Verenigde Staten - Noordwest Amerika, 23 dagen Olympic, Mount Rainier, Glacier, Grand Teton en Yellowstone National Parks

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto, van het hooggebergte in de Rocky Mountains naar de kusten van de Pacific en alles wat daar tussen ligt. De 'grand lady' van onze Amerikaanse roadtrips, dwars door de staten Colorado, Montana, Wyoming, Idaho en Washington. Oneindig veel wandelmogelijkheden en excursies in de 7 Nationale Parken van Rocky Mountains, Dinosaur, Grand Tetons, Yellowstone, Glacier, Mount Rainier en Olympic. Veel kilometers dat wel, dus af en toe een extra nacht toevoegen wordt aanbevolen. Je overnacht in comfortabele hotels en lodges in of nabij de natuurparken. Op meerdere plaatsen kun je met een toeslag verblijven in enkele van 's lands mooiste 'national park lodges', historische gebouwen op unieke locaties.

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende route langs 7 nationale parken
 • Upgrade naar parklodges mogelijk
 • Veel kans om groot wild te spotten
 • Wandelbeschrijvingen en routekaartjes
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Noordwest Amerika

Deze zeer complete reis voert je langs de meest bijzondere Nationale Parken van Noordwest-Verenigde Staten. Op korte afstand van Denver verblijf je in het historische Estes Park voor een bezoek aan de spectaculaire bergwereld van Rocky Mountains NP. Via Dinosaur NM, een van de grootste vindplaatsen van dinosaurusbotten, bereik je Grand Tetons met het spectaculaire Jenny Lake. In 's werelds oudste natuurreservaat, Yellowstone, bezoekt je natuurlijk de geiser Old Faithfull en de travertijn terrassen van Mammoth Hot Springs. Je geniet van de gekleurde gesteenten van Yellowstone Canyon en ziet grote groepen, grazende bizons op de hooggelegen prairies. In Glacier National Park steek je de Continental Divide over en maak je een bergwandeling temidden van besneeuwde vierduizenders. Van verre doemt de sneeuwkap van de 4400 m hoge vulkaan Mt. Rainier op aan de horizon, als een eeuwige, stilhangende wolk. De reis eindigt in Olympic, een maritiem natuurpark, met wandelingen door het laatste regenwoud van de Verenigde Staten en langs de grillige kustlijn van de Pacific.

Dag 1

Aankomst In Denver, de ‘mile high city’ en hoofdstad van de staat Colorado. Aan de rand van de uitgestrekte prairiegraslanden en met haar rug tegen de Rocky Mountains is Denver altijd een belangrijke handelspost geweest. Je overnacht nabij het vliegveld in een goed hotel, dat is wel zo makkelijk na een lange vermoeiende vlucht.

Optionele uitbreiding
Wil je liever ‘downtown’ overnachten dan kun je deze nacht vervangen door een hotel in het stadscentrum. Zie onder Extra's, Verlengingshotels.

Overnachting in

Denver - Fairfield Inn Denver Airport

Dag 2-3

De ruggegraat van Amerika wordt gevormd door de bergketen van de Rocky Mountains. Hier, ten noordwesten van de stad Denver, ligt een prachtig stuk van dat berggebied goed geconserveerd in het Rocky Mountains National Park. Met meer dan 100 toppen boven de 3000 meter en de hoogste top Longs Peak op 4346 meter is dit een hooggebergte van formaat, met een bijzondere plantenwereld en rijk dierenleven. Hier kun je wandelen naar hartelust, bijvoorbeeld in de omgeving van Bear Lake, op wildexcursies gaan, en natuurlijk de fantastische rit over Trail Ridge Road maken, een van de mooiste 'scenic roads' van Amerika.
Dagafstand: 125 km rijden (2 uur)

Timed Entry Ticket
Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem in 2024, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen.
Lees alles over het hoe en wat omtrent dit Timed Entry Ticket in Rocky Mountain National Park op Reserveren Toegang Nationale Parken.

Wacht daar dus niet mee en doe het zodra het kan. Je maakt een reservering  voor Optie 1 (Trail Ridge Road èn Bear Lake Road) of Optie 2 (alleen Trail Ridge Road). Je krijgt een tijdslot van 2 uur waarbinnen je het park in kunt rijden. Na binnenkomst kun je gewoon de hele dag in het park vertoeven, maar je kunt slechts 1x per dag het park in en uit. Naast het ticket moet de reserveringshouder een identificatiebewijs (met foto) tonen en de National Park Pass die toegang geeft tot alle nationale parken. Mocht je ernaast grijpen dan kun je niet het park in en zul je ook om het park heen moeten rijden.

Overnachting in

Estes Park - Quality Inn Estes Park

Dag 4

Je volgt de bergweg dwars door het park en steekt op ruim 3000 meter hoogte de Milner Pass over. Via de warme bronnen van Sulphur Springs en Steamboat Springs (waar we een fantastische hot pool weten midden in de natuur) bereik je het Dinosaur National Monument. Dit is een van de belangrijkste vindplaatsen van botten van dinosauriërs. Maak zelfstandig een wandeling bijvoorbeeld over het Sound of Silence Trail, of schrijf je in het bezoekerscentrum in op een door een ranger geleidde wandeltocht met uitleg. In ieder geval mag een bezoek aan de Quarry niet ontbreken. Deze hal overdekt een natuurlijke vindplaats met een fascinerend aantal dinobotten. Een unieke plaats in de wereld!
In het nabijgelegen dorpje Vernal overnacht je in een motel. De dagafstand bedraagt 485 km.

Optionele uitbreiding
Omdat het best een lange reisdag is en er onderweg wel veel te zien is, kun je ook de rit in tweeën splitsen en een extra overnachting in Glenwood Springs boeken.

Overnachting in

Vernal - Holiday Inn Express

Dag 5-6

Je volgt een prachtige weg door de kleurige Flaming Gorge en via de eindeloze prairiegraslanden van 'Big Sky Country' bereik je de karakteristieke pieken van het Grand Tetons National Park. Het alpiene gebergte van de Tetons, behoort tot de jongste en daarmee minst verweerde bergmassieven van de V.S. Scherpe pieken die tot boven de 4000m reiken, kaarmeren, watervallen en puinhellingen bepalen het beeld van dit jonge gebergte. Klassiek is het beeld van de indrukwekkende piek van de Grand Teton, spiegelend in het stille water van Jackson Lake.
Het park is rijk aan grootwild, zoals elanden, bizons, muildierherten, edelherten, grizzlyberen, zwarte beren, wolven en poema’s. Een fraaie lodge in de nabijgelegen Togwotee Mountains is de uitgelezen uitvalsbasis voor verkenningen van de bergwereld van de Grand Teton, te voer, per mountainbike of per auto. En op het meer kun je prachtige kanotochten maken. Wandelroutes voeren hoog de bergen in en je kunt de tochten zo licht of zwaar maken als je zelf wil. Door de Jackson Hole loopt een prachtige autoroute die de mooiste uitzichtpunten en ‘trailheads’ met elkaar verbindt. Met een dagafstand van 500 km is dit wederom een lange reisdag.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd voor een verkenning van Flaming Gorge en de lange reisdag in tweeën splitsen dan kun je het arrangement Utah * Flaming Gorge invoegen voor dag 5. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.

Overnachting in

Moran - Togwotee Mountain Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Utah * Flaming Gorge

3-daags wandelarrangement vanuit blokhut
Flaming Gorge is een National Recreation Area ten noordoosten van Salt Lake City, op de grens tussen Utah en Wyoming. Het park ligt gunstig tussen de Nationale Parken van Utah in het zuiden, de bergen van de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Flaming Gorge Reservoir is een stuwmeer in de Green River, dat omgeven wordt door hoge, rode rotswanden. Vanuit een vriendelijke lodge waar je 2 nachten verblijft in een volledig ingerichte houten cabin, op 2200m hoogte, en waar het ook in de zomer aangenaam koel is, zijn tal van activiteiten te ondernemen: je kunt er wandelen, mountainbiken en paardrijden in de bossen, raften en kanoën op de Green River, stroomafwaarts van de stuwdam, of varen op het stuwmeer. Vlakbij de lodge, die aan een klein privé bergmeertje ligt en waar tal van activiteiten worden georganiseerd, is een mooi uitzichtpunt op de kloof van de Green River die hier 400m diep is.

In de winter valt hier een flink pak sneeuw, kun je eventueel sneeuwschoenen huren in de lodge, en wandel je door feeërieke dicht besneeuwde bossen.

Dag 7

Vanuit het zuiden rijd je het Yellowstone National Park binnen. Je overnacht net buiten het park in het gezellige West-Yellowstone.  Natuurlijk vereer je The Old Faithfull, de werkende geyser, met een bezoekje. Ook kun je een mooie wandeling maken langs diepblauwe poeltjes, pruttende modderpoelen en kleurige afzettingen van de Fountain Paint Pots en Grand Prismatic Spring. De kans is groot dat je vanuit de auto al kunt genieten van het bijzondere 'wildlife' dat in grote getale aanwezig is in dit park. De dagafstand bedraagt 130 km.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je ook overnachten in de Old Faithfull Inn, één van de mooiste parklodges van het land. Inclusief bij een verblijf in deze lodge is de Twilight on the Firehole Tour.

Overnachting in

West-Yellowstone - Gray Wolf Inn & Suites of Old Faithful Inn

Dag 8-9

Je vervolgt de driedaagse excursie door dit immense park. Je brengt een bezoek aan de Grand Canyon of the Yellowstone met z'n adembenemende watervallen, wandelt door de wildrijke Lamar Valley en gaat op zoek naar versteend hout in het Petrified Forest. Je overnacht in het dorpje Gardiner, net ten noorden van het park nabij Mammoth Hot Springs. De dagafstand bedraagt 135 km.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar het Mammoth Hot Springs Hotel, de Canyon Lodge of de Lake Lodge, alle historische hotels in het nationale park.

Dag 10

Je rijdt noordwaarts door de fraaie Paradise Valley (waar The Horse Whisperer is opgenomen) naar Livingston, een gezellig plaatsje waar ooit Calamity Jane huis hield. Na 250 km bereik je hoofdstad van Montana, Helena, waar overnacht wordt nabij het State Capitol.

Overnachting in

Helena

Dag 11-12

Je verlaat de bergwereld tijdelijk en rijdt door 'Big Sky Country' noordwaarts; een eindeloos prairiegebied met enorme vee-ranches. Dit is altijd het leefgebied geweest van de Blackfeet Indianen, waarover je meer kunt leren in het Museum of the Plain Indians in Browning. Je overnacht nabij het schitterende 'many glaciers' gebied van Glacier National Park. Van hieruit verken je de oostelijke kant van het park met een wandeling naar Iceberg Lake of een boottocht over Swiftcurrent Lake.
Het is zeer moeilijk nachten bevestigd te krijgen in deze omgeving vanwege de populariteit. We werken samen met diverse accommodaties zoals de St. Mary Lodge and Resort, het Swiftcurrent Motor Inn, het Many Glacier Hotel of het Rising Sun Motor Inn.
Dagafstand: 350 km rijden (4 uur)

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar het Many Glacier Hotel, een mooi historisch hotel.

Timed Entry Ticket
Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem in 2024, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen.
Lees alles over het hoe en wat omtrent dit Timed Entry Ticket in Glacier National Park op Reserveren Toegang Nationale Parken.

Wacht daar dus niet mee en doe het zodra het kan! Het ticket is 1 dag geldig. Indien het niet vooraf gelukt is kun je op de dag van tevoren vanaf 8.00 uur opnieuw op dezelfde website een ticket proberen te bemachtigen, die dan beperkt aangeboden worden. Op de dag zelf kun je altijd voor 06.00 en na 15.00 uur zonder reservering de route rijden. Kom je van St. Mary en overnacht je in het Many Glacier gebied (Swiftcurrent Motor Inn, Many Glacier Hotel) dan rijd je rechtstreeks, dus niet via de Going to the Sun Road en heb je nog geen ticket nodig, maar dan heb je hem wel voor overmorgen nodig. Mocht je ernaast grijpen dan kun je de Going to the Sun Road niet rijden en zul je om het park heen moeten rijden.

Overnachting in

Glacier NP

Dag 13-14

Over de 'Going-to-the-sun-road', één van de meest spectaculaire bergwegen van de Rockies, passeer je op 2000 meter hoogte op Logan Pass de Continental Divide, de waterscheiding. Hier maak je als je wilt de hoogalpiene Garden Wall en Granit Wall wandeling, waarna je afdaalt naar West-Glacier. Aan de westzijde van Glacier National Park vind je het enorme Lake McDonald, regenwouden en heerlijke watervallen zoals de Avalanche Falls. Vanuit het dorpje Whitefish, gelegen op 30 minuten rijden van de westingang van het park, waar je 2 nachten verblijft, bestaat ook de mogelijkheid een spectaculaire rafttocht te maken op de wildstromende Flathead River. 
Dagafstand: 100 km rijden (2 uur).

Overnachting in

Whitefish - Grouse Mountain Lodge

Dag 15

Na al het 'natuurgeweld' van de afgelopen dagen wordt het vandaag een rustige reisdag. Je verlaat het hooggebergte en rijdt 400 km (4,5 uur) naar Coeur d'Alene, net over de grens met de staat Idaho. 

Overnachting in

Coeur d'Alene

Dag 16-17

Tussen Glacier in de Rockies en Mount Rainier in de Cascade Mountains (het kustgebergte) ligt het zeer droge binnenland van het Columbia Plateau. Je rijdt 450 km door dit steppelandschap naar het dorpje Ashford. Dit vormt je comfortabele uitgangspunt voor wandelingen in het schitterende Mount Rainier National Park. De 4200 meter hoge vulkaan die de naam geeft aan dit park, is één van vulkanen die de breuklijn aan de westkant van het continent markeren, samen met Mount Baker, Mount Helens, Mount Hood, Mount Adams en Lassen Peak. Een 'ring of fire' van slapende vulkanen.
Bloemenweides en gletsjers zijn kenmerkende landschappen van dit natuurpark.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je overnachten in de schitterend gelegen Paradise Inn in het park.

Timed Entry Ticket
Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem in 2024, een zogenaamde Timed Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen.
Lees alles over het hoe en wat omtrent dit Timed Entry Ticket in Mount Rainier National Park op Reserveren Toegang Nationale Parken.

Overnachting in

Ashford - Nisqually Lodge of Paradise Inn

Dag 18-19

Een rit van 370 km scheid je van Forks, een klein plaatsje aan de westkust, aan de rand van Olympic National Park. Hier bezoek je het wereldvermaarde Hoh Rainforest, een groene jungle van huizenhoge dikke bomen, overdekt met baardmossen. Dit is een van de laatste stukjes gematigd regenwoud in de Verenigde Staten. Ook maak je een wandeling langs de grillige kust, vanuit het Indiaanse vissersdorpje La Push, of over de stranden en kliffen van Rialto Beach. 

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je het hotel upgraden naar een verblijf in de Kalaloch Lodge, een fraaie historische lodge aan het strand in Olympic National Park.

Overnachting in

Forks - Forks Motel of Kalaloch Lodge

Dag 20-21

Op je rit vandaag naar de noordzijde van het Olympic National Park kun je een fraaie wandeling maken bij Lake Ozette, met spectaculaire rotspunten in zee. Of je dompelt je onder in het regenwoud van Sol Duc met haar talloze watervallen en hete bronnen. Je overnacht in de stad Port Angeles, van waaruit je de volgende dag enb fraaie rit de bergen in maakt naar Hurricane Ridge. Hier start je wandeling over de alpiene bergkam, met spectaculaire uitzichten over de ongeschonden Coast Mountains en de Strait of Juan de Fuca, de zeeëngte tussen Olympic en Vancouver Island.
Dagafstand: 90 km rijden (1 uur), zonder Lake Ozette.

Overnachting in

Port Angeles - Red Lion Port Angeles

Dag 22

Onderweg in Port Townsend is het mogelijk een orka-excursie te maken in de wateren rondom de San Juan Islands. Je rijdt daarna naar Bainbridge Island, waar je de veerboot oprijdt (niet mogelijk te reserveren) en de overtocht maakt naar Seattle. Vanaf het water heb je een indrukwekkend uitzicht over de skyline van deze moderne metropool, met op de achtergrond de besneeuwde Mount Rainier waar je eerder in de reis al was. Je overnacht in een hotel nabij het vliegveld, eenvoudig te bereiken.
Dagafstand: 150 km rijden ((3 uur inclusief veerbootovertocht)

Optionele uitbreiding
Wil je wat meer van de stad zien dan kunnen we de nacht bij het vliegveld inwisselen voor een nacht in het centrum, tegen een toeslag.

Overnachting in

Seattle - Coast Gateway Hotel Seatac of Hotel Ändra

Dag 23

Voor vertrek van de vlucht lever je de huurauto in op het vliegveld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijf je in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijk bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijk geprijsde hotels buiten het park. Kies je voor een parklodge dan kies je dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. De meeste accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • overnachtingen  op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type Fbij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • overige entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 4500 km. Voor deze 'one way' zijn mogelijk 'dropoff' kosten verschuldigd die je ter plekke moet voldoen.

Ter plaatse te betalen

 • parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)
 • dropoff kosten voor deze 'one way' bedragen voor autotypen B, C, F $ 200,- en voor typen Q4, L en R, $ 350,- + tax

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

Extra's

Verlengingshotels

The Curtis Hotel

The Curtis is een mooi boutique hotel, gelegen op Curtis Street, in het hartje van de stad. Een prima plek voor een wat uitgebreider bezoek aan Denver. Het moderne hotel telt 16 verdiepingen, is zeer kunstzinnig ingericht,  waarbij iedere verdieping in een pop-art thema is uitgewerkt. Kamers zijn ruim en modern ingericht. Naast het hotel is een trend martinibar en restaurant. De auto kun je kwijt in de ondergrondse parkeergarage (in 2023: $ 45,- per dag).

Mayflower_Park_Seattle_lobby.jpg

Mayflower Park Hotel

Het Mayflower Park Hotel dateert uit 1927 en is daarmee het langst opererende hotel in de stad Seattle. Het 3* klassieke boutique hotel 'European style' is gelegen in het centrum van de stad, op loopafstand van Pike's Market Place en eenvoudig te bereiken vanaf het vliegveld met de Seattle Lite Rail. Alle 161 kamers zijn airconditioned, en voorzien van 1 of 2 heerlijke bedden, prive badkamer, koffie/theezetapparaat, koelkastje, TV, telefoon en natuurlijk wifi. Verder vind je in het hotel het Andaluca restaurant met haar fameuze mediterrane keuken.
Indien je met eigen auto komt houd er dan rekening mee dat je ter plekke flinke parkeerkosten moet betalen (in 2023: ongeveer $ 45,- + tax per dag).

Aanvullende opties

Utah * Flaming Gorge

3-daags wandelarrangement vanuit blokhut
Flaming Gorge is een National Recreation Area ten noordoosten van Salt Lake City, op de grens tussen Utah en Wyoming. Het park ligt gunstig tussen de Nationale Parken van Utah in het zuiden, de bergen van de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Flaming Gorge Reservoir is een stuwmeer in de Green River, dat omgeven wordt door hoge, rode rotswanden. Vanuit een vriendelijke lodge waar je 2 nachten verblijft in een volledig ingerichte houten cabin, op 2200m hoogte, en waar het ook in de zomer aangenaam koel is, zijn tal van activiteiten te ondernemen: je kunt er wandelen, mountainbiken en paardrijden in de bossen, raften en kanoën op de Green River, stroomafwaarts van de stuwdam, of varen op het stuwmeer. Vlakbij de lodge, die aan een klein privé bergmeertje ligt en waar tal van activiteiten worden georganiseerd, is een mooi uitzichtpunt op de kloof van de Green River die hier 400m diep is.

In de winter valt hier een flink pak sneeuw, kun je eventueel sneeuwschoenen huren in de lodge, en wandel je door feeërieke dicht besneeuwde bossen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Denver en een terugvlucht vanaf Seattle. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni t/m 20 september. De Millner Pass (dag 4) in Rocky Mountain National Park gaat pas eind mei open. Vanwege de vele hoge bergketens in deze reis kan er altijd, dus ook in de zomer, wel eens een sneeuwbuitje vallen. Dit blijft nooit lang liggen, maar zou tijdelijk voor een omleiding kunnen zorgen. Reizen na eind september is om deze reden dan ook niet meer mogelijk.

Houd er rekening mee dat met name hoogzomer (juli-augustus) het vanwege de populariteit erg druk kan zijn in parken als Glacier en Yellowstone. Met name in Glacier moeten we dan ook veelvuldig met alternatieve accommodaties werken.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noordwest Amerika ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt eigen navigatie of een route app mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

Meerdere nationale parken in de VS hebben te kampen met een te grote instroom van bezoekers per dag. Dit zorgt voor overvolle parkeerplaatsen, drukte en luchtvervuiling. Om dit te beteugelen, waardoor iedereen een prettiger verblijf krijgt in het park, hebben sommige parken een reserveringssysteem ingesteld in 2023. Om in Glacier National Park tussen 26 mei en 10 september de 'Going-to-the-Sun-Road' te kunnen rijden tussen St.Mary en de West Entrance moet je vooraf een reservering maken, een zogenaamde Going to the Sun Road Entry Ticket. Dit kun je alleen zelf, dit kan SNP niet voor je doen, op de website van reservations.gov. Dit kun je doen vanaf 120 dagen voor je aankomstdag. Wacht daar dus niet mee en doe het zodra het kan! Het ticket is 3 dagen geldig. Print het ticket uit of sla het digitaal op, want internet ontvangst ter plekke is erg slecht. Naast het ticket  betaal je bij het Entrance Station een standaard toegangsbewijs of de National Park Pass (die toegang geeft tot alle nationale parken) en moet de tickethouder zich met een identiteitsbewijs (met foto) kunnen identificeren. Indien het niet vooraf gelukt is kun je op de dag van tevoren vanaf 8.00 uur opnieuw op dezelfde website een ticket proberen te bemachtigen, die dan beperkt aangeboden worden. Kom je van St. Mary en overnacht je in het Many Glacier gebied (Swiftcurrent Motor Inn, Many Glacier Hotel) dan rijd je rechtstreeks, dus niet via de Going to the Sun Road en heb je nog geen ticket nodig.
Mocht je ernaast grijpen dan kun je de Going to the Sun Road niet rijden en zul je om het park heen moeten rijden.
Ook voor Rocky Mountain National Park geldt een reserveringssysteem. Zie Recreation.gov.

Voor ieder 'National Park' of 'National Monument' moet je entree betalen. Meestal is dat $ 25,- per auto voor meerdere (tot 7) dagen. Maar omdat je meerdere parken gaat bezoeken kun je beter vooraf de ‘America the Beautiful Annual Pass’ kopen voor $ 80,- per auto. Dat is ruim goedkoper dan de parken afzonderlijk betalen. De pas is gedurende de hele reis (een jaar lang zelfs) geldig in alle nationale parken, maar ook nationale monumenten en federal recreation areas. Voor de State Parks moet je dan nog wel apart betalen. Je kunt deze jaarpas in het eerste park dat je bezoekt kopen, of je bestelt hem online op US Park Pass. Houd rekening met een verzendtijd van 10-15 werkdagen!

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of route app
 • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Ieder jaar in de zomermaanden zijn er bosbranden actief in het noordwesten van de VS. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op US National Fire News.  Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.
 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • In juni 2022 hebben er hevige overstromingen plaatsgevonden in Yellowstone NP en omgeving. Hierdoor zijn meerdere wegen zwaar beschadigd. Nadat het park meerdere weken gesloten is geweest is het per 2 juli weer opengesteld. Zowel de 'North loop' als de 'South loop' zijn geopend en daarmee zijn vrijwel alle attracties binnen het park toegankelijk. Alle parkentrees zijn geopend, behalve de noordelijke entree tussen Gardiner en Mammoth Hot Springs, en de noordoostelijke entree tussen Cook City en Roosevelt, die in beide richtingen zijn afgesloten. Check op Yellowstone Flood Recovery voor het laatste nieuws.
 • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heb je geen visum nodig. Wel moet je een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

glacier_hiker,_shutterstock,_Andrushko.jpg

Verenigde Staten - Noordwest Amerika

Olympic, Mount Rainier, Glacier, Grand Teton en Yellowstone National Parks

Actieve natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.