Terug naar Turkije

Actief verblijf vanuit hotel en guesthouse

Het Zuid-Turkse dorp Dalyan ligt aan een van de laatste stukken onbedorven Mediterrane kust. Hier vind je prachtige stranden, onbewoonde eilandjes en een onontdekt achterland. Verken dit Lycische paradijs: dwaal als Indiana Jones tussen oude ruïnes, wandel door een spannende canyon of maak een bootexcursie naar één van de mooiste stranden van Turkije. Je slaapt in een comfortabel hotel en in een vriendelijk guesthouse met zwembad.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 423003
4 dagen

Turkije - Lycië

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Dalyan. Je overnacht in een prettig hotel aan de rand van het plaatsje. Lekker rustig, maar toch ben je snel bij een restaurantje.

Overnachting in

Dalyan

Dag 2

Vandaag maak je een boottochtje over de Dalyanrivier. Je verkent een prachtig natuurgebied waar veel vogelsoorten leven en komt uit bij het heerlijke zandstrand van Iztuzu Beach; één van de mooiste stranden van Turkije. Daar kun je heerlijk lunchen en zwemmen. In de namiddag vaar je naar de imposante overblijfselen van de antieke stad Kaunos, met o.a. rotswanden met oude graven. Als je wilt kun je op het einde van de dag nog gaan kuren bij de warmwaterbronnen en modderbaden.

Overnachting in

Dalyan

Dag 3

Je wordt bij het hotel opgehaald. Je verlaat het platteland rondom Dalyan voor een prachtige autorit van ca. 2 uur door het bergachtige binnenland naar Saklikent Canyon. Ook in de zomer stroomt door deze canyon nog water. Je kunt een indrukwekkende wandeltocht maken door de kloof (max. 4 km), maar het is ook 'fun' om je hier in een opblaasband door het water mee te laten voeren (tubing).

Na van de Saklikent Canyon genoten te hebben rijden jullie verder naar Kayaköy, een oud Grieks dorp in de heuvels achter Fethiye. Je overnacht hier in een guesthouse.

Overnachting in

Kayaköy

Dag 4

In 1923 is het voormalige Griekse dorp Kayakoy verlaten tijdens de grote Volkerenuitwisseling. Je loopt door het ruïnedorp met een mooie basiliek naar een heuvel met een prachtig uitzicht over de zee en het eiland Gemile. Daarna leidt een dalend pad naar een van de beroemdste en meest gefotografeerde stranden van Turkije: het strand van Ölü Deniz dat een kleine baai afsluit. Hier kan je na een duik in zee op een van de terrasjes lunchen. Ten slotte neem je een dolmus (busje) terug naar Kayaköy, waar het arrangement eindigt.
Wandeling: 6 km, 150 m stijgen en 300 m dalen, 2,5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in het vriendelijke dorp Dalyan in een uitstekend hotel. De laatste nacht breng je door in een goed guesthouse met zwembad (in het voorjaar niet in gebruik) in Kayaköy. Je kamer beschikt altijd over een eigen badkamer.

Over de maaltijden

Het arrangement is op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

• 3 overnachtingen
• 3x ontbijt
• boottocht dag 2
• transfer Dalyan - Saklikent - Kayaköy dag 3
• digitale BED&2DO reisinformatie met Nederlandstalige wandelroutebeschrijving

Niet inbegrepen

• heen- en terugreis
• overige maaltijden
• entree Saklikent en huur tube (ca. €15,- p.p.)
• modderbad Dalyan
• persoonlijke uitgaven en verzekeringen
• kosten e-visum (zelf vooraf aanvragen, zie tabblad ‘Van Belang’)

Over de activiteiten

Het standaard programma bevat geen veeleisende elementen. De wandeling naar Ölüdeniz is slechts 6 km en kent weinig hoogteverschillen.

Over de groepssamenstelling

INVULLEN IN GEVAL VAN INTERNATIONALE GROEPEN

Extra dagen

Je kunt op beide locaties rustdagen boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement dagelijks starten van 1 april t/m 31 oktober.
Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad 'Ontdekken - feesten & festivals'.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Je paspoort of de ID-kaart dient op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Turkije erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Turkse WA-verzekeraars keren een tamelijk laag bedrag uit. Je ondervangt dit gedeeltelijk met een all-risk verzekering voor de auto door een vakantie cascoverzekering af te sluiten.

Voor een verblijf in Turkije heb je een visum nodig voor een verblijf van max. 90 dagen. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen. Het paspoort of de ID-kaart dient derhalve op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

E-visum
Het visum voor Turkije koop je vooraf online. Je kunt dit e-visum (ETA) hier, op de Engelstalige website van de Turkse overheid, aanvragen en met een creditcard betalen (20 Dollar per persoon). Je kunt het visum ook aanvragen via de Nederlandse website www.evisumturkije.nl. Hier betaal je meer, maar je kunt wel met IDEAL afrekenen. Vakantiegangers die met het gezin of meerdere personen reizen kunnen één aanvraag indienen voor een e-visum voor alle personen. Dit is alleen mogelijk wanneer alle reizigers hetzelfde soort legitimatiebewijs hebben (paspoort of ID-kaart).
Het e-visum moet uiterlijk 3 dagen voor aankomst in Turkije aangevraagd zijn en dien je zelf uit te printen. Je moet bij binnenkomst in Turkije de print kunnen tonen.

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Turkije zijn geen vaccinaties verplicht.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs