Terug naar Verenigde Staten

Wandeltrektocht langs herbergen

Ontspannen wandeltrektocht langs 4 charmante Bed & Breakfast herbergen in de Amerikaanse staat Vermont. Geen afgelegen bergtochten, maar vooral rurale wandelingen door de fraaie Okemo Valley, langs kleine authentieke dorpjes met haar karakteristieke New England uitstraling, over gravel 'backcountry' wegen en langs boerderijen. Je wandelt in totaal 65 km, verdeeld over dagtrajecten van 12-18 km (4-6 uur per dag), met relatief weinig hoogteverschillen en daardoor voor iedereen prima te doen. Een uitgebreid ontbijt en een heerlijk diner in de herbergen is inbegrepen en als je wilt wordt je bagage van herberg naar herberg vervoerd. Laat de auto een paar dagen staan en geniet te voet van dit unieke en sfeervolle arrangement. 

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 244706
5 dagen

Verenigde Staten - Vermont Inn to Inn Walking

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

De route is een cirkel. In deze beschrijving gaan we ervan uit dat je in Chester begint, maar het kan ook zijn dat je in een van de andere accommodaties begint en eindigt. De bagage wordt iedere dag vervoerd, mits niet zwaarder dan 20 kg per stuk.

Vandaag arriveer je voor 18.00 uur in de Inn Victoria in Chester voor een welkom en diner. Chester wordt gezien als een van de mooiste dorpjes van de staat Vermont, met haar 175 tot 250 jaar oude Victoriaanse gebouwen. Slenter door het dorpje, met 3500 inwoners, geniet van een biertje in de lokale pub. De herbergier voorziet je van een routebeschrijving voor het wandeltraject van de volgende dag. Je laat de auto achter op het parkeerplaatsje bij de herberg, waar je hem de laatste dag weer oppikt.

 

Overnachting in

Chester

Dag 2

Na het ontbijt vertrek je vanaf de herberg in Chester. De wandeling leidt je door het charmante dorpje, 'the prettiest painted village in New England', langs het stationnetje naar Stone Village, een gehuchtje dat op de National Register of Historic Places staat. Dan verlaat je de bebouwing  en volg je een gravelweg door landerijen en bosschages, door Chester Forest en het koele en schaduwrijke Proctor Piper Forest. Je komt uit bij Black River, waar je even van de route kunt afwijken door de rivier te volgen door Cavendish Gorge. 
Je wandelt het dorp Proctorsville binnen en voordat je bij je herberg Golden Stage Inn arriveert wordt aangeraden even bij Crows bakery en de befaamde Singleton's General Store binnen te wippen.
In de herberg kun je de vermoeide spieren ontspannen in het zwembad.

Dagafstand: 20 km; hoogteverschil 165 m klimmen en dalen

 

Overnachting in

Proctorsville

Dag 3

Na een goed ontbijt ga je op pad over de 'country roads' door een licht glooiend open landschap met talrijke oude bakstenen boerderijen.Vanaf de hoger gelegen Pinnacle heb je een mooi uitzicht en zie je Okemo Mountain. Vanaf hier gaat het veelal heuvelafwaarts naar Ludlow. Er bevinden zich vele restaurantjes en barretjes in dit dorp. Overnachting in de Pettigrew Inn

Dagafstand: 12 km; 205 m klimmen en dalen

 

Overnachting in

Ludlow

Dag 4

Je begint de dag met een transfer door de herbergier naar het startpunt bij de Weston Priory, een rit van 21 km met 600 m hoogteverschil. Een prachtige rit door de bergen van de Green Mountains! De Priorij is een oude benedictijner abdij. Hier start je wandeling die je veel meer door open landschappen voert dan voorgaande dagen, naar het dorpje Weston, wederom een prachtig dorpje! Koop wat lekkers in de Vermont Country Store voordat je de laatste 5 km aangaat, met een fikse klim van 200 m. Je overnacht in het Colonial House Inn & Motel.

Dagafstand: 12 km; hoogteverschil 200 m klimmen

 

Overnachting in

Weston

Dag 5

Ook vandaag begin je met een korte transfer naar het begin van de wandelroute bij het Okemo Mountain Resort. Hier begin je meteen met een klim van zo'n 180 m  waarna je de Popple Dungeon Road volgt, een gravelweg langs de Williams River. Oude populieren en esdoorn zorgen voor donkere schaduwen, waaraan de weg haar naam heeft te danken....Krijg je het onderweg toch warm, dan kun je gerust de voeten even afkoelen in de rivier. Je klimt nogmaals over een kam waarna je afdaalt in de vallei waarin Chester Village is gelegen. Je steekt een hangbrug over en bereikt de Inn Victoria. Hier eindigt het arrangement en kun je met je eigen auto je verdere reis vervolgen.

Dagafstand: 18 km (evt in te korten tot 14,5); hoogteverschil 375 m klimmen

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht iedere avond in een karakteristieke herberg. Indien niet beschikbaar zullen andere accommodaties voorgesteld worden dan de hieronder genoemde.

Golden Stage Inn
Al in 1788 als herberg gebouwd, In Victoriaanse stijl, op een postkoetsroute door de Okemo Valley, en gelegen tussen Ludlow en Cavendish, wederom in het buitengebied. Het is heerlijk vertoeven in de tuin waar kippen en schapen rondscharrelen, of waar je verfrissing kunt zoeken in het zwembad. De eigenaresse vertelt je graag over haar hobby bijen houden. De 8 kamers zijn allemaal anders, netjes, en voorzien van eigen badkamer.In de eetkamer worden ontbijt en diner geserveerd, in de lounge is een open haard en zithoek. Het ligt op loopafstand van de befaamde Singleton's General Store.

Colonial House Inn & Motel
Het Colonial House Inn ligt net buiten het pittoreske dorpje Weston, in de voetheuvels van de Green Mountains. Origineel gebouwd in 1810 als boerderij in de Cape Cod stijl. De herberg beschikt over 14 comfortabele kamers voorzien van badkamer, waarvan een deel in de motelvleugel en een deel in de 'main lodge'. Daarnaast een lounge en eetkamer waar ontbijt en diner worden geserveerd. Het ligt op loopafstand van het bijzonder dorpje Weston en de befaamde Vermont Country Store.

Inn Victoria
Deze herberg heeft al vele awards gewonnen. Het is gelegen in het fraaie Chester Village, temidden van restaurantjes, boekhandels, antiekzaken etc. Wandelen door Chester is als wandelen door een Norman Rockwell schilderij en daarom is Chester gekozen tot mooiste dorp van Vermont. De elegante herberg in Victoriaanse stijl behoort tot de fraaiste gebouwen van het dorp. Na een dag wandelen is het genieten van je rust op de veranda buiten of in de 'grand parlor' binnen. Ontspan de spieren in de hot tub, geniet van het diner, waarna je lekker in slaap valt in je comfortabele antiek ingerichte kamer.

Pettigrew Inn
Gebouwd in 1829 op Pleasant Street in Ludlow Village en vanaf 1950 ingericht als herberg. Deze bed & breakfast is gelegen in het kleine dorpje Ludlow. Geniet van de ontspannen sfeer, een goed boek bij de open haard, of een glaasje wijn in een 'rocking chair' op het terras.

Over de maaltijden

Arrangement is op basis van ontbijt en diner in de herbergen. Daarnaast krijg je wat lekkers voor onderweg mee, maar geen lunchpakket. Dat koop je zelf in, bij een van de General Stores die je tegenkomt of je bezoekt tijdens je wandeling een restaurantje.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen op basis van logies, ontbijt en diner
 • snacks voor onderweg
 • routebeschrijving ter plaatse van de herbergier
 • parkeerplaats auto bij startpunt
 • bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • vervoer van en naar eerste accommodatie
 • excursie- of entreegelden

Over het niveau

Per dag wandel je 12 tot 18 km, met hoogteverschillen van 150-375 m. Reken op 4 tot 6 uur wandeltijd exlusief pauzes per dag. Je volgt veelal hele rustige gravelwegen, waar sporadisch een auto kan passeren. Dus meestal geen echte wandelpaden, die komen in het rurale gebied nauwelijks voor. De bagage wordt vervoerd door de herbergier, Zorg zelf voor een dagrugzakje met de spullen voor overdag.
Iedere ochtend (of de avond van tevoren bij aankomst) krijg je van de herbergier de routebeschrijving  voor het dagtraject vanuit die herberg naar je volgende verblijfsplaats. Op een aantal momenten zal hij je ook eerst vervoeren naar een verderop gelegen startpunt.

Minimum leeftijd 15 jaar

Praktische informatie

Vertrek dagelijks tussen 15 mei en 30 september. Tussen 1 en 31 oktober alleen vertrek op zondag of maandag.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs