Terug naar Turkije

Actief verblijf vanuit hotel

In Lycië rijzen de bergen van de Taurus steil op uit de diepblauwe zee. Je verkent deze geweldige omgeving vanuit het levendige havenstadje Kas. Ga mountainbiken door het ongerepte binnenland en picknick met uitzicht op zee. Maak een boottocht naar het Griekse eiland Kastellorizo en bezoek de Blauwe Grot. Je verblijft in een lekker hotel aan de rand van Kas.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 423001
4 dagen

Turkije - Lycië

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Kas, een relaxed kustplaatsje dat ondanks kleinschalig toerisme haar oorspronkelijke charme behouden heeft. Hier verblijf je de komende dagen. Maak 's avonds een ommetje door de smalle straatjes.

Overnachting in

Kas

Dag 2

Je maakt vandaag een geweldige fietstocht van ca. 50km door het onontdekte achterland van Kas. Na het ontbijt wordt je mountainbike afgeleverd bij het hotel. Je neemt tevens de routebeschrijving in ontvangst. Vervolgens word je naar het startpunt van de fietstocht gebracht en ben je klaar voor vertrek. Over rustige landweggetjes fiets je richting zee. Je hebt alle tijd om te genieten van de prachtige uitzichten rondom, dorpjes te bezoeken en te picknicken in de vrije natuur. Tegen de avond ben je terug in Kas.

Overnachting in

Kas

Dag 3

Per boot steek je in ca. 20 minuten over naar het Griekse eiland Kastellorizo, onder Turken bekend onder de naam Meis. Wandel de heuvelrug op voor een geweldig uitzicht over de omgeving. Zwem vanaf een bootje de Blauwe Grot in. Bezoek het etnografisch museum, ooit een moskee, daarna een kerk en nu een soort Griekse kerk met minaret waarin een museum is ondergebracht. Geniet van een drankje in één van de cafés aan zee voor je de boot terug naar Kas neemt. 

Overnachting in

Kas

Dag 4

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een goed hotel met zwembad aan de rand van Kas.

Over de maaltijden

Het arrangement is op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen 
 • 3 x ontbijt
 • 1 dag huur mountainbike
 • Engelstalige routebeschrijving fietstocht (krijg je ter plaatse)
 • boottickets Kas - Kastellorizo v.v.
 • digitale BED&2DO reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • kosten e-visum (zelf vooraf aanvragen, zie tabblad ‘Van Belang’)

Over de activiteiten

De fietstocht op dag 2 is niet zwaar. Je huurfiets is weliswaar een mountainbike, maar je fietst voornamelijk over verharde wegen en de fietstocht eindigt op zeeniveau en is dus voornamelijk bergafwaarts.

Over de groepssamenstelling


Extra dagen

Je kunt extra dagen boeken.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement dagelijks starten van april t/m oktober. In de zomermaanden kan het flink warm worden in Lycië.
Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest, kijk onder de Landeninformatie bij het tabblad 'Ontdekken - feesten & festivals'.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Je paspoort of de ID-kaart dient op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Turkije erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Turkse WA-verzekeraars keren een tamelijk laag bedrag uit. Je ondervangt dit gedeeltelijk met een all-risk verzekering voor de auto door een vakantie cascoverzekering af te sluiten.

Voor een verblijf in Turkije heb je een visum nodig voor een verblijf van max. 90 dagen. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen. Het paspoort of de ID-kaart dient derhalve op de ingangsdatum van het visum nog 240 (180+60) dagen, d.w.z. 8 maanden, geldig te zijn.

E-visum
Het visum voor Turkije koop je vooraf online. Je kunt dit e-visum (ETA) hier, op de Engelstalige website van de Turkse overheid, aanvragen en met een creditcard betalen (20 Dollar per persoon). Je kunt het visum ook aanvragen via de Nederlandse website www.evisumturkije.nl. Hier betaal je meer, maar je kunt wel met IDEAL afrekenen. Vakantiegangers die met het gezin of meerdere personen reizen kunnen één aanvraag indienen voor een e-visum voor alle personen. Dit is alleen mogelijk wanneer alle reizigers hetzelfde soort legitimatiebewijs hebben (paspoort of ID-kaart).
Het e-visum moet uiterlijk 3 dagen voor aankomst in Turkije aangevraagd zijn en dien je zelf uit te printen. Je moet bij binnenkomst in Turkije de print kunnen tonen.

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Turkije zijn geen vaccinaties verplicht.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs