Verenigde Staten - Hiking Utah & Colorado, 17 dagen Wandelvakantie in het wilde westen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Avontuurlijke wandelvakantie langs lodges en hotels, inclusief huurauto

De landschappen van het Coloradoplateau in zuidwest Verenigde Staten, uitgehakt in witte en rode zandsteen, behoren tot de mooiste van Amerika. Schoonheid kent zijn tol waardoor de nationale parken van Grand Canyon, Bryce, Zion en Arches in de zomermaanden behoorlijk druk zijn met bezoekers. Ben je op zoek naar een authentieke wandelervaring kies dan voor het rustige alternatief. In deze nieuwe wandelreis laat je de beroemde parken links liggen en maak je in vergelijkbare landschappen fantastische hikes. Geen Grand Canyon maar Black Canyon of the Gunnison, geen Bryce maar Cedar Breaks, geen Arches maar Colorado National Monument, geen Zion maar Natural Bridges. Net zo mooi, maar zonder de crowds.  In combinatie met het hooggebergte van de San Juan Mountains in Colorado vormt dit een zeer gevarieerde wandelreis.

Uniek aan deze reis

 • Avontuurlijke berg- en canyonwandelingen
 • Enkele mooi gelegen lodges
 • Minder bekende dus rustige streken
 • Rijden over 'scenic byways'
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Off the beaten track in Utah en Colorado

Frank Maas, productmanager SNP, en fotograaf Gijs Hardeman ontdekten afgelopen herfst de onbekende natuurparken van Utah en Colorado.  Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Verenigde Staten - Hiking Utah and Colorado

Wat is er mooier dan te voet de fantastische landschappen te verkennen van Amerika's zuidwesten. Veel reizigers trekken dan naar Grand Canyon, naar Zion, Arches of Bryce Canyon. Maar daar is het ondertussen in de zomermaanden veel te druk geworden om van een authentiek en rustige wandelvakantie te kunnen spreken. Durf niet te kiezen voor de beroemde parken maar ontdek met SNP die verborgen en redelijk onbekende juweeltjes in de staat Utah en Colorado. De landschappen zijn vaak vergelijkbaar met de beroemde parken, maar dan zonder de crowds. Zonovergoten canyonlandschappen, zinderende woestijnen, roodgloeiende steenmassa's en verademend koele en groene hooggebergten. Prachtige autowegen, de zogenaamde 'scenic byways' verbinden al je wandelbestemmingen met elkaar.
De reis begint en eindigt in Salt Lake City. Je reist af naar Dinosaur National Monument waar je een muur treft van dinobotten, uniek op de wereld. Ouray is een karakteristiek hooggebergte dorpje van waaruit je de San Juan Mountains verkent. Goede wandelpaden leiden je naar fotogenieke ruïnes van verlaten goud- en zilvermijnen, door bloemrijke weiden tot alpine meren en besneeuwde vierduizenders. 
In de canyons van het Colorado-plateau ontdek je eeuwenoude beschavingen uit een tijd ver voordat de blanken het gebied innamen. De Anazasi en Pueblo indianen leefden hier duizenden jaren en lieten in Mesa Verde National Park talrijke ruïnes na. Maar ook buiten dit park vind je overal rotsgravures en tekeningen.
In Natural Bridges National Monument en Capitol Reef National Park wordt je op de wandelingen nogmaals geattendeerd op de bijzondere geologische geschiedenis. Fel gekleurde aardlagen, tafelbergen en 'goosenecks' wisselen elkaar af. Bijzonder avontuurlijk worden de struintochten door de Little Wild Horse Canyon, en Zebra Canyon. Zogenaamde 'slotcanyons', vaak zo nauw dat er nauwelijks nog daglicht in doordringt. De betoverende landschappen van Red Canyon en Cedar Breaks \National Monument vormen het slotstuk van je reis.

Dag 1

Aankomst in Salt Lake City, Utah. De huurauto staat klaar waarmee je in 15 minuten naar je hotel rijdt.

Overnachting in

Salt Lake City - Crystal Inn & Suites

Dag 2

Salt Lake City is de hoofdzetel van de kerk van de ‘Jesus Christ of Latter-day Saints’, de mormonen. Zij waren de pioniers die de staat Utah gesticht hebben. Vooral als je hier op zondag bent weet je niet wat je ziet: duizenden mensen op weg naar de Tempel, het equivalent van de Sint Pieter voor de katholieken. Om wat meer te weten te komen over het leven van de pioniers, en zodoende straks de reis beter te kunnen plaatsen, is een bezoek aan het ‘This is the Place Heritage Park’ aan te bevelen. 
In de middag volg je een prachtige 'scenic byway' door de bergen en daalt af naar het semi-woestijnlandschap rondom de plaats Vernal, Een heel andere omgeving, en je eerste kennismaking met de typische landschappen van het Coloradoplateau. Bijzonder wordt je bezoek aan het Dinosaur National Monument, een van de beste vindplaatsen ter wereld van prehistorische botten van de Dinosauriërs. Onvergetelijk is de aanblik van een natuurlijke muur van botten, wel 100 meter lang. Daarna trek je de wandelschoenen weer aan voor een keuze aan tochten in het mooie natuurpark, met klinkende namen als het Sound of Silence Trail of Desert Voices.
Dagafstand: 280 km (3 uur) rijden.

Optionele uitbreiding
In het nabijgelegen Flaming Gorge in de Uinta Mountains kun je mooie wandelingen maken. Voeg een extra nacht toe in Vernal en rijd op en neer naar Flaming Gorge (70 km, 1 uur enkele reis). Of boek het onderstaande korte arrangement waarbij je 2 nachten in Flaming Gorge overnacht.
Je kunt een ‘trail’ volgen in de schaduw van enorme ponderosa dennen naar de rand van Red Canyon. De prachtige rode kloof, met 600 m lager het heldere water van de Green River, is onderdeel van Flaming Gorge Area. Of je wandelt over de bodem van de kloof op de oever van de Green River.

Overnachting in

Vernal - Holiday Inn Express

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Utah * Flaming Gorge

3-daags wandelarrangement vanuit blokhut
Flaming Gorge is een National Recreation Area ten noordoosten van Salt Lake City, op de grens tussen Utah en Wyoming. Het park ligt gunstig tussen de Nationale Parken van Utah in het zuiden, de bergen van de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Flaming Gorge Reservoir is een stuwmeer in de Green River, dat omgeven wordt door hoge, rode rotswanden. Vanuit een vriendelijke lodge waar je 2 nachten verblijft in een volledig ingerichte houten cabin, op 2200m hoogte, en waar het ook in de zomer aangenaam koel is, zijn tal van activiteiten te ondernemen: je kunt er wandelen, mountainbiken en paardrijden in de bossen, raften en kanoën op de Green River, stroomafwaarts van de stuwdam, of varen op het stuwmeer. Vlakbij de lodge, die aan een klein privé bergmeertje ligt en waar tal van activiteiten worden georganiseerd, is een mooi uitzichtpunt op de kloof van de Green River die hier 400m diep is.

In de winter valt hier een flink pak sneeuw, kun je eventueel sneeuwschoenen huren in de lodge, en wandel je door feeërieke dicht besneeuwde bossen.

Dag 3

In een verborgen vallei, omgeven door de karakteristieke witte en rode zandsteenformaties, maak je een wandeling en ga je op zoek naar honderden jaren oude etsen, zogenaamde petroglyphen, die door de indianen in het zachte zandsteen gekrast zijn. Vind je de beer, de fluitspeler, ‘bigfoot’ en ‘headhunter’? Mysterieus is het wel…..Dit is een van de beste plekken om van zo dichtbij honderden jaren oude rotstekeningen te kunnen zien.
Aansluitend maak je in Dinosaur National Monument een tweede wandeling naar keuze.

In de middag verlaat je deze omgeving en volg je met de auto highway 64 en 139 dwars door een leeg en leeg land, naar Grand Junction, over een afstand van 230 km (3 uur rijden).

Overnachting in

Grand Junction - Springhill Suites by Marriott

Dag 4

Net buiten Grand Junction, op de grens tussen de staten Utah en Colorado, verken je het Colorado National Monument. Een natuurpark waar het karakteristieke landschap van het Coloradoplateau met haar tafelbergen, rotsmonumenten in rode en witte zandsteen en diepe canyons goed wordt beschermd. Toch is dit een van de minst bezochte natuurparken van het land. Alle ruimte en mogelijkheden dus voor een verkenning. Rijd met de auto de 'parkroad' en daal af over het Monument Canyon Trail, langs de Kissing Couple en Coke Ovens. Zie rotsklimmers een poging doen Independence Monument te bedwingen, en hoe steenarenden en kalkoengieren op de thermiek van de warme lucht zeilen. Struin tussen de rotsformaties van de Devils Kitchen en misschien zie je een moeflon wegspringen.

Overnachting in

Grand Junction - Springhill Suites by Marriott

Dag 5

Een half uurtje rijden buiten Grand Junction rijd je over een onverharde weg het gortdroge niemandsland in, met sporadisch nog een eenvoudige nederzetting. Je daalt af naar de Gunnison River waar de wandeling start. Neem voldoende water en bescherming mee, want de zon kan 'unforgiving' zijn. In de voetsporen van de oude inheemse bewoners van dit land, de Anazasi, die hier voor duizenden jaren hebben gewoond, trek je de Dominguez Canyon in. Het zandige spoor leidt langs een klaterende beek naar een blind eindigende canyon. Op de rotswanden en grote blokken steen ontdek je honderden jaren oude petroglyphen, door de 'natives' in het steen gegraveerd.

Terug bij de auto vervolg je de route over de Grand Mesa Scenic Byway, een prachtige weg die je uit de woestijn leidt over een 3000 meter hoog plateau.In de herfst ligt een gouden waas van de gekleurde ratelpopulieren over de hellingen. Op het hoogste punt maak je in de koelte van het hooggebergte een tweede wandeling door bloemrijke weiden en bossen van Douglas en Engelman sparren. Je wandelt over een smalle graat van vulkanische rots, met oneindige vergezichten.

Na afloop is het nog een uurtje rijden naar je accommodatie in Montrose. Dagafstand 250 km, 3 uur rijden.

Overnachting in

Montrose - Red Arrow Inn

Dag 6

Start de dag met een bezoek aan het Visitor Center van het Black Canyon of the Gunnison National Park, net buiten het dorpje Montrose. Dit op 2 na kleinste nationale park van Amerika ontvangt weliswaar niet veel bezoekers, maar doet kwa schoonheid niet onder voor haar beroemde broer, de Grand Canyon. De Black Canyon is een 700 meter diepe kloof, kaarsrecht uitgeslepen in het bijna zwarte gesteente door de Gunnison River, in de loop van afgelopen 2 miljoen jaar. De aanblik van deze scheur in de aardkorst is overweldigend. Trek opnieuw je wandelschoenen aan en combineer een aantal korte wandelingen met weinig hoogteverschil, steeds met wisselend uitzicht op de kliffen en diepte. 

In de middag reis je verder met je auto naar het dorpje Ouray. Dit kleine charmante dorpje, met slechts 1000 inwoners, is gelegen op een hoogte van 2350 m, in het hart van de tot 4000 meter hoge toppen van de San Juan Mountains. In de periode 1875-1915 groeide deze plek van een tentenkamp tot een volwaardig stadje, dankzij de vondst van goud en zilver. Vrijwel de gehele hoofdstraat staat nu op de lijst van National Historic Districts, met vele gerenoveerde Victoriaanse gebouwen uit vervlogen tijden. Je verblijft hier 3 nachten.
Dagafstand: 100 km (1,5 uur) rijden.

Overnachting in

Ouray - Timber Ridge Lodge

Dag 7-8

De komende 2 dagen ga je heerlijk genieten van de bergen, de frisse lucht, en een paar mooie tochten. Ouray is echt een wandelparadijs met zoveel keuze, voor iederen wat wils. Ontdek de verlaten ruïnes van oude goudmijnen, zoals de Portland en Barstow Mines. Daal af in de spectaculaire Box Canyon, waar het daglicht nog nauwelijks kan doordringen. Struin door de dichte dennen- en sparrenbossen rondom Ouray, waar veelvuldig muildierherten gezien worden en af en toe een zwarte beer. Rijd naar de hoogste passen van de Red Mountains en klim te voet door subalpiene bergweiden naar het ijskoude Ice lake, aan de voet van de 4100 meter hoge Fuller Peak.

Terug in Ouray kun je de spieren ontspannen in de Hot Springs, een uitstekende koffie drinken in een gezellig tentje op Main Street, een lokaal biertje pakken in een microbrewery, en natuurlijk plannen maken voor de volgende dag. 

Overnachting in

Ouray - Timber Ridge Lodge

Dag 9

Vandaag staat een rit op het programma van ruim 200 km (3 uur rijden) over weer een fantastische weg. Je volgt highway 550, oftewel de San Juan Scenic Byway, behorend tot de mooiste autowegen van Amerika. Dwars door de spectaculaire Uncompahgre Gorge, klimmend over de 3358 meter hoge Red Mountain Pass, langs spookstadjes en mijnbouw ruïnes. Je daalt af naar het wildwest stadje Silverton, een prima koffiestop, waarna de weg weer klimt tot op de 3330 m hoge Molas Pass. Uiteindelijk bereik je bij Cortez het Mesa Verde National Park. 

Mesa Verde National Park is een fenomeen. Hier staat niet zozeer de natuur centraal maar bovenal de cultuurhistorie van de inheemse bewoners van dit land. Tussen het jaar 600 en 1300 bewoonden en bewerkten de Pueblo indianen dit land en bouwden er hun nederzettingen. De ruïnes van meer dan 600 klifwoningen resteren nu nog binnen de grenzen van het park. Waarom ze plotseling verdwenen is nog steeds een groot raadsel. Zoek een deel van het antwoord in het Visitor Center en Museum, vraag het aan de rangers, waarvan sommige rechtstreeks afstammen van de oorspronkelijke bewoners. Als je meer over de geschiedenis wilt leren is een door een ranger begeleide wandeling zeker aan te bevelen. Hiervoor moet je 2 weken van te voren tickets online bestellen op de website van het park. Maar je kunt ook 'selfguided' wandelen; er zijn een paar heerlijke trails, zoals door de Spruce Canyon en naar Petryroglyph Point.
Je overnacht in de enige lodge die in het park ligt.

 

Overnachting in

Mesa Verde National Park - Farview Lodge

Dag 10

Mocht het gisteren niet gelukt zijn een rangertour te boeken naar een van de klifwoningen, dan heb je deze ochtend een tweede kans. Daarna verlaat je deze archeologische plek en daal je af van de tafelberg Mesa Verde. Volg het asfalt voor 170 km (2 uur rijden), dwars door een eindeloos en leeg woestijnlandschap, waar alleen wat laag struikgewas als sagebrush en rabbitbrush wil groeien. Aan de horizon verschijnen de karakteristieke rotsmonumenten, zoals je die misschien kent van Monument Valley. Je overnacht in het dorpje Bluff, een klein gehucht met 300 inwoners, aan de San Juan River.

Indien je vroeg in Bluff arriveert kun je in de middag een ontdekkingstocht maken door Mule Canyon. In deze kloof ontdek je ook weer de ruïnes van klifwoningen. Bij sommige liggen nog potscherven alsof de plaats als over kop is verlaten. Een mysterie...Dit is minder geciviliseerd en uitgebreid als in Mesa Verde, meer wildernis.

Optionele uitbreiding
Bluff is een leuke plek om een nachtje extra te blijven. Om een rustig moment in je reis in te lassen, of voor een verkenning van het befaamde Monument Valley.

Overnachting in

Bluff - Desert Rose Inn

Dag 11

Met een half uurtje rijden bereik je het Goosenecks State Park, een prachtig panoramapunt, waar de San Juan River zich diep heeft ingeslepen in het plateau. Bij goed weer vervolg je de autorit over de Moqui Dugway (over 3 mijl onverhard dus zie huurvoorwaarden auto), een spannende bergweg. Bij regen neem je een andere route. Bovenop het plateau aangekomen bereik je Natural Bridges National Monument. In de loop van miljoenen jaren heeft de rivier zich hier dwars door het rotsgesteente heen gegraven, waardoor er een drietal steenbruggen overgebleven zijn. Trek de wandelschoenen aan en daal af in White Canyon, gebruik makend van enkele laddertjes. Volg de rivier en vergaap je aan de imposante Sipapu, Kachina en Owachomo steenbruggen hoog boven je hoofd. Speur naar pictogrammen en petroglyphen die de oorspronkelijke indianen op de rotsen hebben aangebracht en zie hoe slechtvalken zich van de rotsen storten.
Voldaan stap je weer in de auto en volg je highway 95, wederom een 'scenic byway'. Bij Hite steek je de Colorado River over in een prachtig landschap dat zou uit een western is gestolen. Na de Painted Hills bij Hanksville doorkruis je Capitol Reef National Park naar het eenvoudige dorpje Torrey waar je overnacht.
Dagafstand: 355 km (4,5 uur rijden).

Overnachting in

Torrey - Best Western Capitol Reef Resort

Dag 12

Temidden van de befaamde nationale parken van Grand Canyon, Zion, Bryce en Arches, is Capitol Reef National Park relatief onbekend en daarmee wat rustiger. Je hebt dan ook een hele dag de tijd om de uitstekende trails van dit park te bewandelen. Een tocht door Capitol Reef is al snel een reis door de geologische geschiedenis van de aardkorst. Beklim Chimney Rock en doorkruis de rode Moenkopi aardlaag, langs de loodrechte Wingate kliffen naar het uitzicht over de Waterpocket Fold. Voel de historie van de Mormoonse pioniers in Fruita Valley of maak een waadtocht door de Sulpher River. Ben je in voor een echt avontuur dan maak je een canyontocht buiten het park in de San Rafael Swell, een van de laatste wildernissen van de staat Utah. De Little Wild Horse en Bell Canyons vormen een klassiek voorbeeld van een 'slotcanyon' in een droge woestijnomgeving. Tijdens heftige regenval kolkt het water door de nauwe kloven, soms zels maar 50 cm breed, en creeert prachtige afgeronde vormen in het roze, rode en gele gesteente. In de droge tijd is een wandeling door de kloof dan ook sprookjesachtig mooi, maar wees altijd alert op regen!

Optionele uitbreiding
Zoveel wandelmogelijkheden in deze omgeving dat een extra dag hier een goede keuze zou zijn.

Overnachting in

Torrey - Best Western Capitol Reef Resort

Dag 13

Het is maar 60 km (1 uurtje) rijden naar je volgende bestemming Boulder. Maar hierbij moet je wel weer over een flinke berg, Boulder Mountain. Scenic Byway # 12 voert je over de pas op 2800 meter hoogte. Het loof van de ratelpopulier kleurt in de zomer frisgroen, beekjes klateren en de kans om herten te zien is groot. In de herfst is de berg één groot kleurenpalet, en mogelijk ligt er al een laagje sneeuw. 
Een stukje voorbij het gehucht Boulder parkeer je de auto en maak je je klaar voor wederom een heerlijke wandeltocht. Je volgt Calf Creek door een frisgroene vallei, ook hoogzomer, omgeven door steile rotswanden. Mogelijk zie je in het water nog een beverburcht, en tussen de rotsen een enkele ruïne van de Anazasi indianen. Eindpunt is de imposante Calf Creek Falls, met 40 meter kraakhelder water één van Utah's mooiste watervallen. Een perfecte plek voor een picknick of een verfrissende duik in het water.

Terug in Boulder check je in je hotel in en kun je de rest van de middag relaxen in de mooie omgeving. Ook is er een klein en sympathiek museum in Boulder in het Anazasi State Park, waar de geschiedenis van de Anazasi, de lokale 'natives' uit ver vervlogen tijden, toegelicht wordt.

Overnachting in

Boulder - Boulder Mountain Lodge

Dag 14

In dezelfde categorie als de Little Wilde Horse Canyon bij Capitol Reef is de Zebra Canyon bij Escalante: je moet er wat voor doen om er te komen, het is pure wildernis en vraagt wat van je skills, en het is onwaarschijnlijk mooi! Vanuit Boulder vervolg je Scenic Byway # 12 door een versteend duinlandschap in 30 minuten naar Escalante. Hier neem je de onverharde Hole-in-the-Rock-Road, dezelfde weg die de Mormoons pioniers met hun paardenkarren volgden. Midden in de woestijn begint je wandeling: wees goed voorbereid! Al snel volg je een droge rivierbedding langs de meest fantastische rotsen, totdat je een smalle donkere kloof induikt: Zebra Canyon. Ook al is de slotcanyon maar kort, hij is ongelooflijk mooi en dankt zijn naam aan de gestreepte wanden. Combineer met Tunnel Slot en Devils Garden tot één boeiende canyontocht. Mogelijk moet je delen door het water waden.

Overnachting in

Boulder - Boulder Mountain Lodge

Dag 15

Het is vandaag 155 km (2 uur) rijden naar je volgende bestemming. Onderweg passeer je een van de mooiste doch ook drukste nationale parken van het land, Bryce Canyon. Natuurlijk is Bryce van een ongeëvenaarde schoonheid, maar hoogzomer deel je dat met heel veel toeristen en moet je gebruik maken van een shuttlebus om bij je trailhead te komen. Op zo'n druk moment kun je beter kiezen voor een wandeling in het aangrenzende Red Canyon, in een vergelijkbaar landschap als Bryce. Hier tref je ook hoogzomer nauwelijks wandelaars aan. Onbekend maakt onbemind, en dat heeft zijn voordelen!
De wandeling start in het bos, in de schaduw van Ponderosa dennen en pijnbomen, waarna al snel de eerste hoodoo's in het zicht komen. Torentjes van rode zandsteen. De route volgt een smalle bergkam bovenlangs een amfitheater van grillige gesteente, met her en der een bristlecone den, sommige duizenden jaren oud!

Na de wandeling rijd je een stukje terug naar Bryce Canyon, waar je overnacht. Een must is de zonsondergang over het amfitheater vanaf Sunset Point.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk hier je reis te verlengen met een bezoek aan Zion National Park, waarbij je overnacht in Springdale. Plaats deze nachten na dag 17. Na afloop vervolg je de route weer vanuit Bryce. Dit uitstapje voegt 250 km extra rijden toe aan je reis. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.

Overnachting in

Bryce Canyon - Best Western Bryce Canyon Grand

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Utah * Zion National Park

3-daags wandelarrangement vanuit hotel
Zion is een van de meest afwisselende natuurparken op het Coloradoplateau, vaak aangeduid als 'het mekka' voor de wandelaar vanwege de vele mogelijkheden. Waadtochten door de 'narrows' van de kniediepe Virgin River, door Refrigirator Canyon steil omhoog klimmen naar Angels Landing, of luisteren naar je eigen stem in Echo Canyon. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Een fikse klim van 500 meter door ‘Refrigerator Canyon’ en over ‘Walters Wiggles’ brengt je op het uitzichtspunt Angels landing met 360° panorama over Zion Canyon. 
Karakteristiek zijn de rossige en witte zandstenen rotsen, ooit als zandduinen hun geschiedenis begonnen. Het relatief zachte gesteente wordt op vele plaatsen doorsneden door diepe kloven. Je verblijft 2 nachten in een fijn hotel in het levendige dorpje Springdale.

Dag 16

Na 1,5 uur rijden vanaf Bryce Canyon bereik je het Cedar Breaks National Monument. Ook dit natuurpark past in het rijtje van onbekende en rustige schoonheden. Het heeft een vergelijkbaar landschap als Bryce Canyon, maar dan zonder de  crowds. Laat je informeren bij het Visitor Center waarna je via Spectra Point naar de Ramparts Overlook loopt. Doe rustig aan, want hier op 3000 meter hoogte is de lucht een stuk koeler en ijler. Je steekt door bloemrijke alpiene weiden naar de rand van waaruit je uitkijkt over een 800 meter diep amphitheater van roze, rode en okergele rotsformaties.  Gedrongen silhouetten van duizenden jaren oude Bristlecon pines steken af tegen een kraakheldere lucht. 

Na de wandeling daal je voor een laatste maal af uit de bergen en volg je Interstate 15 voor 400 km (4 uur) terug naar Salt Lake City.

Overnachting in

Salt Lake City - Crystal Inn & Suites

Dag 17

Je levert de huurauto in op het vliegveld. Einde reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. TTer vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijf je in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de wandelgebieden en met een authentieke sfeer. Kijk bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 
Bij een aantal parken wordt de mogelijkheid geboden tegen een toeslag het standaard hotel te upgraden naar een parklodge. Lodges in het park liggen vaak op een mooie locatie en zijn bijzonder van architectuur. Maar omdat de meeste een historisch karakter hebben en dus al vele decennia geleden gebouwd zijn, zijn de kamers vaak kleiner en minder luxe dan gelijkgeprijsde hotels buiten het park. Kies je voor een parklodge dan kies je dus vooral voor de sfeer en ligging.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. De meeste accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type F bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • eventuele 'resort fees' door hotel ter plaatse te innen
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2800 km. Een aantal startpunten van wandelingen is alleen te bereiken via een rit over een onverharde weg. Deze wegen zijn onder droge omstandigheden prima te rijden, geheel ongevaarlijk, maar officieel ben je op die momenten zelf aansprakelijk voor schade aan de auto (zie huurvoorwaarden). Je kunt een speciale No Risk verzekering afsluiten om dit deels her te verzekeren.

Ter plaatse te betalen

 • Parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per auto $ 80,-)

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. De meeste beschreven wandelingen zijn 2-4 uur, en een aantal zijn dagvullend. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Soms combineer je kortere tochten tot een dagvullend programma. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center (indien aanwezig) waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen,  plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen. Omdat vele wandelingen zich afspelen in minder bezochte gebieden, de signalering daar beduidend minder is, er geen rangers rondlopen, en het niveau van de tochten wat pittiger is, moet je je op je gemak voelen bij deze omstandigheden en enige ervaring hebben in het vinden van routes. Vaak zul je helemaal alleen lopen en heeft je mobiel geen bereik.

Extra's

Aanvullende opties

Utah * Flaming Gorge

3-daags wandelarrangement vanuit blokhut
Flaming Gorge is een National Recreation Area ten noordoosten van Salt Lake City, op de grens tussen Utah en Wyoming. Het park ligt gunstig tussen de Nationale Parken van Utah in het zuiden, de bergen van de Rockies in het oosten en Yellowstone in het noorden. Flaming Gorge Reservoir is een stuwmeer in de Green River, dat omgeven wordt door hoge, rode rotswanden. Vanuit een vriendelijke lodge waar je 2 nachten verblijft in een volledig ingerichte houten cabin, op 2200m hoogte, en waar het ook in de zomer aangenaam koel is, zijn tal van activiteiten te ondernemen: je kunt er wandelen, mountainbiken en paardrijden in de bossen, raften en kanoën op de Green River, stroomafwaarts van de stuwdam, of varen op het stuwmeer. Vlakbij de lodge, die aan een klein privé bergmeertje ligt en waar tal van activiteiten worden georganiseerd, is een mooi uitzichtpunt op de kloof van de Green River die hier 400m diep is.

In de winter valt hier een flink pak sneeuw, kun je eventueel sneeuwschoenen huren in de lodge, en wandel je door feeërieke dicht besneeuwde bossen.

de_virgin_river_in_zion.jpg

Utah * Zion National Park

3-daags wandelarrangement vanuit hotel
Zion is een van de meest afwisselende natuurparken op het Coloradoplateau, vaak aangeduid als 'het mekka' voor de wandelaar vanwege de vele mogelijkheden. Waadtochten door de 'narrows' van de kniediepe Virgin River, door Refrigirator Canyon steil omhoog klimmen naar Angels Landing, of luisteren naar je eigen stem in Echo Canyon. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Een fikse klim van 500 meter door ‘Refrigerator Canyon’ en over ‘Walters Wiggles’ brengt je op het uitzichtspunt Angels landing met 360° panorama over Zion Canyon. 
Karakteristiek zijn de rossige en witte zandstenen rotsen, ooit als zandduinen hun geschiedenis begonnen. Het relatief zachte gesteente wordt op vele plaatsen doorsneden door diepe kloven. Je verblijft 2 nachten in een fijn hotel in het levendige dorpje Springdale.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Salt Lake City. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je n de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 mei en 1 oktober. In mei komt het voorjaar op gang, ligt er zeker nog sneeuw op de hogere delen (zoals op de Grand Mesa, Boulder Mountain en Cedar Breaks) en is het water in de beken nog te koud om te waden. Soms zal dus een alternatieve wandeling gemaakt moeten worden, maar in totaliteit is de buitentemperatuur erg lekker om te wandelen. Hoogzomer kan het best heet worden en moet altijd rekening worden gehouden met zware onweersbuien. Zeker op het Coloradoplateau loopt de dagtemperatuur op tot 30-35 graden, in de bergen is het 10 graden koeler. Dat betekent vroeg op pad en op het heetst van de dag rustig aan. Vanaf eind september gaan de temperaturen weer omlaag naar een aangenamer niveau, en begin oktober kan wel eens een vers laagje sneeuw vallen in de berggebieden. Met name in de laatste week van september en de eerste week van oktober zijn de herfstkleuren op zijn mooist. Voorseizoen (mei) en naseizoen (oktober) zijn duidelijk rustiger.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Utah en Colorado ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

Voor ieder 'National Park' of 'National Monument' moet je entree betalen. Meestal is dat $ 25,- per auto voor meerdere (tot 7) dagen. Maar omdat je meerdere parken gaat bezoeken kun je beter vooraf de ‘America the Beautiful Annual Pass’ kopen voor $ 80,- per auto. Dat is ruim goedkoper dan de parken afzonderlijk betalen. De pas is gedurende de hele reis (een jaar lang zelfs) geldig in alle nationale parken, maar ook nationale monumenten en federal recreation areas. Voor de State Parks moet je dan nog wel apart betalen. Je kunt deze jaarpas in het eerste park dat je bezoekt kopen, of je bestelt hem online op US Park Pass. Houd rekening met een verzendtijd van 10-15 werkdagen!

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • waadschoenen voor natte canyontochten/zwemmen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of routeapp
 • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Verenigde Staten - Hiking Utah & Colorado

Wandelvakantie in het wilde westen

Avontuurlijke wandelvakantie langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.