Terug naar Zuid-Afrika

Verblijf in comfortabele chalet of villa

Kololo Game Reserve is de perfecte springplank om na aankomst in Johannesburg te genieten van dit prachtige natuurreservaat dat deels in het 'Big 5' Welgevonden Nature Reserve ligt. In Welgevonden maak je een game-drive met een ranger op zoek naar zebra's, giraffen, blauwe gnoes, stokstaartjes, wrattenzwijnen en vele vogelsoorten (ruim 300 geteld). Omdat er in Kololo zelf geen gevaarlijke beesten voorkomen kun je er ongestoord wandelen of fietstochten maken met mountainbikes. Doe mee aan de speciale 'Kids Safari' waarbij een ranger je op een echte bushveld expeditie begeleidt en ontvang een Kids Safari boek. Tussen de activiteiten door is het genieten van het zwembad en het comfort van de chalets en villa's met veel privacy. Nog niet moe? Ga dan 's avonds met een ranger op pad op zoek naar kleine nachtdieren onder een hemel die bezaaid is met sterren.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 288312
3 dagen

Zuid-Afrika - Limpopo * Kololo Game Reserve

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Op slechts 3,5 uur (280 km) rijden vanaf de luchthaven Johannesburg ligt het Kololo Game Reserve (3.000 hectare), deels geïntegreerd in het Welgevonden Private Nature Reserve (38.000 hectare). Het gebied bestaat uit open grasvlakten (savanne), dichtbegroeide struikvelden (bush), bergen en valleien. waarin de wilde dieren en vogels prima gedijen. Nadat jullie vanaf 14.00 uur kunnen inchecken, hebben jullie 's middags direct de mogelijkheid om een eerste gamedrive (ca. 1,5 uur) in het Kololo Game Reserve te maken. In het Kololo Game Reserve (geen big 5) bevindt zich een veilig gedeelte waarin gefietst en gewandeld kan worden. De eigen ingang tot het Welgevonden Game Reserve leidt naar het echte big-5 gebied! Kololo vormt een heerlijke safaribestemming aan het begin van jullie reis. Kololo is sterk gericht op duurzaam toerisme en onder andere gecertificeerd door Fair Trade Tourism (www.fairtrade.travel). De lodge stellt mountainbikes gratis ter beschikking aan haar gasten.

Overnachting in

Kololo Game Reserve - Kololo Game Reserve

Dag 2

Deze dag bepalen jullie zelf wat jullie willen doen. Uiteraard kunnen jullie 's ochtends of 's middags weer de gamedrive (ca. 1,5 uur) maken door het Kololo Game Reserve. Indien jullie een game drive willen maken door het aangrenzende Welgevonden Game Reserve (big 5-gebied), dan kan dat ook (tegen meerprijs). Er worden hier twee safari's aangeboden, een van 3 en een van 6 uur lang.

In het Kololo Game Reserve kunnen jullie op een daarvoor speciaal afgeschermd gebied veilig wandelen en fietsen. De beschrijving van de ruim 80 boomsoorten maakt de tocht niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Op ca. 15 minuten vanaf de lodge kan er paard gereden worden (tegen meerprijs). Uiteraard kunnen jullie ook ontspannen bij het zwembad van de lodge, genieten van het uitzicht vanaf het terras.

Overnachting in

Kololo Game Reserve - Kololo Game Reserve

Dag 3

Na het ontbijt checken jullie uit om de reis verder te vervolgen naar bijvoorbeeld de Soutpansbergen of naar Tzaneen en Kruger.

NB Programma

 • Kololo is geen standaard 'Big 5-lodge'. Omdat ze voor een deel geïntegreerd zijn in een Big 5 gebied en deels daarbuiten liggen, biedt men een breed scala aan activiteiten aan. Naast de Big 5-gamedrives (zowel overdag als 's avonds) bieden ze bijvoorbeeld wandel- en mountainbikeroutes (gebruik van fietsen is inbegrepen), kindersafari's, maar ook een onderzoeksprogramma voor mensen die graag wat langer willen verblijven en bij willen dragen aan de ecologie van Kololo. Het gebied waar Kololo ligt is malariavrij, dus het is een ideale plek voor families met kinderen. 
 • Omdat er slechts een aantal rangers zijn bij Kololo die je tijdens de wandeling kunnen vergezellen, dien je deze activiteit van tevoren, voor aankomst, te reserveren. Men kan deelname aan deze activiteit niet altijd garanderen, aangezien dit afhankelijk is van de beschikbaarheid van beplaade rangers.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Kololo Game Reserve is een kleinschalige lodge grenzend aan het Welgevonden Private Nature Reserve. Voor meer informatie klik op de link onderaan bij de dag-tot-dag beschrijving.

Info kindvriendelijkheid

Kinderen vanaf 0 jaar zijn welkom. In de leeftijd van 0 t/m 4 jaar is hun verblijf gratis. Babybedjes zijn aanwezig voor hen. Kidsmaaltijden zijn inbegrepen ('al la carte' tegen meerprijs). Kinderen van 5 t/m 12 jaar krijgen 50% korting. Onder andere is de chalet 'Oom Piet' zeer geschikt voor hen daar deze kids dan hun eigen slaapkamer hebben. Kinderen vanaf 13 jaar worden als volwassene beschouwd en betalen het volle tarief. 

Tijdens een speciale ‘Kids Safari’ (tegen meerprijs bij te boeken) neemt een ranger op Kololo de kids mee op een echte bushveld expeditie. Leer op een interactieve en leuke manier meer over de natuur en de bush. Je krijgt een Kids Safari boek overhandigd met allemaal leuke vragen, kleurplaten en puzzels over dieren. Het programma wordt aangepast aan de interesses van de kinderen. Er is een keur van activiteiten waaronder:

 • Tracking
 • Game drive
 • Een drankje en een hapje
 • Camouflage met takken, modder, etc.
 • Uitleg over dieren & Quiz
 • Blikjes schieten
 • Het bestuderen van dierlijke uitwerpselen
 • Vissen

Een Kids Safari is een combinatie van een aantal van de bovengenoemde activiteiten. Geen kindersafari is hetzelfde! Hiermee wordt jouw verblijf in Kololo nog spannender!

Ook kun je paardrijden (tegen meerprijs bij te boeken) of een mooie tour maken naar Vaalwater (tegen meerprijs bij te boeken) voor een tocht door het lokale dorpje en de township. De tour omvat een bezoek aan het Cultural Village in Vaalwater om te leren over de lokale cultuur. Zie hoe men zich uitdrukt door middel van verschillende dansen. De dansen, de muziek en het ritme van de drums nemen je mee naar vroegere tijden.

Inbegrepen

 • twee overnachtingen o.b.v. half pension
 • twee activiteiten naar keuze (in Welgevonden Game Reserve of Kololo Game Reserve)
 • gebruik van zwembad, hiking & biking trails, mountain bikes
 • diensten van een ranger guide op Kololo
 • thee- en koffiefaciliteiten in de kamers 
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • drankjes
 • bepaalde excursies (o.a. paardrijden)
 • persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Ter plaatse kun je bij Kololo game drives boeken naar het Welgevonden (big 5) Game Reserve. De kosten zijn afhankelijk van de lengte van de game drive (prijzen 2016):

 • 3 uur game drive a ZAR 495 pp
 • 6 uur game drive a ZAR 745 pp

03 feb 2016: Vanwege hevige regenval heeft de toegangsweg naar het Kololo Game Reserve behoorlijke schade opgelopen. De lodge is bereikbaar, echter alleen met gebruik van een SUV of een 4x4 auto. De reparatiewerkzaamheden zijn gepland en zullen de komende weken gaan plaatsvinden. 

Paspoort 

 • Voor een verblijf in Zuid-Afrika heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika én met twee lege bladzijden. Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika, wel krijg je bij aankomst een aantekening in je paspoort.
 • Voor een verblijf in Lesotho heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
 • Voor een verblijf in Swaziland heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. 

Tip.  Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

Regels voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) die naar en vanuit Zuid-Afrika reizen:

 • De minderjarige reist met beide (biologische) ouders. Als de achternaam van de minderjarige overeenkomt met één van de (biologische) ouders, dan hoeft alleen een geldig paspoort getoond te worden. Als de achternaam van de minderjarige niet hetzelfde is als die van beide ouders moet er naast een geldig paspoort een origineel of een uittreksel van de geboorteakte getoond kunnen worden
 • Als een minderjarige reist met één van de (biologische) ouders, dan moet er naast een geldig paspoort en een origineel of een uittreksel van de geboorteakte het volgende getoond kunnen worden:
  • toestemmingsbrief of -formulier van de (biologische) ouder of wettige voogd die niet mee reist. Hierin moeten de contactgegevens opgenomen worden en een kopie van het paspoort  van de ouder die toestemming geeft;
  • een brief die speciale omstandigheden aangeeft; of
  • een rechterlijk bevel waarbij aan de huidige ouder volledige voogdij is toegezegd.
  • in het geval waarbij een ouder is overleden moet een overlijdensakte getoond kunnen worden.
  • in het geval er maar één ouder op de geboorte akte staat dan moet deze of een uittreksel daarvan getoond kunnen worden.
 • Als een minderjarige reist met een volwassene anders dan met één of beide (biologische) ouders dan moet er naast een geldig paspoort en een origineel of een uittreksel van de geboorteakte het volgende getoond kunnen worden:
 • Toestemmingsbrief of -formulier van de (biologische) ouder(s) of wettige voogd die niet mee reist/reizen. Hierin moeten de contactgegevens opgenomen worden en een kopie van het paspoort/de paspoorten van de ouder(s) die toestemming geeft/geven;
 • Contactgegevens van de persoon die de minderjarige ontvangt of opvangt op de bestemming.
 • Als een minderjarige alleen naar Zuid-Afrika reist, dan moet er naast een geldig paspoort en een origineel of een uittreksel van de geboorteakte het volgende getoond kunnen worden:
 • Toestemmingsbrief of -formulier van de (biologische) ouder(s) of wettige voogd die niet mee reist/reizen. Hierin moeten de contactgegevens opgenomen worden en een kopie van het paspoort/de paspoorten van de ouder(s) die toestemming geeft/geven (of toestemming van één ouder, samen met een rechterlijk bevel waarbij aan de huidige ouder volledige voogdij is toegezegd of een overlijdensakte; en
 • Een brief van de persoon die de minderjarige ontvangt/opvangt in Zuid-Afrika, inclusief de adres- en contactgegevens, paspoort informatie en kopie van het paspoort van deze persoon. 

Passagiers die arriveren zonder de nodige documenten krijgen 24 uur om aan de benodigde documenten te komen. Alle documenten moeten in het Engels zijn, behalve de geboorteakte of uittreksel daarvan. De toestemmingsbrief of het toestemmingsformulier mag maximaal 6 maanden oud zijn bij aankomst in Zuid-Afrika. Ouders met geadopteerde kinderen die geen geboorteakte of uittreksel hiervan hebben van het kind moeten de adoptiepapieren kunnen laten zien als hier om wordt gevraagd. 

Indien je je niet houdt aan bovenstaande regels, kun je bij de incheckbalie reeds geweigerd worden op de vlucht, dan wel door de immigratie in Zuid-Afrika.

Belangrijk 

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika. Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Zuid-Afrika van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Voor een verblijf in Lesotho van minder dan 14 dagen heb je geen visum nodig. Voor een verblijf in Swaziland heb je een visum nodig dat u bij aankomst in het land kosteloos kunt verkrijgen.
Wel moet je voor deze 3 landen beschikken over reserveringsbevestigingen van accommodaties, een vliegticket voor de terug- of doorreis en kunnen aantonen voldoende financiële middelen te hebben voor de duur van je verblijf. Je paspoort moet voor elk van deze landen minstens 1 lege visumpagina bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Zuid-Afrika

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Zuid-Afrika zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit huis mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat j eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kun je met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter beschermt tegen felle zon (lange broek en lange mouwen). Draag een hoofddeksel of hoofddoek

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Zuid-Afrika, Lesotho of Swaziland binnenkomt, is een gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland zelf komt geen gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Zuid-Afrika komt in sommige delen van het land (o.a. in laag gelegen gebieden van de provincie Mpumalanga (incl. Kruger Park), de noordelijke provincie Limpopo en het noordoosten van de provincie KwaZulu-Natal, evenals in de laag gelegen delen van Swaziland (Big Bend, Mhlune, Simunye en Tshaneni), het hele jaar malaria voor. Het risico verschilt echter per streek en per reisperiode, maar is het grootst van oktober t/m mei (zomer). Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen

Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In Zuid-Afrika kan, met het nemen van enkele maatregelen, goed gereisd worden. Het verschil tussen arm en rijk is groot en een Europese toerist wordt vaak als rijk gezien.

Money-belt
Vooral in de drukke centra van grote steden en op plaatsen als busstations en luchthavens is het belangrijk goed op je spullen te letten. Geld en waardevolle papieren kun je het beste altijd in een zogenaamde money-belt onder je kleding bewaren.

Veilig met de auto
Wil je met de auto reizen door Zuid-Afrika dan raden wij je aan maatregelen te nemen. Zo kun je het beste de ramen gesloten laten en de deuren op de knip doen. Het meenemen van lifters wordt afgeraden.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs