Terug naar Tanzania

vanuit hotel en bungalow

Het specerijen-eiland Zanzibar leent zich uitstekend voor een relaxte afsluiting van uw safarireis. Aan de oostkust bevinden zich brede witte zandstranden met aan de ene kant een rustige Indische Oceaan en aan de andere kant palmbomen, bougainvllea's en oleanderstruiken. Dat is Zanzibar pur sang! Ontdek de Swahili-cultuur die door een lange overheersing door de Portugezen, Oman-sultans en Engelsen een rijkdom  heeft gewonnen. U verblijft in het comfortabele resort Ocean Paradise nabij Pwani Mchangani aan de noordoostkust van Zanzibar. Het is voorzien van een PADI-duikschool (snorkelen en duiken), u kunt er windsurfen, zeilen en kayakken. Voor kinderen is dit resort zeer geschikt!

Zwaarte
Comfort
vanaf € 280
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285424
3 dagen

Dag tot dag

Tanzania - Zanzibar * Ocean Paradise Resort

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Bij aankomst op Zanzibar (in de haven of op het vliegveld) heeft u een privé transfer van ongeveer 1,5 uur naar de noordoostkust even ten zuiden van het plaatsje Pwani Mchangani. U verblijft er in een 'superior room' van het luxe Ocean Paradise Resort. Geniet van het prachtig witte brede zandstrand, relax in de lommerrijke tuin of het grote zwembad met zijn vele badstoelen. Maak een traditionele ‘dhow’ tocht naar nabijgelegen koraalriffen om er te gaan snorkelen. Wandelen of fietsen naar kustdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan is ook mogelijk.

Overnachting in

nabij Pwani Mchangani

Dag 3

Na het ontbijt volgt de transfer, die u terug brengt naar de luchthaven van Stone Town. 

NB Programma

Indien u besluit voorafgaand aan uw verblijf op Zanzibar een safari te maken dan eindigt deze meestal in Arusha. Twee maal per dag vliegt Precision Air (vertrek rond 11 uur en om 15 uur) naar Stonetown. Met KLM/Kenya Airways kunt u dagelijks terugvliegen vanaf Stonetown of Dar es Salaam naar Amsterdam. Ook gaat er circa 4x per dag een bootferry van Dar es Salaam naar Stonetown en v.v.

Sauti za Busara-muziekfestival op Zanzibar

 ‘Sauti za Busara’  is Oostelijk-Afrika’s nummer één muziekfestival. In de 2e week van februari vindt elk jaar dit festival plaats waarbij meer dan 200 muzikanten hun opwachting maken. Het Oude Fort in Stone Town is drie nachten (van 17.00 tot  01.00 uur) het toneel van live-muziek waarin het meest muzikale continent zich van zijn beste kant laat zien. Het festival wordt verder verrijkt met een markt van Afrikaanse muziekfilms (documentaires, muziek videos) en een festivalterrein met eten & drinken, muziek CD’s, juwelen, kleding en ambachtelijke produkten. Op het gehele eiland vinden er tal van activiteiten plaats zoals traditionele ngoma drum en dans, modeshows, dhow-wedstrijden, vrij podia sessies, after-parties en optredens van Zanzibar’s oudste Taarab orkest. Verleng je safari-reis met een bezoek aan Zanzibar! Neem na dit festival beslist een paar dagen vrij om te relaxen aan het strand en bij te komen van dit feest.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In het noordoosten van Zanzibar nabij Pwani Mchangani ligt het luxe Ocean Paradise Resort 4*. De ligging aan de Indische Oceaan is prachtig. Het Ocean Paradise Resort is een luxe lodge met ruim 100 ruime kamers. Alle kamers bevatten ruime bedden, muskietennet en een en-suite ruime badkamer. Er is een activiteitencentrum aanwezig om excursies te boeken naar het Jozani Forest of een kruidentour. Ook is er een PADI-duikschool aanwezig.

Inbegrepen

 • transfers volgens programma
 • overnachting Ocean Paradise o.b.v. half pension
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • lokale 'infrastructure' belasting (a US$ 1 per persoon per dag)
 • lokale luchthavenbelasting bij vertrek
 • overige maaltijden
 • excursies en overige activiteiten
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Tanzania hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst (single entry visum) of minstens 9 maanden na uitgiftedatum van een double-entry visum. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania hebt u een visum nodig. U kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits u reisdocumenten kunt laten zien die nog minstens 1 maand na uw verblijf geldig zijn en op vertoon van een vliegticket voor uw terug- of doorreis. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig) of US$ 100 (double entry, 6 maanden geldig). Uw paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag u zonder toestemming van uw chauffeur of gids niet zomaar uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

23 januari 2018 - 28 februari 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 366
2 personen (tweepersoonskamer) € 280
3 personen (driepersoonskamer) € 237
3 personen (een- en tweepersoonskamer) € 255
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 240

01 maart 2018 - 30 juni 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 377
2 personen (tweepersoonskamer) € 291
3 personen (driepersoonskamer) € 247
3 personen (een- en tweepersoonskamer) € 266
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 250

01 juli 2018 - 15 juli 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 608
2 personen (tweepersoonskamer) € 449
3 personen (driepersoonskamer) € 392
3 personen (een- en tweepersoonskamer) € 449
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 409

16 juli 2018 - 20 augustus 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 540
2 personen (tweepersoonskamer) € 391
3 personen (driepersoonskamer) € 339
3 personen (een- en tweepersoonskamer) € 387
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 351

21 augustus 2018 - 31 augustus 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 608
2 personen (tweepersoonskamer) € 449
3 personen (driepersoonskamer) € 392
3 personen (een- en tweepersoonskamer) € 449
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 409

01 oktober 2018 - 31 oktober 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 608
2 personen (tweepersoonskamer) € 449
3 personen (driepersoonskamer) € 392
3 personen (een- en tweepersoonskamer) € 449
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 409

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs