kilimanjaro3-yomads.jpg

Tanzania - Yomads * Tanzania , 8 dagen naar de top van de Kilimanjaro via de Rongai Route

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Rondreizen

safarireis langs hotels en tenten

Er zijn bergtoppen met een magische aantrekkingskracht. De Kilimanjaro is er een van. De unieke ligging temidden van het Afrikaanse savanne-landschap en zijn indrukwekkende hoogte, maken Kili tot een 'bucketlist' item. Op deze reis voor jonge avonturiers bedwingen we deze majestueuze top via de Rongai Route. Vanzerlfsprekend gaat er een uitgebreide staf mee met porters en koks zodat er goed voor ons wordt gezorgd. Zorg zelf voor een uitstekende conditie, het is een zware klim op grote hoogte dus wees goed voorbereid.
Unieke reiservaring voor twintigers en dertigers.

Uniek aan deze reis

 • Door dennenbos met kans om Colobus apen te spotten
 • Geniet van de ruigheid bij de kampeerplek Mawenzi Tarn
 • Klim omhoog naar de Kikelewa grotten met adembenemend uitzicht over Kibo en de ijsvelden op de kraterwand
 • Sta bij de Uhuru op de top van de Kilimanjaro!
 • Vang de eerste zonnestralen op bij Gilman's Point
 • Wandel omhoog naar Afrika's hoogste berg
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Yomads Travel

Yomads organiseert avontuurlijke groepsreizen buiten de gebaande paden voor 20’ers en 30’ers. Je reist in een groep met maximaal 15 internationale avonturiers. In korte tijd ontdek je de mooiste plekken op aarde.

Dag tot dag

Tanzania - Yomads * Tanzania

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst Moshi

Welkom in Tanzania! Het avontuur begint in Moshi waar je de lokale gids en je medereizigers ontmoet en meer te weten komt over de komende dagen. Na de briefing ben je vrij om te ontspannen in de lodge, je trekkingspullen nog eens goed door te nemen en te ordenen en je voor te bereiden voor de eerste dag van de beklimming van de Kilimanjaro.

Maaltijden: -

Dag 2

Naar Nale Moru (1950m), aanvang beklimming Kilimanjaro

Na het ontbijt hebben we een transfer naar Nale Moru, het vertrekpunt van de Kili-beklimming. Nadat we allemaal zijn geregistreerd bij de gate beginnen we onze wandeling door dennenbos waarbij we gade geslagen kunnen worden door Colobus apen die hier van nature voorkomen. Na de lunch wandelen we verder naar Sekimba (2800m), de plek van onze eerste kampeerplaats., wandel ca. 4 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 3

Wandeltocht naar Kikelewa (3600m)

Na het ontbijt zetten we onze gestage klim voort naar de 'Second Cave'. Naarmate we hoger komen geniet je van adembenemende uitzichten op Kibo en de oostelijke ijsvelden op de kraterrand. We verlaten het hoofdpad, we slaan af door een moerassig stuk over een smaller pad met zicht op de gekartelde pieken van de Mawenzi. Onze beschutte kampeerplek bevindt zich in de vallei. wandeling ca. 6 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 4

Wandeltocht naar Mawenzi (4330m)

Een korte maar steile klim door een grassige helling wordt beloond met prachtige uitzichten rondom en een gevoel van 'een met de natuur'. De begroeiing wordt steeds schaarser en zal langzaam verdwijnen naarmate we dichterbij onze volgende kampeerplek komen aan de voet van de rotspieken van de Mawenzi. De rest van de dag is ter vrije besteding om de omgeving te verkennen en goed te acclimatiseren aan de hoogte. wandeling ca. 5 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 5

Wandeltocht naar School Hut (4750m)

We laten de Mawenzi achter ons en wandelen verder omhoog door een maanachtig landschap. Vandaag bereiken we de 'Saddle’, een desolate vlakte tussen de Mawenzi en Kibo, de twee gezichtsbepalende pieken van de Kili. Deze vlakte levert dramatische uitzichten op, fantastische luchten met wolken die over het landschap rollen. Later komen we aan bij de School hut waar we ons gaan voorbereiden op de vroege klimpoging morgenochtend, wandeling ca. 6 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 6

Beklimming naar Gilman’s Point (5685m) en de Uhuru top (5895m), afdaling naar Horombo (3720m)

Na een korte nachtrust en een warm drankje, vangt de nachtelijke klim aan. We zigzagggen omhoog over de puinhelling. Het laatste deel is veruit het steilste en meest veeleisende stuk van de hele tocht vlak voordat we Gillman’s Point bereiken (5685m). We streven er naar om hier getuige te zijn van de spectaculaire zonsopgang over de Mawenzi. Na een kleine pauze wandelen we verder over de kraterrand naar de Uhuru piek (5896m), het hoogste punt van de Kilimanjaro. De route komt langs de spectaculaire gletsjers en ijsrotsen die het grootste deel van de top bedekken. De afdaling terug naar Kibo (4700m) gaat verrassend snel en, na een korte stop, wordt er verder afgedaald tot het Horombo Camp (3720m). wandeling ca. 13-15 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 7

Wandeltocht naar Marangu gate (1800m) en transfer naar Arusha

Het laatste stuk van de Kili-beklimming voert ons terug naar de Marangu toegangspoort waar je hopelijk beloond zult worden met het behalen van de top van de Kili! Hierna rijden we met de bus terug naar Arusha voor een welverdiende warme douche, rust en ontspanning! wandeling ca. 6 uur

Maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 8

Wandeltocht eindigt in Arusha

Onze Kilimanjaro-expeditie eindigt vandaag in Arusha vanaf waar je je reis zelf verder voortzet of naar huis terugvliegt.

Maaltijden: -

NB Programma

De reis kan op elk moment wijzigen als gevolg van slecht weer, natuuromstandigheden en andere omstandigheden buiten onze macht.

Blader door het programma

Reisdetail

waar overnacht je

In de steden wordt er overnacht in hotels, tijdens de trekking wordt er gekampeerd. Alle accommodatie is op basis van gedeelde tweepersoonskamers/tenten (op indeling).  Wil je een 1-persoonskamer of tent informeer dan naar de mogelijkheden en de toeslagen.

over de maaltijden

Op de meeste trekking dagen zijn de maaltijden inbegrepen (zie dag-tot-dag programma) en worden de maaltijden voor je klaargemaakt. We zorgen voor een grote variatie aan vers fruit, groente, eieren, pasta, vlees en vis.
Op de dagen dat de maaltijden niet zijn inbegrepen, zijn er ruime mogelijkheden om zelf uit eten te gaan of je lunch te kopen op lokale markten en restaurants. Heb je dieetwensen, geef deze dan door bij boeking.

duurzaam op reis

Deze reis wordt uitgevoerd op een zo verantwoordelijk mogelijke manier op het gebied van duurzaamheid en kleinschaligheid. Alle gidsen zijn ervaren en dragen bij aan het groene karakter van het programma.
Accommodaties zijn geselecteerd op basis van hun houding ten opzichte van het milieu, locatie en hun charme.
We maken voor deze reis gebruik van lokale leveranciers, waardoor we de lokale economie steunen.

inbegrepen

 • 5 nachten kamperen, 2 nachten hotel op basis van gedeelde accommodatie
 • 6x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
 • Transfers en activiteiten conform programma
 • National park fees ter waarde van US$700
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Crew voor assistentie maaltijden en bagage
 • Bagagetransport / opslag bagage tijdens wandeltocht

niet inbegrepen

 • persoonlijke trekkinguitrusting
 • transfer internationale luchthaven Kilimanjaro - Arusha
 • fooien
 • visum/verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Hoe zwaar is deze reis

Deze reis wordt aangeduid als 'Hardcore' en dat betekent dat er meerdere dagen aaneen een pittige inspanning vereist wordt. Met name de hoogte moet hierbij als verzwarende factor worden beschouwd. Wees slim en bereid je goed voor op deze reizen. Hoe? Begin ten minste drie maanden voordat de reis start met gymen, joggen en snelwandelen of fiets minimaal drie tot vier keer per week. Dit om er zeker van te zijn dat je een goede conditie krijgt. Want: des te fitter je bent, des te leuker is je reis.
Kijk bij het dag-tot-dag programma naar preciese afstanden en hoogteverschillen en raadpleeg bij twijfel je YOMADS reisadviseur bij SNP. Het is van essentieel belang dat je gezond en goed getraind aan deze reis begint.

De samenstelling van de groep

Alle YOMADS reizen kennen een internationaal gezelschap van jonge avonturiers in de leeftijd tussen 18 en maximaal 39 jaar. De voertaal is Engels en de samenstelling kan heel divers zijn. Yomads wordt over de hele wereld aangeboden. Een ding heeft iedereen gemeen: zin om er een leuke en gezellige reis van te maken.

Heen- en terugreis

waar ontmoet ik de groep

Wanneer je op dag 1 aankomt op de internationale luchthaven Kilimanjaro word je opgewacht en naar het eerste hotel gebracht. Geef daarom altijd je vluchtgegevens door aan ons. De eerste avond is er kennismaking met de groep en de briefing met de reisleider.

NOTA BENE
Bij aankomst tussen 21:00 en 6:00 worden er veiligheidswege geen airport transfers uitgevoerd. Zorg dan voor een overnachting in een airporthotel. 

Vluchtinformatie

Boek voor deze YOMADS-reis een internationale vlucht heen op Kilimanjaro International Airport (Arusha). Vlieg je vanaf Amsterdam, dan is KLM en Kenya Airways een goede optie (dagelijks). SNP kan deze vluchten en andere mogelijkheden (Emirates en Turkish Airlines) voor je boeken. Geef dit aan bij je boeking of informeer bij onze Salesafdeling naar tarieven en tijden.

Maakt de Yomads reis deel uit van een langer verblijf in Tanzania, zorg dan dat je op de eerste dag op tijd bij de eerste accommodatie kunt zijn.

Praktische informatie

De besneeuwde top van de Kilimanjaro neemt qua omvang af door de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde. Soms komt het voor dat de krater helemaal sneeuwvrij is. Toch bezit de berg met zo’n 4 vierkante kilometer gletsjer nog steeds een vijfde van al het natuurlijke ijs in Afrika. Op zo’n enorme berg wisselt het klimaat sterk. Op de zuidelijke hellingen vallen in de periode van maart tot mei de meeste lange regenbuien. De korte regens van de noordoost moesson in de periode van november tot december treffen vooral de noordelijke hellingen. In de regenperiode zuigt de berg het vocht op en hierdoor zijn de zuidelijke hellingen vaak in nevel gehuld, terwijl de top dan baadt in het zonlicht. De beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen valt tussen augustus en november. Hoe hoger je komt, hoe minder hinder je ondervindt van de regen.

Ook al kan de top van de Kilimanjaro gedurende het gehele jaar worden beklommen, op de lager gelegen plaatsen van de berg zijn er regenperiodes te onderscheiden. De maanden waarin de kans het grootst is dat het regent zijn eind maart t/m begin juni en eind oktober t/m begin januari. De droogste periode is februari t/m half maart en de maanden juli t/m september.

De Kilimanjaro wordt het meest beklommen tijdens het Europese zomerseizoen, van juli tot en met oktober. Laat dit je niet beletten om in deze periode de tocht aan te vangen.

Tanzania is een dure bestemming. Met een dagelijks bedrag van € 40,- moet je echter het eten en drinken kunnen betalen. Andere uitgaven zijn natuurlijk sterk afhankelijk van je persoonlijke keuzes.

Tijdens de reis wordt voor de meeste kampeermaterialen gezorgd. Je dient wel een eigen slaapzak mee te nemen voor de kampeerovernachtingen, een dagrugzak (35 liter) en goede, ingelopen bergschoenen. Bedenk dat het op hoogte zeer koud kan zijn. Check daarom zorgvuldig de Pre-Departure Information die je na boeking krijgt toegestuurd. Hierin staat een uitvoerige paklijst met alles dat je mee moet nemen.

In de weken voor vertrek ontvang je de zgn. YOMADS pre-departure information. Hierin vind je een handige paklijst met suggesties voor kleding en uitrusting die je mee moet nemen. Tijdens de trek mag je, behalve je dagrugzak, 10 kilo extra bagage meenemen maximaal. Deze wordt meegenomen in je persoonlijjke YOMADS kitbag die je na gebruik kunt houden. Alle overige reisbagage blijft tijdens de trek achter in Moshi.

Deze YOMADS-reis wordt begeleid door een lokale YOMADS tourguide. De voertaal is Engels en op de transferdagen  is er een lokale chauffeur aanwezig. Je tourguide is ervaren en heeft veel kennis van van het land en deelt deze graag met zijn gasten.

Voor een bezoek aan Tanzania hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst (single entry visum) of minstens 9 maanden na uitgiftedatum van een double-entry visum. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania hebt u een visum nodig. U kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits u reisdocumenten kunt laten zien die nog minstens 1 maand na uw verblijf geldig zijn en op vertoon van een vliegticket voor uw terug- of doorreis. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig) of US$ 100 (double entry, 6 maanden geldig). Uw paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag u zonder toestemming van uw chauffeur of gids niet zomaar uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

mountkilimajaro.jpg

Tanzania - Yomads * Tanzania

naar de top van de Kilimanjaro via de Rongai Route

safarireis langs hotels en tenten

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen