Verenigde Staten - Explore New England, 15 dagen Van de Atlantic Coast naar de Appalachian Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs herbergen en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per huurauto door het landelijke New England, door de staten Massachusetts, Maine, Vermont en New Hampshire; geniet van de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden in de White- en Green Mountains, de ruige oostkust van het Acadia National Park, de karakteristieke Berkshires en het Cape Cod National Seashore; karakteristieke dorpjes als Bar Harbor, Grafton, Stockbridge en de stad Boston; verblijf in mooie 'country inns' en hotels; reis eenvoudig te verlengen met een citytrip New York.

Uniek aan deze reis

 • Combi met New York mogelijk
 • Indian Summer in herfst
 • Ook uitvoerbaar met elektrische huurauto via Hertz
 • Overnachten in hotels en 'country inns'
 • Wandelen en fietsen
Zwaarte
Comfort

Artikel | Indian Summer

SNP-reisspecialist Sanne Copal ging je voor en neemt je mee langs vijf topplekken tijdens de vroege herfst in oost-Canada en New England. Lees hier haar ervaring...

Dag tot dag

Verenigde Staten - Explore New England

Je reis vangt aan in Boston, een van Amerika's mooiste steden aan de oostkust en met een centrum met een omvang dat je te voet makkelijk kunt bevatten. Hier wandel je over de Freedom Trail die je introduceert in het koloniale en revolutionaire verleden van Boston in de 18de eeuw, dat uiteindelijk leidde tot de onafhankelijkheid. Je haalt de huurauto op en rijdt via Salem, een letterlijk behekste stad, naar Gloucester en Rockport, twee fotogenieke vissersplaatjes aan de 'rocky coast' van Massachusetts. Je volgt de grillige kustweg noordwaarts via de badplaats Kennebunkport naar het Acadia National Park in de staat Maine. Vanuit het sfeervolle plaatsje Bar Harbor verken je de wandel- en fietspaden van dit kleurrijke park aan zee. Dan laat je de kust voorlopig voor wat het is en reis je naar de White Mountains in de staat New Hampshire. Vanuit een tweetal sfeervolle herbergen verken je de verbluffende natuur. Hier ligt Mount Washington, met 1885 de hoogste top in New Hampshire van de Appalachian Mountains. Een keur aan wandelpaden maar ook een bijzonder steil tandradbaantje maken het mogelijk de berg te beklimmen. Na de White Mountains volgen de Green Mountains in de staat Vermont. Het landelijke Vermont met haar pittoreske dorpjes als Grafton, Newfane en Stowe, ieder voorzien van karakteristiek witte kerkjes en Victoriaanse landhuizen, zal je hart stelen. In ieder jaargetijde fantastisch, maar ongekend kleurig in 'foliage season', als de esdoorn- en berkenbossen zich tonen in een palet van rood, geel ,goud en okerkleuren: de Indian Summer is hier een fotogeniek hoogtepunt. Je bereikt het dorpje Stockbridge in de Berkshire Hills, bekend geworden door de schilderijen van de artiest Norman Rockwell. Hierna daal je af naar de kust van de staat Connecticut waar overnacht wordt nabij de authentieke havenplaats Newport, waar stijlvolle driemasters in de haven voor anker liggen. Tenslotte maakt een verblijf op het schiereiland Cape Cod, van waaruit je kunt fietsen op Martha's Vineyard of een walvisexcursie kunt maken, de rondreis compleet. Deze reis leent zich goed om te verlengen met een citytrip New York.

Dag 1-2

Aankomst op het vliegveld van Boston, waar een huurauto voor je klaar staat. Je verblijft twee nachten in het zuiden van Boston. Met auto of openbaar vervoer ben je zo in het centrum van de stad.
De volgende dag ga je te voet genieten van het fraaie en historische centrum. Wandel de Boston Harbor Walk, de Back Bay met haar straten van 'cobblestones' en bakstenen huizen. Bezoek Faneuil Hall Marketplace met haar winkeltjes en restaurants. Volg de Freedom Trail langs 16 historische plekken voor 250 jaar geschiedenis. Eindig op het dok waar de Boston Tea Party een revolutie startte die leidde in 1776 tot de onafhankelijkheid van de States.

Overnachting in

Boston - Comfort Inn Boston

Dag 3

Je verlaat de stad voor een rit naar Salem. Deze stad kreeg bekendheid in de 17de eeuw door haar heksenvervolgingen waarbij 190 mensen voor hekserij werden aangeklaagd. Alles hierover kom je te weten in het Salem Witch Museum. Via Gloucester, Amerika's oudste vissershaven, bereik je het pittoreske dorpje Rockport, een prima plek voor de lunch.

Via Essex en Ipswich bereik je Interstate 95 die je volgt, via Portsmouth, naar het kleine stadje Freeport in de staat Maine. Het is de toegangspoort tot een waterrijk gebied aan de kust, met talrijke vissersplaatjes om te ontdekken. Dagafstand 260 km (3 uur) rijden.

Overnachting in

Freeport - Harraseeket Inn

Dag 4-5

Ondertussen ben je aanbeland in de staat Maine en hoe noordelijker je komt, des te ruiger wordt de kustlijn. Een prachtig stuk van deze kust is beschermd in het Acadia National Park. Je bereikt dit park na een rit van 260 km ( 3 uur) en overnacht in het dorpje Bar Harbor. Ooit was dit een eenvoudig vissersdorpje, nu is het een van de meest favoriete toeristische bestemmingen aan de oostkust. Bezoek het Mount Desert Oceanarium met kreeftenmuseum en kwekerij. Maar ga zeker ook de natuur in: Acadia National Park biedt 6000 acres van bergen, rotskusten, eilanden en meren, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of kanovaren.

NB Wil je zeker naar de top van Cadillac Mountain, een zeer gewilde bestemming binnen het park, dan moet je vooraf een reservering maken voor je auto om deze weg te mogen rijden. Zie website van het park.

Overnachting in

Bar Harbor - Best Western Acadia Park Inn

Dag 6-7

Je laat de kust voorlopig achter je en reist 350 km landinwaarts naar het White Mountains National Forest in de staat New Hampshire. De bergen van de Appalachian Mountain Range bereiken hier haar hoogste toppen, met de 1885 meter hoge Mount Washington als blikvanger. De berg staat bekend om haar zeer grillige en koude winterweer. Met de auto of met een authentiek tandradkabelbaantje kun je naar de top, voor een prachtig uitzicht of een bijzondere wandeling. Bijvoorbeeld op Crawford Notch of Pinkham Notch. Vanaf de bergen donderen snelstromende riviertjes naar beneden met talrijke watervallen. Dit gebied is echt een 'playground' voor buitensportliefhebbers, wandelaars en fietsers, en we hebben dan ook diverse mooie wandelingen voor je geselecteerd. Kom je in de herfst dan is de gehele bergketen gehuld in een bont kleurenpalet van rood, geel en oranje. Maar het is zeker ook genieten van de typische New Hampshire dorpjes als Jackson, Eaton en North Conway, waar het altijd wel een beetje kerstmis lijkt....

Overnachting in

Jackson - Christmas Farm Inn & Spa

Dag 8

Vandaag maar een korte verplaatsing van 65 km naar de volgende overnachtingsplek in Littleton, aan de noordwestkant van de White Mountains, waar je overnacht in een historische herberg. Wanneer je de Crawford Notch Road neemt kun je de benen strekken in Crawford Notch State Park. Wandel naar de Arethusa Falls, New Hampshire's hoogste, en combineer dit met de Frankenstein Cliffs (!). In het najaar raden wij een rit over de Kamcamagus Highway aan, een feërieke weg wanneer de bossen hun herfstkleuren tonen. Of je bezoekt onderweg Franconia Notch State Park waar je goed kunt wandelen. Al die tips, routebeschrijvingen en kaarten vind je natuurlijk in je reispakket.

NB Arriveer je op een zaterdag in deze herberg dan moet je een tweede nacht bijboeken.

Overnachting in

Littleton - Thayers Inn

Dag 9-10

Je volgt de brede Connecticut River zuidwaarts en bereikt na 280 km (3-4 uur rijden) het dorpje Arlington aan de westzijde van de Green Mountains, in de staat Vermont. In deze karakteristieke streek tref je het landelijke Vermont met bijzonder authentieke dorpjes als Newfane, Grafton en Townshend, ieder met haar typische ranke witte kerkjes. Dorpsnamen als Athene, Londonderry, Manchester en Jamaica duiden op het feit dat van oudsher vele immigranten hier neer streken.

Optionele uitbreiding
Vanuit Littleton rijd je in 1,5 uur naar de hoogste bergen van de staat Vermont voor een wandelarrangement vanuit het dorpje Stowe. Deze plaats je dan voor dag 9. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.
Vanaf Stowe is het weer 2.45 uur rijden naar Arlington  waar je de reis met het programma van dag 9 vervolgt. 

Overnachting in

Arlington - West Mountain Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Vermont * Stowe Mountain hike & bike

3-daagse arrangement vanuit hotel
In de noordelijke regionen van de staat Vermont liggen de Green Mountains met midden daarin het dorpje Stowe. Een prettig dorpje voor buitensportliefhebbers dat als basis dient voor de verkenning van het Mount Mansfield State Forest. Hier lopen vele trails, van eenvoudig tot pittig, met als hoogtepunt een stuk van de 438 km lange Appalachan Long Trail die je over de alpiene hoogten van de 1350 meter hoge Mount Mansfield leidt. Of rijdt in een uurtje over de fotogenieke Snugglers Notch naar het stadje Burlington aan Lake Champlain waar je een fiets kunt huren en een mooi traject kunt fietsen over een oude spoorlijn naar een eiland in het enorme meer. En natuurlijk mag je het Shelburn Museum niet overslaan. Op dit museumterrein liggen 39 tentoonstellingsgebouwen., waarvan 25 historische, met in totaal 150.000 kunstobjecten. Daarmee is het een van de belangrijkste musea van het land. Je verblijft 2 nachten in een mooi hotel.

Dag 11-12

Aangezien er vandaag maar een verplaatsing van 100 km op het programma staat naar het dorpje Lenox in de staat Massachusetts, heb je alle tijd voor het maken van een mooie wandeling of fietstocht in de Green Mountains. Een absolute aanrader onderweg voor een culturele stop is het The Clark Museum in Williamstown met een ongekende collectie Impressionisten.

De dorpjes Stockbridge, Lenox en Great Barrington zijn een klassiek toonbeeld van typisch 'New England' dorpjes, met haar houten huizen, gelegen in de kleurige Berkshire Mountains. Hier schilderde de bekende kunstenaar Norman Rockwell zijn nostalgische landschappen, die in zijn museum te zien zijn. Zeker in de herfst blinken de bossen in de Berkshires uit in kleur en zijn dus op hun beurt ook zeker weer een extra dag waard te verblijven. 

Overnachting in

Lenox - Yankee Inn

Dag 13

Je verlaat de Berkshires en reist 250 km naar het stadje Newport aan de kust van de staat Rhode Island, welbekend vanwege haar 'gilded age mansions', prachtige luxueuze herenhuizen uit de gouden tijd. Je maakt een eenvoudige wandeling over een klifpad en het bezoek aan 3 mansions is inclusief. Met haar bijzondere architectuur en gezellige 'waterfront' wordt Newport beschouwd als een van de parels van de New England Coast. Na het bezoek aan Newtown vervolgt je de rit voor 110 km naar de volgende bestemming: Falmouth nabij Cape Cod.

Overnachting in

Falmouth - Shoreway Acres Inn

Dag 14

Vanuit het hotel in Falmouth verken je het Cape Cod National Seashore, met haar strand- en duinlandschappen, en fraaie dorpjes waaronder Chatham, Wellfleet en Provincetown. Ook kun je vanuit Falmouth of Hyannis de veerboot nemen naar Martha's Vineyard voor een fietstocht langs de 'lovely' dorpjes als Oak Bluff en Edgartown. Er gaat ook een veerboot naar Nantucket Island, de voormalige walvisvaarderskolonie.

Optionele uitbreiding
Optioneel kun je de dagexcursie Whalewatching Cape Cod toevoegen op dag 14.

Overnachting in

Falmouth - Shoreway Acres Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

bultrugwalvis.jpg

Massachusetts * Whalewatching Cape Cod

Vanuit de haven van Barnstable nabij Hyannis vertrekt tussen 10.00 en 13.00 uur deze comfortabele walvissafari per cruiseboot. De moderne boot wordt per waterstraal aangedreven dat ecovriendelijker is dan traditionele motorboten. Bij deze 3,5 uur durende excursie gaat u op zoek naar de giganten van de Atlantische Oceaan, zoals de dwergvinvis en bultrugwalvis, maar ook dolfijnen en zeehonden. Houd uw verrekijker en fototoestel in de aanslag, maar het valt niet mee om goede opnames te maken van een opduikende walvis! De boot is tevens voorzien van verwarmde cabine in geval van slecht weer.

Dag 15

Het is slechts 125 km terug naar Boston. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht heb je dus nog gelegenheid om wat langer op Cape Cod te blijven of wederom even Boston in te duiken. Maar vergeet ook zeker niet onderweg Plymouth te bezoeken met Plymouth Rock, de plaats waar de Pilgrims Fathers uit Europa met de Mayflower landden en de koloniale geschiedenis van Amerika begon. Of neem een kijkje in de Plimouth Plantation, een openluchtmuseum geheel gewijd aan het leven van de Pilgrims.
 
Optionele uitbreiding
Wil je verlengen met een verblijf in New York dan kun je in Boston de huurauto inleveren en de trein nemen naar New York. Dit kun je zelf eenvoudig boeken op Amtrak. Tarief kan pas bepaald worden op moment van boeking. Ter indicatie, de Acela Express tussen € 99 en € 165,- per persoon, en de Northeast Regional tussen € 68 en € 130 pp. Acela Express is een luxe hogesnelheids trein (alleen business class) met de snelste reis (3½) tussen Boston en New York. Er zijn meerdere treinen per dag. In verband met autorit en inleveren auto adviseren wij een vertrek 13.15-aankomst 16.45. De Northeast Regional is een 'gewone' trein (economy class), minder luxe en doet er ongeveer een uurtje langer over.

Ook is het mogelijk om wel per huurauto van Cape Cod naar New York te rijden (afstand 415 km) en daar de auto in te leveren (in verband met deze 'one way' betaal je dropoffkosten voor de auto.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Pennsylvania - Delaware & Lehigh fietsarrangement

Tussen 1800 en 1930 werd er vanuit de bergen van Pennsylvania steenkool en ijzererts getransporteerd naar de omgeving van Philadelphia en New York, waar de industrialisatie in volle gang was. Hiervoor werden spoorlijnen aangelegd, kanalen gegraven en rivierlopen aangepast. Nadat de aanvoer van steenkool en ijzererts in de 20e eeuw tot stilstand kwam werd het weer rustig in de Pocono Mountains. Kanalen en spoorlijnen raakten in verval. Totdat in 1988 het hele gebied een beschermde status kreeg als Delaware & Lehigh National Heritage Corridor. Nu wordt het erfgoed uit het tijdperk van de industrialisatie goed bewaard en opgeknapt. Een meesterwerk is de aanleg van de Delaware & Lehigh ( D & L) Trail. Een 'multi-use' onverhard doch zeer goed gravelpad, alleen toegankelijk voor ongemotoriseerd verkeer, van 140 mijl (225 km), gebruik makend van de voormalige spoorbanen en jaagpaden langs de kanalen. Een heerlijk, ontspannen fietsarrangement met overnachtingen in mooie herbergen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en telefoon. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. In sommige herbergen, die nog stammen uit de vorige eeuw, zijn de kamers vaak kleiner en nooit standaard. Vaak hebben deze kamers (bv in Thayers Inn en West Mountain Inn) maar 1x tweepersoonsbed erin staan. Reis je met kinderen dan moeten zij ook een bed delen indien je  van deze herbergen gebruik wilt maken. Kijk bij het dag-tot-dagprogramma voor meer informatie over de accommodaties. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Helaas wordt dit ontbijtbuffet in meerdere hotels geserveerd met wegwerpbordjes en wegwerpbestek. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven.  Vraag dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kun je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Info kindvriendelijkheid

Dit is een geschikte reis om ook met kinderen te maken. Omdat je een eigen huurauto ter beschikking hebt kun je steeds je plannen aanpassen, je routes kiezen en stoppen waar je wilt. Wel raden we zeker aan om in een rustig tempo te reizen en dus op diverse plaatsen extra dagen in te lassen zodat je overal minimaal 2 nachten verblijft. Hotels zijn niet specifiek geselecteerd voor verblijf met kinderen maar bieden altijd voldoende comfort en ruimte voor een verblijf met gezin.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van tweepersoons kamers, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type F bij 4 personen)
 • landarrangement en huurauto volledig CO2 gecompenseerd
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2300 km.

Mogelijk met elektrische huurauto
We hebben bij deze reis de routes gecheckt op laadstations onderweg en kunnen concluderen dat je deze reis ook kunt uitvoeren met een elektrische huurauto (EV) van Hertz. Kies voor een EV met een 'longe range' van ruim 500 km actieradius en je hebt altijd genoeg stroom om je routes uit te voeren. Lees hier alles over het huren van een elektrische Tesla of Polestar en vraag bij boeking voor een upgrade naar dit type auto. Je betaalt hiervoor een toeslag die je grotendeels terugverdient ter plekke vanwege minder brandstofkosten. Maak je reis nog duurzamer door voor elektrisch te kiezen!

Ter plaatse te betalen

 • entrees en excursies
 • parkeerkosten en tolwegen

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

Extra's

Verlengingshotels

Fairfield Inn & Suites Manhattan Downtown East

Het Fairfield Inn & Suites Manhattan/Downtown East is een goede keuze voor een prijsbewuste overnachting in de stad New York. Het hotel is gelegen op Henry Street, op loopafstand van Brooklyn en Manhattan Bridge, aan de oostkant van Manhattan (Lower Manhattan). En met de metro ben je in enkele minuten bij alle bezienswaardigheden van deze metropool. Een gratis ontbijtbuffet is inbegrepen. Het hotel beschikt niet over een eigen parkeerplaats. Parkeren in New York is schrikbarend duur, dus beter reis je hier zonder auto. Kamers zijn  netjes en voorzien van koelkastje, koffiezetapparaat en natuurlijk wifi.

 

 

Excursies

bultrugwalvis.jpg

Massachusetts * Whalewatching Cape Cod (vanaf € 75,- per persoon)

Vanuit de haven van Barnstable nabij Hyannis vertrekt tussen 10.00 en 13.00 uur deze comfortabele walvissafari per cruiseboot. De moderne boot wordt per waterstraal aangedreven dat ecovriendelijker is dan traditionele motorboten. Bij deze 3,5 uur durende excursie gaat u op zoek naar de giganten van de Atlantische Oceaan, zoals de dwergvinvis en bultrugwalvis, maar ook dolfijnen en zeehonden. Houd uw verrekijker en fototoestel in de aanslag, maar het valt niet mee om goede opnames te maken van een opduikende walvis! De boot is tevens voorzien van verwarmde cabine in geval van slecht weer.

Aanvullende opties

Vermont * Stowe Mountain hike & bike

3-daagse arrangement vanuit hotel
In de noordelijke regionen van de staat Vermont liggen de Green Mountains met midden daarin het dorpje Stowe. Een prettig dorpje voor buitensportliefhebbers dat als basis dient voor de verkenning van het Mount Mansfield State Forest. Hier lopen vele trails, van eenvoudig tot pittig, met als hoogtepunt een stuk van de 438 km lange Appalachan Long Trail die je over de alpiene hoogten van de 1350 meter hoge Mount Mansfield leidt. Of rijdt in een uurtje over de fotogenieke Snugglers Notch naar het stadje Burlington aan Lake Champlain waar je een fiets kunt huren en een mooi traject kunt fietsen over een oude spoorlijn naar een eiland in het enorme meer. En natuurlijk mag je het Shelburn Museum niet overslaan. Op dit museumterrein liggen 39 tentoonstellingsgebouwen., waarvan 25 historische, met in totaal 150.000 kunstobjecten. Daarmee is het een van de belangrijkste musea van het land. Je verblijft 2 nachten in een mooi hotel.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Boston. Indien u een citytrip New York wilt toevoegen dan kunt u vanuit deze stad de terugreis ondernemen.. Houdt u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Het kan voorkomen dat u moet betalen voor uw bagage bij de check-in. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vertrek van 15 mei t/m 7 oktober. De beste tijd voor de Indian Summer met haar herfstkleuren is tussen eind september en 15 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar New England ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Ten slotte krijgt u van onze lokale agent vouchers met routebeschrijving waarin wel uw eventuele aanpassingen van de route zijn verwerkt. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

Voor ieder 'National Park' of 'National Monument' moet je entree betalen. Meestal is dat $ 25,- per auto voor meerdere (tot 7) dagen. Maar omdat je meerdere parken gaat bezoeken kun je beter vooraf de ‘America the Beautiful Annual Pass’ kopen voor $ 80,- per auto. Dat is ruim goedkoper dan de parken afzonderlijk betalen. De pas is gedurende de hele reis (een jaar lang zelfs) geldig in alle nationale parken, maar ook nationale monumenten en federal recreation areas. Voor de State Parks moet je dan nog wel apart betalen. Je kunt deze jaarpas in het eerste park dat je bezoekt kopen, of je bestelt hem online op US Park Pass. Houd rekening met een verzendtijd van 10-15 werkdagen!

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Cape_Cod_Hyannis.jpg

Verenigde Staten - Explore New England

Van de Atlantic Coast naar de Appalachian Mountains

Actieve natuurrondreis langs herbergen en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.