Terug naar Tanzania

safari vanuit lodge

In het Ruaha Nationaal Park, Tanzania's 2e grootste park, tref je uitgestrekte weidevelden, waarop buffels, zebra's, olifanten en vele andere soorten wild grazen. Dit alles in een grandioos rivier- en berglandschap. Een verblijf in Ruaha staat synoniem voor een 'el dorado' voor wildliefhebbers. Roofdieren en grote zoogdieren komen er met name in het droge seizoen voor (medio mei t/m december). Voor vogelaars en liefhebbers van bloemen zijn juist weer de reismaanden januari t/m april het meest geschikt. Vanuit het verblijf op de flanken van de Ideremle Mountain, is het verblijf al adembenemend met een panoramisch uitzicht. Een heerlijke uitvalsbasis om dit ongeëvenaarde wildgebied te verkennen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 808
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285140
4 dagen

Dag tot dag

Tanzania - Tanzania Zuid * Ruaha Nationaal Park

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanuit Mikumi rijden we westwaarts. Onderweg naar het park kijk je uit over het zeer Afrikaans landschap met kleine nederzettingen en machtige Baobab-bomen. Ondanks de deels verhard en onverharde weg zal het ongerepte Ruaha park de inspanning van een bezoek dubbel en dwars waard zijn. Ruaha verschilt landschappelijk van Selous. Je treft er meer uitgestrekte weidevelden waarop buffels, zebra's, olifanten en vele andere soorten wild grazen en een grandioos rivier- en berglandschap. De komende drie nachten verblijf je in de Ruaha Hiltop Lodge op basis van vol pension. Het personeel zal je vriendelijk verwelkomen. De lodge ligt tegen een heuvel aan en biedt een prachtig uitzicht over de Ruaha-vlakte en heuvels.

Overnachting in

Ruaha Nationaal Park

Dag 2-3

De tweede dag staat geheel in het teken van het maken van game drives in het Ruaha Nationaal Park. Het park is weinig bezocht ondanks dat het op één na grootste nationale park van Tanzania is met een oppervlakte van 12.950 km2. Het park wordt in tweeën gedeeld door een breuklijn waardoor een 300 meter hoge bergrug is ontstaan. Enkele bergen in het park bereiken een hoogte van 1200 meter. Het park is het biotoop van de ‘greater kudu’ en de ‘lesser kudu’, sabelantiloop en Roan-antiloop. Gedurende het lange droge seizoen houdt het wild zich op langs de Great Ruaha rivier, de levensader van het park. Het zal je niet verbazen dat het water een grote aantrekkingskracht heeft op antilopen en dus veel roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en Afrikaanse wilde honden. Er zijn in totaal 480 vogelsoorten in Ruaha waargenomen.

De derde dag staat in het teken van het maken van een bushwalk in het nationale park die aanvangt bij de hoofdentree waar een ranger (gewapend) meegaat die zich focust op de dieren en de veiligheid. Je gids (tevens chauffeur) gaat mee gedurende de wandelsafari (duur ca. 2,5-3 uur) om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Leer beter hoe de dieren leven, wat ze eten en hoe ze zich aan hun omgeving hebben aangepast. Het zal een bijzondere ervaring zijn. In aansluiting op deze bushwalk zet je de safari voort met de Toyota Landcruiser onder begeleiding weer van je gids/chauffeur. Een lunchbox gaat mee voor onderweg. Tegen het einde van de dag keer je weer terug bij de lodge. Na een verfrissende douche zal het diner 's avonds je weer goed smaken.

Overnachting in

Ruaha Nationaal Park

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar het stadje Morogoro wat aan de voet ligt van de Uluguru bergen. Vanaf hier pikken jullie de reis Tanzania-Zuid vanaf dag 4 weer op. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De Ruaha Hilltop Lodge bestaat uit luxe cottages die comfortabel zijn ingericht met veel privacy en een fraai uitzicht. Hoe heerlijk is het gekwetter in je oren van een van de 32 getelde vogelsoorten in de omgeving van de lodge. Het water is lekker verwarmd en wanneer mogelijk altijd met solar power. Verder is er een eetruimte en een bar vanaf waar je van prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen kunt genieten. Giraffen, olifanten, bavianen  en kudu’s kun je vaak al waarnemen.

Inbegrepen

 • Drie overnachtingen o.b.v. vol pension
 • Lokale gids (tevens chauffeur)
 • Safari met Toyota Landcruiser (mineraal water aan boord)
 • Bushwalk
 • Entreegeld Ruaha NP (ter waarde van US$ 60 pp) 

Praktische informatie

Voor een bezoek aan Tanzania hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst (single entry visum) of minstens 9 maanden na uitgiftedatum van een double-entry visum. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania hebt u een visum nodig. U kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits u reisdocumenten kunt laten zien die nog minstens 1 maand na uw verblijf geldig zijn en op vertoon van een vliegticket voor uw terug- of doorreis. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig) of US$ 100 (double entry, 6 maanden geldig). Uw paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag u zonder toestemming van uw chauffeur of gids niet zomaar uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

23 januari 2018 - 31 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 808
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 706
4 personen (tweepersoonskamers) € 605
5 personen (2x twee- en eenpersoonskamer) € 584
6 personen (tweepersoonskamers) € 538

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs