Terug naar Turkije

Strandverblijf vanuit hotel

Het goudgele zandstrand van Patara nodigt uit tot zalig niets doen. Er zijn echter tal van activiteiten die je nabij deze oude Romeinse haven kunt ondernemen alvorens je je badhanddoek uitspreidt. Breng een bezoek aan het oude Xanthos en bewonder het theater en de oude Lycische grafmonumenten. Peddel met een kano door de rietmoerassen van de Esenrivier en wandel over de beroemde Lycian Way. Ga in het natuurgebied achter het strand op zoek naar zoetwaterschildpadden, boomkikkers en ijsvogels. Kortom; genoeg te doen! Je slaapt in een comfortabel hotel met zwembad.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 423005
3 dagen

Turkije - Lycië

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst Patara. Breng een bezoek aan het oude Xanthos en bewonder het theater en de oude Lycische grafmonumenten. Of wandel door de ruïnes van de oude Romeinse haven Patara. Eigenlijk heet het dorpje waar je overnacht Gelemis en ligt het op 2 km van de oude Romeinse haven Patara. Je kunt er langs de weg naar toe wandelen of een taxi nemen. Maar wellicht kom je op deze eerste dag niet verder dan het schitterende zandstrand en een duik in zee.

Overnachting in

Patara

Dag 2

De vlakte van de Esen-delta, voor de jaartelling nog een ondiepe baai waar veel handels- en militair verkeer plaatsvond tussen de Lycische steden, herbergt nog steeds belangrijke archeologische opgravingen. De restanten van de Lycische stad Patara dateren uit de 4e tot de 1e eeuw voor Christus en liggen verspreid in de vlakke riviermonding. Patara was een van de grootste havens van de Lycische handelsbond. 's Morgens word je weggebracht naar het fraaie aquaduct van Patara. Over de beroemde Lycian Way wandel je terug naar Patara.  Sluit de dag af op het prachtige strand.

Overnachting in

Patara

Dag 3

Na het ontbijt word je weggebracht naar de Esenrivier. In een open kano peddel je ontspannen terug naar het strand van Patara. De lunch is inbegrepen bij de kanotocht. Na het kanoën eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je kamer in het hotel in Patara beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet, een balkon en airconditioning. In de fraaie tuin vind je een aangenaam zwembad.

Over de maaltijden

Het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Verder is de lunch tijdens de kanotocht op dag 3 inbegrepen.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • transfer naar beginpunt wandeling dag 2
  • kanotocht dag 3, inclusief transfer naar beginpunt
  • digitaal informatiepakket met Nederlandstalige wandelroutebeschrijving

Niet inbegrepen

• heen- en terugreis
• overige maaltijden
• persoonlijke uitgaven en verzekeringen
• kosten e-visum (zelf vooraf aanvragen, zie tabblad ‘Van Belang’)

Over de activiteiten

Het standaard programma bevat geen veeleisende elementen. De wandeling kan je zo lang maken als je zelf wil en de kanotocht is eenvoudig.

Over de groepssamenstelling

INVULLEN IN GEVAL VAN INTERNATIONALE GROEPEN

Extra dagen

Je kunt extra dagen boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement dagelijks starten van 1 april t/m 31 oktober.
Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad 'Ontdekken - feesten & festivals'.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Je paspoort of de ID-kaart dient op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Turkije erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Turkse WA-verzekeraars keren een tamelijk laag bedrag uit. Je ondervangt dit gedeeltelijk met een all-risk verzekering voor de auto door een vakantie cascoverzekering af te sluiten.

Voor een verblijf in Turkije heb je een visum nodig voor een verblijf van max. 90 dagen. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen. Het paspoort of de ID-kaart dient derhalve op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

E-visum
Het visum voor Turkije koop je vooraf online. Je kunt dit e-visum (ETA) hier, op de Engelstalige website van de Turkse overheid, aanvragen en met een creditcard betalen (20 Dollar per persoon). Je kunt het visum ook aanvragen via de Nederlandse website www.evisumturkije.nl. Hier betaal je meer, maar je kunt wel met IDEAL afrekenen. Vakantiegangers die met het gezin of meerdere personen reizen kunnen één aanvraag indienen voor een e-visum voor alle personen. Dit is alleen mogelijk wanneer alle reizigers hetzelfde soort legitimatiebewijs hebben (paspoort of ID-kaart).
Het e-visum moet uiterlijk 3 dagen voor aankomst in Turkije aangevraagd zijn en dien je zelf uit te printen. Je moet bij binnenkomst in Turkije de print kunnen tonen.

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Turkije zijn geen vaccinaties verplicht.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs