Terug naar Tanzania

safari vanuit lodge

Arusha National Park is dan wel bescheiden qua grootte (137 km2) in vergelijking met andere parken in Tanzania, het op slechts 21 km ten noorden van Arusha liggende park heeft veel moois te bieden voor wandelaars en vogelaars. De door mineralen verschillend gekleurde alkalische Momella meren trekken veel vogels aan, waaronder flamingos in het broedseizoen. Op de rand van de Ngurduto krater groeien prachtige orchideeën, varens en (korst)mossen met kans op franjeapen en duikers. Vanaf mooie uitzichtpunten kijk je neer op de drassige bodem van de krater waarin buffels en olifanten grazen. Door de afwezigheid van grote katachtigen, kan er in het Arusha NP goed worden gewandeld. Onder begeleiding van je gids maak je een eenvoudige wandeling. 's Middags keer je terug bij de lodge in Arusha waar je overnacht.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 328
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 285528
2 dagen

Dag tot dag

Tanzania - Tanzania Noord * Arusha National Park

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Wat is er mooier om wakker te worden met zicht op Mount Meru. Vooral in de ochtend is de kans groot dat je vanuit Arusha een geweldig uitzicht hebt op deze 4566 meter hoge berg, een klassiek voorbeeld van een vulkanische top met steil gekartelde kraterranden. 's Ochtends vroeg word je opgehaald vanaf je lodge in Arusha om in ca. een half uur via de Momella-toegangspoort het Arusha Nationale Park te betreden. Alle bergen in deze omgeving zijn ontstaan door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen waardoor de Great Rift Valley is ontstaan. De lokale Warusha die in de omgeving van de berg wonen beschouwen Mount Meru als heilig. Elk jaar wordt er een koe of schaap geofferd om zeker te zijn van de komst van het regenseizoen.

Het Arusha National Park heeft een gevarieerd landschap dat bestaat uit moerassen, kraters (o.a. de Ngurduto-krater) en vele weidse vlaktes met zelfs alpine-vegetatie. Daarnaast zijn er kleine stukjes tropisch regenwoud waar je duikers kunt tegenkomen en franjeapen (Black - en White Colobus monkeys) in een decor van met met korstmos behangen bomen. Met een beetje geluk - het valt nooit te voorspellen - zie je veel kleine en gewone flamingo's. Het Arusha National Park is een van de weinige wildparken waar je je te voet mag verplaatsen: een unieke ervaring! Onder begeleiding van je gids maak je een makkelijke wandeling waarop je volop van het groene park Arusha geniet met een grote kans om giraffes, impala's, waterbokken, wrattenzwijnen, buffels en vele vogelsoorten te zien. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar de Moivaro Lodge.

Overnachting in

Arusha

Dag 2

Na het ontbijt eindigt dit reisarrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • 1 nacht verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • 4x4 safarivoertuig
 • Lokale gids/chauffeur
 • Boxlunch 
 • Entree Arusha NP (ter waarde van US$ 54 pp)

Niet inbegrepen

 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. fooien en drankjes)

Praktische informatie

Omdat Tanzania tegen de evenaar aan ligt, zijn de temperatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Naar gelang de hoogte zijn er echter flinke verschillen in temperatuur. Met name ‘s nachts kan het kwik in de bergen tot 10° C dalen, terwijl het in de overige, lagere noordelijke delen overdag tot 35° C kan oplopen. Het klimaat kent geen indeling in zomer of winter, maar wordt ingedeeld in vier andere seizoenen:

 • van eind maart tot begin mei is het regenseizoen waarin de savanne in bloei staat en met de geboorte van veel jonge dieren.
 • van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui.
 • Vanaf oktober tot begin december is het de periode van de zogenaamde korte regens, met vooral aan het einde van de middag en 's nachts regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer, waardoor er ook in deze tijd goed te reizen valt.
 • Na de korte regens is het van eind december tot en met medio maart droog en heet.
 • Voor een bezoek aan Tanzania hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst (single entry visum) of minstens 9 maanden na uitgiftedatum van een double-entry visum. 

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Tanzania hebt u een visum nodig. U kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits u reisdocumenten kunt laten zien die nog minstens 1 maand na uw verblijf geldig zijn en op vertoon van een vliegticket voor uw terug- of doorreis. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig) of US$ 100 (double entry, 6 maanden geldig). Uw paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Gezondheidszorg
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

  Hoogteziekte
  Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

  Acclimatisatietips
  Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

  • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
  • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
  • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
  • Rook niet.
  • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
  • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
  • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
  Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

  Malaria
  In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  In wildparken mag u zonder toestemming van uw chauffeur of gids niet zomaar uit de auto stappen.

  Recent reisadvies
  Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

  Prijsinformatie

  23 januari 2018 - 28 februari 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 367
  3 personen (driepersoonskamer) € 306
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 337

  01 maart 2018 - 31 maart 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 339
  3 personen (driepersoonskamer) € 283
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 311

  01 april 2018 - 31 mei 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 328
  3 personen (driepersoonskamer) € 272
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 300

  01 juni 2018 - 30 juni 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 339
  3 personen (driepersoonskamer) € 283
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 311

  01 juli 2018 - 31 augustus 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 367
  3 personen (driepersoonskamer) € 306
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 337

  01 september 2018 - 19 december 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 339
  3 personen (driepersoonskamer) € 283
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 311

  20 december 2018 - 31 december 2018
  2 personen (tweepersoonskamer) € 367
  3 personen (driepersoonskamer) € 306
  3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 337

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Toelichting
  prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

  Avontuur op Maat
  Vraag reisvoorstel aan
  Vanaf prijs