357001banner

Tsjechië - Bohemen, 8 dagen Kanotocht over de Moldau

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief op het water

Gezinsvakantie langs hotels en pensions

Beleef het golvende Tsjechische land eens anders op deze prachtige kanotocht over de veel bezongen Moldau. Langs deze legendarische, makkelijk bevaarbare rivier is erg veel moois te zien. Historische dorpjes en stadjes, massieve kloosters en kastelen. Gezellig met het eigen gezin op pad na een eventuele introductie door een ervaren instructeur. Verblijf in prima accommodaties en vervoer van bagage.

Uniek aan deze reis

 • Alle materialen inclusief
 • Goede onderkomens bij de rivier
 • Instructieles mogelijk
 • Kanotrektocht zonder transfers
 • Werelderfgoed Cesky Krumlov
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 8 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep: Op avontuur in de bergen; zelf fietsen met een tas achterop; of in een kano die spannende rivier af. En het liefst samen met andere kinderen. Groepsreizen zijn dan ook heel populair! Eenmaal op reis blijkt de natuur toch altijd veel leuker te zijn dan een beeldscherm (van een mobiel of tablet). Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Tsjechië - Bohemen

De veel bezongen Moldau is de grootste zijrivier van de Elbe en ontspringt in het Boheemse Woud als de 'Koude' en 'Warme' Moldau. Over een deel van deze prachtige rivier is een 77 km lange, zeer afwisselende kanoroute uitgezet. Ze voert door het Boheemse Woud langs bossen en weiden, eilandjes en oude meanders. Onderweg is er veel te zien en te bezoeken: oude kloosters, indrukwekkende burchten en de twee Zuidboheemse parels: de stadjes Cesky Krumlov en Ceske Budejovice. Je verblijft onderweg in goede twee- en driesterren onderkomens.

De Moldau is geen wilde rivier: ze kabbelt rustig voort en het water komt op de meeste plaatsen niet hoger dan je heupen. Alleen bij de stuwen is het water wat sneller en dieper, maar deze 'stroomversnellingen' kun je ook ‘klunend’ passeren. Wil je toch meer zekerheid, dan is het mogelijk om voor het begin van de trip een dagje kano-instructie bij te boeken. Je kunt dan alvorens je op pad gaat de nodige kano-technieken leren en oefenen. Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd, het spreekt vanzelf dat je wel moet kunnen zwemmen.

Dag 1

Aankomst in Vyssi Brod, ten oosten van Passau (80 kilometer) en ten zuiden van Praag (200 kilometer).

Overnachting in

Vyssi Brod - Hotel Sumava

Dag 2

Vlakbij het Cisterciënser klooster in Vyssi Brod, een van de oudste kloosters in Zuid-Bohemen, begint de kanotocht over de Moldau. Hier zal de instructeur je de grondbeginselen van het kanoën leren. Dan gaat de dagtour van 10 km beginnen naar Rozmberk. Echte stroomversnellingen kent de Moldau hier niet. Als de waterstand laag is, kan het zelfs zijn dat je om uitstekende stenen moet varen. In Rozmberk zoek je je hotel/pension op, waarvan je het adres op je voucher kunt vinden. Vervolgens heb je alle tijd om de burcht, die uit de 13e eeuw stamt, te bezichtigen, maar het is ook goed mogelijk om dit voor de volgende ochtend te bewaren.

Overnachting in

Rozmberk - Hotel Ruze

Dag 3

Per kano gaat de tocht (12 km lang) vandaag naar Zaton. Net voor Zaton kun je nog even aanmeren bij de bekende picknickplaats "U Fika", welke via een lange houten vlonder door het riet te bereiken is. Bordjes langs het water geven het al van te voren aan. Vervolgens zie je vanuit de verte het oude klooster in Zaton al liggen en dan duurt het ook niet al te lang meer voor je kunt aanmeren. De kanos kun je daar op het droge trekken. Wij zorgen voor een transfer terug naar de accommodatie in Rozmberk.

Overnachting in

Rozmberk - Hotel Ruze

Dag 4

Transfer naar Zaton voor het begin van de kanotocht van vandaag. Ongeveer een halve dag peddelen om vervolgens na 16 km in een van de mooiste stadjes van de Bohemen aan te komen, in Cesky Krumlov. Hier overnacht je dan ook twee keer om volop te kunnen genieten van deze mooie plaats met alle bezienswaardigheden.

Overnachting in

Cesky Krumlov - Pension Gardena

Dag 5

Rustdag in Cesky Krumlov waarbij volop gelegenheid is om de imposante burcht uitvoerig te bezichtigen, of om een mooie bergwandeling in de omgeving te maken.

Overnachting in

Cesky Krumlov - Pension Gardena

Dag 6

Met de boot meanderend door de oude stad wordt Cesky Krumlov achtergelaten voor een tocht van 12 km. Zlata Koruna wordt probleemloos bereikt met een oud Cisterciënsklooster uit de 13e eeuw. Dit klooster is de moeite waard om te bezichtigen evenals de prachtige bibliotheek. Ook is het een aanrader 's avonds nog eens terug te gaan naar de Moldau en gezellig aan te schuiven bij het kampvuur op de camping.

Overnachting in

Zlata Koruna - Privé huis Family Draxler

Dag 7

Via de Divci Kamen, een ruïne die beroemd is vanwege vele filmopnames, verlaat je het gebergte en wordt de omgeving wat vlakker. Vandaag moet er wel echt gewerkt worden, want er moet 21 km worden afgelegd. Ook kom je onderweg een gezellige picknickplaats tegen; "U Rybu". Het laatste deel van de tocht is daarna zeker geen enkel probleem meer.

Op de eindplaats Borsov aangekomen, regelen wij een transfer naar het hotel in Ceske Budejovice, waar je het laatste hotel kunt vinden. Ceske Budejovice is de grootste stad in Zuid-Bohemen met een lange geschiedenis. Deze stad is een goede uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving.

Overnachting in

Ceske Budejovice - Pension Centrum

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in karakteristieke goede twee- en driesterren hotels en pensions op 2-4 persoonskamers. Het pension in Zlata Koruna is wat eenvoudiger dan de rest. Douche en toilet zijn bij vrijwel alle accommodaties op de kamer aanwezig. De overnachtingsplaatsen liggen allemaal aan de Moldau.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Voor het diner kun je 's avonds terecht in je accommodatie of een nabijgelegen restaurant. Tegen bijbetaling kun je vooraf diners bij boeken (halfpension).

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Huur Canadese kano
 • Zwemvesten
 • Peddels
 • Waterdichte ton voor dagbagage
 • Bagagevervoer
 • Transfers dag 3 en 4
 • Transfer van Borsov naar hotel in Ceske Budejovice dag 7
 • Transfer met openbaar vervoer Ceske Budejovice-Vyssi Brod dag 8
 • SNP Family Specials-reispakket
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaartmateriaal (krijgt u ter plaatse)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Kano-instructie op dag 2
 • Lunches en diners

Over de activiteiten

Voor dit individuele arrangement is enige ervaring vereist, met name vanwege een aantal stuwen in de route. Je vaart zo'n drie tot zes uur per dag over een goed bevaarbaar gedeelte van de Moldau. We maken gebruik van stabiele 2- en 3-persoons Canadese kano's. Onderweg zijn er volop gelegenheden om in de zon of onder de bomen te lunchen. Over het algemeen is de rivier zo'n 20 cm diep. Bij de stuwen echter, waarvan je er zo'n drie per dag tegen komt, is de diepte tot 2 meter. Al deze stuwen zijn op de kaart goed aangegeven. Ondanks dat er goed is aangegeven wat de beste mogelijkheden zijn om over of langs de stuwen te komen, is overdragen (klunen) altijd de veiligste mogelijkheid.

Kinderen zijn verplicht om een zwemvest te dragen. Een helm raden we sterk aan; als je die wilt kun je dat bij boeking aangeven. Daarnaast moet iedereen kunnen zwemmen. Voor de individuele variant is de minimumleeftijd acht jaar en is enige kano-ervaring aanbevolen. Om de eerste kanodag op weg geholpen te worden is het mogelijk voor deze dag een kano-instructeur te boeken; zeer aan te raden als je nog geen of weinig ervaring hebt.
Tijdens de tocht kun je je dagbagage en kostbare spullen kwijt in een waterdichte ton, de rest van de bagage wordt vervoerd.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn bij dit arrangement alleen mogelijk bij de accommodatie die aan het begin en het einde van de reis zit.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Vyssi Brod is ca. 1000 km. Je kunt de auto veilig parkeren bij de accommodatie in Vyssi Brod; de parking is 's nachts afgesloten. Dit kost ca. € 20,- per week. Aan het einde van de reis is de transfer met openbaar vervoer van Ceske Budejovice naar Vyssi Brod inbegrepen. Tegen meerprijs kun je een taxitransfer boeken (zie aanvullende opties).

Treinreis

Wens je vanuit Nederland per trein te reizen, dan kies je een treinreis naar Rybnik. Vanaf Rybnik reis je op eigen kosten per openbaar vervoer of taxi naar de eerste accommodatie in Vyssi Brod (ca. 10km).

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Rybnik  08:02 - 19:06 2
Ceske Budejovice – Amsterdam CS    10:03 - 21:56 2

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Praag.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Praag reis je verder per trein (ca. 3 uur) naar Rybnik. Vanaf Rybnik reis je per openbaar vervoer of taxi naar de eerste accommodatie in Vyssi Brod (ca. 10km).
Aan het eind van de reis neem je vanuit Ceske Budejovice de trein naar Praag.

Extra's

Verlengingshotels

phoca_thumb_l_Jaro_02.jpg

Hotel Baroko (Praag)

Hotel Baroko is een 'landelijk' gelegen kleinschalig hotel (28 kamers) aan de oostkant van Praag: toch vlakbij het stadscentrum, maar wel rustig en een groene omgeving. Het hotel is van oorsprong een boerderij en heeft een grote tuin met zwembad, tennisbaan, zitgelegenheid en veel speelruimte. Ook is er een restaurant, waar men buiten kan zitten aan de tuinkant. Het hotel is goed en eenvoudig per auto bereikbaar en u kunt er parkeren. Er is een uitstekende verbinding per openbaar vervoer naar het centrum (ca. 20 min.). De kamers zijn goed verzorgd en hebben een eigen badkamer. Voor kleinere kinderen zijn er kinderbedjes. Er zijn tweepersoonskamers van ca. 20 m2 en enkele familiekamers (max. 4 personen) van 30-35 m2. Alle kamers hebben een eigen badkamer, radio, satelliet TV, telefoon en internetaansluiting. 

Transfers

Transfer van Ceske Budejovice naar Vyssi Brod per taxi

Standaard inclusief het arrangement is een verplaatsing per openbaar vervoer van Ceske Budejovice naar Vyssi Brod op het einde van de reis. U kunt deze transfer tegen meerkosten ook per taxi boeken.

Voorwaarden: - Indien u deze transfer per taxi bij uw boeking reserveert, dan zorgen wij dat deze voor u geregeld is.
- De prijs bij deze transfer is geldig t/m 5 personen.

Aanvullende opties

Parkeerplaats bij eerste accommodatie

U kunt de auto gedurende de kanoweek beheerd laten staan op de parking van het eerste hotel.

Voorwaarden: U dient de parkeerplaats bij boeking te reserveren. De prijs is op aanvraag, maar zal ca. € 20,- per week bedragen.

Kano-instructie dag 2

Om de eerste kanodag op weg geholpen te worden is het mogelijk voor deze dag een kano-instructeur te boeken. Dit is programmadag 2.

Voorwaarden: Indien u een kano-instructeur op dag 2 wenst, dient u dat bij boeking aan te geven.

Praktische informatie

Deze reis kun je maken van begin juni tot 15 september.

In Rozmberk en Zlata Koruna zijn géén geldautomaten, in de overige overnachtingsplaatsen wel. Houdt u hier dus rekening mee!

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Tsjechië hebt u paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Tsjechië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Tsjechië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Is uw verzekering niet geldig in Tsjechië, dan kunt u aan de grens een korte-termijnverzekering afsluiten.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Tsjechië zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

received_824982134298435.jpeg.jpg

Tsjechië - Bohemen

Kanotocht over de Moldau

Gezinsvakantie langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Actief op het water
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen