Terug naar Verenigde Staten

Capitals, Columns & Culture

In de staat Georgia ligt ten oosten van Atlanta de 'scenic route'  Antebellum Trail. Het voert je langs enkele van de meest bijzondere en fraaie dorpjes van oostelijk Amerika, waar de tijd heeft stil gestaan. In de stad Athens en dorpjes Madison en Milledgeville zie je de honderden jaren oude 'antebellum' huizen, stammend uit de tijd van voor de burgeroorlog. Via de Okefenokee Swamps waar je in de moerassen alligators ziet bereik je de sfeervolle stad Savannah aan de oostkust. Je reis eindigt met een verblijf in het historische dorpje Fernandina Beach in de staat Florida.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 668
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 244642
7 dagen

Verenigde Staten - Georgia * Antebellum Trail

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

In ongeveer 3 uur rijd je van het dorpje Highlands (eindpunt van rondreis 244002), of in 1½ uur vanaf Atlanta Airport, naar Athens, in de staat Georgia. Hier begint de Antebellum Trail, een landelijke autoroute langs een aantal prachtige dorpjes en steden, bekend vanwege hun overvloed aan zogenaamde Antebellum bouwwerken. Dit zijn woningen en overheidsgebouwen die nog van voor de burgeroorlog dateren, dus allen 150 tot 200 jaar oud zijn. Zij bleven gespaard tijdens de verwoestende burgeroorlog en geven je nu een mooi inzicht in de historie en architectuur van het oude Georgia. Na een bezoek aan het Visitor Centre heb je de gelegenheid de sfeervolle universiteitsstad Athens te verkennen. Het centrum bestaat uit 15 historische wijken and vele 'historic landmarks'.

Overnachting in

Athens - Graduate Hotel Athens

Dag 2

Je volgt de Antebellum Trail, highway 441, door een glooiend Georgia naar Madison. Nadat General Sherman op zijn 'march to the sea' in 1864 reeds Atlanta had platgebrand leek Madison de volgende stad op zijn route. Dankzij diplomatie bleef de stad gespaard en kan het nu bogen op een schitterend historisch centrum. Bezoek zeker Morgan County Courthouse, Heritage Hall en Hunter House. Na de lunch vervolg je de weg naar Milledgeville, ooit de hoofdstad van Georgia. Bezoek zeker de Old Governor's Mansion en Lockerly Hall. Dagafstand: 120 km.

Overnachting in

Milledgeville - Fairfield Inn & Suites

Dag 3-4

In ongeveer 3 uur (265 km) rijd je naar Savannah, gelegen aan de Atlantische kust. Deze kleine stad behoort tot de mooiste van Amerika doch is buiten de landsgrenzen tamelijk onbekend. De unieke stad is opgebouwd rond 22 pleinen, waarvan vele dienen als schaduwrijk stadsparkje. Andere pleinen zijn net weer een bron van activiteit, waar straatmuzikanten en kunstenaars actief zijn. Geniet van de sfeer aan de Savannah River, de gallerijen van de City Market. Wandelend of per paardenkoets kun je een tocht maken langs elegante herenhuizen, statige overheidsgebouwen en fascinerende kerken . Dit is echt het oude Georgia!

Overnachting in

Savannah - Best Western Savannah Historic District

Dag 5-6

Je laat de kust even voor wat ie is en rijdt in 2½ uur (200 km) naar Waycross, de toegangspoort tot de Okefenokee Swamps. Waar Florida de Everglades heeft, heeft Georgia de Okefenokee, misschien nog wel mooier en zeker veel stiller. Er zijn enkele wandelingen te maken, maar het beste kun je toch een boottocht ondernemen. Muggenspray is wel verplicht want, zoals een ranger het vertelde, staan hier de muggen boven aan de voedselketen. Glijdend door de stille donkere wateren vol cypressen zie je een fantastische vogelwereld en natuurlijk de alligator. Na deze excursie is het nog 1½ uur (135 km) rijden naar Amelia Island. Amelia island is een van de ‘barrier islands’ die voor de kust liggen van Georgia en Florida. In tegenstelling tot een groot deel van Flordia heeft het plaatsje Fernandina Beach op het eiland haar eigen stijl weten te behouden. Onder de palmbomen met altijd een fris briesje is het goed toeven in deze historische plaats. Tevens kun je hier een dagje naar het strand of de veerboot nemen naar Cumberland Island, een National Wildlife Refuge.

Overnachting in

Fernandina Beach, Amelia Island - Marriott Residence Inn Amelia

Dag 7

Afhankelijk van het tijdstip van je vlucht rijd je de 55 km naar Jacksonville (Florida). Hier lever je de huurauto in. Indien je de reis in New Orleans bent begonnen bedragen de dropoff kosten $ 300,- + tax.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon. U verblijft in uitstekende hotels en sfeervolle herbergen. Kijkt u bij de dag-tot-dag beschrijving voor de specifieke accommodaties.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotel
 • informatiepakket

Niet inbegrepen

 • alle maaltijden
 • autohuur

Over de groepssamenstelling

Individueel

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 april en 15 oktober. Let wel, juli en augustus zijn heet in het laagland. In het orkaanseizoen dat loopt van 1 juni tot 1 november kan ieder moment een tropische storm plaatsvinden. Meeste orkanen vinden echter plaats in oktober.

De getoonde prijs is exclusief de huur van een standaard auto. Indien u autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop ’autohuur USA' in de kantlijn. Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem bijhuren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 765 km. Voor deze 'one way' zijn 'dropoff' kosten verschuldigd , afhankelijk van waar u de huur aanvangt.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u dus beter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

Prijsinformatie

20 september 2020 - 21 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.336
2 personen (tweepersoonskamer) € 668
3 personen (driepersoonskamer) € 610
4 personen (vierpersoonskamer) € 458

24 september 2020 - 28 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.336
2 personen (tweepersoonskamer) € 668
3 personen (driepersoonskamer) € 610
4 personen (vierpersoonskamer) € 458

01 oktober 2020 - 05 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.336
2 personen (tweepersoonskamer) € 668
3 personen (driepersoonskamer) € 610
4 personen (vierpersoonskamer) € 458

08 oktober 2020 - 12 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.336
2 personen (tweepersoonskamer) € 668
3 personen (driepersoonskamer) € 610
4 personen (vierpersoonskamer) € 458

15 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 1.336
2 personen (tweepersoonskamer) € 668
3 personen (driepersoonskamer) € 610
4 personen (vierpersoonskamer) € 458

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs