Turkije - West Lycian Way, 8 dagen Historische wandelroute langs de Turkse zuidkust

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs pensions

Wandelvakantie in Lycië langs het westelijke deel van de fameuze Lycian Way, het eerste gemarkeerde lange-afstand wandelpad van Turkije. Wandelen van Fethiye langs de steile, grillige kust naar het eindeloze strand en de onder gestoven ruïnes van Patara. Ontdek het èchte Turkije en reis te voet door een van de laatste onaangetaste kustgebieden van de Middellandse Zee. De uitlopers van de Taurus rijzen hier zo steil uit zee op, dat er tussen Fethiye en het strand van Patara nooit een kustweg is aangelegd. Volg eeuwenoude muildierpaden, soms afdalend naar stille baaitjes waar je een verfrissende duik neemt in de heerlijke, azuurblauwe zee.

Uniek aan deze reis

  • Gastvrije bevolking
  • Onaangetast kustgebied
  • Onder gestoven ruïnes van Patara
  • Wandelen over eeuwenoude muildierpaden
Zwaarte
Comfort

OpPad | Wandelen over de West Lycian Way

Verborgen pareltjes, ze zijn nog steeds te vinden. Zo ontdekte Herman Vuijsje de West Lycian Way, een prachtige wandelroute langs de Turkse zuidkust. Geniet van zijn reportage met de prachtige foto’s van topfotograaf Frits Meyst. Lees verder op Op Pad...

Mooiste wandelroutes Europa

Een overzicht van de mooiste wandelroutes van Europa? Lees dit artikel met de 21 mooiste wandelroutes van Europa

Deze reis met dertigers en veertigers?

Deze reis bieden we ook aan via ons label Yomads. Tijdens deze hike-, bike- en multi-activity-trips ga je op avontuur met andere Yomads. Nieuwsgierig? Bekijk deze reis hier.  

Dag tot dag

Turkije - West Lycian Way

Tijdens deze wandelweek langs de Lycian Way tref je het ware Turkije: rust, ongerepte natuur en ware gastvrijheid. Het kleine dorpje Ovacik - in de heuvels bij Fethiye - is het startpunt van de in 2000 door de Engelse Kate Clow bedachte Lycian Way. Dit was toen de eerste gemarkeerde en beschreven meerdaagse wandelroute van Turkije. Vóór ons liggen 6 dagen wandelen door een van de laatste onaangetaste kustgebieden van de Middellandse Zee. De uitlopers van de Taurus rijzen hier zo steil uit zee op, dat er tussen Fethiye en het strand van Patara nooit een kustweg is aangelegd. De dorpjes liggen hoog op de flanken, door diepe kloven van elkaar gescheiden en uitkijkend over de diepblauwe zee.

De Lycian Way slingert zich vanaf het dorpje Kadakoy, vlakbij het sikkelvormige strand van Ölü Deniz, door de mediterrane heuvels waar op een warme dag de bedwelmende geur van de maquis een welhaast hallucinerend effect heeft. We volgen eeuwenoude muildierpaden, soms afdalend naar stille baaitjes, dan weer flink klimmend naar vooruitstekende kliffen en adembenemende panorama’s. Onderweg is er regelmatig gelegenheid om een verfrissende duik in de heerlijke, azuurblauwe zee te nemen. We passeren intensief bewerkte akkertjes, waar we in de nazomer regelmatig fruit aangeboden krijgen. We bezoeken onder meer het verlaten Griekse spookdorpje Kayaköy en eindigen de tocht bij het kilometers lange strand en moerasgebied van Patara. Hier kun je de laatste dag vanaf het maagdelijke strand een duik in zee nemen, of in de rietmoerassen op zoek gaan naar zoetwaterschildpadden, de hardoen, boomkikkers, ijsvogels, bijeneters, de kwak, zilverreiger en koereiger. En ook voor liefhebbers van de rijke Turkse historie is er tussen de half onder gestoven ruïnes van de Lycische stad Patara van alles te ontdekken.

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Dalaman airport, waar een busje wacht om ons in ruim 1 uur via de drukke kustplaats Fethiye naar het dorpje Kayaköy te brengen, dat in de heuvels achter de stad ligt. We overnachten in een sfeervol hotel in het verlaten Griekse dorp Kayaköy. Het diner is vandaag niet inbegrepen, en afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht kun je op het vliegveld van Dalaman dineren, of in Kayaköy in het hotel of in een van de restaurantjes.

Overnachting in

Kayaköy

Dag 2

In 1923 is het voormalige Griekse dorp Kayaköy tijdens de grote Volkerenuitwisseling verlaten. Door het ruïnedorp met een mooie basiliek lopen we naar een heuvel waar vanwaar we een prachtig uitzicht over de zee en het eiland Gemile hebben. Daarna leidt een dalend pad naar een van de beroemdste en meest gefotografeerde stranden van Turkije: het strand van Ölü Deniz dat een kleine baai afsluit. Hier kunnen we een duik in zee nemen en op een van de terrasjes lunchen voordat we per dolmus naar Ovacik vertrekken voor de middagwandeling. Vanaf Ovacik is het 2 uur wandelen door een dennenbos naar Kayaköy. We komen hoog boven Kayaköy aanlopen en hebben van daaruit een schitterend uitzicht op de ruïnes en basiliek.
Wandeling: 6 + 6,5 km, in totaal 300 m stijgen en 550 m dalen en 5 uur lopen.

Overnachting in

Kayaköy

Dag 3

Een busje brengt ons naar Ovacik waar de officiële Lycian Way begint. De roodwitte markeringen leiden ons over de flank van de bergrug Baba Dag met prachtig uitzicht op de baai van Ölü Deniz, diep onder ons. De zee heeft hier een diepblauwe en turkooize kleur. Geleidelijk stijgend bereiken we het kleine dorpje Kozagaci en tussen kalkwanden door gaan we verder omhoog langs kleine akkertjes naar het dorpje Kirme dat op een smalle bergrug ligt. Dan is het nog even naar het dorp Faralya, dat op een klif boven de diepe ‘Vlinderkloof’ ligt.
Wandeling: 14 km, 560 m stijgen en 590 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Faralya

Dag 4

Een prachtige kustwandeling over een smal, soms steil pad brengt ons naar een klein baaitje. Vervolgens klimmen we naar het dorpje Kabak. Liefhebbers maken 's middags nog een rondwandeling door een prachtige kloof naar het 200 meter lager gelegen Kabak strand, waar we een heerlijke duik in zee kunnen nemen. We kunnen ook de kortste weg naar het strand kiezen (20 min. wandelen).
Wandeling: 7,5 km, 200 m stijgen en 275 m dalen, 3.5 uur + optioneel 8 km, 400 m stijgen en 400 m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Kabak

Dag 5

Een stevige wandeling vandaag, met een lange klim die ons door een schaduwrijke kloof tegen de helling van de bergrug van Karadag op leidt. De inspannende klim naar de kam die 700 meter boven zee uit rijst wordt beloond met een schitterend uitzicht op de Zeven kapen, die langs deze kustlijn in zee steken. We passeren olijfgaarden en kleine akkertjes die terrasgewijs tegen de helling zijn aangelegd. Uiteindelijk bereiken we het kleine gehucht Gey, dat tegen de stenige helling is aangeplakt. Er is hier weinig water en de bevolking van het dorp, waar de tijd onaangeroerd lijkt, is arm. We verblijven hier een nacht bij mensen thuis. Onze gastheer Ramazan is een trots en vriendelijk man en zijn vrouw Hayber zet een smakelijke maaltijd op tafel.
Wandeling: 14,5 km, 800 m stijgen en 400 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Gey

Dag 6

Door een open en rotsachtig landschap vervolgen we onze weg langs de Lycian Way. Een stenig landschap, blauwe luchten en fraaie vergezichten over de zee vergezellen ons naar het dorpje Bel. Dan volgen we een 2000 jaar oude Romeinse weg over de heuvelrug tussen de zee en de Karadere-vallei. Even zijn we het zicht op de zee kwijt, maar als we het pasje voorbij de herdershuisjes van Belcegiz gepasseerd zijn, kijken we weer uit over het glinsterende wateroppervlak. We bereiken de huisjes van Belcegiz, verborgen tussen de dennenbomen. We dalen af naar Sidyma, een onbekend maar interessant dorp met fraaie graftombes uit de tijd van de Lyciërs. In Sidyma staat een busje klaar om ons naar de moerassige vlakte van de Esen-delta te brengen. We overnachten in Patara.
Wandeling: 11 km, 350 m stijgen en 450 m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Patara

Dag 7

We worden weggebracht voor een ochtendwandeling van het oude Romeinse aquaduct langs de oude waterleiding terug naar Patara (8,5 km, 170 m stijgen en 280 m dalen, 2,5 uur). 's Middags kunnen we naar het strand en kort de opgraving bezoeken. Het strand van Patara, meer dan 10 kilometer lang, is heerlijk rustig en een prachtige plek voor een duik in zee. De vlakte van de Esen-delta, voor de jaartelling nog een ondiepe baai waar veel handels en militair verkeer tussen de Lycische steden plaatsvond, herbergt nog steeds belangrijke archeologische opgravingen als Letoon, Xantos en Patara. De restanten van de Lycische stad Patara, een van de grootste havens van de Lycische handelsbond, dateren uit de 4e tot de 1e eeuw voor Christus en liggen verspreid in de vlakke riviermonding tegenover het dorpje. Liefhebbers van de Oudheid en architectuur kunnen hier uren ronddwalen.

Overnachting in

Patara

Dag 8

Per charterbus rijden we in ca 1,5 uur naar het vliegveld van Dalaman, vanwaar we naar Nederland terugvliegen

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven in eenvoudige guesthouses. In Kayaköy slapen we twee nachten in een goed guesthouse met een tuin met zwembad (in het voorjaar niet in gebruik). In Patara verblijven we in een gastvrij pension. In Faralya en Kabak slapen we een nachtje in een leuk guesthouse met geweldig uitzicht. We overnachten altijd op tweepersoonskamers, behalve in Gey. In Gey verblijven we in een eenvoudig dorpspension op meerpersoonskamers. De sanitaire voorzieningen zijn er simpel. In Kayaköy, Faralya, Kabak en Patara hebben de kamers eigen WC en douche. In Gey delen we badkamers. Tegenover de eenvoud van sommige accommodaties staat echter de gastvrijheid van onze gastheren en -vrouwen. 

Tegen betaling van een toeslag kun je een eenpersoonskamer boeken. Je hebt dan overal een eigen kamer, behalve de nacht in Gey.

Over de maaltijden

Ontbijten en diners zijn bij deze reis inbegrepen, vanaf het ontbijt op dag 2 t/m het ontbijt op dag 8. Op dag 4, 5 en 6 verzorgt de accommodatiehouder ook nog een lunchpakket. Op de andere dagen doen we zelf lunchinkopen of lunchen we in een restaurant. De maaltijden zijn smakelijk, voedzaam en overvloedig. Veelal worden ingrediënten gebruikt die in eigen tuin worden verbouwd. Het avondmaal is vaak vegetarisch met soep, salades, groentenstoofschotels, rijst, bulgur, brood en dessert. Een typisch ontbijt bestaat uit vers fruit, ei, kaas, olijven, honing, jam en groente. Het diner op dag 1 is niet inbegrepen, omdat we vaak pas laat aankomen. Afhankelijk van het tijdstip kun je op dag 1 op het vliegveld dineren, in de accommodatie of in een van de restaurantjes in Kayaköy, als we daar al rond dinertijd zijn.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • 3 x lunch
  • 6 x diner
  • transfers aansluitend op groepsvlucht
  • overige transfers volgens programma
  • bagagevervoer
  • entree Kayaköy
  • entree opgravingen Patara
  • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis (optioneel bij te boeken)
  • overige maaltijden
  • overige entrees
  • verzekeringen
  • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Turkije is een land waar het wandeltoerisme nog vrij onbekend is. Toch zijn er voldoende mogelijkheden trektochten te maken, want de bevolking van herders en landbouwers onderhoudt een uitgebreid padennet. De Lycian Way is hier het beste voorbeeld van: het eerste gemarkeerde lange afstand wandelpad van Turkije. Steeds meer wandelaars trekken over deze wandelroute. De paden zijn vaak stenig en worden smaller naarmate we verder buiten de dorpjes komen. Op deze reis maken we gebruik van de gemarkeerde paden van de Lycian Way. We wandelen 8 tot 15 km per dag. De hoogteverschillen bedragen per dag maximaal 800m stijgen en 600m dalen. Houd er rekening mee dat de paden stenig zijn. Enkele stukken kunnen voor mensen met veel hoogtevrees lastig zijn.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze groepstransfer luchthaven - accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Maak je géén gebruik van de door SNP aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfer op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgenoten op het vliegveld van Dalaman of in de eerste accommodatie. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Turkish Airlines vanaf Amsterdam via Istanbul naar Dalaman v.v.

 Vluchtschema
TK 1952 Amsterdam Istanbul vertrek om 11.15 aankomst 15.45 uur
TK 2568 Istanbul Dalaman vertrek om 20.30 aankomst 22.00 uur
TK 2559 Dalaman Istanbul vertrek om 14.25 aankomst 16.00 uur
TK 1955 Istanbul Amsterdam vertrek om 19.05 aankomst 21.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Langs de kust van de Middellandse Zee heerst een subtropisch klimaat. De winters zijn zacht en de zomers warm en droog. In het voor- en najaar zijn de temperaturen voor wandelaars het aangenaamst. Overdag loopt het kwik op tot 20º à 25 ºC en ‘s nachts is het ongeveer 15 ºC. In het najaar is de kans op een bui het grootst, maar ook in het voorjaar moet je rekening houden met een enkele dag met buiig weer.

Mocht je reizen tijdens de Ramadanperiode, houd er dan rekening mee dat het openbare leven overdag dan is aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken.

In 2023 is de Ramadanperiode van 22 maart t/m 20 april.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de West Lycian way ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal West Lycian Way Turkije 101340

 
Over onze lokale agent

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen. Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status.

De lokale partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Het beste kun je Euro's mee van huis nemen. Tijdens de reis zijn er  mogelijkheden om geld te pinnen. Alleen op dag 3, 4 en 5 is pinnen niet mogelijk.  Gemiddeld zul je per dag aan ca. € 20,- eigen uitgaven voldoende hebben. Alcohol is relatief duur. 

Vanaf het vliegveld van Dalaman reizen we per gecharterde minibus naar het wandelgebied. Charterbusjes worden ook gebruikt voor de transfer op dag 6 en de rit terug naar het vliegveld van Dalaman op dag 8.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door Lycië te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een mogelijke training is, om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. U kunt dan uw wandelconditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens de wandelreis wordt je bagage vervoerd, zodat u heel ontspannen van de ene accommodatie naar de andere wandelt. Het gebruik van koffers is erg onhandig omdat de bagage in auto's vervoerd wordt. Weekendtassen en rugzakken worden aangeraden. Zelf neem je slechts een dagrugzakje mee waarin voldoende plaats is voor een lunchpakket, één of meerdere veldflessen, regenkleding, een warm kledingstuk en eventueel een verrekijker, een fototoestel of andere persoonlijke bagage.

  • niet meer dan 20 kg bagage
  • bergwandelschoenen met stevige zool en ingelopen
  • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
  • regen- en winddichte kleding (bijv. goretex jack, fleecevest en regenbroek)
  • zwemkleding
  • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
  • dagrugzakje (min. 30 liter)
  • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
  • lunchtrommel!
  • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
  • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
  • oordopjes
  • handdoeken voor de overnachtingen bij gastgezinnen
  • evt. muggenolie
  • lakenzak, kussensloop
  • zaklamp
  • GELDIG paspoort of identiteitskaart
  • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
  • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
  • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Ga je binnenkort op reis naar Turkije bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/turkije. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen en vaccinaties te halen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Vanaf 2 maart 2020 hebben reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum meer nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen).

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lycian-way-turkey-058.jpg

Turkije - West Lycian Way

Historische wandelroute langs de Turkse zuidkust

Wandelvakantie langs pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).