New Orleans

Verenigde Staten - The Southern States, 16 dagen Travel the Blues

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Muziek en natuurrondreis vanuit hotels, herbergen en plantagehuis, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto door de warmbloedige zuidelijke staten Louisiana, Mississippi, Tennessee en Georgia. Volg het voetspoor van grote muzikanten en ontdek de Blues, Country, Rock & Roll en Jazz. Bezoek de schitterende plantagelandhuizen en ervaar de sfeer uit 'Gone with the wind'. Maak een boottour op Huckleberry Finn's Mississippi en wandel in de koelte van de Great Smokey Mountains. Je verblijft in goede hotels, een prachtig historisch plantagehuis en sfeervolle herbergen op bijzondere locaties.

Uniek aan deze reis

 • Authentieke sfeer van 'the old south'
 • Historische hotels en plantagelandgoederen
 • Volg de Blues Music Trail
 • Wandelen in de koele Smokey Mountains
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - The Southern States

Je reis begint in New Orleans, een van de fraaiste steden van Amerika. Bijzonder is de French Quarter, gesticht in 1718 door de Fransen, een unieke wijk waar je te voet kunt genieten van de bijzondere architectuur, de energieke jazzmuziek op Bourbon Street en de Creoolse keuken in een patio restaurant. Je verlaat de stad voor een rit door Cajun Country, het zuidelijke deel van de staat Louisiana. In dit land van moerassen en ‘bayous’ vestigden zich rond 1760 de Acadians, de verdreven Franstalige bevolking uit Oost-Canada. Tot op de dag van vandaag hebben zij hun oorspronkelijke identiteit deels weten te bewaren, getuige de Franse namen van de dorpen, en de authentieke Cajun cultuur, waarvan de kruidige keuken wereldberoemd werd. Je volgt de Mississippi rivier noordwaarts. Op de oevers van de traag stromende waterweg liggen prachtige plantagelandgoederen en rijke ‘mansions’. Je bezoekt de Rosedown Plantation in St. Francisville waar je je waant in een filmdecor als in Gone with the wind. In Natchez, in de staat Mississippi, bestaat de dorpskern nog volledig uit honderden jaren oude Antebellum huizen in Victoriaanse stijl: huizen die stammen nog van voor de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Langzaam maar zeker worden de oorzaken en gevolgen van deze ingrijpende burgeroorlog duidelijk als je je weg vervolgt door Mississippi en de slagvelden van Vicksburg en Corinthe. De Natchez Trace, een duizenden jaren oude handelsweg, leidt naar de katoenvelden rondom Indianola en Greenwood, waar de Blues muziek legendarisch werd o.a. door BB King, Howlin’ Wolf en Muddy Waters. Meer muziekgeschiedenis werd geschreven in Memphis, de geboorteplaats van Rock & Roll, en Nashville, het geluid van Country en Folk. Een reis door deze streek is dan ook een reis langs alle moderne muziekstijlen. Aan de horizon doemen tenslotte de dicht beboste heuvels op van de Appalachian Mountains, die hun hoogtepunt vinden in het Great Smoky National Park. Met honderden kilometers ‘trail’ en prachtige autowegen zal dit park je behoefte aan wandelingen ruimschoots voeden. Deze sfeervolle rondreis eindigt in de stad Atlanta.

Dag 1

Vlucht naar New Orleans. Aankomst op Louis Armstrong International Airport. Per taxi of shuttlebus (via het hotel te regelen) ga je naar het centrum van de stad voor een overnachting.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het verblijf upgraden naar het luxe en historische ‘landmark’ hotel Monteleone.

Overnachting in

New Orleans - Holiday Inn Superdome of Monteleone Hotel

Dag 2

Welkom in New Orleans, een van de mooiste Noord-Amerikaanse steden. Beroemd en berucht is het French Quarter, de oude wijk die in 1718 al door de Fransen werd gesticht. Het is een genot door de smalle straatjes te slenteren. De karakteristieke huizen, voorzien van gietijzeren balkonornamenten en plantenbakken zijn een lust voor het oog. Wandel langs Saint Louis Cathedral, de oudste van de VS, geniet van live jazzmuziek op Bourbon Street of maak een cruise met een authentieke stoomraderboot op de Mississippi. ’s Avonds kun je genieten van typische Creoolse gerechten in een patio restaurant. New Orleans heeft een drukke evenementenagenda met talrijke muziekfestivals die je vooraf al kunt raadplegen op www.neworleansonline.com. zodat je je reis nog beter kunt plannen. Het is een aanrader om hier een extra nacht te plannen.

Overnachting in

New Orleans - Holiday Inn Superdome of Monteleone Hotel

Dag 3

In de ochtend ga je per taxi of bus terug naar het vliegveld om je huurauto op te halen en verlaat je de stad. Als je de auto in het stadscentrum wil ophalen geef dat dan bij boeking aan. De rit voert door Cajun Country, het land waar de Franse ‘Acadiennes’ zich vestigden na hun deportatie vanuit het Canadese Nova Scotia in 1755. In de waterrijke laaglanden van de Mississippi delta, in de wirwar van moerassen en ‘bayous’ vonden zij een nieuw thuisland waar de Arcadiërs tot op de dag van vandaag hun cultuur hebben weten te behouden. Via de landelijke plaatsjes Franklin en New Iberia bereik je St. Martinsville, een dorpje op 15 km van de stad Lafayette. Tijd voor ‘real cajun food’ en misschien een Acadische ‘linedance’! Dagafstand 350 km.

Overnachting in

St. Martinsville - Old Castillo B & B

Dag 4

Rond 9.30 uur word je verwacht in het Atchafalaya Visitor Centre, ongeveer 15 minuten rijden ten oosten van Lafayette. Hier start een bootexcursie door de moerassen van het Atchafalaya Basin, een gerenommeerd natuurreservaat. Behoedzaam manoeuvreert de gids de boot door tapijten van waterplanten, tussen met baardmossen begroeide cypressen door. Dit is een paradijs voor vogels, met onder meer de groene egret, de zilverreiger, zee-arend, visarend, treeduck, rode kardinaal. In het water leeft de ‘crawfish’, een zoetwaterkreeft en lokale lekkernij. Op de takken liggen slangen onopgemerkt; in de diepere poelen zwemmen meterslange kaaimannen. Rond 13.00 ben je weer terug bij het dok en rijd je terug naar Lafayette voor een bezoek aan Vermillionville. In dit openluchtmuseum is een Acadisch dorp nagebouwd en worden oude ambachten uitgeoefend.In de middag rijd je in ongeveer 2 uur (150 km)via Baton Rouge naar St. Francisville aan de Mississippi River. Dit is een van de fraaiste dorpen van de staat, met talloze ‘antebellum’ huizen, stammend uit de tijd voor de burgeroorlog. Dit is echt het oude zuiden van de katoenplantages. Maak een wandeling langs al deze historische gebouwen aan de hand van een beschrijving. Je overnacht in een zeer sfeervol en oud plantagehuis. Niet zomaar een huis, maar Amerika’s ‘most haunted house’, waar geheel in de traditie van zuidelijke mystiek en voodoo, geesten rondwaren. Wie weet……
Omdat dit huis maar een beperkt aantal kamers heeft wordt ook het alternatief de Greenwood Mansion veel gebruikt.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd voor de prachtige omgeving van Francisville, dan is dit een goede plaats om een extra nacht toe te voegen.

Overnachting in

St. Francisville - Myrtles Plantation

Dag 5

In de ochtend krijg je een tour van het huis, de geschiedenis, de verhalen. Aansluitend rijd je in een paar minuutjes terug naar St. Francisville om de Rosedown Plantation te bezoeken, het best bewaarde plantagehuis van de staat (entree $ 10,-). Hier tref je een sfeer zoals beschreven in het beroemde boek ‘Gone with the wind’ en de film ‘North & South’. De oprijlaan met haar machtige eikenbomen, de tuinen, het statige huis uit 1834 van de steenrijke familie Turnbull. Een parkranger leid je rond door het huis.
In de middag verlaat je St. Francisville voor een rit van 100 km naar Natchez, in de staat Mississippi. Onderweg is gelegenheid een zeer mooie wandeling van enkele uren te maken in het Clark Creek Natural Area.

Overnachting in

Natchez - Eola Hotel (voorheen Guest House Natchez)

Dag 6

Natchez is een prachtige plaats aan de Mississippi rivier. Ten tijde van de plantageculturen groeide het uit tot een zeer welvarend stadje. De rijkdom van de aristocratie is bewaard gebleven in de prachtigste ‘mansions’ zoals Stanton Hall, Longwood en Dunleith, allen te bezoeken. In de middag rijd je ongeveer 150 km over de Natchez Trace Parkway, een bijzondere autoroute door een parkachtig landschap, naar Vicksburg. Hier speelde zich in 1863 een veldslag af in de Amerikaanse burgeroorlog tussen de ‘confederates’ en de ‘union’, die later essentieel voor het verloop van de geschiedenis van Amerika bleek te zijn. Neem een tour door het Vicksburg National Military Park, waar de veldslag zich afspeelde.

Overnachting in

Vicksburg - Corners Mansion Inn

Dag 7

Je verlaat nu definitief de streek met de welvarende plantage en antebellum huizen en rijdt naar de katoenstreek van Greenwood. Hier leedt in de vorige eeuw de zwarte bevolking een armoedig bestaan. Bevrijd van de slavernij, maar nog immer onderdrukt door de rassendiscrimanatie. Het verhaal van de Blues is tevens het verhaal van de Civil Rights Movement, van de opstand tegen de zwarte onderdrukking en discriminatie. Hier werden grote Blues muzikanten geboren als BB King en Muddy Waters. In het BB King Museum in Indianola leer je alles over deze fantastische muzikant die de (muziek)wereld veranderd heeft. Het BB King Museum is onderdeel van de Music Package die je vooraf bij SNP kunt boeken.  Dagafstand: 160 km. Je overnacht in een authentieke 'shack' waar soms 'live' Bluesmuzikanten spelen. Dit is een heel bijzondere plek waar je best een dag kunt toevoegen om meer van de Blues Trail te ontdekken.

Optionele uitbreiding
Optioneel kun je een Music Package bijboeken. Dit geeft toegang tot het BB King Museum (Bluesmusic) in Indianaola (gesloten in periode van nov-mrt op maandag), het STAX Museum in Memhis (gesloten in periode van nov-mrt op maandag) (Soulmusic) en de Sun Studio in Memphis (Blues, Rock & Roll) waar je alles te weten komt over deze muziekstromingen en haar muzikanten.

Overnachting in

Greenwood - Tallahatchie Flats

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

the_million_dollar_quartet_memphis.jpg

Mississippi * Music Package

Het verhaal van de Blues is tevens het verhaal van de Civil Rights Movement, van de opstand tegen de zwarte onderdrukking en discriminatie. In Mississippi werden grote Blues muzikanten geboren als BB King en Muddy Waters. In het BB King Museum in Indianola leer je alles over deze fantastische muzikant die de (muziek)wereld veranderd heeft. Het BB King Museum is onderdeel van de Music Package die je vooraf bij SNP kunt boeken. Dit geeft toegang tot het BB King Museum (Bluesmusic) in Indianaola, het STAX Museum in Memhis (Soulmusic) en de Sun Studio in Memphis (Blues, Rock & Roll) waar je alles te weten komt over deze muziekstromingen en haar muzikanten.

Dag 8-9

Een nieuwe dag vol muziekgeschiedenis! Je volgt dezelfde weg als BB King, Muddy Waters, Howlin’Wolf en John Lee Hooker namen, van de katoenvelden naar de ‘Big City’ Memphis. Hier treedt je in de voetsporen van andere legendarische grootheden als Jerry Lewis, Johnny Cash en Elvis Presley. Al deze grote muzikanten werden ontdekt in de befaamde Sun Studio, die je in de middag kunt bezoeken. Ook het befaamde STAX Museum, waar de Soul en Motown Music wordt toegelicht, is zeer de moeite waard. Boek vooraf bij SNP een Music Package dan zijn de entrees tot deze twee musea/studio's ook inbegrepen. Het wordt steeds duidelijker dat Blues de wortels zijn van alle moderne muziek, en zonder wortels geen fruit! Dagafstand: 210 km.

Overnachting in

Memphis - Comfort Inn Downtown Memphis

Dag 10

Je verlaat de vlakke Mississippi Valley en rijdt door het heuvelland van Tennessee naar Nashville. Onderweg in Corinth kun je je nogmaals verdiepen in het hoe en waarom van de Burgeroorlog in het Interpretive Center. Corinth is wederom een prachtige plaats, een goede plek voor een lunch. Je steekt de Tennessee River over en volgt wederom de stille Natches Trace Parkway. Dagafstand: 425 km.
Je overnacht in een hotel nabij het centrum dus een avondje op 'music row' behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting in

Nashville - Best Western Plus Music Row

Dag 11

Wat Memphis is voor de Blues en Rock & Roll, is Nashville voor de Country & Folk muziek. Een bezoek aan het vermaarde Country Music Hall of Fame maakt je reis door Amerika muziekland dan ook compleet. In de middag verlaat je de stad op weg naar de bergen van de Appalachian Mountains. De warmte en cultuur van het laagland maakt plaats voor de koelte en natuur van het gebergte. De Appalachen zijn het hoogste gebergte ten oosten van de Rocky Mountains en bereiken in het Great Smoky National Park hoogten van 2000 meter. Via de Interstate 40 rijd je in ongeveer 3 ½ uur naar Gatlinburg. Dit typisch Amerikaanse bergdorp vol attrakties en 'tourist traps' ligt aan de ingang van het nationale park en biedt je een comfortabel uitgangspunt voor wandelingen en excursies in het park. Dagafstand: 350 km.

Optionele uitbreiding
Je hebt op zich betrekkelijk weinig tijd in Nashville (ochtend). Wil je meer dan alleen de Country Music Hall of Fame zien dan zou je in Nashville een extra nacht kunnen toevoegen.

Overnachting in

Gatlinburg - Bearskin Lodge

Dag 12-13

Je verblijf in de Great Smoky Mountains begint natuurlijk met een bezoek aan het Sugarlands Visitor Centre, waar je plannen kunt smeden. Karakteristiek voor het park zijn de vele bergbeken, watervallen en dichte gemengde bossen met eik, hemlock en spar, waar in het voorjaar de Rhododendron uitbundig bloeit. Zwarte beren, wasberen, herten en kalkoenen worden veel gezien, en rondom het water leven talloze soorten salamanders en schildpadden. De Smokies zijn een van Amerika’s meest diverse natuurparken. Er zijn vele wandelingen te maken, door laagland, langs verlaten pioniersnederzettingen, en over de kale bergtoppen van Clingman Dome en Chimney Rock. Maar ook met de auto kun je mooie excursies maken over Newfound Gap Road en naar Cades Cove.In alle jaargetijden zijn de Smokies prachtig, maar uniek zijn de kleuren in de herfst.

Overnachting in

Gatlinburg - Bearskin Lodge

Dag 14-15

Vandaag zijn er weer diverse opties. Je rijdt in 2 ½ uur naar Asheville waar je het Biltmore Estate bezoekt (entree $ 60,- niet inclusief). Dit huis, gebouwd in 1895 door George Vanderbilt, is met 250 kamers het grootste huis van Amerika, in de stijl van een Frans kasteel. De rijkdom van het interieur is ongekend. Voor een tour door het huis en over het landgoed moet je wel 3 uur uittrekken. (wil je een bezoek aan dit kasteel overslaan dan kun je vanuit Gatlinburg de schitterende Blue Ridge Parkway rijden, een bijzonder fraaie autoweg). Hierna is het nog 2 uur rijden naar het dorpje Highlands. Met ruim 1200 m hoogte is dit het hoogst gelegen dorp ten oosten van de Rocky Mountains. De lucht is hier altijd fris en koel, dus uitnodigend voor nog wat actie. Het gebied is bekend vanwege haar watervallen en botanische rijkdom. Het gezellige dorpje is dan ook een goed uitgangspunt voor deze laatste dagen in de bergen. In het dorpje zijn goede restaurants, mooie galerijen en winkeltjes. Dagafstand: 275 km.

Overnachting in

Highlands - Mitchell's Lodge & Cottages

Dag 16

In ongeveer 3 uur (210 km) rijd je naar het vliegveld van Atlanta waar je de auto inlevert en in de loop van de middag de terugreis aanvangt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon. In de steden verblijf je in uitstekende hotels en daarbuiten in een sfeervol plantagehuis en herbergen. Kijk bij de dag-tot-dag beschrijving voor een link naar de specifieke accommodaties. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B Compact bij 1-2 personen, type C Midsize bij 3 personen, type F Fullsize bij 4 personen)
 • landarrangement en huurauto volledig CO2 gecompenseerd
 • bootexcursie Atchafalaya
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • optionele Music Package
 • overige entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij naar de informatie onder de knop autohuur USA. Voor een toeslag kun je een navigatiesysteem erbij huren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2700 km. Voor deze 'one way' zijn 'dropoff' kosten verschuldigd die je ter plekke moet voldoen.

Ter plaatse te betalen

 • dropoffkosten auto B, C, F, Q4 $ 125 ,- + tax (type B, C, F, Q4) en $ 300,- + tax (type L en R)
 • entrees, waaronder parkentree Smokey Mountains NP $ 20,- per auto
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen,je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op New Orleans en een terugvlucht vanaf Atlanta. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast de handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 april en 15 oktober. Mooiste tijd, met beste temperaturen is april-mei. Juli en augustus zijn heet in het laagland maar nog betrekkelijk koel in de bergen. Oktober brengt fantastisch mooie herfstkleuren in de bergen van de Smokey Mountains. In het orkaanseizoen, dat loopt van 1 juni tot 1 november, kan soms een tropische storm plaatsvinden. Als er een zware storm/orkaan plaatsvindt dan is dat meestal in de loop van oktober-november.
  Wil je eerder (bijvoorbeeld al in maart) of later (bijvoorbeeld in november) reizen dan maken we het arrangement op maat door de Smokey Mountains (dag 12-15) eruit te laten omdat daar de kans op sneeuw dan te groot is.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar The Southern States ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 20-25,-(exclusief alcohol en fooien) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt.
  Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie of route app mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteemof route app
  • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.

  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
  Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
  http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  rosedown_plantation.jpg

  Verenigde Staten - The Southern States

  Travel the Blues

  Muziek en natuurrondreis vanuit hotels, herbergen en plantagehuis, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten