Terug naar Tanzania

Safari vanuit tented lodge

De natuurlijke schoonheid ontleent het Tarangire National Park (2850 km2) aan de Tarangire-rivier die meanderend door het heuvelachtige landschap stroomt. Er zijn prachtige uitzichtpunten om te genieten van een met baobab bezaaid landschap en de zo kenmerkend gevormde acacia's waar giraffen kunstig met hun lange tong langs de messcherpe doorns de blaadjes weten te vinden. De grazige weiden - die regelmatig overstromen door de rivier - worden kort gehouden door ‘grazers’. De rivier vormt een jaarlijkse bron voor dieren in met name de droge tijd. Met je eigen chauffeur/gids ga je op zoek naar olifanten en leeuwen die in de bomen klimmen. Het park heeft met 550 broedende vogelsoorten het hoogste aantal ter wereld! Geniet van deze natuurpracht met als uitvalsbasis een kleinschalig tentenkamp op slechts 5 km vanaf de ingang van Tarangire NP. Hoe heerlijk is de vol pension verzorging na een dag van game-activiteiten.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 630
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285527
3 dagen

Tanzania - Tanzania Noord * Tarangire National Park

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Na het ontbijt rijdt de chauffeur/gids je naar het Tarangire NP, een wildpark ten zuidwesten van Lake Manyara. De komende twee nachten verblijf je in de Whistling Thorn Tented Camp, een klein tentenkamp dat door de lokale Maasai bewoners wordt gerund op een duurzame manier. Het kamp ligt in een typisch Afrikaans 'thorntree bush' landschap, dat pal naast een vaak gebruikte route ligt, de zogenaamde Kwakuchinja Wildlife Corridor. Op deze route tussen Tarangire en Lake Manyara migreert het wild op zoek naar water en voedsel. Het tentenkamp ligt op slechts 5 km vanaf de entree tot het Tarangire National Park. De natuurlijke schoonheid van dit wildpark (2850 km2) wordt veroorzaakt door de Tarangire-rivier die door het heuvelachtige landschap meandert. De rivier vormt een constante bron voor dieren in met name de droge tijd. Tarangire National Park staat bekend om haar grote aantallen olifanten, baobabbomen en leeuwen die in de bomen klimmen. Het park heeft met 550 broedende vogelsoorten het hoogste aantal ter wereld! 

In de namiddag/avond maak je een gamedrive. Het diner wordt 's avonds geserveerd in het Whistling Thorn Tented Camp. 

Overnachting in

nabij Tarangire NP

Dag 2

Na het ontbijt vangt de gamedrive aan naar het Tarangire NP. De hele dag staat je de chauffeur/gids tre beschikking om alle uithoeken van dit wildpark te verkennen. De Tarangire rivier is de enige bron van water voor de wilde dieren gedurende het droge seizoen Duizenden dieren migreren dan van Lake Manyara naar Tarangire. Tegen het vallen van de duisternis rijd je terug naar het tentenkamp. De avondmaaltijd sluit een mooie safaridag weer af. Tijd om van het kampvuur te genieten met je reisgenoten of andere safarigangers of om te genieten van een welverdiende nachtrust.

Overnachting in

nabij Tarangire NP

Dag 3

Na het ontbijt einde van dit reisarrangement. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Een mooie naam - Whistling Thorn Tented Camp - maar waar komt deze vandaan? Ooit het fluiten in een boom gehoord? Met de hulp van nijvere miersoorten die gaatjes boren in de stekels, gaan deze dienst doen als natuurlijke fluitjes met een opkomende briesje.  

In de Whistling Thorn Tented Camp verblijven maximaal 12 gasten in 6 canvas tenten die elk zijn voorzien van een grasdak. Elke tent heeft opbergruimte, een schrijfburo en een en-suite badkamer met WC/douche. Gedurende de periode van migratie kun je stuiten op hordes zebra’s, gnoes en olifanten die je vanaf de beschaduwde veranda van je tent kunt waarnemen evenals prachtige canopy acacia’s waar giraffen kunstig met hun lange tongen de blaadjes vanaf halen.

Omdat het tentenkamp voor zowel natuurbehoud als voor toeristen wordt ingezet, laat het zich raden dat de locatie middenin de natuur is op slechts 5 km (10 min. rijden) vanaf de entree van het Tarangire NP. Het duurt niet lang voordat je de hoeveelheid van vogels opvalt en ander klein wild.

Over de maaltijden

De maaltijden tijdens safari worden meestal opgediend in de vorm van een buffet. De lunches geniet u onderweg - indien de rijafstand groot is - vaak in de vorm van een lunchbox die bestaat uit een stukje kip, een ei, een broodje en wat zoetigheden. Wij adviseren u altijd wat muesli-repen of sultana's vanuit Nederland mee te nemen voor de trek tussendoor en de afwisseling.

Inbegrepen

 • Verblijf o.b.v. vol pension
 • 4x4 safarivoertuig
 • Lokale gids/chauffeur
 • Entrees (ter waarde van US$ 110 pp)

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. drankjes)

Ter plaatse te betalen

 • visumkosten (ca. US$ 50 pp voor single entry)

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Dar es Salaam.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Juist in de droge tijd trekken de meeste dieren vanuit Lake Manyara naar het Tarangire NP. De Tarangire-rivier is een rivier die permanent water bevat. Ook al is Tarangire een bestemming waar je het gehele jaar naartoe kunt reizen, Tarangire is qua wild op zijn mooist in de droge tijd tussen juni en november en van januari t/m mediio maart.  

In zijn algemeenheid laat zich het klimaat in Tanzania als volgt omschrijven. Tanzania ligt tegen de evenaar aan waardoor de temperatuurschommelingen in de loop van het jaar klein zijn. Naar gelang de hoogte zijn er echter flinke verschillen in temperatuur. Met name ‘s nachts kan het kwik in de bergen tot 10° C dalen, terwijl het in de overige, lagere noordelijke delen overdag tot 35° C kan oplopen.Het klimaat kent geen indeling in zomer of winter, maar wordt ingedeeld in vier andere seizoenen:

 • van eind maart tot begin mei is het regenseizoen met zware regenval
 • van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui
 • Vanaf oktober tot begin december is het de periode van de zogenaamde korte regens, met vooral aan het einde van de middag en 's nachts regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer, waardoor er ook in deze tijd goed te reizen valt
 • Na de korte regens is het van eind december tot en met medio maart droog en heet.
Ieder seizoen heeft zijn bekoring: na de regentijd is het land groen, bloeien de bloemen en worden de meeste jonge dieren geboren. Daarna krijgt de savanne zijn typische goudgele kleuren en worden de katachtigen beter zichtbaar, omdat het lange gras afgegraasd wordt.
In welke periode je ook reist, neem beslist een winddicht jack mee, een warme fleece en een sjaal.

Tijdens de safari wordt er gereden in 4x4 Toyota Landcruisers die perfect zijn uitgerust voor het af en toe moeilijk begaanbare terrein. U heeft tijdens de gehele reis een eigen chauffeur die tevens uw gids is. Een raamplaats is in de safarivoertuigen altijd gegarandeerd voor een optimaal zicht tijdens de gamedrives! Aan boord bevindt zich altijd mineraal water, 'wildlife' boeken, een mobiele telefoon van de gids om bereikbaar te zijn en een EHBO-doos. Bij de luchthaventransfers kunnen ook andere auto's worden ingezet.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Weekendtas of zachte koffer
 • Lichte wandelschoenen
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Winddicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Lippencrème met UV-filter
 • Eventueel foto- en/of filmcamera
 • Eventueel verrekijker
 • GELDIG paspoort
 • Zaklamp

Wij raden je aan voor dit arrangement een weekendtas mee te nemen. Een koffer met een harde buitenkant raden wij af daar het lastiger is deze goed op te bergen in de safari-auto. Met weekendtassen kan de ruimte in de auto optimaal worden benut. Je hoeft nergens tijdens de reis met de bagage te wandelen. Een dagrugzakje voor veldfles, regencape en eventueel verrekijker, fototoestel en/of videocamera is voldoende.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn bij je vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Tanzania heb je een toeristisch visum nodig (single entry, maximaal 90 dagen geldig). We raden je met klem aan je visum vooraf aan te vragen waarmee je de immigratie bij aankomst in Tanzania bespoedigt. Lokaal een visum aanvragen behoort nog tot de mogelijkheid maar kan ca. twee uur in beslag nemen. Voordat de aanvraag van een digitaal visum staan 10 dagen. Vraag je visum dus minimaal 3 weken voor vertrek aan. Je paspoort dient nog minimaal 1 lege bladzijde te bevatten en nog 6 maanden geldig te zijn op de dag dat je het land binnenkomt.

Gebruik de volgende link voor het digitaal aanvragen van je visum: elektronisch visum  

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

Prijsinformatie

26 september 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoons tent) € 630
3 personen (driepersoons tent) € 515
3 personen (twee- en eenpersoons tent) € 574

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs