Terug naar Zuid-Afrika

Safari vanuit een luxe tented-camp

Grenzend aan het Kruger Nationaal Park en tussen de privé reservaten van Sabi Sands en Timbavati, ligt het wildrijke Manyeleti Game Reserve. In de lokale Shangaan-taal betekent Manyeleti 'plaats van de sterren'. In dit maar liefst 23 000 hectare grote gamereservaat zult u die beslist 's avonds zien. Overdag daarentegen verkent u de Afrikaanse bush met als uitvalsbasis een luxe safaritent. Met alle maaltijden en twee game-activiteiten inbegrepen per dag, heeft u volop tijd om echt te genieten en te relaxen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 496
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 288215
3 dagen

Zuid-Afrika - Kruger * Manyeleti Safari in Style  

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Al vroeg in de middag arriveren jullie in een van de twee safari camps, Mantobeni of Khoka Moya. 

Tijdens de lunch krijg je uitleg over de gang van zaken tijdens je verblijf in een van de kleinschalige safaricamps. Aan het eind van de middag kun je gelijk deelnemen aan een gamedrive door de Afrikaanse bush, terwijl de staf voor de maaltijden bereidt. Dineer 's avonds bij het kampvuur, sfeervol bij kaarslicht. Het wild kan vrij rondlopen door het kamp; een bezoek van giraffes, zebra's en buffels is niet ongewoon. Met tromgeroffel en een kopje koffie opf thee, geserveerd bij je tented-camp, word je in de ochtend van de tweede dag vroeg gewekt. Na deze verkwikking is het vroeg op voor de ochtendsafari. Na het ontbijt wordt er een gamewalk aangeboden (vanaf 16 jaar en ouder) waarbij je met een ranger te voet door het park gaat op zoek naar sporen van allerlei dieren, groot tot klein. Op het heetst van de dag kun je ontspannen bij het zwembad of lekker relaxen bij je safari-camp. Na de lunch volgt een middagsafari die tot in de duisternis doorloopt. Onder het genot van een 'sundowner' verdwijnt de zon snel achter de horizon. De geluiden veranderen, 'plain game' zoekt de open grasvlaktes op om 'vijanden' goed in de gaten te kunnen houden en nachtdieren komen tevoorschijn op zoek naar voedsel. In het licht van de koplampen en een schijnwerper is het altijd weer spannend wat je te zien krijgt. 's Avonds zal het diner onder een vaak heldere sterrenhemel heerlijk smaken met als gespreksonderwerp de verwomnderingen die je tijdens de gamedrives waarneemt.

Overnachting in

Manyeleti Game Reserve - Honeyguide Tented Safari Camps

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 3

Na een gamedrive en het ontbijt dit safari arrangement en kun je je rondreis in Zuid-Afrika vervolgen.

Blader door het programma

Reisdetail

Info kindvriendelijkheid

 • In het Khoka Moya Camp zijn kinderen vanaf 0 jaar welkom. In de leeftijd van 0 t/m 2 jaar is hun verblijf gratis, kinderen van 3 t/m 11 jaar genieten een 50% korting op de volwassenen prijs. Op verzoek kan er een babysit worden geregeld.
 • In het Mantobeni Camp zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom, zij betalen de volwassenenprijs.

Inbegrepen

 • overnachtingen in comfortabele safari-tenten
 • alle maaltijden
 • alle game-activiteiten
 • alle drankjes

Niet inbegrepen

 • entreegelden
 • uitgaven van persoonlijke aard

Geschikt voor kinderen

In de tented-lodge van Mantobeni Camp zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom. In de tented lodge Khoka Moya Camp zijn kinderen vanaf 0 jaar welkom. In dit kamp zijn kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis, kinderen vanaf 3 t/m 11 jaar betalen slechts de helft van het volwassenentarief. Op aanvraag is een babysit mogelijk in het Khoka Moya Camp.

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

 • Voor een verblijf in Zuid-Afrika heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika én met twee lege bladzijden. Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika, wel krijg je bij aankomst een aantekening in je paspoort.
 • Voor een verblijf in Lesotho heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
 • Voor een verblijf in Swaziland heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. 

Kinderen onder de 18 jaar

Op 1 december 2018 heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid-Afrika de immigratiewetgeving versoepeld. Alleen bij uitzondering en op basis van willekeurige inspectie kan ouders door de douanebeambte worden gevraagd om documenten betreffende minderjarige kinderen te overleggen. Gezien het feit dat luchtvaartmaatschappijen nog wel om documentatie vragen, wordt ouders die reizen met minderjarige kinderen geadviseerd de juiste documentatie nog steeds tot hun beschikking te hebben. 

Voor kinderen die nog geen 18 jaar zijn op het moment van aankomst in Zuid-Afrika (of Namibië, of Botswana), dien je een officiële geboorteakte van elk minderjarig kind of eventuele goedkeuringsdocumenten indien niet beide ouders meereizen, te kunnen overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar:

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • de geboorteakte moet opgesteld zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een toestemmingsformulier nodig van de niet-meereizende andere ouder (plus kopie van een identiteitsdocument van deze niet-meereizende ouder) OF een verklaring van overlijden van de andere ouder OF een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door een van de volgende instanties: 
1. de Zuid-Afrikaanse ambassade (kosteloos) 
2. Een erkende notaris 
3. De gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem uw identiteitspapieren mee)

De kosten van deze ondertekening - waarmee de handtekening wordt gelegaliseerd (zogenaamde 'commissioner of oath') - zijn verschillend per gemeente (ca. € 13). Diegene die de toestemming geeft zal ook in eigen persoon aanwqezig moeten zijn bij een van de drie vermelde instanties. We raden je voorts aan een kopie van het paspoort van de ouder die toestemming geeft te laten afstempelen tegelijkertijd met het toestemmingsformulier. De praktijk heeft geleerd dat hier om gevraagd kan worden bij de grenscontrole.

Indien je je niet houdt aan bovenstaande regels, word je reeds bij de incheck-balie geweigerd op de vlucht, dan wel door de immigratie in Zuid-Afrika.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika. Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Zuid-Afrika van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Voor een verblijf in Lesotho van minder dan 14 dagen hebt u geen visum nodig. Voor een verblijf in Swaziland hebt u een visum nodig dat u bij aankomst in het land kosteloos kunt verkrijgen.
Wel moet u voor deze 3 landen beschikken over reserveringsbevestigingen van accommodaties, een vliegticket voor uw terug- of doorreis en kunnen aantonen voldoende financiële middelen te hebben voor de duur van uw verblijf. Uw paspoort moet voor elk van deze landen minstens 1 lege visumpagina bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Zuid-Afrika (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Zuid-Afrika

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Zuid-Afrika zijn in het algemeen te vergelijken met die in Europa.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.
Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter beschermt tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Zuid-Afrika, Lesotho of Swaziland binnenkomt, is een gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland zelf komt geen gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Zuid-Afrika komt in sommige delen van het land (o.a. in laag gelegen gebieden van de provincie Mpumalanga (incl. Kruger Park), de noordelijke provincie Limpopo en het noordoosten van de provincie KwaZulu-Natal, evenals in de laag gelegen delen van Swaziland (Big Bend, Mhlune, Simunye en Tshaneni), het hele jaar malaria voor. Het risico verschilt echter per streek en per reisperiode, maar is het grootst van oktober t/m mei (zomer). Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen

Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In Zuid-Afrika kan met het nemen van enkele maatregelen goed gereisd worden. Het verschil tussen arm en rijk is groot en een Europese toerist wordt vaak als rijk gezien.

Money-belt
Vooral in de drukke centra van grote steden en op plaatsen als busstations en luchthavens is het belangrijk goed op uw spullen te letten. Geld en waardevolle papieren kun je het beste altijd in een zogenaamde money-belt onder je kleding bewaren.

Veilig met de auto
Wilt u met de auto reizen door Zuid-Afrika dan raden wij u aan maatregelen te nemen. Zo kunt u het beste uw ramen gesloten laten en de deuren op de knip doen. Het meenemen van lifters wordt afgeraden.

Prijsinformatie

21 april 2019 - 22 april 2019
2 personen (tweepersoonstent - Khoka Moya) € 661
2 personen (tweepersoonstent - Mantobeni) € 661

23 april 2019 - 30 september 2019
2 personen (tweepersoonstent - Khoka Moya) € 496
2 personen (tweepersoonstent - Mantobeni) € 496

01 oktober 2019 - 15 november 2019
2 personen (tweepersoonstent - Khoka Moya) € 578
2 personen (tweepersoonstent - Mantobeni) € 578

16 november 2019 - 14 december 2019
2 personen (tweepersoonstent - Khoka Moya) € 496
2 personen (tweepersoonstent - Mantobeni) € 496

15 december 2019 - 19 december 2019
2 personen (tweepersoonstent - Khoka Moya) € 611
2 personen (tweepersoonstent - Mantobeni) € 611

20 december 2019 - 29 december 2019
2 personen (tweepersoonstent - Khoka Moya) € 694
2 personen (tweepersoonstent - Mantobeni) € 694

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs