SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 244100 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • Autohuur inbegrepen

Verenigde Staten - Californië, Arizona & New Mexico, 19 dagen

Door de zuidelijke 'Golden States', rondreis langs resorts en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto met start in San Francisco. Via de befaamde Highway 1 langs de Pacific Coast naar Los Angeles en Hollywood; daarna door de zuidelijke woestijnen van California en Arizona naar de First Nations culturen in New Mexico, de bakermat van de Amerikaanse volkeren. 'Old west' stadjes als Albuquerque, Taos en Santa Fe. Overnachtingen in prima hotels en luxe resorts.

 
Inderdaad een fantastische reis! Zeer afwisselend, mooi evenwicht tussen cultuur en natuur. Een aanrader is wel halve...
Bekijk alle reviews (4)
Uniek aan deze reis
 • befaamde Highway 1 en Route 66
 • aandacht Indiaanse culturen
 • verblijf in mooie lodges en luxe hotels
 • zee-woestijn-bergen
 • onbekende dus rustige natuurparken
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
De reis begint met een verblijf in de leuke stad San Francisco. Vanaf hier volgt u de befaamde Highway 1, in het voetspoor van zestigerjaren hippies, langs de imponerende Big Sur Coast, waar 1500 meter hoge bergen abrupt in zee aflopen. Via Monterey, met haar 'All American Boulevard' en het fabelachtige Hearst Castle bereikt u Los Angeles, waar u tussen de sterren in Hollywood overnacht. Nu gaat het kompas op oost en doorkruist u de eindeloze Mojave Desert met haar karakteristieke Joshua Trees. Als een oase in de woestijn doemen de koele beboste bergen op van Red Rock Country, waar u in Sedona overnacht. Heel eenvoudig kunt u hier een uitstapje naar de Grand Canyon wagen. Opnieuw volgt u een befaamde weg, namelijk Route 66, naar het Canyon de Chelly National Monument, waar het duizenden jaren oude indiaanse verleden tastbaar wordt. Overigens net als in het Mesa Verde National Park waar u de best bewaarde klifwoningen van de Anazasi First Nations kunt aanschouwen.In de zuidelijke uitlopers van de Rocky Mountains in de staat New Mexico, is de lucht helder en koel en kunt u op 3000 meter hoogte prima bergwandelen. Santa Fe, de oudste en hoogst gelegen hoofdstad van de Verenigde Staten, is met de typische Adobe-bouwstijl in aardkleuren en turkoois betoverend, met een plein dat zo uit een Mexicaans dorpje lijkt te zijn weggeknipt. Uw reis eindigt in Albequerque aan de Rio Grande.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Verenigde Staten

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1-2

 • 3-4

 • 5

 • 6-7

 • 8

 • 9-10

 • 11-12

 • 13-14

 • 15-16

 • 17-18

 • 19

 • kaart

 1. Straatbeeld in San Francisco
Straatbeeld in San Francisco
Programma

Na aankomst op San Francisco Airport gaat u ontspannen per taxi (ongeveer $ 40,- per taxi) of met het BART metrotrein-systeem ($ 8,10 pp) naar het centrum van de stad waar u overnacht in een goed stadshotel. Indien u toch al bij aanvang van de reis wilt beschikken over een huurauto kunt u dat bij boeking aangeven. U betaalt wel extra parkeerkosten in de stad. In het centrum kunt u gebruik maken van de 'cablecars' om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken: de Golden Gate Bridge, de Fishermans Wharf en Union Square. San Francisco behoort toch tot de mooiste steden van West-Amerika.

U kunt hier al een mooie uitbreiding toevoegen aan uw reis. Plan na uw verblijf in San Francisco het arrangement California * Sonoma County & Napa Valley (reiscode 244680), op ongeveer 1 uur rijden ten noorden van San Francisco. Na deze bouwsteen vervolgt u de reis met het standaardprogramma van dag 3.Overnachting in
San Francisco, Buchanan Hotel (formerly Tomo)

 1. Pelikaan op de pier van Monterey
Pelikaan op de pier van Monterey
Programma
In de ochtend kunt u uw huurauto ophalen op de 'downtown' locatie in de stad. U verlaat de stad voor een rit van 200 km naar Carmel en Monterey. De mooiste route brengt u over de befaamde Highway 1, die langs de gehele westkust van Amerika loopt. U heeft steeds fantastische uitzichten over de Pacific Ocean en passeert talrijke kleine dorpjes. U overnacht in Carmel of Monterey. Monterey heeft een mooi 'waterfront' met pier en boulevard, een zeer goed zee-aquarium, en een prettige sfeer. Nabij Point Lobos kunt u een prachtige wandeling maken, waarbij u pelikanen, otters en zeeleeuwen kunt zien.

Overnachting in
Carmel, BW Carmel Mission Inn

 1. Point Lobos
Point Lobos
Programma
U vervolgt uw route over Highway 1, de voormalige 'hippie highway' tussen San Francisco en Los Angeles. Vooral het eerste stuk, langs Big Sur Coast, spreekt tot de verbeelding. Ook hier zijn enkele wandelingen te maken, bijvoorbeeld in het Andrew Molera State Park en Julia Pfeiffer State Park. Na 150 km bereikt u San Simeon voor een overnachting pal aan het strand. Deze middag of de volgende ochtend heeft u de gelegenheid het indrukwekkende Hearst Castle te bezoeken dat in de heuvels achter San Simeon ligt. Het beste kunt u hiervoor zelf een reservering maken op de website van het Hearst Castle omdat toegang beperkt is.

Overnachting in
San Simeon, Best Western Cavalier Oceanfront Resort

 1. Hollywood Boulevard
Hollywood Boulevard
Programma

Via de wijnvelden van Paso Robles en het fotogenieke Pismo Beach bereikt u na 385 km Hollywood, in de voetheuvels rondom Los Angeles, waar u overnacht tussen de sterren. Het hotel ligt in Studio City, net ten noorden van Hollywood. Wie weet heeft u wel een 'close encounter' met een beroemdheid op Hollywood Boulevard. De volgende dag heeft u de tijd een 'stroll' te maken op de befaamde Hollywood Boulevard en de Walk of Fame, of een van de vele studio's te bezoeken. Ook kunt u vanuit Hollywood het befaamde Getty Museum bezoeken of 'downtown' Los Angeles verkennen.

U heeft de mogelijkheid uw reis te verlengen met het arrangement California * Venice Beach (reiscode 244667), heerlijk aan het strand bij Los Angeles. Deze bouwsteen plaatst u dan voor dag 6.Overnachting in
Hollywood, Sportmen's Lodge

 1. Cholla cactussen in Joshua Tree NP
Cholla cactussen in Joshua Tree NP
Programma

Deze dag een verplaatsing van ongeveer 200 km, grotendeels door de ge-urbaniseerde omgeving van Los Angeles, naar Palm Springs, een oase in de hete Mojave Desert, nabij Joshua Tree National Park. Hier ziet u de karakteristieke woestijnbegroeiing van Joshua Trees en Cholla cactussen.Overnachting in
Palm Springs, JW Marriott Desert Springs

 1. Sedona Red Rock Country
Sedona Red Rock Country
Programma

Vandaag een lange rit van bijna 600 km door de uitermate droge zuidelijke woestijngebieden. Bij Blythe passeert u de Coloradorivier en de staatsgrens met Arizona. Er is weinig te beleven onderweg dus dit wordt een echte reisdag (grotendeels snelwegen). Na de hete verdorde landschappen onderweg is het een aangename verrassing op de eindbestemming te arriveren: de bergen tot 2100 meter hoog in de omgeving van Sedona stralen koelte uit en nodigen uit voor een wandeling. Dit is Red Rock Country, een fotogenieke omgeving van kale rode rotsen en koele pijnboombossen. 

Van hieruit kunt u eenvoudig extra overnachtingen op de Southrim van de Grand Canyon toevoegen middels bouwsteen Grand Canyon National Park Southrim (reiscode 244616).U plaatst deze bouwsteen dan na dag 10.Overnachting in
Sedona, Radisson Poco Diablo Resort

 1. Canyon de Chelly
Canyon de Chelly
Programma
Vandaag reist u over Amerika's beroemdste weg, Route 66, maar nu grotendeels omgetoverd in een Interstate snelweg. U passeert het Petrified Forest National Park waar u versteende boomstammen kunt zien en ontdekt de Hubbell Trading Post, een van de oudste handelsposten van het land. Na ruim 400 km bereikt u Canyon de Chelly waar u overnacht in het Holiday Inn. Van oudsher is dit het leefgebied van de Navajo indianen en geldt als één van de mooiste canyons van het gehele Coloradoplateau. Te voet of per jeeptour maakt u kennis met dit adembenemende gebied. 
Indien u een mooie verlenging wilt op uw rondreis, dan kunt u na dag 12 de bouwsteen Arches National Park (reiscode 244202) toevoegen. Dit betekent dat u vanuit Chinle een extra 315 km naar Moab rijdt. Na de bouwsteen is het 185 km naar Mesa Verde Park waar u gewoon de standaardreis weer vervolgt.

Overnachting in
Chinle, Holiday Inn Canyon de Chelly

 1. Cliff Palace in Mesa Verde NP
Cliff Palace in Mesa Verde NP
Programma
De rit van vandaag van ongeveer 300 km voert u deels door de Navajo Nation, een door de Navajo-indianen bewoond gebied met gedeeltelijk zelfbestuur, vooral op het gebied van cultuur, onderwijs en wonen. De Navajo stammen af van de Anazasi, de oorspronkelijke bewoners van het zuidwesten van de VS. U verblijft 2 nachten in de Far View Lodge, op grote hoogte (dus koel) midden in het Mesa Verde National Park, met schitterende uitzichten. In dit park kunt u alles leren over de oorspronkelijke bewoners van het land, zijn de best bewaarde klifwoningen van de Anazasi te zien en tevens kunt u er een paar fraaie wandelingen maken.

Overnachting in
Mesa Verde NP, Farview Lodge

 1. de Taos Pueblo
de Taos Pueblo
Programma

U zit nu midden in Indian Country, waar niet alleen de Navajo maar ook de Zuni, Ute en Hopi indianen leven. U rijdt vanaf Mesa Verde 420 km zuidwaarts naar Taos. In de omgeving liggen dorpjes als Taos Pueblo en Santa Clara Pueblo, oorspronkelijke indiaanse nederzettingen in karakteristieke Abode bouwstijl. Ook is het mogelijk te wandelen in de heerlijke koele Sangre de Cristo Mountains, met een beklimming van de 3950 m hoge Wheeler Peak.

Een mooi arrangement om toe te voegen is een verblijf in het historische stadje Durango (reiscode 244658), gelegen aan de voet van de San Juan Mountains. U moet deze dan plaatsen voor dag 15.Overnachting in
Taos, Sagebrush Inn Taos

 1. De Basiliek van Santa Fe
De Basiliek van Santa Fe
Programma
Het is slechts 115 km rijden naar Santa Fe, een heerlijk stadje met een typische Mexicaans-indiaanse sfeer. U heeft alle tijd door de straten te slenteren, een bankje te pikken op het dorpsplein of een bezoek te brengen aan de Basilica St. Francis of Assisi. In de directe omgeving van Santa Fe vindt u de Jemenez Hot Springs en de rotstekeningen in het Bandelier National Monument. U verblijft in een mooi hotel in het centrum

Overnachting in
Santa Fe, Inn of the Governors

Programma
De laatste dag van uw rondreis nog een korte verplaatsing van ongeveer 65 km, zodat u ook nog alle tijd heeft het oude stadscentrum van Albuquerque te verkennen, of de Gorges van de Rio Grande. Wilt u nog een authentieke inheemse ervaring dan is een bezoek aan de Enchanted Mesa in het indiaans reservaar zeer aan te bevelen. U levert vandaag uw huurauto in voor vertrek van uw vlucht. 
Indien u wat langer de tijd wilt hebben voor een verkenning van Albuquerque kunt u het arrangement New Mexico * Albuquerque (reiscode 244660) toevoegen.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen minder sfeer uit. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijft u in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijkt u bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie.
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijkgeprijsde hotels buiten het park. Kiest u voor een parklodge dan kiest u dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heeft u een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we u daarin geen garantie geven. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar u 'a la carte' kunt ontbijten en dineren. Onderweg kunt u lunchen in een restaurantje of u zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type DC bij 1-2 personen, type FC bij 3 personen, type LC bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • informatiepakket met kaartmateriaal en dag-tot-dag programma


Huurauto inbegrepen
De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop ’autohuur USA' . Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem bijhuren. 
De totale rijafstand bedraagt ongeveer 3000 km. Voor deze 'one way' zijn 'dropoff' kosten verschuldigd die u ter plekke moet voldoen. deze bedragen zowel bij Sunny als bij Hertz $ 500,- + tax.


Niet inbegrepen
 • vlucht
 • maaltijden
 • overige entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Ter plaatse te betalen
 • dropoffkosten $ 500,- + tax
 • parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)


 • Over de activiteiten
  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.


  Minimum aantal deelnemers
  1


  Geschikte reisperiode
  Vertrek tussen 15 mei t/m 30 september


  • reisdocumenten

  • Visum

  • gezondheid

  • vaccinatie

  • veiligheid

  Reisdocumenten

  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
  Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
  http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).  visum

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.  Gezondheid

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


  Vaccinatie

  Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


  Veiligheid
  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u du sbeter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.


  • materialen en uitrusting

  • geld op reis

  • overige informatie

  Materiaal & uitrusting
  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor


  Geld mee op reis
  Overal in Amerika kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.


  Voorbereiding op uw reis
  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van West-USA. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.


  • laatste nieuws

  Laatste Nieuws
  • Ieder jaar in de zomermaanden zijn er bosbranden actief in de staat California. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://www.fire.ca.gov/index.php. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
  • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
   De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten


  • per vliegtuig

  • startpunt-eindpunt

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op San Francisco en een terugvlucht vanaf Albuquerque. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.  Airporthotel
  Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
  Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
  Meer informatie.


  Startpunt
  San Francisco


  Eindpunt
  Albuquerque


  • juni 2015
  • Inderdaad een fantastische reis! Zeer afwisselend, mooi evenwicht tussen cultuur en natuur. Een aanrader is wel halverwege een nacht extra te boeken om even bij te tanken. Los Angeles (De Sportsmens' Lodge!), een verrassend prettige stad met veel musea e.a. bezienswaardigheden, is hiervoor de perfecte plek. Informeer je wel goed over de drop off kosten, om een kater te voorkomen.
  • september 2014
  • Amerika is een fascinerend land om als Europeaan te bezoeken. Vorig jaar deden wij de Travel the Blues-reis. Thema's waren muziek, burgeroorlog en segregatie. Op onze reis door de Zuidelijke golden States leerden we weer andere boeiende aspecten kennen van Amerika zoals de woestijnen, de eindeloze leegtes, de prachtige kleuren van de natuur en de cultuur van de Indianen. En elke dag zeiden we tegen elkaar: " Waar je ook kijkt, overal is het mooi".
  • mei 2013
  • Een prachtige reis vol prachtige natuur , facinerende geschiedenis en boeiende cultuur.
  • "Een fantastische reis van San Francisco naar Santa Fé met een mooie verhouding tussen veel zien én tijd om ergens rustig rond te kijken. We zouden zó weer gaan."

  Data en prijzen

  21 augustus 2016 - 30 september 2016
  € 4740 1 persoon
  € 2370 2 personen (tweepersoonskamer)
  € 1740 3 personen (driepersoonskamer)
  € 1475 4 personen (vierpersoonskamer)

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Ter plaatse te betalen

 • dropoffkosten $ 500,- + tax
 • parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)
 • Toelichting

  • prijzen zijn per persoon, inclusief autohuur en exclusief heen- en terugreis
  • de prijs die geldt voor een reisgezelschap van 3 en 4 personen is ook gebaseerd op 1 kamer met meestal 2 tweepersoonsbedden
  • bij een verblijf op vrijdag op zaterdag in het JW Marriott Hotel (dag 8) geldt een weekendtoeslag

  Extra mogelijkheden bij Verenigde Staten - Californië, Arizona & New Mexico

  Natuurlijk kunt u op alle locaties extra nachten toevoegen. Ook kunt u uw reis uitbreiden met onderstaande arrangementen. Kijkt u in het dag-tot-dag-programma op welke dag u welk arrangement kunt toevoegen.

  Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

  Californië - Citytrip San Francisco

  Code 244606 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 250,- per persoon
  select

  New York * Citytrip New York

  Code 244605 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 224,- per persoon
  select

  Californië - Sonoma County & Napa Valley

  Code 244680 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 171,- per persoon
  select

  Arizona * Grand Canyon National Park - South Rim

  Code 244616 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 181,- per persoon
  select

  Utah * Arches National Park

  Code 244202 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 109,- per persoon
  select

  Californië - Venice Beach

  Code 244667 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 309,- per persoon
  select

  Colorado * Durango

  Code 244658 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 140,- per persoon
  select

  New Mexico * Albuquerque

  Code 244660 P avontuur op maat, 3 dagen
  vanaf € 150,- per persoon
  select
  Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

  Kunnen wij helpen?

  We geven graag advies
  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden