Terug naar Tanzania

Overnachting in een boutique hotel

's Ochtends wakker worden met koffie/thee op bed. Een uitgebreid ontbijt geeft je vervolgens de energie om vanuit het sfeervolle boutique hotel in Stone Town de sfeer te proeven van lang vervlogen Arabische tijden. Ontdek deze oude stad waarin gerestaureerde en vervallen huizen hand in hand gaan. In de nauwe straten van Stone Town, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, ontdek je werkplaatsjes waar oude ambachten worden beoefend. 's Avonds heerlijk uit eten gaan in en genieten van gekruide vaak Indische maaltijden. Zanzibar, synoniem voor een tropisch en oosters onbezorgd slot van een safari.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285417
2 dagen

Tanzania - Zanzibar * Stonetown Palace

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Stone Town (Zanzibar) heb je een privé transfer naar het Zanzibar Palace Hotel waar je de komende nacht verblijft.

Stone Town - de hoofdstad deze autonome provincie van Tanzania - staat met recht op de Werelderfgoedlijst. Dwaal heerlijk door het doolhof van smalle straatjes met de geur van kruiden en specerijen. Door de oosterse binnenpleintjes, bazaars, moskeeën, gesluierde vrouwen en de gedempte stemmen lijkt het rondlopen in Stone Town een belevenis uit de verhalen van duizend-en-een-nacht. De eeuwenoude, zeer bewogen historie is bijna tastbaar bij de aanblik van verweerde stenen en fraai bewerkte houten deuren voorzien van koperbeslag. Boottochtjes met een traditionele dhow (Arabische zeilboot) geven je het gevoel dat zeilen hier nog noeste arbeid is en doen wellicht denken aan lang vervlogen tijden. Hier op Zanzibar wordt de dhow nog steeds als vissersboot gebruikt. De dhows voeren je naar de vele eilandjes voor de kust van Stone Town waaronder 'Prison Island'. Tegen de achtergrond van de ruïnes van een al lang verlaten lepra-tehuis, worden immense landschildpadden bewaakt en beschermd.

Per fiets, scooter of auto kun je kleine kustdorpjes bezoeken, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Waarom Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd, kunt u ontdekken tijdens de bekende 'spicetour'. Tijdens wandelingen langs verschillende plantages kun je de keukenkruiden en exotische vruchten in het 'echt' zien, proeven en ruiken. Struin 's avonds door de open lucht bazaar in de Forodhani Gardens. In de tientallen kraampjes - sfeervol verlicht - worden voor je neus de heerlijkste kleine gerechten gemaakt. Smullen maar met uitzicht over de Indische Oceaan. Ook het lichaam heeft ontspanning nodig, onderga dan een van de vele verschillende behandelingen die de Spa van het hotel aanbiedt.

Overnachting in

Stone Town - Zanzibar Palace Hotel

Dag 2

Na het ontbijt eindigt het reisarrangement.

Verlenging! Natuurlijk kun je je verblijf in het Zanzibar Palace Hotel met 1 of meerdere nachten verlengen of naar een van de strandhotels aan de noordoostkust of aan de zuidwestkust gaan. 

NB Programma

Indien u besluit voorafgaand aan uw verblijf op Zanzibar een safari te maken dan eindigt deze meestal in Arusha. Twee maal per dag vliegt Precision Air (vertrek rond 11 uur en om 15 uur) naar Stonetown. Met KLM/Kenya Airways kunt u dagelijks terugvliegen vanaf Stonetown of Dar es Salaam naar Amsterdam. Ook gaat er circa 4x per dag een bootferry van Dar es Salaam naar Stonetown en v.v.

Sauti za Busara-muziekfestival op Zanzibar

 ‘Sauti za Busara’  is Oostelijk-Afrika’s nummer één muziekfestival. In de 2e week van februari vindt elk jaar dit festival plaats waarbij meer dan 200 muzikanten hun opwachting maken. Het Oude Fort in Stone Town is drie nachten (van 17.00 tot  01.00 uur) het toneel van live-muziek waarin het meest muzikale continent zich van zijn beste kant laat zien. Het festival wordt verder verrijkt met een markt van Afrikaanse muziekfilms (documentaires, muziek videos) en een festivalterrein met eten & drinken, muziek CD’s, juwelen, kleding en ambachtelijke produkten. Op het gehele eiland vinden er tal van activiteiten plaats zoals traditionele ngoma drum en dans, modeshows, dhow-wedstrijden, vrij podia sessies, after-parties en optredens van Zanzibar’s oudste Taarab orkest. Verleng je safari-reis met een bezoek aan Zanzibar! Neem na dit festival beslist een paar dagen vrij om te relaxen aan het strand en bij te komen van dit feest.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • transfer haven/vliegveld Stonetown - hotel
 • verblijf Zanzibar Palace Hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania heb je een visum nodig. Je kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits je reisdocumenten (paspoort/reispas) kunt laten zien die nog minstens 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Tanzania. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig). 

SNP service visumverplichtingen

SNP biedt een extra service waarmee je je  informeert over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen. Voor een visumaanvraag voor toeristen (geen zakelijke doeleinden) is i.t.t. hetgeen er op de website van de Tanzaniaanse ambassade staat geformuleerd, GEEN uitnodingsbrief noodzakelijk. Voor het verkrijgen van een toerisme-visum dien je te overleggen:

 • geldig paspoort
 • 2 standaard pasfoto's 
 • ingevuld visumformulier
 • bewijs van je vluchtreservering

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Tanzania

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse

nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs