Terug naar Thailand

Verkenning van het Khao Sok National Park

Khao Sok is een groot natuurpark in het zuiden van Thailand en beschermt een intrigerend regenwoud, een van de oudste ter wereld. Hier heb je kans om oog in oog te komen met 5 soorten apen, waaronder de luidzingende gibbon en brutale makaken, olifanten, wild zwijn en blaffend hert. En natuurlijk prachtig gekleurde vogels waaronder de befaamde neushoornvogel. Je verblijft 2 nachten nabij het hoofdkwartier van het park, aan de rivier, en 1 nacht in een drijvende bamboehut op Cheow Lan Lake. Diverse 'wildlife' excursies zijn inbegrepen.

Dit arrangement start op de internationale luchthaven van Phuket, makkelijk te bereiken met een vlucht vanuit Bangkok of Chiang Mai.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 448
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 235516
4 dagen

Thailand - Zuid * Khao Sok National Park

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je wordt opgehaald op Phuket Airport, makkelijk te bereiken met een binnenlandse vlucht vanuit Chiang Mai of Bangkok en in ongeveer 2,5 uur naar Khao Sok National Park gereden in een privé auto. Je kunt ook starten vanaf Surat Thani Airport, dan is het 1,5 uur rijden. Hier aangekomen check je in, in je sfeervolle accommodatie en kun je in de middag de Sok River afzakken in een kano, of in een grote rubberband. Een heerlijk verfrissende activiteit, midden in de jungle.

Accommodatie
Je overnacht op een prachtige lokatie aan de Sok River in een houten bungalow. De bungalows passen perfect in de jungleomgeving, zijn van binnen en van buiten helemaal van hout, met 1 of 2 bedden, voorzien van muskietennet en ventilator, en een privé badkamer met spoeltoilet en douche. Er is gewoon 24 uur elektriciteit. Er is een strandje aan de rivier, en verder beschikt het over een goed restaurant waar je wifi bereik hebt.

Maaltijden inbegrepen
diner

Overnachting in

Khao Sok National Park

Dag 2

Na het ontbijt ga je met een groepje reisgenoten naar de Ratchaprapha Dam.waar een longtailboot klaar ligt voor je. Deze vaart je over het prachtige Cheow Wan Lake, een verbluffend mooie omgeving met kalkstenen kliffen die uit het water oprijzen, en met jungle begroeide oevers. Af en toe legt de bootsman de boot stil als hij ergens in de bomen iets ziet. Na ongeveer een uur bereik je de accommodatie voor komende nacht. Na een verfrissende duik in het kraakheldere meer en een heerlijke lunch, maak je in de middag in je groepje onder leiding van een lokale gids een wandeling door het regenwoud. Meestal, als het weer het toelaat, wordt gekozen voor een beklimming van een top, voor een prachtig uitzicht. 300 m klimmen en 3 uur wandelen totaal, dat is in de tropische omgeving behoorlijk pittig. Terug bij je accommodatie kun je al het zweet van je afspoelen met een duik in het water.

Accommodatie
Dit wordt een bijzondere nacht. Je overnacht in een drijvende bamboehut, die als een reeks aan elkaar liggen in een beschutte baai. Heel eenvoudig, want er ligt alleen een matrasje in de hut op de grond en wat stoelen. Er is een gezamenlijk sanitairgebouwtje en een restaurant waar alle maaltijden geserveerd worden. In de avond is er geen licht, maar dat maakt de beleving des te mooier. Zonder strooilicht zijn er weinig plekken in je vakantie waar je de sterrenhemel zo mooi kunt zien. Luister naar de geluiden van de jungle en ga tegelijk met de vogels op stok.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Khao Sok National Park

Dag 3

Bij het ochtendgloren ga je op pad met de boot en speur je de oevers en de jungle af naar tekenen van leven. Mogelijk zie je languren of makaken, hoor je de gibbons, of breekt een olifant door het struikgewas. De vaak aanwezige mist die als een deken over het water hangt maakt de sfeer sereen. Terug bij de lodge geniet je van je ontbijt waarna je kunt ontspannen, wat kunt zwemmen of een stukje varen met een kajak. Na de lunch verlaat je deze plek en wordt je teruggebracht naar de bungalows aan de rand van het park waar je de eerste nacht ook verbleef. Hier kun je nog een stukje wandelen over het Nature Trail, tot de avond valt. Opnieuw staat je een heerlijk diner te wachten. Als je een zaklamp bij hebt kun je kijken of je de nachtelijke bewoners van de jungle te zien krijgt.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Khao Sok National Park

Dag 4

Ook weer vroeg op pad, want dat is de beste tijd om het wild tegen te komen in het regenwoud. Je gaat weer met een lokale gids, in een groepje op pad. De gids zal je uitleg geven over flora en fauna in de jungle van Khao Sok, wijst je op medicinale planten en kruiden, en heeft een scherp oog om het wild te ontdekken. In de regentijd moet je rekening houden met bloedzuigers dus dan kun je het beste een lange broek aandoen en dichte schoenen.
Met een lunch besluit je dit avontuurlijke programma in Khao Sok National Park en wordt je wederom met privé auto in  2,5 uur teruggebracht naar Phuket Airport of in 1,5 uur naar Surat Thani Airport.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

Khao Sok National Park

Blader door het programma

Reisdetail

Praktische informatie

Het hele jaar boekbaar. Houdt er echter rekening mee dat van mei tot en met half oktober de moesson heerst en het meer regent. Overigens valt regen ook in deze periode meestal in korte maar hevige buien die worden afgewisseld met zon. November tot en met april is de droge en zonnige tijd.

Voor een verblijf in Thailand hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Bij een langer verblijf moet uw paspoort geldig zijn voor de hele periode ervan. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd!

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Thailand (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch verblijf in Thailand voor maximaal 30 dagen hebt u geen visum nodig. Bij aankomst krijgt u op het vliegveld een toeristisch visum in uw paspoort geniet. Daarnaast moet u beschikken over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.
Bij aanvraag van een visum in Nederland is de maximale verblijfsduur in Thailand 60 dagen. Verlenging hiervan met 30 dagen is ter plaatse mogelijk. Het verblijf van 90 dagen moet binnen een periode van 6 maanden vallen. 

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Thailand (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Thailand

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Bij een reis door de tropen, is er altijd het risico van ziektes die we in Nederland niet (meer) tegenkomen. Hoewel de gezondheidsvoorzieningen in Thailand niet overal overeenkomen met die in de westerse wereld, zijn de Thaise ziekenhuizen in het algemeen vergelijkbaar met de onze. Slaap in muggenrijke gebieden onder een muskietennet indien er geen airconditioning is, en gebruik een goed muggenwerend middel.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Thailand is in het verleden het Zika virus vastgesteld. Vraagt u na bij de GGD of er risico is in het gebied waar u naar toe gaat. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Met de hygiëne is het in Thailand niet zo slecht gesteld. Men kookt al het water, gebruikt waar mogelijk koelkasten voor het bewaren van voedsel/drank en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie, met name in het binnenland zijn eenvoudige voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes. Voor vegetariërs zijn er voldoende en goede Thaise gerechten zonder vlees.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.

  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Thailand binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Thailand zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Thailand van meer dan 2 weken. Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
In Thailand komt het hele jaar Malaria voor op het platteland en beboste heuvelachtige gebieden, vooral in de grensgebieden van het land en speciaal die met Myanmar en Cambodja. In de grote steden en belangrijkste toeristenresorts, zoals Bangkok, Chiangmai, Pattaya, Phuket en Samui, komt geen malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel Thailand een veilige bestemming is, komt er in sommige grensgebieden geweld voor. In de grote steden en in het openbaar vervoer moet u waken voor zakkenrollers, met name alleenreizende vrouwen. In Bangkok kunt u geen taxi zonder vergunning nemen. U herkent de taxi’s met vergunning aan de geel / zwarte nummerplaten.

Prijsinformatie

22 september 2020 - 31 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 448
3 personen (één & tweepersoonskamer) € 448
4 personen (vierpersoonskamer) € 372

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs