je kennis met de pinquïns bij Pringle Bay die je van dichtbij kunt bewonderen. Je vervolgt de route naar de Harold Potter Botanical Garden, het kleine maar zeker zo mooie en rustige 'zusje' van de Kirstenbosch Botanische Tuinen in Kaapstad. De volgende stop is in Hermanus waar in het seizoen juni tot en met november walvissen tot zeer dicht aan de kust hun jongen baren en zogen. De terugweg leidt je door “The Valley”, een onverharde weg parallel aan de snelweg N2, doch dwars door het fruit-, en opkomende wijngebied.

Overnachting in

Gordon's Bay - Colourful Manor Luxury Lodge

Dag 2-3

Vandaag en morgen zijn vrij en geheel naar eigen inzicht in te delen. We geven je weer wat ideeën wat je zo al kunt doen:

 • hiking tour door het Kogelberg Nature Reserve, een prachtig natuurreservaat met fraaie vergezichten op de kustlijn en de bijzondere fynbosvegetatie. In het reservaat zijn drie routes met verschillende lengte en zwaarte uitgezet. Ook voor vogelliefhebbers is dit gebied aan te bevelen. Een wandeling rondom de Steenbrasdam, direct achter de berg van Colourful Manor, is ook een aanrader. Je waant je ergens middenin Canada.
 • hikingtrail of een paardrijtocht op een schitterend landgoed van een wijnhuis op de grens van Somerset-West en Gordon’s Bay. Een picknick behoort tot de mogelijkheden maar wij adviseren vooral de lunch of het diner in het wijnhuis Waterkloof. Combineer deze dag met een wandeling en een wijnproeverij op een van Zuid-Afrika’s oudste wijnhuizen, Vergelegen. De tuinen zijn heerlijk om uren door heen te wandelen en de picknick is ook een aanrader.
 • bewandel Lion's Head op een klaarlichte avond met volle maan (5 km, geschatte tijd: 3 uur)
 • wandel van Kirstenbosch naar Constantia Nek, een van de mooiste wandelroutes in Kaapstad (6 km, geschatte wandeltijd 4 uur)
 • beklim de Tafelberg, pas als je dit icoon van Kaapstad te voet hebt bedwongen, krijg je respect voor hoe reusachtig de Tafelberg daadwerkelijk is. Er zijn verschillende routes variërend van makkelijk tot zwaar en stijl, tot alleen geschikt voor ervaren klimmers. Hoewel het beslist geen makkelijke tocht is, is het gevoel van voldaanheid wanneer je uiteindelijk aan de top bent, en van het uitzicht kunt genieten, de verrichtte arbeid meer dan waard (4 km; geschatte tijd 2-4 uur)
 • Giraffe House in Stellenbosch is geen alledaagse kinderboerderij maar een weids stuk land met een grote verscheidenheid aan dieren, zoals de gebruikelijke geiten, schapen, kippen en koeien, maar ook wrattenzwijnen, apen, gnoes, struisvogels, krokodillen en springbokkies. En natuurlijk giraffen! Bij binnenkomst krijgen de kinderen een emmertje met voer om de boerderijdieren te voeren, en een paar keer per dag (om 11.00u, 13.00u en 15.00u) vertelt een medewerker iets over een van de dieren. Ook is er een speeltuin en een grasveld waarop gepicknickt kan worden (alleen 1e Kerstdag gesloten)
 • ahoy matey! Welcome aboard!’ Veel meer is er niet voor nodig om kinderen die met hun ouders in de Waterfront wandelen, aan boord te lokken van dit piratenschip. Vanuit de Waterfont wordt de open zee opgevaren, een tocht van ca. een uur. De kids worden onverstoorbaar beziggehouden met muziek, spelletjes en ander vertier. De zeehondjes die regelmatig om de boot heen spartelen en zwemmen krijg je er gratis en voor niets bij. De boot vertrekt vier keer per dag. De ‘sunset cruise’ (elke dag in de namiddag) duurt 1,5 uur.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er allemaal te doen is in de buurt van Kaapstad en de wijnlanden. In het SNP-informatiepakket lezen jullie nog veel meer ideeën (en eventueel de prijzen ervan) aangevuld met een uitgebreide lijst waar het leuk is om te eten, ook voor kids.  

Overnachting in

Gordon's Bay - Colourful Manor Luxury Lodge

Dag 4

Na het ontbijt eindigt dit reisarrangement en vervolg je je reis. Mocht je reis hierbij eindigen, dan rijd je in nog geen 30 minuten naar de luchthaven van Kaapstad.

NB Programma

Indien beschikbaar, gratis upgrade naar een seaview room.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De slechts 16 kamers van Colourful Manor zijn van alle gemakken voorzien. De strakke inrichting onder het adagium 'less is more' geeft de kamers een ruimtelijkheid zonder in te boeten op het comfort. Alle verschillend ingerichte ruime kamers beschikken over kingsize bedden, extra grote dekbedden, heerlijke katoenen lakens, stoelen, WiFi overal, privé terras (op slechts 1 kamer na), luxe ruime badkamer met regendouche, digitale minisafe, haardroger, lekkere handdoeken en badproducten. De uitzichten op de Tafelberg en de False Bay zijn prachtig. In de tuin bevindt zich een zwembad met ernaast een houten dek waar het onder de bomen heerlijk relaxen is na een inspannende dag. De lounge bevindt zich in een apart 'state of the art' gebouw. Je treft er magazines aan, een map met informartie wat er allemaal is te doen in de omgeving (en dat is heel veel!) en een 'honesty' bar. Zowel in de lounge als op het dek ervoor is het genieten van de panorama uitzichten, de perfecte chill-out plek! 

Omschrijving van de kamers

 • 3 medium mountainview kamers (25m2), gericht naar het noorden met uitzicht op de tuin en op de achtergrond de Hottentot Holland Mountains. Twee eenpersoons kingsize bedden.
 • 2 grote mountainview kamers (30m2; gericht op het oosten richting de tuin en de Gordons Bay mountains. Twee eenpersoons kingsize bedden.
 • 2 medium sea view kamers (25m2); gericht naar het noorden richting Kaap de Goede Hoop, Tafelberg, Atlantische Oceaan, Hottentot Holland Mountains en de wijnlanden. Twee eenpersoons kingsize bedden. 
 • 4 grote seaview kamers (35m2); gericht op het noorden richting Kaap de Goede Hoop, Tafelberg, Atlantische Oceaan, Hottentot Holland Mountains en de wijnlanden. Twee eenpersoons kingsize bedden.
 • 1 appartement met 1 slaapkamer - self catering (75m2); grote open keuken, lounge, eetkamer en 1 slaapkamer; Uitzicht beperkt, geen privé patio.
 • 1 appartement met 2 slaapkamers - self catering (60m2); twee slaapkamers (tweepersoonsbed en twee eenpersoons kingsize bedden), 1 badkamer, privé terras, open lounge, eetkamer en volledig uitgeruste keuken, ideaal voor mensen die lang verblijven en families.
 • 1 gardenview kamer kitchenette (25m2); cottage style met zicht op het zuiden en de Hottentot Holland Mountains en de tuin. Twee eenpersoons kingsize bedden. Geschakelde deur met 'gardenview kamer standaard'.
 • 1 gardenview kamer standaard (20m2); cottage style met zicht op zuiden en de Hottentot Holland Mountains en de tuin. Twee eenpersoons kingsize bedden. Geschakelde deur met 'gardenview kamer kitchenette'.

Info kindvriendelijkheid

Kinderen vanaf 6 jaar zijn meer dan welkom op de Colourful Manor. In de Seaview kamers is het mogelijk dat 1 kind tot en met 11 jaar op een extra biju te plaatsen bed verblijft in de kamer van de ouders. Hiervoor geldt een korting uiteraard die voor kinderen van 6 t/m 11 jaar wat groter is dan voor kinderen van 12 t/m 17 jaar. De 'gardenview cottage' is met zijn twee kamers met tussendeur prima geschikt voor de ouders en maximaal 3 kinderen. 

In het SNP-informatiepakket geven we veel tips over waar je lekkere uit eten kunt en wat er allemaal voor leuke activiteiten te doen zijn in en rondom Kaapstad. 

 

Inbegrepen

 • drie overnachtingen o.b.v. ontbijt  *)
 • SNP informatiepakket

*) bij kamertype 'gardenview/kitchenette kamer' is het ontbjt niet inbegrepen

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Paspoort 

 • Voor een verblijf in Zuid-Afrika heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika én met twee lege bladzijden. Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika, wel krijg je bij aankomst een aantekening in je paspoort.
 • Voor een verblijf in Lesotho heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
 • Voor een verblijf in Swaziland heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. 

Tip.  Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

Regels voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) die naar en vanuit Zuid-Afrika reizen:

 • De minderjarige reist met beide (biologische) ouders. Als de achternaam van de minderjarige overeenkomt met één van de (biologische) ouders, dan hoeft alleen een geldig paspoort getoond te worden. Als de achternaam van de minderjarige niet hetzelfde is als die van beide ouders moet er naast een geldig paspoort een origineel of een uittreksel van de geboorteakte getoond kunnen worden
 • Als een minderjarige reist met één van de (biologische) ouders, dan moet er naast een geldig paspoort en een origineel of een uittreksel van de geboorteakte het volgende getoond kunnen worden:
  • toestemmingsbrief of -formulier van de (biologische) ouder of wettige voogd die niet mee reist. Hierin moeten de contactgegevens opgenomen worden en een kopie van het paspoort  van de ouder die toestemming geeft;
  • een brief die speciale omstandigheden aangeeft; of
  • een rechterlijk bevel waarbij aan de huidige ouder volledige voogdij is toegezegd.
  • in het geval waarbij een ouder is overleden moet een overlijdensakte getoond kunnen worden.
  • in het geval er maar één ouder op de geboorte akte staat dan moet deze of een uittreksel daarvan getoond kunnen worden.
 • Als een minderjarige reist met een volwassene anders dan met één of beide (biologische) ouders dan moet er naast een geldig paspoort en een origineel of een uittreksel van de geboorteakte het volgende getoond kunnen worden:
 • Toestemmingsbrief of -formulier van de (biologische) ouder(s) of wettige voogd die niet mee reist/reizen. Hierin moeten de contactgegevens opgenomen worden en een kopie van het paspoort/de paspoorten van de ouder(s) die toestemming geeft/geven;
 • Contactgegevens van de persoon die de minderjarige ontvangt of opvangt op de bestemming.
 • Als een minderjarige alleen naar Zuid-Afrika reist, dan moet er naast een geldig paspoort en een origineel of een uittreksel van de geboorteakte het volgende getoond kunnen worden:
 • Toestemmingsbrief of -formulier van de (biologische) ouder(s) of wettige voogd die niet mee reist/reizen. Hierin moeten de contactgegevens opgenomen worden en een kopie van het paspoort/de paspoorten van de ouder(s) die toestemming geeft/geven (of toestemming van één ouder, samen met een rechterlijk bevel waarbij aan de huidige ouder volledige voogdij is toegezegd of een overlijdensakte; en
 • Een brief van de persoon die de minderjarige ontvangt/opvangt in Zuid-Afrika, inclusief de adres- en contactgegevens, paspoort informatie en kopie van het paspoort van deze persoon. 

Passagiers die arriveren zonder de nodige documenten krijgen 24 uur om aan de benodigde documenten te komen. Alle documenten moeten in het Engels zijn, behalve de geboorteakte of uittreksel daarvan. De toestemmingsbrief of het toestemmingsformulier mag maximaal 6 maanden oud zijn bij aankomst in Zuid-Afrika. Ouders met geadopteerde kinderen die geen geboorteakte of uittreksel hiervan hebben van het kind moeten de adoptiepapieren kunnen laten zien als hier om wordt gevraagd. 

Indien je je niet houdt aan bovenstaande regels, kun je bij de incheckbalie reeds geweigerd worden op de vlucht, dan wel door de immigratie in Zuid-Afrika.

Belangrijk 

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika. Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Zuid-Afrika van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Voor een verblijf in Lesotho van minder dan 14 dagen heb je geen visum nodig. Voor een verblijf in Swaziland heb je een visum nodig dat u bij aankomst in het land kosteloos kunt verkrijgen.
Wel moet je voor deze 3 landen beschikken over reserveringsbevestigingen van accommodaties, een vliegticket voor de terug- of doorreis en kunnen aantonen voldoende financiële middelen te hebben voor de duur van je verblijf. Je paspoort moet voor elk van deze landen minstens 1 lege visumpagina bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Zuid-Afrika

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Zuid-Afrika zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit huis mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat j eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kun je met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter beschermt tegen felle zon (lange broek en lange mouwen). Draag een hoofddeksel of hoofddoek

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Zuid-Afrika, Lesotho of Swaziland binnenkomt, is een gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland zelf komt geen gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Zuid-Afrika komt in sommige delen van het land (o.a. in laag gelegen gebieden van de provincie Mpumalanga (incl. Kruger Park), de noordelijke provincie Limpopo en het noordoosten van de provincie KwaZulu-Natal, evenals in de laag gelegen delen van Swaziland (Big Bend, Mhlune, Simunye en Tshaneni), het hele jaar malaria voor. Het risico verschilt echter per streek en per reisperiode, maar is het grootst van oktober t/m mei (zomer). Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen

Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In Zuid-Afrika kan, met het nemen van enkele maatregelen, goed gereisd worden. Het verschil tussen arm en rijk is groot en een Europese toerist wordt vaak als rijk gezien.

Money-belt
Vooral in de drukke centra van grote steden en op plaatsen als busstations en luchthavens is het belangrijk goed op je spullen te letten. Geld en waardevolle papieren kun je het beste altijd in een zogenaamde money-belt onder je kleding bewaren.

Veilig met de auto
Wil je met de auto reizen door Zuid-Afrika dan raden wij je aan maatregelen te nemen. Zo kun je het beste de ramen gesloten laten en de deuren op de knip doen. Het meenemen van lifters wordt afgeraden.

Prijsinformatie

03 maart 2021 - 30 april 2021
2 personen (gardenview kamer standaard) € 130
2 personen (gardenview/kitchenette kamer) € 140
2 personen (mountainview kamer medium) € 130
2 personen (seaview kamer medium) € 150

01 mei 2021 - 15 oktober 2021
2 personen (gardenview kamer standaard) € 125
2 personen (gardenview/kitchenette kamer) € 125
2 personen (mountainview kamer medium) € 105
2 personen (seaview kamer medium) € 145

16 oktober 2021 - 19 december 2021
2 personen (gardenview kamer standaard) € 130
2 personen (gardenview/kitchenette kamer) € 155
2 personen (mountainview kamer medium) € 140
2 personen (seaview kamer medium) € 140

20 december 2021 - 31 december 2021
2 personen (gardenview kamer standaard) € 140
2 personen (gardenview/kitchenette kamer) € 165
2 personen (mountainview kamer medium) € 170
2 personen (seaview kamer medium) € 150

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs