Vietnam, Cambodja - Zuid-Vietnam & Cambodja, 18 dagen Fiets en vaar van Ho Chi Minh naar Siem Reap

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en guesthouses

Avontuurlijke trektocht per fiets door de legendarische Mekong-delta in Zuid-Vietnam naar het onvergetelijke Angkor Wat in Cambodja. Onze lokale fietsbegeleider wijst je de weg over kleine weggetjes en 'by-roads' . Zo leer je het land het beste kennen en kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Je overnacht in prima hotels, guesthouses en een enkele keer in een homestay, dus bij de lokale bevolking thuis. Onderweg zie je duizenden Vietnamezen in paalwoningen langs de rivieroevers, werkend in de velden of op het water. Via de machtige Mekong rivier varen we naar Phnom Penh, met Frans-koloniale gebouwen, koninklijke paleizen en tempels. Hier bezoek je de grandeur van 's lands oudste 'attractie' en Azië's meest indrukwekkende tempelcomplex: Angkor Wat bij de stad Siem Reap. Een zeer afwisselende en unieke reis door landen met erg vriendelijke en gastvrije mensen!

Uniek aan deze reis

 • Drijvende markten op de Mekong
 • Eigen fiets meenemen of huurfiets ter plaatse
 • Koloniale architectuur in Phnom Penh
 • SNP-reisleider en lokale gidsen
 • Tempels van Angkor Wat
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Vietnam, Cambodja - Zuid-Vietnam & Cambodja

Een geweldige fietstocht die de legendarische, dynamische Mekong-delta - de rijstkom van Vietnam - combineert met het overzichtelijkere Cambodja. Alle 'highlights' uit deze twee landen worden in deze groepsreis aan elkaar geregen. De route begint in Ho Chi Minh stad, het voormalige Saigon en voert ons door een vlakke, waterrijke streek waar duizenden Vietnamezen op paalwoningen langs de rivieroevers wonen. In de delta - een vlechtwerk van rivieren - gebruiken we regelmatig de boot en passeren we eindeloos veel bruggen. Onderweg genieten we van de bedrijvigheid op het water en op het land. Al fietsend langs de zuidelijke oever van de Mekong-rivier - de levensader van het land - komen we aan in Chau Doc, bij de grens met Cambodja. Vanuit Chau Doc nemen we de boot naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, die terecht tot de parels onder de steden in Azië wordt gerekend. Phnom Penh, gelegen aan de Tonle Sap rivier, kent een fraaie stedenbouwkundige aanleg. Het herbergt mooie Frans-koloniale gebouwen, koninklijke paleizen en tempels. Onze reis eindigt in ’s lands oudste 'attractie' en trots: Angkor Wat bij de stad Siem Reap. Geen ander – door mensenhanden geconstrueerd – bouwwerk in Zuidoost Azië kan zich meten met de grandeur van Angkor Wat. Op de fiets kunnen we dit imposante complex voortreffelijk bezoeken. De mensen in beide landen zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam. Zij zullen ongetwijfeld een speciale plek in je hart krijgen.

Dag 1

We vertrekken vanaf Amsterdam en komen de volgende dag aan in Ho Chi Minh Stad.

Dag 2

Aankomst in Ho Chi Minh Stad, het vroegere Saigon. Na aankomst op het vliegveld worden we naar de stad gebracht. Overal in de stad tref je mensen aan met piepkleine handeltjes. Fietsenmakers, kappers en benzineverkopers voeren de boventoon. De Franse aanwezigheid van weleer is ook nog voelbaar. Deze leeft niet alleen voort in de geest van de oudere generatie, maar ook in het culturele erfgoed van koloniale gebouwen en lange met bomen omzoomde lanen, straten en hoofdwegen.
Vanaf ongeveer 14.00 uur kunnen we inchecken in het hotel. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de middag nog ter eigen besteding. Ook hebben we een afspraak met de fietsenmaker om te huurfietsen op te halen en af te stellen. In ieder geval spreken we in de avond af voor een gezamenlijk welkomstdiner.

Maaltijden inbegrepen
diner

Overnachting in

Ho Chi Minh Stad

Dag 3

Na het ontbijt volgt een transfer (met fietsen) de stad uit. In Tan An stappen we op de fiets voor een rit door Dragon Fruit - boomgaarden en verken je de kleine weggetjes door de dorpen van de Mekongdelta. Na de lunch gaan we in Ben Tre aan boord van een boot voor een ontspannen tochtje over kanalen en kleine stroompjes. Vanaf het water zie je hoe bakstenen nog met de hand worden gemaakt in de werkplaatsen. Proef verse kokosnoot en zie hoe vrouwen strooien matten weven. De boot stopt bij een rustig dorpje waarin je tijdens een ommetje het dorpsleven kan ervaren. Een xe loi (een soort gemotoriseerde riksja) brengt je door het bos naar het homestay waar je overnacht. Hier krijg je kookles en geniet je van lokale gerechten zoals kip met citroengras en salade van groene papaja.
We fietsen vandaag zo'n 40-50 km (4-5 uur) en rijden 50 km (1,5 uur) met de bus.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Ben Tre

Dag 4

We fietsen door boerendorpjes waar je het dagelijks leven van de lokale bevolking kan ervaren. Over smalle landweggetjes, soms onverhard, fietsen we door een geweldig groen landschap van kokosplantages en over de brug over de Co Chien rivier. Verder gaat het, door een wirwar van smalle weggetjes, langs kanalen en gehuchten. We steken talloze keren het water over, dan weer per boot, dan weer via een bruggetje. Uiteindelijk bereiken we de overnachtingsplaats Tra Vinh waar we in een klein hotelletje verblijven.
Totaal: 65-70 km fietsen (5 uur).

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Tra Vinh

Dag 5

Tra Vinh wordt beschouwd als thuisland van de Khmer. De provincie telt dan ook vele Khmer tempels. Na het ontbijt fietsen we naar de Ba Om vijver met haar prachtige lotusbloemen. Breng zeker een bezoek aan de nabijgelegen tempel! Over verharde wegen vervolgen we de fietstocht door de rijstvelden. Stop onderweg voor een bezoek aan een Khmer familie en een fotostop bij de boeddhistische Theravadatempel. Bij Cau Quan nemen we de pont naar Cu Lao Dung. Dai Ngai is een goede plek voor de lunch. Daarna is het nog ruim 20 km fietsen naar Soc Trang, waar we overnachten in een klein hotelletje.
Totaal 65 km fietsen (4,5 uur).

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Soc Trang

Dag 6

's Morgens fietsen we naar een tempel waar bomen staan waarin honderden vliegende honden, een grote vleermuissoort, hangen. De fietstocht gaat verder over landweggetjes naar Bac Lieu. Het voordeel van fietsen is dat je gemakkelijk contact legt met de vriendelijke lokale bevolking die aan het werk is op de velden. Tussen de rijstvelden liggen de familiegraven. Vandaag zien we ook veel waterbassins waar garnalen gekweekt worden. Half op en in het water staan schoepenraden om het water te beluchten. Na de lunch brengen fiets en minibus ons naar Ca Mau waar we in een hotel overnachten.
Totaal 70 km fietsen (4 uur) en 70 km per auto/boot.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Ca Mau

Dag 7

We fietsen vandaag door een zeer waterrijk gebied. Over de kanaaltjes liggen kleine maar steile bruggetjes waarvan we er meer dan 100 moeten “beklimmen”! In de vijvers naast de grotere kanalen leven krabben die op een speciale manier gevangen worden. Ook brengen we een kort bezoek aan een krokodillenfarm. Na de lunch fietsen we nog een stukje voordat we met onze bus vervoerd worden naar Rach Gia. Overnachting in guesthouse (klein hotel). 
Totaal 65 km fietsen (4 uur) en 40 km per auto

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Rach Gia

Dag 8

Fietsend langs enorme rijstvelden doen we wedstrijdjes met de bootjes op de kanalen richting Thoai Son. Bekijk hier de archeologische vindplaats van de Oc-Eo beschaving en een kleurrijke oude tempel voor we gaan lunchen in het stadje. We fietsen verder langs een kanaal naar Vinh Binh waar we op de bus stappen naar de grens met Cambodja. Daar brengen een kort bezoek aan de Killing Fields bij Ba Chuc, waar het regime van Pol Pot 3000 Vietnamese slachtoffers maakte in 1978. Aan het eind van de middag reizen we verder naar grensstad Chau Doc waar overnacht wordt in een hotel. Hier leveren we de fiets in (mits je een huurfiets hebt). 
Totaal 65km fietsen (4-5 uur) en 50 km per auto

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Chau Doc

Dag 9-10

Per boot verlaten we Vietnam. Over de Mekong rivier varen we in 4,5-5 uur naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Indien je je eigen fiets bij je hebt zul je voor het vervoer van je fiets op de boot zelf bij moeten betalen. 
Phnom Penh wordt terecht de parel onder de steden van Azië genoemd. Gelegen aan de Tonle Sap rivier met zijn Franse koloniale gebouwen en koninklijke paleizen is het een stad om echt van te genieten. 
Tijdens de bootreis naar Cambodja passeer je de grens en krijg je ter plaatse met een Europees paspoort een Visa On Arrival. 
Na aankomst in Phnom Penh bezoeken we in de middag het Royal Palace, een van de mooiste Khmer paleizen, en het Silver Pagoda met talrijke Boeddha beelden. Ook zien we het Independence Monument, geplaatst in 1954 toen Cambodja niet langer een Franse kolonie was. Tenslotte kunnen de liefhebbers het National Museum bezoeken met een uitgebreide collectie kunstobjecten. We overnachten in een goed hotel.
De volgende dag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid je programma te trekken. Bezoek de stad, rust uit en laat Azië op je inwerken.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch (dag 9)
ontbijt (dag 10)

 

Overnachting in

Phnom Penh

Dag 11

We verlaten Phnom Penh per bus naar de veerboot die ons naar het eiland Koh Dach zal brengen. Indien je gebruik maakt van een huurfiets krijg je hier een tweede fiets uitgereikt voor het deel in Cambodja. Ook worden de ‘eigen fietsen’ hierheen vervoerd. We fietsen een stuk over Koh Dach wat ook wel het ‘zijde eiland’ wordt genoemd omdat er op diverse plekken zijde gefabriceerd wordt. Je kunt er een zijdespinnerij/weverij bezoeken. Daarna terug met de ferry en met de bus rijden we voorbij Skuon. Hier stappen we op de fiets voor een rit over rustige landelijke wegen naar Kampong Cham. Overnachting in guesthouse (klein hotel).
Totaal 50-60 km fietsen (4 uur) en 60 km per auto.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

Kampong Cham

Dag 12

We verlaten Kampong Cham over verharde en onverharde wegen langs de Mekong en bereiken uiteindelijk een vrij rustige doorgaande hoofdweg richting Kampong Thom. De weg leidt langs rubberplantages, rijstvelden en typische Khmerdorpen. Overnachting in goed hotel. 
Totaal 60-70 km fietsen (4-5 uur) en 60 km per auto

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

Kampong Thom

Dag 13

Vandaag fietsen we vanuit Kampong Thom naar Sambor Prei Kuk. Sambor Prei Kuk bestaat uit drie tempelcomplexen met zo'n 200 ruïnes, die worden verbonden door smalle zandwegen. Sommige complexen hebben hun oorsprong in de zesde eeuw na Christus. Het is een vredige, jungleachtige omgeving en er komen hier nog maar weinig toeristen. In de namiddag fietsen we nog 20 km van Rolous naar Siem Reap waar we 4 nachten blijven in een goed hotel.
Totaal 55 km fietsen (5 uur) en 70 km per auto

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Siem Reap

Dag 14

Vanuit Siem Reap verkennen we per fiets de landelijke omgeving tussen Siem reap en Angkor Wat. Eerst naar het ticket-office om de kaartjes te kopen en van daar naar Banteay Samre en Banteay Kdei, een onderdeel van het Angkor Wat complex.. Als we tijd genoeg hebben fietsen we verder naar Sras Strang en Kravan tempels in Ta Som. Overnachting wederom in Siem Reap.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Siem Reap

Dag 15

Na het ontbijt vertrekken we per fiets voor de apotheose van de reis: een bezoek aan het ongelooflijke tempelcomplex van Angkor Wat en Ta Prohm. Geen ander – door mensenhanden geconstrueerd – complex bouwwerken in Zuid-Oost Azië kan zich meten met de grandeur van Angkor Wat. Dit is een absoluut hoogtepunt van deze reis. We bezoeken Angkor Wat met de lokale gids die je van alles kan vertellen over de mysterieuze tempels en hun rijke geschiedenis. We zien het overgroeide Ta Prohm, de Bayon en de 350 m lange Terrace of the Elephants.
Totaal 30-40 km fietsen (3uur) en 2 uur bezoeken.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Siem Reap

Dag 16

In de ochtend per bus naar Tonle Sap Lake. Hier gaan we aan boord van een traditionele houten boot voor een cruise over het meer. We zien authentieke dorpjes en huizen op palen, waar zo'n beetje iedereen leeft van de visvangst.
Dan rijden we naar Roluos en naar Banteay Srei, de mooiste en best bewaarde tempel van het Angkor Wat complex.
Terug in Siem Reap maken we ons klaar voor het afscheidsdiner.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Siem Reap

Dag 17

Dit jaar vertrekt de vlucht vanuit Siem Reap naar Singapore al in de ochtend, waardoor er een lange overstap is in Singapore. De liefhebbers kunnen dan een door het vliegveld van Singapore georganiseerde gratis stadtour maken van ongeveer 2,5 uur. Er is keuze uit een Heritage Tour, die de nadruk legt op het koloniale verleden, of een City Highlights Tour, die vooral de moderne kant van deze metropool belicht. Er is vooraf geen reservering mogelijk, dit wordt ter plaatse ingevuld.

Vertrek van de vlucht vanaf Singapore naar huis is rond middernacht.

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

NB Programma

Het programma van de eerste en de laatste dag kan in verband met mogelijke veranderingen in vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden. De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Saigon, Ca Mau, Pnohm Penh, Kampong Thom en Siem Reap verblijven we in comfortabele 3 * hotels op kamers met eigen douche en toilet en met airconditioning of ventilator. In alle andere plaatsen behalve in Ben Tre overnachten we in kleinschalige 2* familiehotelletjes (guesthouses) ook op tweepersoonskamers met douche/toilet, maar duidelijk eenvoudiger. In Ben Tre overnachten we in een eenvoudiger homestay, een bijzondere gelegenheid om met de locals in contact te komen. Hier slaap je op tweepersoons- of meerpersoonskamers (dus gedeeld met andere reizigers) met gemeenschappelijke douche en toiletten. Er zijn muskietennetten aanwezig en eenvoudige matrasjes en dekens. Zelf neem je een kussensloop en lakenzak mee, eventueel een dunne slaapzak.

Over de maaltijden

In het dag-tot-dagprogramma staat welke maaltijden inbegrepen zijn. De overige maaltijden kopen we zelf in of we kiezen een restaurantje uit. De lokale gids heeft daarvoor goede suggesties.
De Vietnamese keuken bestaat vooral uit rijstgerechten met verse groenten, vis en af en toe vlees. De Vietnamese keuken is zo smakelijk dat deze reis bijna een culinaire reis wordt. De pho (met sjalotjes en peterselie gekruide miesoep geserveerd met varkensvlees of kip) wordt door de lokale bevolking als ontbijt, lunch en avondeten gegeten. Andere populaire ontbijtgerechten zijn kleefrijst, rijstepap, gebakken deeg en rijstkoeken met ei in het midden, maar voor ons zijn brood of pannenkoeken ook verkrijgbaar als ontbijt. In de vroege ochtend staan overal langs de straten krukken en lage tafeltjes waar de arbeiders en schoolkinderen aanschuiven om van een ontbijt te worden voorzien. Een van de meest traditionele gerechten in Vietnam is de loempia. Bij de meeste maaltijden wordt de nuoc mam, gegiste vissaus, gebruikt. Rijstschotels met een keur van al klaargemaakte en roergebakken gerechten worden veel als lunch en diner gegeten. De meeste eetbare delen van een dier zijn in een of andere vorm verkrijgbaar.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden volgens dag-tot-dag programma
 • Begeleiding door lokale Engelssprekende fietsgids, apart voor Vietnam en apart voor Cambodja
 • Reisbegeleiding door ervaren Nederlandstalige SNP reisleider
 • Transfers volgens programma per bus en boten
 • Bagage- en fietsvervoer
 • Gebruik fietspomp, reparatieset, gereedschap
 • SNP-reisdocumentatie
 • Gidsje ‘Te Gast in Vietnam’
 • Gidsje ‘Te Gast in Cambodja’

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Entrees (waaronder Angkor Wat complex 62 USD)
 • Drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Huurfiets (zie materiaalhuur) of eigen fiets meenemen
 • Kosten transport eigen fiets op boot naar Phnom Penh
 • Optioneel Visum Authorisatie Brief 16 EU
 • Fooi voor gidsen

Ter plaatse te betalen

 • Visa on Arrival Vietnam $ 25 in aankomsthal
 • Visum Cambodja ($ 35,-) aan grens
 • Over de activiteiten

  De route is voornamelijk vlak. De zwaarte wordt mede bepaald door de lengte van de etappes en de temperatuur. Door vroeg te starten (soms rond 06.30 uur), fiets je al een deel van de etappe voordat het echt warm begint te worden en zie je het dagelijkse leven op gang komen.

  Je bagage wordt tijdens de fietstocht voor je vervoerd. Je fietst alleen met een fietsrugzakje met wat extra kleding (regenjackje), proviand en een waterfles. Op de fiets zit een bagagerekje dus je kunt ook een fietstas zelf meenemen hiervoor. Zo kan je volop genieten van het indrukwekkende landschap waarin je fietst.

  Fietsverzekering

  Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
  Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

  Praktische informatie

  Waar ontmoet ik de groep

  Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Ho Chi Minh Stad. Indien je de reis boekt met eigen vervoer en je neemt je eigen fiets mee, vergeet dan niet het meenemen van je fiets te reserveren bij de luchtvaartmaatschappij.

  Vluchtinformatie

  Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je in principe met Singapore Airlines van Amsterdam naar Ho Chi Minh met een overstap in Singapore en terug vanaf Siem Reap.


  Vluchtschema
  SQ 323 Amsterdam - Singapore vertrek 11.15 aankomst 05.55* uur
  SQ 178 Singapore -Ho Chi Minh vertrek 09 45 aankomst 10.55 uur
  SQ 5001 Siem Reap -Singapore vertrek 10.40 aankomst 14.15 uur
  SQ 324 Singapore -Amsterdam vertrek 23.55 aankomst 06.45* uur


  Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.

  * Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt


  De fiets in het vliegtuig
  Als je geen fiets huurt, maar je eigen fiets meeneemt in het vliegtuig, dien je dit bij boeking aan te geven onder het kopje 'persoonsgegevens / preferenties'. SNP heeft met de luchtvaartmaatschappij afspraken gemaakt over het meenemen van de fiets in het vliegtuig, echter: vervoer van je fiets geschiedt altijd op eigen risico. Je dient je fiets goed te verpakken. Voor deze reis dien je je fiets te verpakken in een fietshoes, aangezien er niet voldoende plaats is in de volgbus om fietsdozen te vervoeren.

  Klik hier voor meer informatie over het verpakken van de fiets.

  Indien je vliegt met Singapore Airlines (SQ) en Silkair (MI) heb je een bagagevrijdom van 30 kg p.p. (dus voor fiets betaal je niets extra mits je hier binnen blijft). Houd je aan deze voorwaarde, anders moet je overgewicht betalen! Dit kan variëren van € 20,- tot € 70,- per kilo per enkele reis, afhankelijk van het af te leggen traject.
  Indien je vliegt met KLM/Air France dan betaal je in principe € 200,- om je eigen fiets mee te kunnen nemen.

  SNP is niet aansprakelijk voor de gevolgen van door vervoerders nieuw ingevoerde dan wel gewijzigde voorwaarden die op het moment van boeken van je reis nog niet bekend waren.

  Door zijn uitgestrektheid is Vietnam te verdelen in drie klimatologische zones: het zuiden, centraal-Vietnam en het noorden.

  • Het zuiden (Mekong) kent een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen valt ongeveer van mei tot oktober. Dit houdt in dat er dan vaak korte, hevige buien zijn, meestal in de namiddag. Het droge seizoen is van november tot april. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar 30-35 graden. De eerste reis met vertrek in oktober vindt plaats net na de regentijd, en alles is dus heerlijk frisgroen en relatief koel. De tweede reis speelt zich in zijn geheel af in de droge tijd (kan overigens nog steeds flink regenen) als er overal volop gewerkt wordt op het land.
  • Het regenseizoen in het centrale deel van het land loopt van november tot februari. Dan zijn de dagtemperaturen gemiddeld 27 graden. Het droge seizoen is van juni tot oktober, hoewel ook dan af en toe een regenbui mogelijk is. Aan de kust is het dan warm, met dagtemperaturen van 32-35 graden.
  • In het noorden zijn de winters (november tot april) koel (overdag 20-25, 's nachts 12-19), in de bergen zelfs koud (overdag 13-15, 's nachts 7-13), en er valt weinig neerslag . Februari is een prachtige maand vanwege de perzik en pruimenbomen in bloesem. De zomer (mei tot oktober) wordt gekenmerkt door hoge temperaturen (overdag 30-32 en 's nachts 20-24) en korte, hevige buien.

  Algemeen kan gesteld worden dat deze reis het gehele jaar gemaakt kan worden, waarbij de meest geschikte maanden oktober tot en met april zijn. Van 3-10 februari 2019 is Lunar Tet, nieuwjaar. Het wordt afgeraden in deze periode te reizen omdat het overal zeer druk is en de services minder. Vanaf 15 februari is alles weer normaal geworden.

  In Cambodja kan het hele jaar worden gereisd. De beste reistijd is gedurende de maanden oktober t/m maart omdat die het meest droog en koel zijn. In de maanden maart tot mei zijn de temperaturen het hoogst. Van mei tot en met september heerst er de moesson en regent het geregeld. Overigens valt regen ook in deze periode meestal in korte maar hevige buien die worden afgewisseld met zon.

   

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar zuid-Vietnam & Cambodja ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Onze lokale partner in Vietnam 

  De SNP agent in Vietnam heeft een groot aanbod aan ‘home stays’ door het hele land. De organisatie co-financiert de aanschaf van matrassen en dekens en helpt tevens met de financiering van de aanleg van toilet/badkamer. De eigenaren ontvangen een training hoe een goed gastheer te zijn. Tevens is men bezig met de constructie van meerdere ecolodges om juist het ecotoerisme te stimuleren. De lodges zijn zo ontworpen dat de CO2 footprint zo laag mogelijk is. Het bedrijf creëert banen voor de bevolking en steunt lokale goede doelen. De agent is lid van Asiatica, een non-profit organisatie die zich inzet voor bevolkingsgroepen in afgelegen gebieden in het noordwesten van Vietnam. Ook geeft men ieder jaar een donatie aan ‘Just a drop’, een organisatie die wereldwijd zorgt voor de aanleg van waterbronnen. Daarnaast volgt de agent alle principes van duurzame toerisme, men creëert werkgelegenheid voor lokale mensen, beschermt het milieu door middel van schoonmaakacties en blijft voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven.
  Om plastic afval te beperken krijg je per dag geen wegwerpflesjes water mee, maar staat er in de bus een 20 liter waterfles voor zuiver en veilig drinkwater. Als je een eigen veldfles meeneemt kun je die steeds blijven aanvullen.

   

  Travelife

  Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

  Deze partner van SNP heeft een introductie cursus Travelife gevolgd en is daarmee 'engaged'. Het staat in de planning voor 2019 om de volledige Travelife certificering door te lopen.

  Voor lunch en diner heb je aan ongeveer € 20,- per dag voldoende. Verder zal je geld nodig hebben voor kaarten, fooien en souvenirs. Over het algemeen wordt er in restaurants 10% fooi gegeven. Voor de fooi aan het lokale (hotel)personeel en chauffeur ben je ongeveer € 50,- kwijt.

  In Vietnam is de munteenheid Dong (VND). Daarnaast kan je op veel plaatsen ook met Amerikaanse dollars betalen. Je kan alleen in Vietnam aan Vietnamees geld komen. Je kan het Vietnamese geld ook alleen in Vietnam omwisselen. Maak je VND dus zoveel mogelijk op. Na aankomst in Saigon kan je evt. in het hotel cash euro’s en dollars wisselen voor VND. De koers kan in hotels is iets minder gunstig zijn dan bij de banken. Bij banken kan je ook met je Nederlandse bankpas pinnen. Je krijgt dan VND. Op de route is het in steeds meer plaatsen waar je overnacht, mogelijk om geld te pinnen. Geld opnemen met je creditcard is er ook mogelijk (hier zijn kosten aan verbonden). Bij de grotere hotels onderweg kan je eventueel ook cash dollars wisselen voor VND. In grotere hotels kan je ook met je creditcard betalen.

  In Cambodja is de munteenheid Riel (r). Echter, je kan op de meeste plaatsen met Amerikaanse dollars betalen. De dollar wordt tot in het kleinste dorp geaccepteerd voor zover het een coupure is van niet meer dan 5 dollar. Het is handig om slechts een klein bedrag aan Riel te wisselen. Hiermee kan je kleine aankopen betalen op de markt of bij kleine stalletjes langs de kant van de weg. De euro kan niet als direct betaalmiddel gebruikt worden. Na aankomst in Phnom Penh kan je evt. in het hotel een aantal cash dollars wisselen voor Riel.

  Tijdens de fietstocht is er ondersteuning van een bus waarin plaats is voor alle deelnemers en een vrachtwagentje voor de bagage en de fietsen.

  Wij raden aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het fietsplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Ook enig doorzettingsvermogen is onmisbaar. Als goede training kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige fietstochten in Zuid-Limburg of de Ardennen maken.
  Elders is niet alles zo geregeld als in Nederland. Soms lopen de zaken niet zoals gepland en is het nodig te improviseren. Zelfredzaamheid en een avontuurlijke geest zijn op zulke momenten plezierige eigenschappen. Je wordt geacht zelf een band te kunnen plakken.

  Uitrustingslijst

  •  GELDIG paspoort (maak een kopie van je paspoort, in geval van verlies
  • 2 goed gelijkende pasfoto’s
  • Fietsrugzakje en eventueel stuurtas
  • Bidon
  • Fietshelm: Draag zeker een helm! Bij een huurfiets wordt standaard een helm mee geleverd maar misschien gebruik je liever je eigen helm)
  • Voor de fiets (alleen bij eigen fiets): slot met reservesleutel, kleine fiets pomp, kilometerteller, steeksleutel om op de luchthaven je trappers los te draaien (sleutel 15), handig is een multitool voor kleine reparaties (bestaat uit inbussleutels, kruiskop/schroevendraaiertje, kleine tang, kettingpons, e.d.), noodspaken (vraag advies bij je fietsenmaker, hij kan ze precies op maat voor je buigen, dan heb je geen pignonafnemer nodig), reserve binnenband en buitenband, extra rem- en derailleurkabel, extra set remblokjes (goeie), een rolletje (duck)tape, stukje fietsketting, eventueel kettingolie, 
  • Geld, pinpas, eventueel creditcard (zet je bankpas op WERELD dekking) en bijv. US$200 in briefjes van 5, 10 of 20 $.
  • Kopie reis- en ziektekostenverzekering
  • Zaklamp
  • Zonnebrandcrème, zonnebril, zonneklep of -pet
  • Fietskleding en –handschoentjes!!!
  • Fietsschoenen (of desnoods gympen)
  • Dunne warme trui, jack of fleece
  • Regenkleding (een poncho is handig)

  De reisleiding neemt wat groter gereedschap mee en een grote fietspomp. Kleding kan je onderweg wassen of laten wassen. Het is dus niet nodig grote hoeveelheden kleding mee te nemen.

  Je bagage wordt tijdens de fietstocht voor je vervoerd in de bus of truck. Verpak je bagage afsluitbaar, waterdicht en gemakkelijk herkenbaar, bijvoorbeeld in een softpack rugzak of een plunjezak (geen koffer!). Je fietst alleen met een fietsrugzakje (zelf voor zorgen) met wat extra kleding, proviand en een waterfles voor gebruik overdag. Fietsen kunnen uitgerust worden met een bagagedrager, dus je kunt ook zelf een fietstas meenemen hiervoor in plaats van een rugzakje.

  Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur ook graag hun enthousiasme voor fietsen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

  De reisleiders die onze fietsreizen begeleiden hebben naast een grote affiniteit voor fietsen ook veelal zelf ervaring met fietsen in verschillende landen, als ook met het begeleiden van groepsfietsreizen.

  Voor een verblijf in Vietnam hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Cambodja hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Cambodja (zie onder nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Vietnam kun je een e-visum aanvragen via de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (juli 2018: US$ 25) volgens de instructies op de website.

  https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt 

  Je krijgt vervolgens een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt. De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dien je de visa aan te vragen bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. 

  De geldigheid van je paspoort dient minimaal 1 maand langer te zijn dan de datum waarop de geldigheid van je visum afloopt, Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over e-tickets voor de heen- en terugreis.

  NB! Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Visum voor reizen Zuid-Vietnam en Cambodja
  Het is niet mogelijk op bovenstaande manier een e-visum aan te vragen als je het land verlaat middels een boottocht over de Mekong rivier naar Cambodja (reiscode 117310 Zuid-Vietnam en Cambodja groepsreis en 726005 Zuid-Vietnam en Cambodja individueel)
  Daarom bieden we bij deze 2 reizen de service aan dat we een Visa Authorisation Letter (of Invitation Letter) voor je regelen via ons agentschap. Kosten hiervan bedragen in € 16 p.p.(2019). Hiervoor hebben we een paspoortkopie nodig. Je krijgt deze Visa Authorisation Letter dan persoonlijk thuisgestuurd en deze moet je meenemen op reis, tesamen met 2 standaard paspoortfoto's. Het is je eigen verantwoording hieraan te voldoen. Let dus op dat je zonder deze brief geen toegang tot Vietnam hebt! Bij aankomst op het vliegveld van Hoh Chi Minh vul je een formulier in, die je voorziet van de foto die je mee hebt genomen. Je krijgt dan tegen betaling van US$ 25 in contant geld het officiele toeristenvisum (single entry). Indien je wilt dat wij het Visa Authorisation Letter voor je regelen dan geef je dat bij boeking aan. Zoniet, dan gaan wij ervan uit dat je het visum zelf regelt.

  Visum voor Cambodja
  Indien je een reis naar Vietnam combineert en onderweg de grens met Cambodja overgaat krijg je ter plaatse met een Europees paspoort een Visa On Arrival. Hiervoor moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn, je moet 2 paspoortfoto's bij hebben en je moet US$ 35 contant en gepast betalen in briefgeld (1x 20, 1x 10 en 5x 1).

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Vietnam

  Voor een verblijf in Cambodja hebt u een visum nodig dat u bij aankomst op de luchthaven van Phnom Penh of Siem Riep kunt aanschaffen. Ook aan de meeste grensposten is het visum te regelen. Bij de volgende grensposten is echter géén visum verkrijgbaar: vanuit Vietnam bij de grenspost Tinh Bien en bij Phnom Den, en vanuit Laos bij de grenspost Veunkham en bij Stung Treng.
  Het standaard toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig. Verlenging ter plekke met 1 maand is mogelijk tegen USD 5,00 per dag. De benodigdheden hiervoor zijn: 2 pasfoto's van 4 x 6 cm, een paspoort met een minimale geldigheid van 6 maanden en met minimaal 1 lege visumpagina, USD 35,00 in cash. Houdt u er rekening mee dat het regelen van een visum aan een grenspost enige tijd kan duren.

  N.B. Er is echter geen garantie voor toelating tot Cambodja volgens het bovenstaande. Tijdige navraag bij de ambassade of een consulaat van Cambodja en luchtvaartmaatschappij om zonder vsium bij vertrek in te checken wordt aanbevolen! U hebt dan nog tijd om voor vertrek in Nederland een visum te verkrijgen.

  N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Cambodja (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Cambodja

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidsvoorzieningen in Vietnam zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Met de hygiëne in Vietnam is het niet zo slecht gesteld. Men kookt vrijwel altijd het water, gebruikt in de meer ontwikkelde gebieden ijskasten om voedsel/drank in te bewaren en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Vegetariërs kunnen voldoende aan hun trekken komen met oa. tofu (tahu), noten en vis. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater (ca. € 0,60/l). Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidsvoorzieningen in Cambodja zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Vietnam binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Vietnam zelf komt geen Gelekoorts voor.

  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.
  Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Vietnam van meer dan 2 weken. Laat je informeren over de risico’s op besmetting met mazelen en Japanse Encefalitis.

  Malaria en Knokkelkoorts (Dengue)
  In Vietnam komt het hele jaar malaria voor, m.u.v. de grote steden, de vallei van de Rode rivier en de kustgebieden van Midden-Vietnam. Op de centrale hoogvlakte beneden 1.500 m hoogte en ten zuiden van 18° NB, de provincies Dak Lak, Gia Lai en Kon Tum, en in de zuidelijke provincies Ca Mau, Bac Lieu en Tay Ninh is een hoog risico op Malaria.
  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria, Knokkelkoorts en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?

  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Cambodja binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Cambodja zelf komt geen Gelekoorts voor.
  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
  Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie is aanbevolen bij een reis in Cambodja van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis. Soms is een Cholera-verklaring nodig.

  Malaria
  In Cambodja komt het hele jaar Malaria voor. Het risico in en rondom Pnom Penh en Tonle Sap en in Angkor Wat is verwaarloosbaar.
  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen sterk aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Een westerse vrouw kan zonder problemen alleen door het land reizen. Een van de redenen is dat de vrouw thuis meer te zeggen heeft dan de man, hoewel de man het hoofd is van het gezin.

  Ondanks dat Cambodja zich snel herstelt van een moeilijke periode door burgeroorlogen en geweld, dient men toch allert te zijn op kleine misdaad, banditisme en landmijnen. Het probleem van landmijnen bestaat nog steeds in Cambodja. U reist echter altijd met gids én op veilige plekken. Echter, in Cambodja liggen maximaal zes miljoen nog niet opgeblazen mijnen rond het platteland, in het bijzonder bij de Thaise grens en in afgelegen gebieden. Risicogebieden zijn Battambang, Banteay Meanchey, Pursat, en de provincies van Kampong Thom. Wanneer u naar deze gebieden reist is het noodzakelijk de aanwijzigingen van u gids opvolgt!
  De misdaad van de straat blijft 's nachts een probleem in Phnom Penh - neem bijzondere zorg bij nacht (reis met taxi i.p.v. motor of fiets). De grens tussen Laos en Stuang Treng is gesloten aan de Laotiaanse kant.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Vietnam,_Cambodja_Martin_de_GrootDSCN6502,_groep.jpg

  Vietnam, Cambodja - Zuid-Vietnam & Cambodja

  Fiets en vaar van Ho Chi Minh naar Siem Reap

  Fietsvakantie langs hotels en guesthouses

  Zwaarte
  Comfort
  Fietsen
  Groepsreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten