Fietsen Verenigde Staten

Verenigde Staten - Pennsylvania - Delaware & Lehigh fietsarrangement, 5 dagen relaxed fietsen over oude spoorlijn en jaagpaden

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietstrektocht langs herbergen

Tussen 1800 en 1930 werd er vanuit de bergen van Pennsylvania steenkool en ijzererts getransporteerd naar de omgeving van Philadelphia en New York, waar de industrialisatie in volle gang was. Hiervoor werden spoorlijnen aangelegd, kanalen gegraven en rivierlopen aangepast. Nadat de aanvoer van steenkool en ijzererts in de 20e eeuw tot stilstand kwam werd het weer rustig in de Pocono Mountains. Kanalen en spoorlijnen raakten in verval. Totdat in 1988 het hele gebied een beschermde status kreeg als Delaware & Lehigh National Heritage Corridor. Nu wordt het erfgoed uit het tijdperk van de industrialisatie goed bewaard en opgeknapt. Een meesterwerk is de aanleg van de Delaware & Lehigh ( D & L) Trail. Een 'multi-use' onverhard doch zeer goed gravelpad, alleen toegankelijk voor ongemotoriseerd verkeer, van 140 mijl (225 km), gebruik makend van de voormalige spoorbanen en jaagpaden langs de kanalen. Een heerlijk, ontspannen fietsarrangement met overnachtingen in mooie herbergen.

Uniek aan deze reis

 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Pennsylvania * Delaware & Lehigh fietsarrangement

In het kort ziet je programma voor de komende 5 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Jim Thorpe, overnachting
 • Dag 2: fiets ophalen, transfer naar startpunt trail, fietsen naar Jim Thorpe, overnachting
 • Dag 3: fietsen van Jim Thorpe naar Bethlehem, overnachting
 • Dag 4: fietsen van Bethlehem naar New Hope, overnachting
 • Dag 5: transfer terug van New Hope naar Jim Thorpe, einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Op eigen gelegenheid reis je naar Jim Thorpe, midden in de Pocono Mountains, in de staat Pennsylvania. Vanuit New York gaat een directe bus (2,5 uur, ongeveer $ 50 pp) maar je kunt natuurlijk ook een auto huren. Dankzij de vondst van steenkool en de aanwezigheid van rivieren en spoorlijnen kon Jim Thorpe zich in de 19e eeuw ontwikkelen tot een van de rijkste uit zijn tijd. Hierdoor staat het dorpje nu vol met opvallend mooie gebouwen van diverse architectuur: de ‘mansions’ van Axa Packer en Harry Packer, het station van de Lehigh Railway, het oude Courthouse en gevangenis, de kerk van St. Mark.

NB houd bij de planning van de reis er rekening mee dat deze dag een zondag of maandag moet zijn

 

Overnachting in

Jim Thorpe - Inn at Jim Thorpe

Dag 2

Begin 19e eeuw werd er steenkool gevonden in de Pocono Mountains  bij Jim Thorpe. Er werd een spoorlijn aangelegd vanuit de bergen naar de Lehigh River. De snelstromende rivier zelf werd uitgediept en voorzien van stuwen en sluizen, er werden kanalen aangelegd, zodat scheepvaart mogelijk werd. Zo kon de steenkool afgevoerd worden naar de Delaware River en verder naar de grote steden Philadelphia en New York, waar het letterlijk de brandstof leverde voor de industrialisatie. Nadat de behoefte aan steenkool afnam en door overstromingen het kanaal beschadigd werd, werd het weer stil in de Pocono Mountains. Maar de oude spoorlijnen en jaagpaden langs het kanaal hebben onder de naam Delaware & Lehigh National Heritage Corridor een nieuwe bestemming gekregen als langeafstand fietspad. Het fietspad is in perfecte conditie: geen verkeer, weinig hoogteverschil, een fijne hardgravel ondergrond, en er is veel te zien onderweg. Informatieborden vertellen over vroeger en nu, over historie en natuur.
Je wordt deze ochtend met een busje weggebracht naar Glen Summit, 550 meter hoog, waar ooit de spoorlijn begon. Door bossen daal je over het fantastische fietspad af naar White Haven, waar je de Lehigh River Gorge binnen fietst. Hier blijf je op hoogte langs de rivier fietsen door een mooie canyon en bereik je na 58 km (4 uur fietsen) het dorpje Jim Thorpe weer, op 160 meter hoogte.

 

Overnachting in

Jim Thorpe - Inn at Jim Thorpe

Dag 3

Vandaag volgt de tweede dag van je fietstocht maar omdat je nu een trektocht maakt naar een andere plaats, moet je wat extra spulletje voor 2 nachten meenemen op de fiets. Je verlaat Jim Thorpe en volgt vandaag vooral oude jaagpaden langs de rivier en kanalen. De jaagpaden werden destijds gebruikt door muildieren met begeleider, die de boot voorttrokken door het kanaal. Je passeert talrijke oude sluiscomplexen, in onbruik omdat het kanaal niet meer gebruikt wordt. Maar ook fiets je door kleine gehuchten, met molens die gebruik maakten van waterkracht, zagerijen, en langs prachtige houten huizen. Na 59 km (4,5 uur fietsen) en ongeveer 50 meter daling bereik je het stadje Bethlehem. Dit werd rond 1750 gesticht door een groep Moraviërs, een protestantse gemeenschap uit Duitsland. Zij bouwden een florerende gemeenschap, met onder andere een van de eerste universiteiten van het land. In het historische centrum van de stad staan nog vele oude gebouwen. 

 

Overnachting in

Bethlehem - Hotel Bethlehem

Dag 4

Je verlaat Bethlehem voor het laatste stuk langs de Lehigh River, waar die nog mooi wild is. Je passeert het Canal Museum waar meer uitleg is over het leven vroeger langs het kanaal. Een korte 'side-trip' brengt je in Eaton, waar je een goede koffie kunt vinden. Bij de 'meeting of the waters' stroomt de Lehigh River in de grotere Delaware River en ga je pal zuid fietsen. Je passeert leuke dorpjes als Riegelsville en Uhlerstown. Rondom het water kun je veel wildlife zien zoals canadese ganzen, ijsvogel, visarend, schilpad, wasbeer, witstaarthert.
Je bent nu uit de bergen en regelmatig fiets je over langs kleine percelen akkerland en boerderijen.
Na ongeveer 75 km (vrijwel geen hoogteverschil) bereik je het schilderachtige dorpje New Hope aan de Delaware River. Het is echt de moeite waard hier, en aan de overkant van de rivier het aangrenzende Lambertville te verkennen.

 

 

Overnachting in

New Hope - Porches on the Towpath

Dag 5

Rond 10.00 uur in de ochtend wordt je bij je accommodatie opgehaald en per busje teruggebracht naar Jim Thorpe. Indien je daar een huurauto hebt staan kun je daarmee je reis vervolgen.
Indien je met de bus vanuit New York bent gekomen op dag 1 en je hoeft niet perse terug naar Jim Thorpe (je kunt je bagage uit Jim Thorpe meegeven aan de chauffeur) dan kun je je laten afzetten in Trenton (30 minuten rijden) waar je de trein kunt nemen naar New York (1 uur).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en telefoon. Kijk bij het dag-tot-dagprogramma voor meer informatie over de accommodaties. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De meeste maaltijden zijn niet inbegrepen. Alleen in de B & B in New Hope is een compleet ontbijt inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen op basis van logies
 • 4 dagen fietshuur
 • transfer Jim Thorpe-start trail
 • transfer New Hope naar Jim Thorpe
 • digitale reisinformatie met routebeschrijving, kaart en GPS track

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • bus, trein of huurauto
 • excursie- of entreegelden

Over het niveau

Je volgt de goed gemarkeerde D & L Trail. Deze gaat voor 90 % over een zeer goed, doch onverhard fietspad, waarop geen ander verkeer is. Natuurlijk moet je veelvuldig wegen oversteken waar wel verkeer is, en moet je vanwege een tijdelijke wegomlegging door bouwactiviteiten ongeveer 10 km over gewone wegen fietsen, waar ook autoverkeer is. Om die reden is de minimumleeftijd 10 jaar voor kinderen. Kinderen jonger dan 10 jaar raden wij af zelf te fietsen; je kunt voor hen een aanhangfiets erbij huren.
Je fietst gemiddeld 60-75 km per dag, waarbij je de eerste dag erg veel afdaalt en de overige tijd vrijwel vlak fietst. Daarom prima te doen voor iedereen die gewend is om fietsuitstapjes te maken.
De gehele route is als GPS track te downloaden op Mijn SNP.

Minimum leeftijd 10 jaar

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Kom je met de auto dan kun je deze in Jim Thorpe kosteloos parkeren op enige afstand (5 minuten lopen) van het hotel.

Kom je met openbaar vervoer dan neem je vanuit New York de bus van Fullington Trailways vanaf het centrale busstation in Manhattan (Port Authority), dagelijks vertrek 07.15- aankomst 10.30, of vertrek 15.15-aankomst 17.50. Kosten $ 47,25 pp enkele reis. Je mag 1 stuk bagage en 1 stuk handbagage meenemen.
Terug van Jim Thorpe naar New York dagelijks vertrek 9.05- aankomst 11.45 of vertrek 17.35-aankomst 20.50 op Port Authority New York.
Ook kun je je op de transfer terug vanaf New Hope laten afzetten in Trenton waar je de Amtrak trein neemt naar New York Moynihan Trail Hall (tegenover het centrale Penn Station. Manhattan). Dit is een rit van 1 uur en kost $ 37,- pp

Start alleen op zondag of maandag tussen 1 mei en 31 oktober. Niet mogelijk vertrek tussen 31 juli en 13 augustus in verband met een groots muziekevenement in Bethlehem.

Fietshuur

De fietshuur is inbegrepen. De meeste fietsen zijn van het merk Trek. De hybride fiets heeft 21 versnellingen, schijfremmen, en dikke MTB banden. Hij is uitgerust met een smal bagagerekje en 2 bidonhouders. Fietstas (of eventueel met dagrugzakje fietsen) en bidons/waterflessen moet je zelf voor zorgen, evenals wat gereedschap en plakspullen. Bij de fiets krijg je een reservebinnenband mee en een handpompje. We gaan er vanuit dat je zelf een binnenband kunt plakken en vervangen. Bij grotere pech wordt er overal op je fietstocht een nieuwe fiets gebracht.
Voor kinderen onder de 10 jaar raden wij aan niet zelf te fietsen maar een aanhangfiets te gebruiken. Prijs opvraagbaar.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

 

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Verenigde Staten - Pennsylvania - Delaware & Lehigh fietsarrangement

relaxed fietsen over oude spoorlijn en jaagpaden

Fietstrektocht langs herbergen

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.