Vietnam - Noord-Vietnam, Hue en Hoi An, 20 dagen Wandel, fiets en vaar door het Land van de Rijzende Draak

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Natuur- en cultuurrondreis langs ecolodges, homestays en hotels

Wat is er mooier dan te voet in een rustig tempo het noorden van Vietnam verkennen. Een unieke vakantie waarbij je dagwandelingen maakt door de prachtige berglandschappen nabij de Chinese grens en je in contact komt met de vriendelijke bergbewoners, kleurrijke markten bezoekt en verwelkomt wordt in hun huizen. Geniet van schitterende vergezichten over 3000 meter hoge bergen, kunstig aangelegde rijstterrassen en authentieke dorpjes. Dwaal door het levendige Old Quarter van Hanoi en vaar of kajak door de wonderschone Halong Bay. Neem de trein naar Hué en bezoek het UNESCO erfgoed van Hoi An. Bijzonder zijn de overnachtingen in prachtig gelegen comfortabele ecolodges midden in de natuur en homestays bij de mensen thuis.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek de kleurrijke markt van Bac Ha of Coc Ly
 • Cultuur in Hanoi Hué en Hoi An
 • Dagwandelingen langs bergdorpen
 • Kajakken in Halong Bay
 • Verblijf in 4 ecolodges in natuur en 2 homestays
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Vietnam - Wandelvakantie

In het noorden van Vietnam wonen zo’n 60 verschillende kleurrijke bergstammen, die in kleine dorpjes leven in een schitterend berglandschap. Sommigen erg afgelegen. Te voet kunnen we op plaatsen komen waar weinig andere toeristen komen. We maken dagwandelingen langs prachtige rijstterrassen, door subtropische vegetatie en overnachten in comfortabele ecolodges midden in de natuur, en een enkele keer in een 'homestay' bij de lokale bevolking thuis. De markten, waar mensen van heinde en verre naartoe komen, zijn belangrijke ontmoetingsplaatsen en wij zullen deze kleurrijke, levendige markten zeker bezoeken. Vanuit Hanoi reizen we via de Mai Chau Valley naar Sapa en Bac Ha aan de Chinese grens.
Vervolgens verplaatsen we ons naar de spectaculaire Halong Bay. Tijdens een boottocht door dit bijzonder mooie gebied varen en kajakken we langs de steil oprijzende kalkpieken van deze sprookjesachtige baai, die herinneringen oproept aan het oude Azië van jonken en sampans.
Een bezoek aan de mooie hoofdstad Hanoi mag natuurlijk niet ontbreken. Hier dwalen we door het Old Quarter, maken een excursie per fietstaxi en bezoeken de Tempel van de Literatuur.
We pakken de trein naar Hué voor een boottocht over de Perfume River, een fietstocht en leren wat over de Vietnamese keuken in een kookklas. Tenslotte bezoeken we het UNESCO erfgoed Hoi An, dat in de 17e en 18e eeuw een belangrijke handelsstad was met een prachtig historisch centrum.

Dag 1

Vlucht vanaf Amsterdam naar Hanoi. Aankomst de volgende dag.

Dag 2

Aankomst in Hanoi en transfer naar de binnenstad. Hier maak je een tour per rickshaw (fietstaxi) door het oude centrum en wandel je om het mooie Restored Sword Lake en de Ngoc Son Temple. Een ontspannen begin van je reis om Hanoi een beetje te leren kennen en te wennen aan de drukte van een Aziatische stad. Het welkomstdiner, waarbij we voor het eerst kennismaken met de heerlijke Vietnamese gerechten, is inbegrepen.

Maaltijden inbegrepen
diner

Overnachting in

Hanoi

Dag 3

We verlaten Hanoi en maken een mooie busrit van 140 km (3,5 uur rijden) naar het westen naar de sprookjesachtige Mai Chau Valley. We zien het vlakke land rondom Hanoi overgaan in een prachtig berglandschap met kalkstenen massieven met daartussen groene akkers. Dit is het land van de Muong People en de White Thai. Na incheck in onze prachtig gelegen ecolodge hebben we 's middags de tijd om een ontspannen wandeling of fietstocht (keuze) te maken van ongeveer 2 uur rondom het dorp Poong Com. We zien de mensen hun akkers bewerken en ambachten uitvoeren in hun dorpen. 's Avonds zijn we te gast bij een traditionele dansvoorstelling waar we Ruou Can (wijn van suikerriet) kunnen proeven.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

 

Overnachting in

Mai Chau Valley - Mai Chau Eco Lodge

Dag 4

Na een goed ontbijt rijden we in 30 minuten naar het dorp Mai Ha waar onze dagwandeling aanvangt. De paden lopen tussen de akkers door en brengen ons naar de dorpen Kha, Te, Pu en Khoe waar het bergvolk de Witte Thai wonen. We zien mensen hun huizen verlaten op weg naar hun werk, hout sprokkelen in de bossen of aan de slag in hun rijstvelden. Met handen en voeten proberen we te communiceren met ze, en wat te weten te komen over hun levenswijze. We krijgen in een lokaal huis een lunch aangeboden.
Dagafstand: 14 km wandelen (3,5 uur) met 150 m klimmen en dalen.
's Middags terug in de ecolodge tijd voor jezelf, relaxen in een hangmat of in een duik in het fijne zwembad.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

Mai Chau Valley - Mai Chau Eco Lodge

Dag 5

We verlaten onze heerlijke lodge en gaan 'on the road' richting de Moc Chau Highlands. In de bergen zien we theeplantages en talrijke kleine dorpjes, waar we zeker enige malen stoppen. We nemen een veerboot over de Da River van waaraf het landschap weer heel anders oogt. Na aankomst in Muong Lo, onze eindbestemming, maken we een ontspannen wandeling van 1,5 uur met vrijwel geen hoogteverschil.
We overnachten in een 'homestay', dat wil zeggen bij de lokale bevolking thuis. Hier zijn de faciliteiten eenvoudiger dan in een hotel: er liggen matrasjes met een deken op de grond, muskietennet erover gespannen, met z'n allen in een zaaltje, en dus ook gedeeld sanitair. Onze gastvrouw kookt een heerlijke lokale maaltijd. Een mooie gelegenheid om mee te maken hoe de locals leven.
Dagafstand: 230 km rijden (6,5 uur).

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Muong Lo

Dag 6

Onze bus brengt ons in circa 1 uur naar Tu Le op een hoogte van 800 meter, startpunt voor de wandeling van vandaag. We volgen de paadjes die de lokale Thai en H'mong minderheden ook volgen, langs rijstterrassen en door kleine dorpjes. We overnachtingen in een klein hotel.
Dagafstand: 12 km (4 uur) met 300 m klimmen en dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

Tu Le

Dag 7

Na een uurtje rijden beginnen we in Mi Hang Tau een wandeling door het bergachtige noorden van Vietnam naar La Pan Tan. We komen steeds dichter bij de Chinese grens. Omdat we op een hoogte van 1300 m zitten is de temperatuur wat aangenamer. Aan het eind van de wandeling worden we opgehaald door de bus en naar Mu Cang Chai gebracht. Hier overnachten we wederom bij een lokale familie thuis in hun 'homestay'.
Dagafstand: 12 km (4 uur) met 400 m klimmen en dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

 

Overnachting in

Mu Cang Chai

Dag 8

We nemen afscheid van onze gastheer en gastvrouw en beginnen vanuit het nabijgelegen Nga Ba Kim aan een wandeling door een prachtige vallei naar Na Hang Village, afstand 10 km (3 uur). Van hieruit gaat het verder per bus. We passeren Tram Ton Pass, met 2047 m de hoogste pas van Vietnam en zien Fanxipan Mountain, met 3143 de hoogste berg. Dit is daadwerkelijk 'het dak van Vietnam'. Na 170 km rijden (4-5 uur) bereiken we het stadje Sapa, bekend om haar kleurrijke bevolking en gebouwen uit de koloniale Franse tijd. We overnachten wederom in een ecolodge, prachtig gelegen boven op een bergrug, in de stilte van de natuur. 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt,diner

Overnachting in

Sapa - Topas Ecolodge

Dag 9

Onze ecolodge is een waar mekka voor de wandelaar. Van hieruit vertrekken vele trails door de omliggende bergen. En omdat we op hoogte zijn is de temperatuur net iets aangenamer voor een tocht. We klimmen en dalen tussen de rijstterrassen door, hoog boven de Muong Bo River, op weg naar het dorp Lech Dao, woonplaats van de Rode Dao.
In de loop van de middag komen we terug bij de ecolodge waar je uren kunt zitten en genieten van het uitzicht vanaf het terras. Noord-Vietnam op z'n mooist!
Dagafstand: 5 uur wandelen

Maaltijden inclusief
ontbijt, lunch

Overnachting in

hotel in Xin Man - Topas Ecolodge

Dag 10

In de ochtend reizen we met onze bus verder naar Bac Ba, een rit van ongeveer 110 km (3 uur rijden).

Voor de groep met vertrek op 7 september is deze dag een zondag en zal deze middag de markt in Bac Ha worden bezocht.
Elke zondag vinden er overal in het noorden zondagsmarkten plaats, waar mensen van heinde en verre naartoe komen. Voor de lokale bevolking zijn deze markten niet alleen een plek om hun waren te kopen en verkopen, maar ze vormen ook een belangrijk sociaal gebeuren. Mensen ontmoeten elkaar hier, gaan uit eten en drinken wat met vrienden. Voor ons vormen deze markten vooral een kleurrijk schouwspel aangezien elke etnische minderheid kenmerkende, vaak felgekleurde kleding draagt. In deze omgeving wonen zo’n tien verschillende groepen, Montagnards genoemd, ofwel bergvolkeren, zoals de Flowe H'Mong, Phu La en Dao Tuyen. In Bac Ha is de grootste markt van Noord-Vietnam. Naast groente, rijst en maïs worden hier ook buffels, koeien, varkens en kippen te koop aangeboden. Daarnaast vind je hier textiel, handgemaakte souvenirs en alcoholische dranken.

Voor de groep met vertrek 29 september is dit een maandag. Zij bezoeken niet de markt van Bac Ha maar maken in de middag een wandeling over een eenvoudig pad naar een mooie vallei met de dorpen Na Lo en Thai Giang Pho. Dagafstand: 10 km wandelen (3 uur) met 200 m klimmen en 300 m dalen. 

We overnachten in een goed hotel in Bac Ha.

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt, lunch

Overnachting in

Bac Ha

Dag 11

De mgroep met vertrek op 7 september maakt in de ochtend een wandeling over een eenvoudig pad naar een mooie vallei met de dorpen Na Lo en Thai Giang Pho.
Dagafstand: 10 km wandelen (3 uur) met 200 m klimmen en 300 m dalen. 

Voor de groep met vertrek 29 september is dit een dinsdag en bezoeken we de markt van Coc Ly, op 12 km afstand van Bac Ha. Veel onbekender dan de markt van Bac Ha, maar mogelijk daarom nòg interessanter en authentieker.

Aansluitend reizen we met onze bus naar Hanoi, een rit van 350 km (6,5 uur rijden) waar we in een goed hotel overnachten.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Hanoi

Dag 12

In ongeveer 4 uur rijden we naar wellicht het beroemdste deel van Vietnam, Halong Bay. In Halong City gaan we aan boord van onze eigen boot om vervolgens de rest van de middag door dit unieke en spectaculaire gebied te varen. We slapen in 2-4 persoons cabins aan boord, voorzien van eigen douche. Hier zijn geen eenpersoons cabins beschikbaar. 
Halong Bay is van een bovennatuurlijke schoonheid en staat terecht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Halong betekent ‘daar waar de draak afdaalt in de zee’ en de legende wil dat een draak dit gebied gevormd heeft toen hij hier in de zee sprong. Het magische landschap bestaat uit meer dan 3000 door wind en water bizar gevormde rotsen en eilandjes, die oprijzen uit het helderblauwe water van de Golf van Tonkin. De eilandjes hebben kleine strandjes en grotten en we zullen een aantal ervan bezoeken. Ook is het mogelijk stukjes te kajakken.
’s Avonds kun je genieten van een heerlijke vismaaltijd aan boord, bereid door onze eigen koks.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Halong Bay - boot Halong Bay

Dag 13

Wakker worden en de zon te zien opkomen over Halong Bay is een onvergetelijke ervaring. We bezoeken een aantal vissersplaatsen, om te zien hoe het leven van de lokale bevolking verbonden is met het water. Rond het middaguur lunchen we in een lokaal restaurantje waarna we een transfer maken naar Cat Ba National Park, gelegen op het grootste eiland in de Halong Bay. Hier maak je een pittige wandeling van 2,5 uur naar de top van Ngu Lam Peak. We overnachten op een fraaie locatie op het eiland, wederom in een natuurlijke ecolodge. 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner 

Overnachting in

Cat Ba - Cat Ba Ecolodge

Dag 14

Een heerlijke vrije ochtend om bij te komen van alle belevenissen of op eigen gelegenheid het strand te bezoeken.
Tegen de middag pakken we de boot naar Hai Phong en aansluitend gaat het per bus in 2,5 uur terug naar Hanoi. Daar vertrekt rond 20.00 uur de nachttrein naar Hué. Er zijn gedeelde couchettes gereserveerd.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

nachttrein

Dag 15

's Ochtends rond 09.00 uur komt de trein aan in Hué. Dit was vroeger de hoofdstad van Vietnam en staat bekend als ‘de stad van vrede en poëzie’. Hier word je opgewacht door de gids en gaat eerst ergens ontbijten. Na het ontbijt maak je een boottocht over de Perfume River. Bij de beroemde Thien Mu Pagoda maken we een stop. Een pagode is een soort toren die bestaat uit meerdere verdiepingen op elkaar en die van groot naar klein gaat. Deze pagode is een symbool van het boeddhisme en er woont hier nog een aantal monniken. De boot voert ons verder naar Thuy Bieu Village waar we aan land gaan voor een wandeling of fietstochtje. Zo komen we in contact met de lokale bevolking, bezoeken enkele tempels en ondergaan een therapeutisch voetbad: heerlijk relaxend!
Uiteindelijk bereiken we onze ecolodge waar we ons eigen diner gaan prepareren in een kookles.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Hué - Hue Ecolodge

Dag 16-17

Na het ontbijt bezoek je het graf van keizer Tu Duc en de Verboden Citadel. Daarna rijd je via de Mandarin Road van Hué naar Danang. Bovenop de Ocean Cloud Pass wordt gestopt om het prachtige uitzicht over Danang en omgeving te bewonderen. In Danang bezoek je het Cham Museum, waar ontelbare antieke voorwerpen worden tentoongesteld uit het tijdperk van het Cham Koninkrijk, dat tot de 16e eeuw duurde. De collectie telt meer dan 3000 zandstenen beelden, daterend uit de 7e tot de 15e eeuw. De beelden uit de periode voor de 10e eeuw tonen voornamelijk de Hindoe-invloeden uit India en Indonesië. In de periode tussen de 10e en de 15e eeuw overheersten met name de Khmer-invloeden uit Cambodja. Vervolgens een klim naar de Marmer Bergen, een groep van 5 bergen die de 5 onderdelen vormen waaruit het universum bestaat.
Dan verder naar Hoi An, een oude stad die in 1999 door de Unesco tot World Cultural Heritage is uitgeroepen. Dagafstand: 3,5 uur rijden
Hoi An was in de 17e en 18e eeuw een drukke havenstad waar Japanse, Nederlandse, Portugese en Chinese schepen kwamen. De straten, huizen en architectuur zijn bewaard gebleven, ondanks een turbulente geschiedenis. Bezoek aan de Japanse Overdekte Brug en het Tan Ky huis. Overnachting in een prima hotel in Hoi An.

De volgende dag kun je op eigen gelegenheid Hoi An verkennen. Het is ook mogelijk een halve dagexcursie te boeken naar het tempelcomplex van MySon, de voormalige hoofdstad van het Koninkrijk van Champa (kosten $ 20-25 afhankelijk van groepsgrootte) 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Hoi An

Dag 18

Het is een uurtje rijden van Hoi An naar het vliegveld van Da Nang, van waaruit we terugvliegen naar Hanoi (1 uur).
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en een plezierige stad om in rond te dwalen. Het is een stad met lommerrijke boulevards, historische gebouwen, meren en een levendige oude wijk. De oude wijk bestaat uit een wirwar van kronkelige straatjes en is dé plek om typisch Vietnamese souvenirs als borduurwerk, keramiek en zijde te kopen. Het is een drukte van jewelste op straat met fietsers en tegenwoordig ook vooral brommers en scooters. Je kunt er uren ronddwalen. Buiten het gezellige Old Quarter wordt het stratenpatroon wijder en overzichtelijker. Hier vind je vele parken en meren en statige villa’s uit de Frans-koloniale tijd. We overnachten wederom in ons hotel in Hanoi.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk de groepsreis te verlengen met een verblijf in de Mekong Delta, door de bouwsteen Zuid Vietnam * Mekong Delta actief (reiscode 226017) toe te voegen.
In dat geval reis je nog met de groep naar het vliegveld van Danang waar je de vlucht neemt naar Hoh Chi Min City, waar een chauffeur je opwacht. Na de bouwsteen vlieg je alsnog terug naar Hanoi voor de laatste nacht uit het groepsprogramma.

Overnachting in

Hanoi

Dag 19-20

Een laatste ochtend in deze fraaie stad waarna we naar het vliegveld gebracht worden. We nemen afscheid van onze gids en chauffeur en checken in op de terugvlucht naar Nederland.
Aankomst de volgende ochtend.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In de steden Hanoi en Hoi An overnacht je in een goed hotel op tweepersoonskamers met douche/toilet en airconditioning, in Tu Le in een eenvoudig hotel (guesthouse) op tweepersoonskamers met douche/toilet. Bij Mai Chau, Sapa, Halong Bay (Cat Ba Island) en Hué verblijf je in schitterend gelegen en natuurlijke ecolodges, wat erg goed bij deze wandelreis past, ook weer op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. Daarnaast verblijf je 2 nachten in een homestay, bij de lokale bevolking thuis. Op deze plekken lever je in aan comfort, maar krijg je er een unieke ervaring voor terug. Je slaapt deze 2 nachten allen samen in een gemeenschappelijke ruimtes. Er is altijd elektriciteit, een wc en water om je af te spoelen (soms douche, soms slang en kraantje). Er liggen matrassen met een schoon hoeslaken, met een klamboe erboven en (soms) dekens. Je hoeft dus alleen te zorgen voor een lakenzak. Op de boot in Halong Bay slaap je in tweepersoons- of in meerpersoonshutten. Éénpersoonskamertoeslag geldt alleen voor de hotels in de steden. In de homestay, de nachttrein en op de boot deel je altijd een kamer met reisgenoten.

Over de maaltijden

De Vietnamese keuken is zo smakelijk dat deze wandelreis bijna een culinaire reis wordt. De pho (met sjalotjes en peterselie gekruide miesoep geserveerd met varkensvlees of kip) wordt door de lokale bevolking als ontbijt, lunch en avondeten gegeten. Andere populaire ontbijtgerechten zijn kleefrijst, rijstepap, gebakken deeg en rijstkoeken met ei in het midden, maar voor ons zijn brood of pannenkoeken ook verkrijgbaar als ontbijt. In de vroege ochtend staan overal langs de straten krukken en lage tafeltjes waar de arbeiders en schoolkinderen aanschuiven om van een ontbijt te worden voorzien. Een van de meest traditionele gerechten in Vietnam is de loempia. Bij de meeste maaltijden wordt de nuoc mam, gegiste vissaus, gebruikt. Rijstschotels met een keur van al klaargemaakte en roergebakken gerechten worden veel als lunch en diner gegeten. In Hanoi zijn zaken als appels, sinaasappels, bananen, stokbrood, smeerkaas, vis, vlees en een groot assortiment aan groentes verkrijgbaar. Verder naar het noorden neemt de diversiteit iets af.
Op de wandeltochten neem je de lunch mee in je dagrugzak. Op andere dagen kun je zelf (op aanwijzing van de gids) een geschikte lunchgelegenheid zoeken. Vrijwel overal kun je gesteriliseerd water kopen, en daarnaast zijn frisdranken en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Hanoi, Sapa, Hue en Hoi An bieden een keur aan restaurants aan waar je smakelijke Vietnamese gerechten kunt verkrijgen.

Duurzaamheid

De SNP agent in Vietnam heeft een groot aanbod aan ‘homestays’ door het hele land. De organisatie co-financiert de aanschaf van matrassen en dekens en helpt met de financiering van de aanleg van toiletten en badkamers. De eigenaren van de homestays ontvangen een training hoe een goed gastheer te zijn. Tevens is men bezig met de constructie van meerdere ecolodges om juist het ecotoerisme te stimuleren. De lodges zijn zo ontworpen dat de CO2 footprint zo laag mogelijk is. Het bedrijf creëert banen voor de bevolking en steunt lokale goede doelen. De agent is lid van Asiatica, een non-profit organisatie die zich inzet voor bevolkingsgroepen in afgelegen gebieden in het noordwesten van Vietnam. Ook geeft men ieder jaar een donatie aan ‘Just a drop’, een organisatie die wereldwijd zorgt voor de aanleg van waterbronnen. Daarnaast volgt de agent alle principes van duurzame toerisme, men creëert werkgelegenheid voor lokale mensen, beschermt het milieu door middel van schoonmaakacties en blijft voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven.

Inbegrepen

 • verblijf in hotels en ecolodges op tweepersoonskamers
 • 2 nachten verblijf in homestays in meerpersoonskamers
 • maaltijden volgens programma
 • vervoer met een eigen bus of met jeeps
 • nachttrein in softsleepers (in 4-persoonscouchettes) Hanoi-Hué
 • vlucht Danang-Hanoi
 • excursie fietstaxi in Hanoi
 • tweedaagse boottocht in Halong Bay
 • wandelingen, fietstochtjes en excursies volgens programma (excl entreegelden)
 • SNP-reisleider
 • lokale Engelssprekende gids
 • kaart van Vietnam
 • informatieboekje "Te gast in Vietnam"

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overige maaltijden
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optioneel Visum Authorisatie Brief 16 EU

Ter plaatse te betalen

 • entreegelden van enkele excursies/gebieden (ca. USD 30)
 • Visum on Arrival kosten (ca. USD 25) in aankomsthal
 • Over de activiteiten

  In deze reis maak je bijna dagelijks een wandel- of fietstochtje. In de dag-tot-dagbeschrijving kun je lezen hoe lang deze zijn en hoeveel hoogteverschil er is.
  De zwaarte wordt voor een belangrijk deel bepaald door het grillige klimaat. De tropische buien maken de paden, die ook door de lokale bevolking gebruikt worden, glad en lastig begaanbaar. Stevig ingelopen hoge wandelschoenen mét goed profiel zijn noodzakelijk vanwege de soms modderige en met boomwortels overgroeide jungle- en bergpaden.

  Heen- en terugreis

  Waar ontmoet ik de groep

  Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis maar reist u op eigen gelegenheid, dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Hanoi.

  Vluchtinformatie

  Vluchtinformatie

  Informatie
  Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vliegt u met Cathay Pacific naar Hanoi v.v.

  Vluchtschema

  CX 270 Amsterdam - Hong Kong vertrek 13,10 aankomst 06.20* uur
  CX 5297 Hong kong - Hanoi vertrek 08.30 aankomst 09.35 uur

  CX 5294 Hanoi - Hong kong vertrek 19.45 aankomst 22.35 uur
  CX 271 Hong kong - Amsterdam vertrek 00.25 aankomst 06.40* uur

  Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.
  * Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat u de volgende dag aankomt

  Praktische informatie

  Door zijn uitgestrektheid is Vietnam te verdelen in drie klimatologische zones: het zuiden, centraal-Vietnam en het noorden.

  • Het zuiden (Mekong) kent een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen valt ongeveer van mei tot oktober. Dit houdt in dat er dan vaak korte, hevige buien zijn, meestal in de namiddag. Het droge seizoen is van november tot april. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar 30-35 graden..
  • Het regenseizoen in het centrale deel van het land loopt van november tot februari. Dan zijn de dagtemperaturen gemiddeld 27 graden. Het droge seizoen is van juni tot oktober, hoewel ook dan af en toe een regenbui mogelijk is. Aan de kust is het dan warm ,et dagtemperaturen van 32-35 graden.
  • In het noorden zijn de winters (november tot april) koel (overdag 20-25, 's nachts 12-19), in de bergen zelfs koud (overdag 13-15, 's nachts 7-13) . In februari en maart valt hier regelmatig motregen. De zomer (mei tot oktober) wordt gekenmerkt door hoge temperaturen (overdag 30-32 en 's nachts 20-24) en korte, hevige buien. De beste tijd in Noord Vietnam is van half oktober tot december en april. Het is dan meestal zonnig, ook in de bergen, en niet te warm en in de bergen niet te koud

  Algemeen kan men stellen dat er geen periode in het jaar is waarin de weersomstandigheden meer of minder gunstig zijn dan in andere perioden indien je het hele land wilt bereizen.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Hue & Hoi An ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Na aankomst kun je in Hanoi pinnen of geld (USD of EU) wisselen. Op reis zul je echter niet veel geld nodig hebben. Voor de maaltijden moet je rekenen op ongeveer $ 130,-. Voor fooien moet je rekenen op ongeveer $ 40,-  per persoon. Voor de entrees ongeveer $ 25,-. Neem vanuit Nederland wat reservegeld mee in euro's. Bij de banken in de grote steden en op het vliegveld kun je pinnen en geld wisselen.

  Over land reis je grotendeels per bus of minibusjes. Een lokale, goed Engels sprekende gids vergezelt ons op alle tochten. De wegen rond de steden zijn druk en chaotisch. De wegen in het uiterste noorden zijn zeer rustig wat betreft verkeer en bijna overal in goede conditie. Daarnaast maken we gebruik van de nachttrein. We hebben goede en comfortabele 4 persoons, afsluitbare couchettes gereserveerd. Er is beddengoed aanwezig. In Halong bay beschikken we over een eigen boot met tweepersoons-cabines.

  Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Als goede training kun je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.

  Wil je je inhoudelijk voorbereiden, dan kun je een keuze maken uit de vele boeken die worden genoemd onder het kopje 'Literatuur'.

  • EHBO diacure
  • EHBO eenvoudige middelen
  • Dagrugzak (35 liter)
  • Wandelstokken (optioneel; voor steile en/of glibberige afdalingen)
  • Bergschoenen
  • Sandalen of (hut)slippers
  • Lakenzak, kussensloop
  • Fleece jack
  • Luchtige kleding
  • Zwemkleding
  • Handdoek 
  • Wind- en waterdicht jack
  • kleine paraplu
  • Zonnehoed of pet
  • GELDIG paspoort, Visa Authorisation Letter, pasfoto
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insektenmiddel
  • Zaklamp
  • Zakmes
  • Veldflessen
  • Handdoeken
  • Lippencreme met UV-filter

  Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

  Al onze reizen worden geleid door ervaren SNP-reisleiders. Het zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw reis en doen er alles aan om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders volgen een intensief SNP-scholingsprogramma waarbij o.a. veiligheid op reis, oriëntatie, Basic Life Support en respect voor natuur, cultuur en milieu uitgebreid aan de orde komen.

  Naast de SNP-reisleider zal een Engelssprekende lokale gids de hele reis erbij zijn.

  Voor een verblijf in Vietnam hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Vietnam kun je een e-visum aanvragen via de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (juli 2018: US$ 25) volgens de instructies op de website. Je krijgt vervolgens een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt. De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dien je de visa aan te vragen bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. 

  De geldigheid van je paspoort dient minimaal 1 maand langer te zijn dan de datum waarop de geldigheid van je visum afloopt, Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over e-tickets voor de heen- en terugreis.

   

  NB! Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Visa bij groepsreizen
  Uitsluitend bij onze groepsreizen bieden we de service aan dat we optioneel een Visa Authorisation Letter (of Invitation Letter) voor je regelen via ons agentschap. Kosten hiervan bedragen in € 16 p.p.(2017). Hiervoor hebben we een paspoortkopie nodig. Je krijgt deze Visa Authorisation Letter dan persoonlijk thuisgestuurd en deze moet je meenemen op reis, tesamen met 2 standaard paspoortfoto's (4 x 6 cm). Het is je eigen verantwoording hieraan te voldoen. Let dus op dat je zonder deze brief geen toegang tot Vietnam hebt! Op het vliegveld van Hanoi vul je een formulier in, die je voorziet van de foto die je mee hebt genomen. Je krijgt dan tegen betaling van US$ 25 in contant geld het officiele toeristenvisum (single entry). Indien je wilt dat wij het Visa Authorisation Letter voor je regelen dan geef je dat bij boeking aan. Zoniet, dan gaan wij ervan uit dat je het visum zelf regelt.

  Visum voor Cambodja
  Indien je een reis naar Vietnam combineert en onderweg de grens met Cambodja overgaat krijg je ter plaatse met een Europees paspoort een Visa On Arrival. Hiervoor moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn, je moet 2 paspoortfoto's van 4cm x 6cm bij hebben en je moet US$ 35 contant en gepast betalen in briefgeld (1x 20, 1x 10 en 5x 1).

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Vietnam

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidsvoorzieningen in Vietnam zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Met de hygiëne in Vietnam is het niet zo slecht gesteld. Men kookt vrijwel altijd het water, gebruikt in de meer ontwikkelde gebieden ijskasten om voedsel/drank in te bewaren en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Vegetariërs kunnen voldoende aan hun trekken komen met oa. tofu (tahu), noten en vis. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater (ca. € 0,60/l). Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Vietnam binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Vietnam zelf komt geen Gelekoorts voor.

  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.
  Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Vietnam van meer dan 2 weken. Laat je informeren over de risico’s op besmetting met mazelen en Japanse Encefalitis.

  Malaria en Knokkelkoorts (Dengue)
  In Vietnam komt het hele jaar malaria voor, m.u.v. de grote steden, de vallei van de Rode rivier en de kustgebieden van Midden-Vietnam. Op de centrale hoogvlakte beneden 1.500 m hoogte en ten zuiden van 18° NB, de provincies Dak Lak, Gia Lai en Kon Tum, en in de zuidelijke provincies Ca Mau, Bac Lieu en Tay Ninh is een hoog risico op Malaria.
  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria, Knokkelkoorts en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?

  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Een westerse vrouw kan zonder problemen alleen door het land reizen. Een van de redenen is dat de vrouw thuis meer te zeggen heeft dan de man, hoewel de man het hoofd is van het gezin.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  rijstvelden_in_een_schitterende_vallei_nabij_phieng_lan.jpg

  Vietnam - Noord-Vietnam, Hue en Hoi An

  Wandel, fiets en vaar door het Land van de Rijzende Draak

  Natuur- en cultuurrondreis langs ecolodges, homestays en hotels

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Groepsreis

  Reisgezelschap

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Gekozen kamertype
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  Of bekijk de veelgestelde vragen