Turkije - Aladaglar & Cappadocië, 8 dagen winterse verkenning van een sprookjeslandschap

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Sneeuwwandelen vanuit pension en hotel

De ongerepte en majestueuze bergen van de Taurusketen vormen een exotische sneeuwwandelbestemming. Ver weg van het massatoerisme ontdekken we het plezier van rondstappen op sneeuwschoenen in het hooggebergte en de hartverwarmende gastvrijheid van de lokale bevolking in de bergdorpen. Verwonder je over de surrealistische landschappen van Cappadocië die in de winter met hun witte sneeuwkleed nog toverachtiger zijn. Bijzondere rotsformaties en mystieke valleien vormen het decor van een avontuurlijke sneeuwwandelweek. Je verblijft in een familiepension in het Aladaglargebergte en een comfortabel hotel in Cappadocië.

Uniek aan deze reis

 • In het spoor van oude beschavingen in Cappadocië
 • Mystieke atmosfeer en feeërieke winterlandschappen
 • Ontdek het typische Turkse dorpsleven
 • Sneeuwwandelen in ongerept Taurusgebergte
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Turkije - Cappadocië

Tijdens deze reis ontdekken we de majesteuze bergen van de Aziatische Taurusketen en we bevinden ons meer bepaald in het beschermde natuurgebied van de Aladaglar bergen. Ver weg van het massatoerisme ontdekken we het plezier van rondstappen op sneeuwschoenen in het hooggebergte en de hartverwarmende gastvrijheid van de lokale bevolking in de bergdorpen. Vervolgens verlaten we het gebergte en gaan we naar de surrealistische landschappen van Cappadocië die in de winter met hun witte sneeuwkleed nog toverachtiger zijn. Dit spookjeslandschap is het resultaat van miljoenen jaren erosie op de poreuze tufsteen. Bijzondere rotsformaties (ook feeëntorens genoemd) en mystieke valleien vormen het decor hier. Bovendien vinden we hier ook een eenwenoude geschiedenis terug van de eerste Christenen, die in het zachte gesteente hun verborgen kerken en steden uitgroeven.

Dag 1

De lokale gids haalt jullie op vanaf het vliegveld. Er volgt een transfer van ca. 2 uur naar Nationaal Park Aladaglar. We verblijven hier in een familiepension aan de voet van het majestueuze gebergte vlakbij de ingang van het park.

Overnachting in

Çukurbag

Dag 2

Na het ontbijt, is er een korte transfer (15 min.) naar de mooie Emlivallei in het beschermde berggebied. Hier doen we onze sneeuwschoenen aan en beginnen we aan onze eerste wandeling. Deze brengt ons door een naaldbos naar de verderop gelegen Siyirmalikvallei. Op het einde van deze vallei zien we een karakteristieke rots, de zogenaamde vingerrots. Hier nemen we de tijd voor een lunchpauze, terwijl we genieten van het prachtige panorama. Afhankelijk van onze conditie en de weersomstandigheden kunnen we verder omhoog wandelen naar het Eznevit plateau (2540 m), alvorens we terugkeren naar ons sympathieke pension. Op de terugweg nemen we de tijd om te genieten van een glaasje warme thee of van een kopje koffie in een typisch cafeetje.
Wandelduur: 5-6 uur, 11km, 300m stijgen en dalen. Evt. verlenging naar Eznevit plateau: + 3km, 700m/900m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Çukurbag

Dag 3

Na het ontbijt beginnen we na een korte transfer (15 min.) aan onze tocht vlakbij het dorp Demirkazik aan de voet van de gelijknamige berg. We binden onze sneeuwschoenen aan en stappen in de maagdelijke sneeuw omhoog naar het Arpalik plateau, waar we genieten van een magnifiek uitzicht. Vervolgens gaan we de Cimbar canyon in die met z'n metershoge wanden een geweldige indruk maakt. In de kloven verbergen zich vele vogelsoorten en deze plaats is dus ook gekend bij ornithologen. Aan het einde van de canyon bereiken we weer het bergdorpje Demirkazik. Een gastvrije familie nodigt ons uit om samen warme 'börek' te eten (typisch Turkse deegwaren) en te genieten van een glaasje thee. De bus brengt ons weer terug naar ons pension waar onze kok de voorbereidingen treft voor het avondeten.
Wandelduur: 5 - 6 uur, 9km, 550m stijgen en dalen

Overnachting in

Çukurbag

Dag 4

Na het ontbijt maken we nog een laatste mooie sneeuwwandeling in het gebergte. We vertrekken vanuit het dorpje Elekgolu en wandelen door de mooie Kaziklar vallei. We eindigen de wandeling in het dorpje Cukurbag, waar we worden opgewacht door ons team met een gezellige winterbarbecue. We brengen de laatste nacht door in het pension.
Wandelduur: 5 - 6 uur, 13km, 300m stijgen en dalen

Overnachting in

Çukurbag

Dag 5

Na het ontbijt is er een korte transfer naar het dorpje Pinarbasi. We binden onze sneeuwschoenen aan en gaan via een breed pad (oorspronkelijk een oude mijnweg) omhoog tot we de ingang van de Madenkloof bereiken. Hier kunnen we wellicht kuddes alpensteenbokken zien. Na onze lunch volgen we een rivier en dalen we weer af. We verlaten het gebergte in de late namiddag en we rijden we in ca. 2 uur naar Cappadocië. Onze bestemming is Mustafapasja, tevens bekend is als Sinasos. De Griekse architectuur is hier opvallend; tot 1923 werd deze plaats bewoond door Orthodoxe Grieken.
Wandelduur: 5 - 6 uur, 9km, 550m stijgen en dalen

Overnachting in

Mustafapasja

Dag 6

We wandelen vandaag in een van de mooiste valleien van Cappadocië: Meskendir. Terwijl we het besneeuwde pad volgen ontdekken we verborgen grotwoningen en kerken van de eerste Christenen. We wandelen verder, nu in de Rode vallei, met zijn fascinerende kleureneffecten. De sneeuw geeft nog een extra dimensie aan deze sprookjesachtige omgeving. Ook hier vinden we meerdere originele kerkjes terug met goed bewaarde fresco's uit de 10e eeuw. We komen aan in het authentieke dorpje Çavusin, de plaats waar de eerste Christenen zich oorspronkelijk gevestigd hebben. Vervolgens wandelen we door de Monnikenvallei met z'n bijzondere driekoppige feeëntorens en ontdekken we het openluchtmuseum van Zelve.
Wandelduur: 6 uur, 13km, 150m stijgen en 200m dalen

Overnachting in

Mustafapasja

Dag 7

Na een korte transfer (15 min.) bereiken we het beginpunt van onze wandeling in de betoverende Witte Vallei. Een wandeling langs feeëntorens brengt ons naar het dorpje Uchisar dat gekenmerkt wordt door een majesteueze Romeinse citadel. Deze bestaat bestaat uit vele met elkaar verbonden grotkamers. Vanaf de top van deze citadel hebben we een ongeëvenaard uitzicht over de hele streek. We vervolgen onze wandeling in de Zemi vallei waar de natuur bijzondere formaties gecreëerd heeft. Aan het einde van deze bijzondere vallei vinden we de El Nazar kerk terug met z'n goed bewaarde fresco's. We sluiten de dag af met een Turkse koffie of thee in het gezellige stadje Göreme. We hebben de tijd om op ons eigen tempo het stadje te ontdekken of het vlakbij gelegen openluchtmuseum dat Unesco Werelderfgoed is. De bus wacht ons op om ons terug naar het hotel te brengen. Wie wil, kan vanavond (optioneel, kosten: EUR 25,- p.p.) relaxen in een echte Turkse hamam. 
Wandelduur: 4 uur, 11km, 280m stijgen en dalen

Overnachting in

Mustafapasja

Dag 8

Na het ontbijt worden we teruggebracht naar het vliegveld vanwaar we terugvliegen naar Nederland.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de lokale gids en zullen tijdig met de groep worden besproken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven in twee verschillende accommodaties. In het authentieke Çukurbag verblijven we in het familiepension van Ahmet Üçer en zijn familie, op twee- tot driepersoonskamers met eigen badkamer. De sympathieke Ahmet opende als eerste een pension in het bergdorp. Hij heeft inmiddels centrale verwarming laten aanleggen, maar de authenthieke houtkachel zorgt in de centrale ruimte nog steeds voor een gezellige sfeer.
In Mustafapasja is ons onderkomen een boetiekhotel. We overnachten op tweepersoonskamers met eigen badkamer.

Tegen toeslag kun je een eenpersoonskamer boeken in het hotel in Mustafapasja. In het pension in Çukurbag is een enpersoonskamer niet mogelijk.  

Over de maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8. In het Taurusgebergte ontbijten en dineren we elke dag in het pension van Ahmet; het diner op dag 4 is een gezellige winterbarbecue. Ahmet koopt de ingredienten voor de heerlijke Turkse maaltijden zoveel mogelijk in het eigen dorp. In de bergen picknicken we 's middags in het veld. In Cappadocië gebruiken we de lunch in een lokaal restaurant en dineren we in het hotel.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 lunches
 • 7 diners
 • entree NP Adalaglar
 • entree historische site Göreme
 • entree Uchisar Citadel
 • entree Zelve
 • transfers volgens programma
 • diensten Engelstalige lokale reisleider
 • gids 'Te gast in Turkije'

Niet inbegrepen

 • optionele excursies, zoals bezoek aan hamam
 • verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • gebruik sneeuwschoenen (bij te boeken)

Over de activiteiten

Het wandelen op sneeuwschoenen is, afhankelijk van de sneeuwcondities, zwaarder dan gewoon wandelen. Je maakt tochten van 9-13 km boven de boomgrens met hoogteverschillen tot maximaal 550 m per dag. Ervaring in het wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Omdat we op slechts 2 verschillende plaatsen verblijven kan je gemakkelijk een rustdag inplannen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op de luchthaven van Adana. Op de laatste dag wordt de groep naar het vliegveld van Kayseri gebracht voor de terugvlucht.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met Turkish Airlines heen naar Adana en terug vanaf Kayseri.

Vluchtschema
TK1952 Amsterdam - Istanbul vertrek 12.10 aankomst 17.30 uur
TK2472 Istanbul - Adana vertrek 20.00 aankomst 21.45 uur
TK2013 Kayseri - Istanbul vertrek 15.35 aankomst 17.30 uur
TK1955 Istanbul - Amsterdam vertrek 19.20 aankomst 21.05 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Dit deel van Turkije kent een continentaal klimaat, met, over het algemeen, koude winters.

Aangezien alle maaltijden bij de reis zijn inbegrepen heb je ter plaatse alleen geld nodig voor zaken als drankjes, persoonlijke uitgaven, evt. huur sneeuwwandeluitrusting en enkele entrees.

Alle transfers zoals beschreven in het programma vinden plaats per privé minibus en chauffeur.

Een goede sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar skistokken. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn (enkelhoog, B of C categorie). Daarnaast gebruik je twee (evt. verstelbare) skistokken als evenwichtsteun.
Je kunt een volledige sneeuwwandeluitrusting huren via SNP (zie materiaalhuur). 

Neem verder het volgende mee op reis

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Bergwandelschoenen
 • Gamaschen
 • Sneeuwschoenen en (uitschuifbare) wandelstokken (indien niet via SNP gehuurd)
 • Fleecejack
 • Handschoenen (bij voorkeur 2 paar)
 • Muts
 • Sjaal
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebrandcrème
 • Zonnebril
 • Thermosfles
 • Zakmes
 • Lang ondergoed / Thermo-ondergoed
 • Skipully
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Skibril (eventueel)
 • Bevestigingsriempjes voor de sneeuwschoenen aan je rugzak
 • Lippencrème met UV-filter
 • EHBO sporttape

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze sneeuwwandelreis wordt begeleid door een lokale, Engelssprekende gids.

Je paspoort of de ID-kaart moet ten minste 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Turkije.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Turkije erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Turkse WA-verzekeraars keren een tamelijk laag bedrag uit. Je ondervangt dit gedeeltelijk met een all-risk verzekering voor de auto door een vakantie cascoverzekering af te sluiten.

Vanaf 2 maart 2020 hebben reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum meer nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen).

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Turkije zijn geen vaccinaties verplicht.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Cappadocie_landschap_13.jpg

Turkije - Aladaglar & Cappadocië

winterse verkenning van een sprookjeslandschap

Sneeuwwandelen vanuit pension en hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten