SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 226110 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Vietnam - Noord- en Zuid Vietnam Compleet, 17 dagen

Wandelen langs kleurrijke bergdorpen, cultuurrondreis langs steden met verblijf in hotels, homestays en boot

Deze vakantie biedt je een uniek en afwisselend programma. Reis naar het sfeervolle en Frans aandoende Hanoi. Bezoek van daaruit Noord-Vietnam; verken al wandelend de prachtige bergdorpen, mooiste rijstterrassen en ontmoet haar kleurrijke bewoners . In de idyllische Halong Bay maak je een prachtige boottocht tussen de bizarre karstbergen. Zuidelijker bezichtig je de oude keizerstad Hue en het pittoreske Hoi An, een van de authentiekste stadjes van Vietnam. Deze reis eindigt in het zuiden, in Saigon, zodat het makkelijk is je reis te verlengen met een verblijf in de Mekong delta of aan het strand.

 
Wij hebben een mooie reis gehad door Vietnam, hebben bijzondere mensen ontmoet en een heel vriendelijk volk ervaren....
Bekijk alle reviews (11)
Uniek aan deze reis
 • wandelen langs homestays in het noorden
 • cruise in Halong Bay
 • hoogtepunten van Hanoi Hue en Hoi An
 • ruime keuze aan optionele verlengingen
 • inclusief auto met chauffeur/binnenlandse vlucht/nachttrein
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

Wandelen door Noord-Vietnam verken je ons inziens op de beste manier de authentieke cultuurlandschappen en bergdorpjes. Alleen door deze 'slow travel' heb je kans het land en haar bewoners daadwerkelijk te leren kennen.
De reis begint met een tocht naar het onbekende Mu Cang Chai district, één van de mooiste valleien van het land, door naar de bekende pleisterplaats Sapa in het uiterste noorden. Je wandelt door rijstterrassen en ontmoet kleurrijke bergvolkeren. Via de zondagsmarkt van Bac Ha en het Thac ba meer reis je terug naar Hanoi. Aansluitend maak je een boottocht door de schilderachtige Halong baai. In Hanoi kun je je vervolgens onderdompelen in de vele culturele hoogtepunten van deze stad.
De nachttrein brengt je naar Hue, waar een wandeling in de omgeving en een boottocht op de Parfumrivier op het programma staan. Daarna bezoek je Hoi An en tenslotte in het zuiden Ho Chi Minh City (Saigon). Een afwisselende reis, waarbij je in korte tijd heel veel hoogtepunten van Vietnam ziet. Je reist hoofdzakelijk per auto of minibus met privé chauffeur en overnacht in goede hotels in de steden en enkele 'homestays', bij de mensen thuis, in het noorden.

Aansluitend kun je deze reis eenvoudig verlengen met een bouwsteen naar de tempels van Angkor Wat in Cambodja, een verblijf in de Mekong delta, of een ontspannen strandverblijf. Zie onderaan voor een uitgebreid overzicht.

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Vietnam

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13-14

 • 15

 • 16

 • 17

 • NB Programma

 • kaart

 1. Prachtige koloniale gebouwen in Hanoi
Prachtige koloniale gebouwen in Hanoi
Programma

Aankomst en vrije dag in Hanoi. Je wordt verwelkomd door de gids en chauffeur en naar het hotel in de oude romantische binnenstad van Hanoi gebracht. Je zult merken dat Hanoi een prettige, bruisende stad is. Franse, Chinese en Russische invloeden zijn in alle uithoeken terug te vinden. Het oude stadscentrum ten noorden van het Hoan Kiem meer is een wirwar van kleine kronkelige straatjes met een bijzonder bont en druk straatleven. Overal is er kleinschalige bedrijvigheid. De kooplui vervoeren hun waren overwegend te voet met een juk over de schouder. Het is heel leuk om op je gemak de oude wijk te verkennen. Buiten het centrum worden grote grijze communistische gebouwen afgewisseld met kapitale Franse villa’s. Grote stadsmeren geven Hanoi een open karakter en laten haar letterlijk weer ademen.

Maaltijden inbegrepen
-

Optionele verlengingen/bouwstenen:

Indien je in als aankomsthotel in Hanoi meer comfort wenst kun je deze bouwsteen boeken: Stadsverblijf Hanoi Luxe (reiscode 226010).Overnachting in
Hanoi

Programma

Vanuit Hanoi word je vandaag in 6 uur richting de heuvels in het noorden gereden. Via de delta van de Rode Rivier voert de route naar de provincie Yen Bai. De eindbestemming van vandaag is een klein dorpje in de buurt van Nghia Lo. In dit gebied wonen verschillende etnische minderheden: Thai, Nung, Hmong, La Ha en Ma. Deze regio werd als eerste bewoond door het Thai volk die hier ongeveer 700 jaar geleden arriveerde. Je overnacht vandaag in een homestay, bij een lokale familie thuis. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over dit volk. Na aankomst kun je nog een wandeling maken van ongeveer 2 uur door en langs het dorp. Vrijwel alle huizen hier zijn paalwoningen en hebben naast of onder hun huis een kweekvijver met vis.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Optionele verlengingen/bouwstenen:
Je kunt hier als uitbreiding voor dag 2 een verblijf toevoegen in de prachtige Mai Chau Eco Lodge (reiscode 226612).Overnachting in
Nghia Lo

Programma

Na het ontbijt ga je per bus verder richting de Hoang Lien Son bergen in het noorden. Langzaam maar zeker worden de heuvels hoger en steiler. De rijstterrassen hier worden tot de mooiste van Vietnam gerekend. Oordeel zelf! Een onvoorstelbaar mooi landschap van rijstterrassen ligt aan je voeten. Bij Nga Ba Kim start een 4-5 uur (12 km) durende wandeling naar dorpen van Thai en Hmong minderheden. De mensen hier leven nog op zeer authentieke wijze.
In totaal heb je vandaag 3 uur gereden voor je arriveert in Mu Cang Chai. Ook hier overnacht je in een eenvoudige doch vriendelijke en gastvrije homestay bij mensen thuis.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, dinerOvernachting in
Mu Cang Chai

Programma

In de ochtend wandel je naar een Thai dorp, genaamd La Phu Kho: een 3-4 uur durende wandeling (10 km) door een prachtige vallei. Daarna rijd je in 3,5 uur verder naar Sapa. Je passeert de Tram Ton pas, met 2047 meter de hoogste van Vietnam. Bij goed weer kun je vanaf de pas de hoogste berg van het land zien: de 3143 meter hoge Fanxipan. Na de pas volgt een korte afdaling naar Sapa, het oude Franse toevluchtsoord in de Vietnamese bergen. Sapa is een zeer populaire plek voor wandelaars en trekkers en dus behoorlijk onrustig. Hier verblijf je 2 nachten in een comfortabel hotel in het gezellige centrum.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchOvernachting in
Sapa

Programma

Vandaag maak je een dagvullende wandeling door de sprookjesachtige omgeving rond Sapa. De wandeling voert langs dorpjes bewoond door zwarte Hmong en Dzay. Via de dorpen Lao Chai en Cat Cat loop je naar Ta Van. Het landschap onderweg is verbluffend mooi. De route voert hoofdzakelijk bergaf. Wandelduur ongeveer 5-6 uur en afstand 15 km. Vanuit Ta Van is het niet meer ver naar het punt waar een auto staat om je terug naar Sapa te brengen. Indien je nog energie over hebt kun je 's middags richting Ham Roung Mount gaan. Vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht over Sapa, vaak mysterieus door de mist die in het dal boven het stadje hangt. Of je bezoekt op eigen gelegenheid de markt in Sapa.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Optionele verlengingen/bouwstenen:
Vanuit Sapa zijn er legio mogelijkheden om de omgeving van Sapa met haar prachtige landschappen en volkeren te verkennen:  Sapa trekking (reiscode 226603), Tam Duong hiking (reiscode 226011), en Beklimming Fansipan (reiscode 226008).Overnachting in
Sapa

Programma

Na het ontbijt maak je een korte en lichte wandeling van ongeveer 2-3 uur naar Ta Phin, een dorp bewoond door de Rode Dzao. Je loopt over kleine paadjes en komt langs dorpen waar de Zwarte Hmong wonen. In de middag rijd je in 3,5 uur naar Bac Ha, een dorpje gelegen in de bergen en grotendeels bevolkt door diverse kleurrijke bevolkingsgroepen. Hier overnacht je in een hotel.

Maaltijden inbegrepen
ontbijtOvernachting in
Bac Ha

Programma

's Ochtends staat een bezoek aan de beroemde zondagsmarkt van Bac Ha op het programma (uiteraard vindt deze markt alleen plaats op zondag!). De markt ligt op loopafstand van het hotel. Vanuit de gehele regio komen bergvolken naar deze markt om producten te kopen en te verkopen, maar ook om elkaar te ontmoeten en samen een drankje te drinken. Bijna alle lokale mensen die de markt bezoeken dragen nog klederdracht en aangezien veel dorpen bewoond worden door de Flower Hmong zijn veel kleren erg kleurrijk. Een feest voor het oog! Je kunt zelf bepalen hoelang je op deze markt wilt rondlopen. Daarna rijd je in 4,5 uur met je gids en chauffeur verder naar  het Thac Ba Meer. Dit meer is het grootste handmatig aangelegde meer van Vietnam. De route hier naar toe is van uitzonderlijke schoonheid. Overal zie je palmbomen en typische huizen op palen. Je overnacht in een van de lokale Dzao Homestays aan de oever van het meer in het dorpje Vu Linh.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, dinerOvernachting in
homestay in Thac Ba/Vu Linh

Programma

In de ochtend maak je een mooie 2 uur durende boottocht over het meer. Ook heb je in het Dzao dorp aan het meer gelegenheid om een wandeling te maken door het dorp en directe omgeving. Daarna rijd je in 4-5 uur terug naar Hanoi. Je verblijft 2 nachten in hetzelfde prima hotel waar je aan het begin van de reis ook overnachtte.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchOvernachting in
Hanoi

Programma

Vandaag ga je samen met je gids Hanoi bezoeken. Je bezoekt de Tran Quoc Pagoda en de Quan Thanh Tempel. Ook ga je naar het Ho Chi Minh Mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag) en de beroemde Temple of Literature, gewijd aan Confucius en zijn discipelen. In het indrukwekkende Ethnologisch Museum (gesloten op maandag) zie je huizen en klederdrachten van de bergvolken. In deze bruisende stad, met nog vele zichtbare Franse invloeden, is genoeg te beleven. 's Avonds staat er een voorstelling van het waterpoppentheater op het programma.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele verlengingen/bouwstenen:

Vanuit Hanoi zijn er diverse mogelijkheden om het noorden van Vietnam verder te gaan  ontdekken:
Ba Be Lake (reiscode 226018), Verblijf in Pom Koong (reiscode 226013), Land van de Witte Thai (reiscode 226200)Kalkbergen en regenwoud (reiscode 226601)Overnachting in
Hanoi

Programma

Na het ontbijt vertrek je naar de Halong Bay langs rijstvelden waar overal mensen aan het werk zijn, meestal met de hand, soms met hulp van waterbuffels. Na een rit van ongeveer 4 uur kom je aan in Halong City en ga je aan boord van een boot (samen met andere internationale reizigers). Er volgt een ontspannen vaart door de ’Baai van de Draak’. Er liggen 3000 eilandjes in deze prachtige baai. Het zijn kalkrotsen en de meeste zijn onbewoond. We bezoeken een van de fraaie kalksteengrotten en gaan zwemmen indien het weer het toelaat. Diner aan boord van het schip, een verrukkelijke vismaaltijd. Je overnacht op de boot in een tweepersoonshut met wc en douche.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Optionele verlengingen/bouwstenen:

Op de boot in Halong Bay is het ook mogelijk om tegen meerkosten een eigen privé-boot te boeken: Boottocht Halong Bay privé-boot (reiscode 226605).Overnachting in
Halong baai

Programma

In de ochtend vaar je naar een rustige baai waar gelegenheid is om te zwemmen. Via enkele -op het water gelegen- vissersdorpjes ga je terug naar Haiphong City. Hier staat een auto klaar die je in 4,5 uur terugbrengt naar Hanoi. Onderweg stop je bij het dorp Yen Duc voor een lunch en een korte wandeling. In de namiddag arriveer jeop het treinstation van Hanoi waar je op de nachttrein stapt die je in ongeveer 11 uur naar Hue brengt. Je deelt een couchette met andere reizigers.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchOvernachting in
nachttrein

 1. de Verboden Stad van Vietnam
de Verboden Stad van Vietnam
Programma

's Ochtends rond 09.00 uur komt de trein aan in Hué. Dit was vroeger de hoofdstad van Vietnam en staat bekend als ‘de stad van vrede en poëzie’. Hier word je opgewacht door de gids en gaat eerst ergens ontbijten. Na het ontbijt bezoek je kort de Tu Duc Tombe, om vervolgens naar het traditionele plattelandsdorpje Thuy Bieu te fietsen (3 km). Dit is een vlakke rit door een prachtige omgeving. Onderweg kom je door rijstvelden, fruitboomgaarden en groentetuinen, kleine dorpjes en schooltjes. Dit is het Vietnamese platteland ten top! Na de lunch maak je een boottocht over de Perfume River. Bij de beroemde Thien Mu Pagoda maak je natuurlijk ook een stop. Een pagode is een soort toren die bestaat uit meerdere verdiepingen op elkaar en die van groot naar klein gaat. Deze pagode is een symbool van het boeddhisme en er woont hier nog een aantal monniken. Daarna gaat het naar je hotel in het centrum van Hue.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchOvernachting in
Hué

 1. De dagelijkse markt
De dagelijkse markt
Programma

Na het ontbijt bezoek je het graf van keizer Tu Duc en de Verboden Citadel. Daarna rijd je via de Mandarin Road van Hué naar Danang. Bovenop de Ocean Cloud Pass wordt gestopt om het prachtige uitzicht over Danang en omgeving te bewonderen. In Danang kun je het Cham Museum bezoeken, waar ontelbare antieke voorwerpen worden tentoongesteld uit het tijdperk van het Cham Koninkrijk, dat tot de 16e eeuw duurde. De collectie telt meer dan 3000 zandstenen beelden, daterend uit de 7e tot de 15e eeuw. De beelden uit de periode voor de 10e eeuw tonen voornamelijk de Hindoe-invloeden uit India en Indonesië. In de periode tussen de 10e en de 15e eeuw overheersten met name de Khmer-invloeden uit Cambodja. Vervolgens een klim naar de Marmer Bergen, een groep van 5 bergen die de 5 onderdelen vormen waaruit het universum bestaat.
Dan verder naar Hoi An, een oude stad die in 1999 door de Unesco tot World Cultural Heritage is uitgeroepen. Dagafstand: 4,5 uur rijden
Hoi An was in de 17e en 18e eeuw een drukke havenstad waar Japanse, Nederlandse, Portugese en Chinese schepen kwamen. De straten, huizen en architectuur zijn bewaard gebleven, ondanks een turbulente geschiedenis. Bezoek aan de Japanse Overdekte Brug en het Tan Ky huis. Overnachting in een prima hotel in Hoi An, waar je 2 nachten verblijft. De tweede dag is ter vrije besteding.

Maaltijden inbegrepen
ontbijtOvernachting in
Hoi An

Programma

’s Ochtends nog tijd om in Hoi An door te brengen, daarna word je per auto (zonder gids) naar het vliegveld van Danang gebracht en vlieg je in korte tijd naar Ho Chi Minh City (het oude Saigon, ook wel HCMC genoemd). Aankomst in Ho Chi Minh City, waar je de gids treft, en per auto naar het hotel wordt gebracht. HCMC is de levendige economische hoofdstad van Vietnam met het hoofdpostkantoor van Saigon en de kathedraal Notre Dame, die het symbool is van de Franse semi-koloniale architectuur in Vietnam.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele verlengingen/bouwstenen:

Vanuit Danang is het mogelijk om naar de prachtige tropische baai van Whale Island te gaan om daar te genieten van het paradijselijke strand en de snorkelmogelijkheden: Strandverblijf Whale Island (reiscode 226015).Overnachting in
Ho Chi Minh City (Saigon)

Programma

Na het ontbijt rijd je naar Cu Chi, waar je het ondergrondse tunnelstelsel van de Viet Cong kunt gaan ontdekken. In de Vietnam oorlog, door de Vietnamezen zelf de 'American War' genoemd, werden deze tunnels gebruikt door de Noord-Vietnamezen. De tunnels zijn in totaal meer dan 250 km lang! 's Middags bezoek je met gids een aantal plekken in de stad. Het Re-unification palace (de vroegere residentie van president Bguyen Van Thieu), het War Museum en de Ben Thanh markt. Dagafstand: 3 uur rijden

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele verlengingen/bouwstenen:

In het zuiden van Vietnam zijn er 2 plekken die je niet mag missen tijdens uw reis. Al fietsend en wandelend de bruisende Mekong Delta verkennen is één van de hoogtepunten van je reis: Mekong Delta actief (reiscode 226017). Daarnaast zij er in het zuiden prachtige stranden te vinden waar je je vakantie in alle rust kunt afsluiten: Strandverblijf Mui Ne (reiscode 226608) en Strandverblijf Phu Quoc (reiscode 226607).Overnachting in
Ho Chi Minh City (Saigon)

Programma

De gehele dag ter vrije besteding. Heb je een internationale vlucht geboekt dan vertrekt deze over het algemeen in de namiddag of avond. Transfer is inbegrepen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Uitbreidingsmogelijkheden

Natuurlijk kun je deze rondreis ook verlengen met enkele dagen strand in Mui Ne of op het mooie eiland Phu Quoc. Ook een verlenging naar de tempels van Angkor What in Cambodja is een aanrader: vanuit Vietnam naar Angkor (arrangement 237205) .NB Programma

Het is zeer aan te raden deze reis te starten op een maandag, zodat je op dag 7 in Bac Ha de zondagsmarkt kunt bezoeken.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
Overnachtingen in de steden zijn in goede middenklasse (***) hotels met eigen sanitaire voorzieningen, airconditioning, TV en dergelijke. Tijdens de wandelingen in het noorden slaap je drie nachten in een homestay bij mensen thuis. In dit gebied zijn geen gewone hotels. Hier slaap je in een ruimte die je deelt met andere reizigers, met matrassen op de grond en een klamboe. Sanitaire voorzieningen deel je met andere gasten. Het is goed om hier een zelf voor een lakenzak en kussensloop te zorgen. Een eenvoudig verblijf maar wel dé gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking. Daarnaast verblijf je 1 nacht op een boot in Halong Bay in een tweepersoonshut met eigen sanitair. Tussen Hanoi en Hue reis je per nachttrein en overnacht je in 4-persoons couchettes, mogelijk gedeeld met andere reizigers.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

De Vietnamese keuken is erg smakelijk. De pho (met sjalotjes en peterselie gekruide miesoep geserveerd met varkensvlees of kip) wordt door de lokale bevolking als ontbijt, lunch en avondeten gegeten. Andere populaire ontbijtgerechten zijn kleefrijst, rijstepap, gebakken deeg en rijstkoeken met ei in het midden, maar voor ons zijn brood of pannenkoeken ook verkrijgbaar als ontbijt. In de vroege ochtend staan overal langs de straten krukken en lage tafeltjes waar de arbeiders en schoolkinderen aanschuiven om van een ontbijt te worden voorzien. Een van de meest traditionele gerechten in Vietnam is de loempia. Bij de meeste maaltijden wordt de nuoc mam, gegiste vissaus, gebruikt. Rijstschotels met een keur van al klaargemaakte en roergebakken gerechten worden veel als lunch en diner gegeten. De meeste eetbare delen van een dier zijn in een of andere vorm verkrijgbaar. In het noorden eet men graag gestoofde hond! In Hanoi zijn zaken als appels, sinaasappels, bananen, stokbrood, smeerkaas, vis, vlees en een groot assortiment aan groentes verkrijgbaar. Verder naar het noorden neemt de diversiteit iets af. Stokbrood bijvoorbeeld is er nauwelijks meer te koop.  Vrijwel overal kun je gesteriliseerd water kopen, en daarnaast zijn frisdranken en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. De steden bieden een keur aan restaurants aan waar je smakelijke Vietnamese gerechten kunt verkrijgen. De overige plaatsen waar je verblijft, hebben beduidend minder keuzemogelijkheden.

In de homestays wordt er door de familie voor je gekookt.Duurzaamheid
De SNP agent in Vietnam heeft een groot aanbod aan ‘home stays’ door het hele land. De organisatie financiert bijvoorbeeld matrassen en dekens en tevens met de financiering van een toilet/badkamer. De eigenaren ontvangen een training hoe een goed gastheer te zijn. Tevens is men bezig met de constructie van meerdere ecolodges om juist het ecotoerisme te stimuleren. De lodges zijn zo ontworpen dat de CO2 uitstoot zo laag mogelijk is. Het bedrijf creëert banen voor de bevolking en steunt lokale goede doelen. De agent is lid van Asiatica, een non-profit organisatie die zich inzet voor bevolkingsgroepen in afgelegen gebieden in het noordwesten van Vietnam (zie http://www.asiaticafoundation.com/?lang=fr voor meer informatie). Ook geeft men ieder jaar een donatie aan ‘Just a drop’, een organisatie die wereldwijd zorgt voor de aanleg van waterbronnen. Daarnaast volgt de agent alle principes van duurzame toerisme, men creëert werkgelegenheid voor lokale mensen, beschermt het milieu door middel van schoonmaakacties en blijft voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen volgens programma
 • alle transfers volgens programma per auto of minibus met eigen chauffeur
 • alle maaltijden zoals in dag-tot-dag-programma
 • boottocht met overnachting in Halong Bay in internationale groep
 • nachttrein van Hanoi naar Hue
 • binnenlandse vlucht van Danang naar Saigon
 • Engels sprekende gidsen
 • excursies en wandelingen volgens programma
 • entree voor Waterpoppentheater in Hanoi
 • kaart Vietnam en boekje 'Te gast in Vietnam'


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Ter plaatse te betalen
 • alle entreegelden
 • visumkosten voor Vietnam
 • fooien en persoonlijke uitgaven


 • Over de activiteiten

  In deze reis combineer je een aantal ver uit elkaar gelegen gebieden, waarbij je per auto, trein en vliegtuig reist. Met name in het noorden van Vietnam maak je een aantal wandelingen onder leiding van een lokale gids: 2 tochten van 4-5 uur en 3 tochten van 2-3 uur. De paden leiden je door rurale landschappen van akkertjes en rijstvelden, waar je de lokale bevolking aan het werk ziet, afgewisseld met stukjes jungle en ander natuurgebied. De zwaarte wordt voor een belangrijk deel bepaald door het grillige klimaat. De tropische buien maken de paden, die ook door de lokale bevolking gebruikt worden, glad en lastig begaanbaar. Stevig ingelopen hoge wandelschoenen mét goed profiel zijn noodzakelijk vanwege de soms modderige en met boomwortels overgroeide jungle- en bergpaden.
  Daarnaast maak je verder naar het zuiden een korte fietstocht van 3 km.  Minimum aantal deelnemers
  2


  Maximum aantal deelnemers
  6


  Geschikte reisperiode

  Het gehele jaar. Door zijn uitgestrektheid is Vietnam te verdelen in drie klimatologische zones: het zuiden, centraal-Vietnam en het noorden.

 • Het zuiden kent een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen valt ongeveer van mei tot oktober. Dit houdt in dat er dan vaak korte, hevige buien zijn, meestal in de namiddag. Het droge seizoen is van november tot april. De maanden maart en april kunnen in het zuiden erg warm zijn.
 • Het regenseizoen in het centrale deel van het land loopt van november tot februari. Het droge seizoen is van juni tot oktober, hoewel ook dan af en toe een regenbui mogelijk is. Aan de kust is het dan warm.
 • In het noorden zijn de winters (november tot april) koel, in de bergen zelfs koud. In februari en maart valt hier regelmatig motregen. De zomer (mei tot oktober) wordt gekenmerkt door hoge temperaturen en korte, hevige buien.
  Algemeen kan men stellen dat er geen periode in het jaar is waarin de weersomstandigheden meer of minder gunstig zijn dan in andere perioden.


 • Extra dagen
  Tijdens deze reis kun je er voor kiezen verlengingsnachten in te bouwen. Indien je ergens extra overnachtingen boekt komen er mogelijk meerkosten bij voor de gids en/of chauffeur. Deze meerkosten zijn op aanvraag en worden na de boekingsaanvraag met je gecommuniceerd.


  • reisdocumenten

  • Visum

  • gezondheid

  • vaccinatie

  • veiligheid

  Reisdocumenten

  Voor een verblijf in Vietnam hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).  Visum

  Voor een verblijf in Vietnam hebt u een visum nodig dat 1 maand of 3 maanden geldig is en dat u vooraf in Nederland moet aanvragen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.

  N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Visa bij groepsreizen
  Uitsluitend bij onze groepsreizen bieden we vanaf 2016 als service aan dat we optioneel een Visa Authorisation Letter (of Invitation Letter) voor u regelen via ons agentschap. Kosten hiervan bedragen in 2017 EU 16,- pp. Hiervoor hebben we uw paspoortkopie nodig. U krijgt deze Visa Authorisation Letter dan persoonlijk thuisgestuurd en deze moet u meenemen op reis, tezamen met 2 standaard paspoortfoto's (4 x 6 cm). Het is uw eigen verantwoording hieraan te voldoen. Let u dus op dat u zonder deze brief geen toegang tot Vietnam hebt! Op het vliegveld van Hanoi vult u een formulier in, die u voorziet van de foto die u mee heeft genomen. U krijgt dan tegen betaling van USD 25,- in contant geld het officiele toeristenvisum (single entry).
  Indien u wilt dat wij het Visa Authorisation Letter voor u regelen dan geeft u dat bij boeking aan. Zoniet, dan gaan wij ervan uit dat u uw visum zelf regelt.

  Visum voor Cambodja
  Indien u een reis naar Vietnam combineert en onderweg de grens met Cambodja overgaat krijgt u ter plaatse met een Europees paspoort een Visa On Arrival. Hiervoor moet uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn, u moet 2 paspoortfoto's van 4cm x 6cm bij hebben en u moet USD 35,- contact en gepast betalen in briefgeld (1x 20,-, 1x 10,- en 5x 1,- briefjes)

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Vietnam  Gezondheid

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidsvoorzieningen in Vietnam zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Met de hygiëne in Vietnam is het niet zo slecht gesteld. Men kookt vrijwel altijd het water, gebruikt in de meer ontwikkelde gebieden ijskasten om voedsel/drank in te bewaren en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Vegetariërs kunnen voldoende aan hun trekken komen met oa. tofu (tahu), noten en vis. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater (ca. € 0,60/l). Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


  Vaccinatie


  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Vietnam binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Vietnam zelf komt geen Gelekoorts voor.
  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
  Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Vietnam van meer dan 2 weken. Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

  Malaria en Knokkelkoorts (Dengue)
  In Vietnam komt het hele jaar Malaria voor, muv. de grote steden, de vallei van de Rode rivier en de kustgebieden van Midden-Vietnam. Op de centrale hoogvlakte beneden 1.500 m hoogte en ten zuiden van 18° NB, de provincies Dak Lak, Gia Lai en Kon Tum, en in de zuidelijke provincies Ca Mau, Bac Lieu en Tay Ninh is een hoog risico op Malaria.
  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria, Knokkelkoorts en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.  Veiligheid
  Een westerse vrouw kan zonder problemen alleen door het land reizen. Een van de redenen is dat de vrouw thuis meer te zeggen heeft dan de man, hoewel de man het hoofd is van het gezin.


  • materialen en uitrusting

  • geld op reis

  • overige informatie

  Materiaal & uitrusting
  • gemakkelijke wandelschoenen.
  • dagrugzak
  • lichte en luchtige, ruimzittende kleding (denk aan minimaal een lange broek en een blouse met lange mouwen)
  • een warme trui, fleece jack of sweater
  • zwemkleding
  • lakenzak en kussensloop
  • een licht regenjack of paraplu
  • enige EHBO spullen zoals Betadine zalf, een goede pincet, watervaste pleisters, Norit, Immodium, medicijnen, verbandmiddelen, anti muggenspul en Azaron
  • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie (er is ook waterbestendige in de handel)
  • insectenwerend middel (bijvoorbeeld van tropenzorg)
  • eventueel een verrekijker
  • geldig paspoort en visum
  • kopieën van waardepapieren


  Geld mee op reis

  Na aankomst kun je in Hanoi op het vliegveld of downtown pinnen of geld (USD of EU) wisselen. Voor maaltijden die niet in de reissom zijn inbegrepen moet je rekenen op € 2 - € 10 per maaltijd. De ervaring leert dat je aan € 250 genoeg hebt voor deze reis voor maaltijden, drankjes, entrees en fooien.
  Voor een gids is 7-10 USD per gewerkte dag een mooie fooi. Voor een chauffeur is dit 5-7 USD per gewerkte dag. Deze bedragen geef je als reisgezelschap samen en niet per persoon. Neem vanuit Nederland een bedrag euro's of USD mee in contanten. In practisch alle steden en op het vliegveld kun je pinnen en geld wisselen.  Hoe verplaatst u zich ter plekke
  Je reist tijdens deze reis hoofdzakelijk per prive auto of minibus met privé chauffeur. Verder reis je per nachttrein van Hanoi naar Hue. Met een binnenlandse vlucht reis je van Danang naar Ho Chi Minh City. Ook de airporttransfers zijn inbegrepen. De bootexcursie in de Halong baai maak je in een internationale groep (maximaal 16 personen per boot).


  • laatste nieuws

  Laatste Nieuws
  Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


  • per vliegtuig

  • startpunt-eindpunt

  Vluchtinformatie
  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Hanoi en een terugvlucht vanaf Saigon (Ho Chi Minh). Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op uw bestemming.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


  Airporthotel
  Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
  Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
  Meer informatie.


  Startpunt
  Hanoi


  Eindpunt
  Ho Chi Minh City


  • februari 2015
  • Wij hebben een mooie reis gehad door Vietnam, hebben bijzondere mensen ontmoet en een heel vriendelijk volk ervaren. Het meest sprak ons het noordelijk deel van de reis aan alwaar we in Homestays verbleven en waar je echt in contact komt met de mensen uit het gebied. Hopelijk wordt het daar niet te druk met toeristen.
  • april 2014
  • Prachtige reis met veel diversiteit waardoor je in een korte periode toch een optimale indruk van dit prachtige land met haar vriendelijke bevolking krijgt
  • augustus 2013
  • Een mooi land maar minder bijzonder dan bv Thailand of China. De kwaliteit van de infrastructuur ( trein, wegen) laat te wensen over.
  • april 2013
  • Het zijn leek ons wel hoogtepunten van wat Vietnam te bieden heeft, maar realiseer u dat u bepaald niet de enige bent die deze hoogtepunten bezoekt
  • februari 2013
  • Mooie reis met veel boeiende momenten maar wel vermoeiend !
  • Een geweldige reis, waarin je in relatief korte tijd veel van Vietnam ziet.
  • Mooie maar intensieve reis, aan te raden om daarna nog even bij te komen op strand in Nha Trang bijvoorbeeld. Vele hoogtepunten: bezoek aan de Witte Thai, de Mekong Delta en de Mekong Lodge, ... Tip: vlieg met Polish Arways via Warschau naar Hanoi, scheelt honderden Euro's.
  • Wij zijn erg tevreden over de combinatie van culturele rondreis en een voettocht van vier dagen die we maakten in Vietnam. De rondreis kan ik iedereen aanbevelen die voor het eerst naar Vietnam gaat. De voettocht was een unieke ervaring, wel pittig, ivm de warmte. Maar ook onze kinderen van 10 en 15 konden het prima aan. Een goed product van SNP in samenwerking met de lokale organisatie!
  • Deze reis geeft in een korte periode (twee weken) een goede indruk van het land en haar inwoners. Je hoeft zelf niets meer te regelen, de gidsen verzorgen alles voor je. Het is wel een druk programma met vroeg tot zeer vroeg opstaan (gemiddeld rond 6.30/7.00 uur) ; geen relax vakantie. De reistijden in het noorden zijn vanwege de slechte wegen lang. Wel voldoende pauzes.
  • Een mooie reis met veel afwisseling. We hebben een extra nachtje in Hoi An geboekt en dat is een aanrader. Hoi An is een mooi stadje, er is een strand vlakbij en even een dagje bijkomen beviel ons erg goed.
  • Vietnam is een boeiend, prachtig land en we hebben een afwisselende reis gemaakt. Ook onze drie pubers hebben het zo ervaren

  Data en prijzen

  1 januari 2017 - 31 december 2017
  € 1790 2 personen, tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
  € 1790 2 personen, tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
  € 1663 3 personen (driepersoonskamer)
  € 1742 3 personen (twee- en éénpersoonskamer)
  € 1542 4 personen (vierpersoonskamer)
  € 1536 5 personen (twee- en driepersoonskamer)

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Ter plaatse te betalen

 • alle entreegelden
 • visumkosten voor Vietnam
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • Toelichting

  • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
  • Het is zeer aan te raden deze reis te starten op een maandag, zodat u op dag 7 in Bac Ha de zondagsmarkt kunt bezoeken.

  Extra mogelijkheden bij Vietnam - Noord- en Zuid Vietnam Compleet

  U kunt voorafgaand aan de reis een bouwsteen in het noorden van Vietnam boeken of aan het einde een verlenging aan het strand. Kijkt u hiervoor op onze maatwerksite. Deze reis kunt u ook mooi verlengen met een bezoek aan Angkor Wat in Cambodja door de bouwsteen Angkor Wat vanuit Vietnam toe te voegen.

  Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

  Cambodja * vanuit Vietnam naar Angkor

  Code 237205 P avontuur op maat, 4 dagen
  vanaf € 671,- per persoon
  select

  Noord * beklimming Fansipan

  Code 226008 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 359,- per persoon
  select

  Noord * verblijf in Pom Koong

  Code 226013 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 280,- per persoon
  select

  Noord * Tam Duong hiking

  Code 226011 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 327,- per persoon
  select

  Zuid * strandverblijf Whale Island

  Code 226015 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 243,- per persoon
  select

  Zuid * Mekong Delta actief

  Code 226017 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 343,- per persoon
  select

  Noord * Kalkbergen en Regenwoud

  Code 226601 P avontuur op maat, 6 dagen
  vanaf € 522,- per persoon
  select

  Noord * Sapa trekking

  Code 226603 P avontuur op maat, 4 dagen
  vanaf € 320,- per persoon
  select

  Zuid * strandverblijf Phu Quoc

  Code 226607 P avontuur op maat, 4 dagen
  vanaf € 595,- per persoon
  select

  Zuid * strandverblijf Mui Ne

  Code 226608 P avontuur op maat, 4 dagen
  vanaf € 353,- per persoon
  select
  Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

  Kunnen wij helpen?

  We geven graag advies
  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden