Columbia River Gorge hikers

Verenigde Staten - Hiking Oregon, 19 dagen 'Off the beaten track' in de Northwest Pacific

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Avontuurlijke wandelvakantie met verblijf in lodges en hotels, inclusief huurauto

Een reis 'off the beaten track' door de minder bekende, en gelukkig nog stille natuurgebieden van de staat Oregon in Noordwest-Verenigde Staten. Trek je wandelschoenen aan en verken de ruige schoonheid van de Pacific Coast, de vergletsjerde wereld van de vulkaan Mount Hood, het diepblauwe Crater Lake en 'waterfall alley' in de machtige Columbia River Gorge. Ga op zoek naar beersporen in de Cascade Mountains en beklim de hoogste toppen van Eagle River Wilderness in de Wallowa Mountains. Maak een fietstocht over de 'covered bridges' van de Willamette Valley en tuur in de eindeloze diepte van Hells Canyon. Nieuw in 2018

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere geologische fenomenen
 • Kust-woestijn-hooggebergte
 • Onbekende doch spectaculaire natuur
 • Wandelbeschrijvingen en routekaartjes mooiste trails
 • Weinig toeristisch
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

OpPad | Hiking in Oregon

De noordwestelijke staat Oregon kruipt de laatste jaren uit haar schulp en ontwikkelt zich tot een van Amerika’s meest vooruitstrevende, progressieve en duurzame samenlevingen. Bekijk hier het artikel op Op Pad.

Dag tot dag

Verenigde Staten - Hiking Oregon

In deze reis maak je op een actieve manier kennis met de veelzijdigheid van deze staat in het noordwesten van Amerika. Je reist rond per huurauto en overnacht in prima hotels, enkele sfeervolle natuurlodges en historische herbergen.

Portland, met een rechtstreekse vlucht te bereiken vanuit Amsterdam, is je gateway naar de wildernis. Van hieruit reis je naar de dynamische Pacific Coast, een van de mooiste stukjes kustlijn van het land. Je wandelt over de door golven geteisterde headlands, waar walvissen en zeeleeuwen huizen, eet seafood in kleine visrestaurantjes in dorpjes als Astoria, Florence en Newport, en ervaart de mystiek in de eeuwig groene regenwouden.
Ten oosten van de Cascade Range kom je terecht in een landschap dat gedomineerd wordt door uitgedoofde vulkanen. Van het diepblauwe Crater Lake National Park naar de zwarte lavavelden en glinsterende obsidiaanheuvels van Newberry Volcanic Monument. Langzaam verandert het landschap naar prairiegrasland en semi-woestijn. Vanuit een authentieke ranch verken je de gekleurde aardlagen van de Painted Hills en de fossielrijke lagen in John Day Fossil Beds.
Op de grens met de staat Idaho tuur je in de eindeloze diepte van Hells Canyon, nog dieper dan Grand Canyon en gevormd door de Snake River. Hier wandel je over de prairies en leer je over de Oregon Trail, een huifkarroute die pioniers in de 19e eeuw volgden van Oost-Amerika naar het 'beloofde land'. Een scenic byway leidt je door het hooggebergte van de Wallowa Mountains, waar je temidden van de drieduizenders wandelt in Eagle Cap Wilderness.
Op je terugweg naar Portland verblijf je nog enige dagen in de Columbia River Gorge. Hier wandel je in 'waterfall alley', drink je een lokaal biertje in het hippe Hood River, beklim je de flanken van de vulkaan Mount Hood of maak je een spectaculaire rafttocht over de wildstromende White Salmon River.

Dag 1

Aankomst in Portland, de grootste stad van de staat Oregon. Op het vliegveld staat je huurauto klaar waarmee je eenvoudig in 30 minuten je hotel bereikt. Waarschijnlijk komt je vlucht rond de middag aan en heb je dus nog tijd (en hopelijk wat energie) om nog even van de stad te genieten.

Overnachting in

Portland-Vancouver - Heathman Lodge

Dag 2-3

Het is ongeveer 170 kilometer (2,5 uur) rijden van Portland naar het leuke stadje Astoria aan de westkust, waarbij je grotendeels de brede vallei van de Columbia River volgt. Astoria is gelegen aan de monding van deze machtige rivier en heeft daarmee in het verleden een belangrijke rol gespeeld. 200 jaar geleden vormde de rivier de grens tussen de Britse koloniën (British Columbia) en het Amerikaans territorium. De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Lewis & Clark en de Britse Thompson hebben beide het gebied verkend, in kaart gebracht en enige tijd aan de monding verbleven. Fort Astoria werd in 1811 de eerste permanente nederzetting westelijk van de Rocky Mountains.
Bezoek in Astoria het Lewis & Clark State Park, het Fort Clatsop, maak een wandeling bij Fort Stevens en hoor en ruik de zeeleeuwenkolonie op de pier van Astoria. Ga uit eten in een hippe tent in een voormalige ‘cannery’ of geniet van een lokaal biertje in een micro-brewery in het gerenoveerde stadscentrum vol Victoriaanse gebouwen. Zie de fantastische Megler Bridge of beklim de Astoria Column voor een ongekend uitzicht.

Overnachting in

Astoria - Elliot Hotel

Dag 4

Je verlaat Astoria en volgt voor 215 kilometer (3 uur rijden) de befaamde Highway 101. De kustweg klimt soms naar grote hoogten, dan weer pal langs het strand. Het voert door mistige regenwouden en langs fraaie uitzichtpunten. Alleen het rijden is hier al een genot! Maak zeker een stop bij Cannon Beach met de befaamde Haystack Rock en een levendige kunstenaars scene. Trek je wandelschoenen aan voor een fraaie tocht in Ecola State Park, of door het regenwoud naar Cape Lookout en de ongelooflijke schoonheid van Cape Kiwanda. Mogelijk zie je vanaf de hoge klif walvissen zwemmen. En zie het zeer spectaculaire stukje rotskust van de Devils Punch Bowl voordat je het stadje Newport bereikt waar je overnacht.

Overnachting in

Newport - Elizabeth Oceanfront Suites

Dag 5-6

Het is vandaag maar 80 kilometer rijden over de kustweg naar de volgende overnachtingsplaats, Florence. Tijd genoeg dus voor wederom een boeiende wandeling. Bijvoorbeeld over de sprookjesachtige Hobbit trail naar de Heceta Lighthouse, een van de historische vuurtorens die dit gebied zo rijk is. Een langere wandeling kun je maken in het biodiverse Cape Perpetua Scenic Area, waar je in het bezoekerscentrum alles te weten kunt komen over de ecologie van de Oregon Coast. Langs de kust zijn veel plekken om vogels, zeeleeuwen en zeehonden te zien. Een van de beste is de Sea Lion Cave (in 2023: entreegeld $ 18 pp).

Overnachting in

Florence - Driftwood Shores Resort

Dag 7

Net ten zuiden van Florence kun je een fantastische ervaring opdoen. Huur een kajak (niet inbegrepen, eenvoudig dus geen ervaring nodig) en maak een eenvoudige tocht van enkele uren over de Siltcoos River. Het vrijwel stilstaande water leidt je door het gematigde regenwoud naar de zandduinen van het Oregon Dunes Recreation Area. Na een picknick op het strand ‘same way back’, maar dat is, omdat er geen stroming is, dus geen probleem.
Dan laat je de kust voor wat ie is en begin je aan je reis landinwaarts. Je volgt het prachtige rivierdal van de Umpqua River over highway 38 en 138 die invoegt op de Interstate 5 zuidwaarts naar Grants Pass. Na 265 km arriveer je bij je heerlijke overnachtingsplek, een lodge aan de Rogue River.

Overnachting in

Grants Pass - Weasku Inn

Dag 8-9

Vanaf Grants Pass volg je een heerlijk landelijke route door bijna mediterrane landschappen naar Jacksonville, een voormalig mijnwerkersdorpje, en misschien wel het mooiste dorpje van Oregon (in Top 10 Coolest Small Towns America van Frommer). Bekijk de historische Victoriaanse huizen, neem een goede koffie in de Good Bean Coffee Company en wandel door wijngaarden of Woodlands naar een uitzichtpunt over de heuvels.
Na 135 km rijden ( 2 uur) bereik je de omgeving van het Crater Lake National Park. De langgerekte Cascade Range die het westen van de staten Washington en Oregon markeert, is een zeer actieve vulkanische regio. Tal van slapende en dode vulkanen, zoals Mount Rainier, Mount Baker, Mount Hood en Mount Helens staan als puisten in het landschap. Crater Lake ontstond zo'n 7.700 jaar geleden bij een immense vulkaanuitbarsting. De overgebleven krater met een diameter van 8 kilometer vulde zich daarna met water en vormt nu met 600 meter een van de diepste meren ter wereld. Maak een wandeling over de kraterrand, geniet van een kopje koffie in de historische parklodge of maak een boottocht op het diepblauwe meer.

Je overnacht in het eenvoudige dorpje Prospect, in de Rogue River Valley.

Overnachting in

Prospect - Prospect Historic Hotel

Dag 10-11

’s Ochtends kun je nog even een kijkje nemen in het Prospect State Park waar de Rogue River zich door een nauwe canyon perst. Daarna verlaat je Crater Lake en doorkruis je de Cascade Range. Ten oosten daarvan bereik je de ‘high desert’, een hoog en droog plateau, gecreëerd door vulkanen en gletsjers. Je volgt de Cascade Lakes Scenic Byway, een prachtige weg langs talrijke meren, met steeds de besneeuwde toppen van de Cascades op de achtergrond. In Newberry National Volcanic Monument wandel je door de jongste lavavelden van Oregon, glimmend van de zwarte brokken obsidiaan (vulkanisch glas), met lavagrotten en vulkaankegels. Je verblijft 2 nachten in Bend. Rij-afstand: 240 kilometer (3 uur).

Overnachting in

Bend - Loge Bend

Dag 12

Een mooie rit door de desolate landschappen van zuidoostelijk Oregon. Het klimaat wordt droger en daarmee verandert de vegetatie naar prairie grasland, met jeneverbesstruiken en geurige salie. Onderweg wandel je door het surrealistische landschap van de Painted Hills, waar de gekleurde aardlagen een reis door de geschiedenis van de aarde voorstellen.

Miljoenen jaren geleden leefden de voorouders van de neushoorn, hert- en hyena-achtigen in de moeraslanden van Centraal Oregon. Aanhoudende asregens van vulkanen en modderstromen hebben het leven van destijds bedolven en bevroren in tijd. Nu vormen de heuvels in deze streek een van de rijkste vindplaatsen in Amerika van fossielen van plant en dier. De belangrijkste gebieden zijn beschermd in het John Day Fossil Beds National Monument.

Je bezoekt het uitstekende Thomas Condon Paleontology Center en maakt een wandeling over het Island in Time Trail door canyons in grijze vulkanische as, langs fossielen en de historische Cant Ranch. In deze woestijnomgeving groeit bijna niets meer.

Na 275 km (4 uur rijden) bereik je het dorpje John Day waar je in het plaatselijke Best Western Hotel overnacht.

Overnachting in

John Day

Dag 13

Prairie City is best een leuk dorpje om even rond te neuzen. Bij de Roan Outwest and Coffee hebben ze hele goede koffie!
Ten zuiden van Prairie City maak je een wandeling in het Strawberry Mountain Wilderness, gelegen binnen het Malheur National Forest, een enorm 150 km2 groot natuurgebied, met bergen tussen 1200 en 2700 meter hoog. Op lager niveau overheersen de Ponderosa en Lodgepole dennen, terwijl op hoger niveau de alpiene weiden, karakteristieke glaciale valleien en kaarmeren overheersen. Er komen talrijke dieren voor waaronder wapitiherten, antilopen, groothoornschapen, bever en marters en natuurlijk de zwarte beer.

Aansluitend reis je verder oostwaarts en na 165 km bereik je Baker City waar je overnacht.

Overnachting in

Baker City - Geisir Grand hotel

Dag 14

Net buiten Baker City bezoek je het Oregon Trail Interpretive Center, een zeer interessant museum dat je leert over de kolonisatie van het westen van Amerika. Bonthandelaren creëerden tussen 1811 en 1840 routes vanuit Missouri in het Oosten van de VS naar de westkust. In het begin waren deze routes alleen te voet of per paard te maken, maar vanaf 1836 passeerden de eerste koetsen en werd het meer en meer een karrenspoor. De Oregon Trail was geboren. Pal achter het bezoekerscentrum begint een wandeling die je voert over delen van de Oregon Trail, langs verlaten ‘homesites’ en mijnen, en met schitterende uitzicht op de Elkhorn Mountains. Bij warm weer kun je de wandeling vervangen door een tocht in de Blue Mountains.
Je verblijft nog een nacht in Baker City.

Overnachting in

Baker City - Geisir Grand hotel

Dag 15-16

Je rijdt door de ‘foothills’ van de Wallowa Mountains, door afgelegen dorpjes waar de tijd stil staat, en klimt naar een hoogte van bijna 1.700 meter. Vanaf deze Hells Canyon Overlook heb je een schitterend uitzicht over Hells Canyon, gevormd door de Snake River, en nog dieper dan de Grand Canyon! Hierna vervolg je per auto je route over de Hells Canyon Scenic Drive en bereik je uiteindelijk na 215 kilometer (4 uur) rijden het pittoreske dorpje Joseph. Dit dorpje, waar je 2 nachten verblijft, ademt de sfeer uit van een bergdorpje, helemaal omgeven door de besneeuwde pieken van de Wallowa Mountains, een hooggebergte met toppen tot 3.000 meter. Van hier uit maak je de volgende dag een prachtige wandeling door de Eagle Cap Wilderness naar Mount Howard en Aneroid Mountain, eventueel gebruik maken van een kabelbaan om hoogte te winnen.

Optionele uitbreiding
Dit is zo’n heerlijke omgeving dat je gerust een extra dagje kunt toevoegen. Wandelmogelijkheden genoeg!

Overnachting in

Wallowa Lake - Wallowa Lake Lodge

Dag 17-18

Weliswaar een lange rit vandaag voor de boeg (430 kilometer; 4,5 uur), maar omdat het grotendeels over Interstate 84 gaat een ontspannen rit en door een adembenemend mooi landschap. Dit brengt je in het dorpje Hood River, midden in het hart van de Columbia River Gorge. Je verblijft hier 2 nachten dus alle tijd voor het verkennen van ‘Waterfall Alley’ met wandelingen naar enkele van de mooiste watervallen van de staat. Het is ook mogelijk een fiets te huren en over een verkeersluwe route een dagje te trappen. Of je rijdt in een uurtje door de prachtige Hood River Valley naar de Timberline Lodge voor een wandeling op hoogte op de flanken van de vulkaan Mount Hood. De Timberline Lodge zelf is interessant om te bezoeken, hier zijn delen van de befaamde cultfilm ‘the Shining’ opgenomen.
Tenslotte is het mogelijk een spectaculaire rafttocht te maken op de White Salmon River. Deze kun je vooraf bij SNP boeken.

Optionele uitbreiding
Er zijn zoveel mogelijkheden dat een extra nacht een prima keuze zou zijn.

Overnachting in

Hood River - Hood River Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Columbia_River_Gorge_White_Salmon_Raft.jpg

Washington * White Salmon River Raft

Aan de voet van Mount Adams (3.740 m) stroomt de White Salmon River. Een achtbaan van stroomversnellingen luisterend naar namen als Grasshopper, Corkscrew en Watersprout. De deskundige gids van Wet Planet loodst je door de klasse II-IV rapids, afhankelijk van seizoen en waterniveau. De excursie start in White Salmon, net aan de andere kant van de Columbia River tegenover het stadje Hood River, waar je helm en wetsuite uitgereikt krijgt. De trip duurt ongeveer 3 uur en is geschikt voor leeftijden vanaf 10 jaar.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Dag 19

Het is 100 kilometer (1,5 uur) rijden door de Columbia River Gorge naar Portland Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van je terugvlucht heb je onderweg nog de kans meer van de Columbia River Valley te ontdekken, zoals Vista House of Multnomah Falls. Of je besluit de stad Portland kort te bezoeken. Voor vertrek van je vlucht lever je de huurauto in op het vliegveld van Portland en is de reis ten einde.

Optionele uitbreiding 
Indien je meer wilt zien van de stad wordt het aangeraden een extra nacht in de stad bij te boeken. Portland werkt hard aan haar reputatie als een van de hipste steden van de Verenigde Staten. Met ruim een half miljoen inwoners is het een middelgrote stad, gelegen aan de samenvloeiing van de Willamette en Columbia River. Net als in de gehele staat Oregon kent Portland een actief beleid in duurzaamheid en behoort tot de groenste steden van het continent. Vind je rust in een van de vele stadsparken waaronder Washington Park, The Grotto of Forest Park. Verken het oude centrum waaronder Pioneer Square te voet, geniet van taxfree shoppen. Met bijna 500 kilometer aan fietspaden is ook de fiets een ideaal middel de stad te verkennen. Smul van local food want Portland is dé stad van de Foodtrucks en microbreweries!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. Een aantal hotels in deze reis beschikken over standaard ingerichte kamers en moderne faciliteiten, maar niet altijd altijd even sfeervol. Daarnaast overnacht je op een aantal locaties in een meer sfeervolle kleinschalige lodge of herberg. Dit zijn vaak wat oudere, gerestaureerde gebouwen, waarbij de kamers wat kleiner zijn. Kijk bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 

Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

 

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B compact bij 1-2 personen, type C midsize bij 3 personen, type F fullsize bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • entrees en excursies
 • eventuele huur van kajak en fiets
 • maaltijden
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2800 km.

Ter plaatse te betalen

 • Parkentrees

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Met name in de maand mei-juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Extra dagen

In alle accommodaties kun je extra nachten boeken. Dit geeft meer rust in de reis en meer tijd om extra wandelingen te maken of rustdagen te houden.

Extra's

Verlengingshotels

Jupiter Next

Jupiter Next is de luxe uitbereiding van het Jupiter Hotel, met een mooi uitzicht op Portland. De 67 kamers zijn ruim met één of twee queensize bedden. Elke kamer heeft een TV, mini koelkast, wifi en een digitale congiërge die je alles kunt vragen. Parkeren is $32 per nacht met onbeperkt in- en uitrijden of $15 per voertuig voor de korte termijn. Gasten hebben vrije toegang tot het balkon, de werkruimte en de verwarmde tent buiten. Hey Love is een restaurant op de begane grond van Jupiter Next, met een zomers tintje. Hey Love is geopend van 11:00 tot 02:00. 

Excursies

Columbia_River_Gorge_White_Salmon_Raft.jpg

Washington * White Salmon River Raft (vanaf € 83,- per persoon)

Aan de voet van Mount Adams (3.740 m) stroomt de White Salmon River. Een achtbaan van stroomversnellingen luisterend naar namen als Grasshopper, Corkscrew en Watersprout. De deskundige gids van Wet Planet loodst je door de klasse II-IV rapids, afhankelijk van seizoen en waterniveau. De excursie start in White Salmon, net aan de andere kant van de Columbia River tegenover het stadje Hood River, waar je helm en wetsuite uitgereikt krijgt. De trip duurt ongeveer 3 uur en is geschikt voor leeftijden vanaf 10 jaar.
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen vaak niet onder een standaard reisverzekering. Via SNP Natuurreizen kun je een reisverzekering afsluiten waarbij de dekking voor raften wel inclusief is.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Portland. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $15,- voor het eerste stuk en $25,- voor het tweede stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek van 15 mei tot en met 30 september, iedere dag. In de tweede helft van mei is het voorjaar in volle gang. Temperaturen zijn gematigd, tussen 15 en 20 graden gemiddeld. Een flink deel van de reis speelt zich af in hooggelegen gebieden, waardoor er mogelijk nog sneeuw ligt tot ver in juli. In die gevallen zul je bepaalde wandelingen niet kunnen uitvoeren en moet je uitwijken naar lager gelegen alternatieven binnen of buiten het park. Hoogzomer kan het ten westen van de Cascade Range, in de zogenaamde 'high desert', meer dan 35 graden worden.
Rond het tweede weekend van juli 2022 is er een groot motorevenement in Baker City en Hells Canyon. Het is dan zeer druk en luidruchtig in die omgeving, dan wil je er niet zijn.... Data's zijn nog niet bekend.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Oregon ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol en fooien) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

Voor ieder 'National Park' of 'National Monument' moet je entree betalen. Meestal is dat $ 25,- per auto voor meerdere (tot 7) dagen. Maar omdat je meerdere parken gaat bezoeken kun je beter vooraf de ‘America the Beautiful Annual Pass’ kopen voor $ 80,- per auto. Dat is ruim goedkoper dan de parken afzonderlijk betalen. De pas is gedurende de hele reis (een jaar lang zelfs) geldig in alle nationale parken, maar ook nationale monumenten en federal recreation areas. Voor de State Parks moet je dan nog wel apart betalen. Je kunt deze jaarpas in het eerste park dat je bezoekt kopen, of je bestelt hem online op US Park Pass. Houd rekening met een verzendtijd van 10-15 werkdagen!

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • waadschoenen voor natte canyontochten/zwemmen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of route app
 • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid') 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat Oregon. Check vooraf de situatie over branden en mogelijk wegafsluitingen.  Eenmaal ter plaatse kun je, indien nodig, lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels.
 • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Verenigde Staten - Hiking Oregon

'Off the beaten track' in de Northwest Pacific

Avontuurlijke wandelvakantie met verblijf in lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.