SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 285511 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Tanzania * Serengeti &  Ngorongoro Highlights, 7 dagen

Serengeti, Ngorongoro een Lake Manyara, safarireis met privé chauffeur/gids langs hotels, tented-camps en lodges

Noord-Tanzania is nog steeds een van de beste safaribestemmingen ter wereld. Verken onder begeleiding van een privé gids vanuit een 4x4 Land Rover de mooiste nationale parken in het noorden van Tanzania. Tegen de dramatische achtergrond van de Rift Vallei, biedt het Lake Manyara een compact circuit van wilde dieren, waarbij de boomklimmende leeuwen in een smalle strook acaciabos een rariteit én hoogtepunt zijn. Serengeti staat met recht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De immense weidse savannevlakte appelleert aan hét Afrika-gevoel pur sang. Het park dankt zijn naam en faam natuurlijk aan de jaarlijkse migratie van gnoes, zebra's en Thomson gazellen met vele roofdieren in hun kielzog. De Ngorongoro-krater vormt met de grootste caldera ter wereld een natuurlijke bescherming aan een van de sterkste dierenpopulaties ter wereld. Afhankelijk van het reisseizoen en de persoonlijke interesse in andere nationale parken, kan deze safarireis op maat worden samengesteld. De fraaie lodges - die jullie naar believen kunnen upgraden - dragen beslist bij tot een heerlijke Afrikaanse safaribeleving.

 
Voor een gezin met tienerdochters een uitermate enerverende trip in een bijzonder fraaie omgeving met voldoende rustp...
Bekijk alle reviews (8)
Uniek aan deze reis
 • Drie nationale wildparken
 • privé rondreis 4x4 Land Rover met gids/chauffeur
 • fraaie accommodaties
 • verlenging naar Zanzibar & Mafia mogelijk
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

Tijdens de game drives met een 4x4 Land Rover gaan jullie niet alleen op zoek naar de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) maar natuurlijk ook naar de vele antilopesoorten, vogels, apen en mangoesten. Na een heerlijk verblijf in de Moivaro Lodge, al jarenlang een van de favorieten van SNP-reizigers, reizen jullie met een privé gids (tevens chauffeur) door naar het Lake Manyara Nationaal Park. Dit kleine park bestaat voor tweederde uit het alkalische meer Manyara waar vaak een roze lint van flamingo's valt waar te nemen. Het park beidt een fantastisch contrast tussen het meer, de vloedbossen en acaciabossen tegen de dramatische achtergrond van de steile wanden van de Rift Vallei. Naast de vele vogels die je hier kunt waarnemen (meer dan 400 soorten zijn geteld!), zal het makkelijk zijn om olifanten en de boomklimmende leeuwen in het acaciabos waar te nemen, naast de klipspringers, de mangoesten en de Kirk dik-diks. De Serengeti spreekt tot de verbeelding, niet voor niets is dit park ook door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Naast de jaarlijkse migratie die hier plaatsvindt van miljoenen gnoes en honderdduizenden zebra's en gazellen, is de Serengeti ook de verblijfplaats van grote kuddes buffels, kleine groepjes olifanten en giraffen, duizenden elandantilopen, kongoni's, impala's en gazellen. Eenzame luipaarden hangen rond tussen de acaciabomen en cheeta's zul je op de weidse vlakten kunnen zien waar hun grote snelheid van over de 100 km/uur volledig tot zijn recht komt. Ook de minder makkelijk te spotten dieren kun je in de Serengeti waarnemen zoals de aardwolf, jakhalzen en hyena's. De granieten kopjes bieden niet alleen een prachtige plek voor roofdieren als uitkijkpost, het is tevens de plek waar rots-klipdassen rondhangen. In de Serengeti verblijf jullie twee nachten in de aangename Robanda safari Camp nabij de Ikoma toegangspoort. Een heerlijke plek die door de ligging in een savannen vlakte een groot gevoel van ruimtelijkheiud geeft met eindeloze vergezichten. 

Het Ngorongoro Conservation Reservaat beslaat een enorm groot gebied vanaf de Empakaai krater in het noorden tot aan Lake Eyasi in het zuiden en Lake Ndutu in het westen. De Ngorongoro-krater vormt relatief een klein gedeelte van dit reservaat, doch de impact op de beleving is immens. Deze grote caldera biedt een natuurlijk 'thuis' aan vele diersoorten omringd door hoge bergwanden van 600 meter, een prachtig gezicht. De neushoorns voelen zich uitermate prettig in de krater, evenals de vele andere zoogdiersoorten (50 zijn er geteld van de 115 soorten in het gehele reservaat). De krater bezoek je vanuit de Ngorongoro Farm House, een heerlijke ruim opgezette lodge waar je vanaf de veranda op de beboste kraterwanden van de Ngorongoro-krater uitkijkt. Eenmaal terug in Arusha, lijkt de tijd even aan je voorbij te zijn gegaan, zoveel indrukken doe je op met het bezoek aan deze totaal verschillende nationale parken en het Ngorongoro Conservation Reserve. 

Uitbreiding van de safari

Deze safarireis is op elke plaats uit te breiden met een langer verblijf in de lodges die zijn opgenomen in deze safari. Ook kun je de lodges upgraden naar een luxer niveau. De safari maak je verder op maat door een vberlkemnguing van een paar dagen naar het Arusha Nationaal Park, Lake Eyasi, Lake Natron, de Ndutu-privé concessie en natuurlijk de beklimming van Mount Meru of de Kilimanjaro! Vanuit Arusha kun je de safari verlengen met een bezoek aan het specerijeneiland Zanzibar of het intieme kleine eiland Mafia. Even heerlijk uitrusten, snorkelen, duiken of u laten onderdompelen in deze overwegend islamitische cultuur. 

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Tanzania

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • Gnoetrek

 • NB Programma

 • kaart

Programma
Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport worden jullie hartelijk verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokaal agent. Met een privé transfer rijden jullie naar de Moivaro Lodge ten oosten van Arusha. De lodge ligt temidden van een fraai aangelegde tuin vol met bloemen en koffiestruiken.

Overnachting in
Arusha, Moivaro Lodge

 1. Riftvallei met Lake Manyara NP op de achtergrond
Riftvallei met Lake Manyara NP op de achtergrond
Programma

De gids (tevens chauffeur) haalt je op vanaf de lodge om vervolgens westwaarts te rijden. In het landschap van rollende heuvels met savanne begroeiing lopen Masai herders rond wakend over hun grazende koeien en geiten. Vlak voor de entree van het Manyara National Park arriveer je in het dorpje Mto wa Mbu dat bekend is om zijn levendige sfeer en de grote verscheidenheid aan etnische afkomsten van haar bewoners. 's Middags maak je een gamedrive in het kleine maar bijzondere Lake Manyara National Park. Dit park dankt zijn bekendheid aan de vele vogels en de zeldzame boomklimmende leeuwen. In het wildpark beland je in een paradijselijk oerwoud waarin veel apen zich kunnen ophouden. Rondom het meer, wat dieper het park in, is het gebied steppeachtig en tevens de ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Rond het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Bij de Hippo Pool - een van de weinige plekken in Manyara waar je de safariauto mag verlaten - kun je het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. Maar kijk ook omhoog: de zogenaamde boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.

Tegen het eind van de middag rijd je het park uit op weg naar het Manyara Wildife Safari Camp, een kleinschalig tented camp met uitzicht op Lake Manyara en de hellingen van de Rift Vallei. Mocht er tijd zijn, neem dan een verfrissende duik in het zwembad met uitzicht op het meer. De zonsondergangen vanaf hier zijn mooi om mee te maken. 's Avonds vindt het diner plaats.

Verlenging Arusha National Park! Voordat je deze safarireis aanvangt naar Lake Manyara, is een verkenning van het Arusha NP een zeer de moeite waard voor de wandel- en vogelliefhebbers. Klik voor meer imnformatie op Tanzania Noord * Arusha National Park (reiscode 285528) .

 Overnachting in
Nabij Lake Manyara - Riftvallei

Programma

Na het ontbijt wordt er koers gezet naar de Serengeti. Je rijdt de Grote Slenk uit dat een fraai zicht geeft op het Manyara meer. Het dorp Karatu is de 'gateway' van het gebied dat wordt aangeduid met de naam 'Ngorongoro Conservation Area'. Vlak voor de toegangspoort om Serengeti in te rijden, kunnen jullie in overleg met de gids/chauffeur een korte stop maken bij de Olduvai Gorge. In deze kloof van ca. 50 km lengte trof de antropoloog Louis Leakey fossielen aan van de voorouders van de mens. 

Serengeti is Tanzania’s oudste en populairste nationale park, beroemd om haar jaarlijkse migratie wanneer ca. 1,5 miljoen gnoes over de open vlakten stormen, terwijl er meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson-gazelles aan de trek van de gnoes deelnemen op zoek naar nieuwe, verse graslanden. Zelfs wanneer de migratie stil ligt, biedt de Serengeti onbetwistbaar de meest sprankelende mogelijkheden voor het observeren van wild in Afrika: grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffes en duizenden elandantilopen, topi’s, hartebeesten, impala’s en Grant-gazelles zo ver als het oog reikt. Het gebied wordt gekenmerkt door 'kopjes', granieten rotsformaties die als eilandjes in de savanne liggen. Vaak dienen ze als uitvalsbasis voor leeuwen en luipaarden. Vanuit de hoogte overzien ze hun jachtgebied perfect! Al game-drivend rijd je dwars door de Serengeti op weg naar het noorden waar je de komende twee nachten verblijft in Robanda.  

Verlenging Tarangire NP! Nog voordat je doorrijdt naar de Serengeti, is een verlenging naar het landschappelijk fraaie Tarangire NP de moeite waard. Met name in de droge tijd trekken veel olifanten en andere wildsoorten naar dit park waarin de Tarangire-rivier zorgt voor een constant aanbod van water. Voor meer informatie klik op Tanzania Noord * Tarangire National Park (reiscode 285527).

 Overnachting in
Nabij Ikoma-gate Serengeti , Ikoma Tented Camp

 1. savanne: het leefgebied van cheetahs bij uitstek!
savanne: het leefgebied van cheetahs bij uitstek!
Programma

Vroeg in de ochtend maak je een game drive door Serengeti op zoek naar de 'big five' (olifant, buffel, luipaard, leeuw en neushoorn). Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. Dit grootste ecosysteem in oostelijk Afrika bestaat uit 30.000 km2, waarmee het haar naam Serengeti, in het Masai 'eindeloze vlaktes' alle eer aan doet. De Serengeti bestaat uit het Serengeti National Park en een aantal beschermde natuurreservaten (waaronder het Masai Game Reserve in Kenia), die onder beheer vallen van de overheden in Tanzania en Kenia. Het gebied huisvest de grootste migratie van zoogdieren ter wereld. In het park leven meer dan drie miljoen dieren. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Een ontmoeting met vier leden van de Big Five kan bijna worden gegarandeerd. Ook vogels zijn er in overvloed, in totaal zijn er meer dan vijfhonderd soorten geteld.

Jaarlijks vindt in de Serengeti de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer 1,5 miljoen gnoes en 200.000 zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Hier worden ook de kalveren geboren in januari en februari en als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts.

In de maanden april en mei passeren ze het gebied tussen de Moru Kopjes en het westen van Seronera vallei. In juni kunnen de kuddes zich splitsen; een klein deel gaat direct noordwaarts, de rest trekt eerst verder naar het westen naar de Grumeti rivier. Hier steken zij de rivier over, opgejaagd door de vele krokodillen. Begin juli komt de kudde weer bij elkaar om verder te trekken naar de Mara rivier. De dieren die de oversteek halen blijven tot eind oktober in de Masai Mara. Overigens hebben veel andere diersoorten, zoals gazellen, giraffes en roofdieren vaak een vast territorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het gehele park.

Bij terugkomst in de lodge zal een verfrissing een aangename weldaad voor lichaam en geest zijn. 's Avonds zal het diner je heerlijk smaken. Overnachting in
Serengeti Nationaal Park, Ikoma Tented Camp

 1. Weidse omgeving van de Ndutu Lodge
Weidse omgeving van de Ndutu Lodge
Programma

Na het vroege ontbijt staat er een lange rijdag op het programma. Je rijdt via Seronera terug naar de Naabi Hill-toegangspoort waarmee je de Serengeti verlaat. Met kans om nog leeuwen, jachtluipaarden, hartebeesten, dik-diks,  steenbokken en vele vogels te zien, rijden we naar de Ngrongoro Farm House op slechts 5 km vanaf de dichtsbijzijnde toegangspoort tot de Ngorongoro krater. De ruim opgezette lodge, met prachtig uitzicht over een grote tuin en aan de einder de vulkaan Oldeani, beschikt over grote kamers met een zitje en een openhaard. Sommige kamers zijn met een tussendeur verbonden, ideaal voor families. Geniet van het zwembad en de omheinde tropische tuin. De lodge beschikt over een organische groententuin, de koffie komt van de eigen plantage, men maakt gebruik van zonne-energie en men scheidt het afval. 's Avonds vindt het diner plaats.

Verlenging Ndutu! Beleef de migratie van ca. 3 miljoen gnoes (!) van dichtbij in de periode december t/m maart met de Ndutu Lodge als basis. In de periode hier buiten is de lodge aantrekkelijker geprijsd én je beleeft een rustige en bijna exclusieve safaribeleving. Voor meer informatie klik op Tanzania Noord * Ndutu privé concessie (reiscode 285524)).Overnachting in
Ngorongoro Highlands - nabij Karatu

Programma

Vanaf de Ngorongoro Farm House rijd je in ca. 1,5 uur naar de kraterrand van de Ngorongoro. Het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld (doorsnee van 20 km) beschikt over grote wildconcentratie. Zijn naam dankt de krater aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die je regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De chauffeur/gids rijdt behoedzaam naar de kraterbodem van de uitgedoofde vulkaan. Door velen wordt Ngorongoro beschouwd als een wereldwonder met de toepasselijke bijnaam "Ark van Noach". De krater is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. In de loop van de middag keer je weer terug naar de lodge waar je in de namiddag kunt relaxen in of rondom het zwembad, je privé veranda of de lounge met haar vele comfortabele zithoekjes. 's Avonds vindt het diner plaats.Overnachting in
Ngorongoro Highlands - nabij Karatu, Ngorongoro Farm House

 1. Verlenging naar Zanzibar?
Verlenging naar Zanzibar?
Programma

Na het ontbijt rijd je terug naar Arusha, een rit van ongeveer 3 uur alwaar deze safarireis eindigt. Afhankelijk van het vervolg van je reis, wordt je naar de luchthaven of naar je accommodatie in Arusha gebracht.

Verlenging Zanzibar of Mafia! Sluit de safarireis ontspannen af met een verblijf op het specerijeneiland Zanzibar. Ontdek Zanzibar * Fumba Beach Lodge of Zanzibar * Shooting Star Lodge, reisarrangementen die het meest bij onze SNP-reizigers in de smaak vallen. Ook kun je de safari verlengen naar Tanzania * Mafia Island, een veel kleiner én dunbevolkter eiland dan Zanzibar. Programma

De migratie van de gnoes in het Serengeti-Mara ecosysteem is een continu proces. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes, tweehonderdduizend zebra’s en driehonderdduizend Thomson gazellen. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. De Grote Trek volgt het patroon van de regenval, en het tijdstip van de trek hangt hiermee nauw samen. Dat betekent dat de gnoes per jaar tot een maand eerder of later op een bepaalde plaats zijn tijdens hun Grote Trek. In het gebied rondom de Ngorongoro-krater en Lake Ndutu, worden in de maand februari per dag duizenden gnoe's geboren in een tijdsbestek van zo'n 2 weken. Dit wereldspektakel is de reden voor veel mensen om naar dit deel van Tanzania af te reizen. Natuurlijk gaat de natuur daarin geheel zijn eigen gang, en is vooraf nooit precies aan te geven in welke weken dit precies gaat plaatsvinden. De grootste kans op het zien van de gnoetrek heb je in de periode april-juni in het westen van de Serengeti, in de maanden juni tot en met september in de Masai Mara (Kenia) en van december-maart op de vlaktes tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater.

 NB Programma

 Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties

Bij de keuze van de hotels en lodges tijdens deze safarireis, wordt zoveel mogelijk gelet op kleinschaligheid, ligging en service. Sommige accommodaties zijn zelfs geselecteerd op basis van schaduw, grootte van de tuin of bijzondere excursies die men aanbiedt. Alle kamers beschikken over een en-suite badkamer en klamboes. Met de feedback van onze klanten, onze eigen kennis ter plaatse en de kennis van de lokaal agent van SNP, wordt elk jaar weer beoordeeld welke accommodaties worden opgenomen in onze safarireizen in Oostelijk-Afrika.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De maaltijden tijdens uw verblijf in de diverse accommodaties worden meestal opgediend in de vorm van een buffet. De lunches geniet u in de lodges of onderweg. Indien de rijafstand te lang is, gaat er dus een boxlunch mee, die bestaat uit een stukje kip, ei, broodje, fruit en wat zoetigheden. Neem zelf wat muesli-repen of sultana's mee vanuit Nederland, altijd een goede aanvulling!


Duurzaamheid

Naast het feit dat de SNP agent op het kantoor efficiënt omgaat met alle verbruiksproducten, zetten zij zich actief in voor het verzamelen van plastic flesjes dan wel het ontmoedigen van het gebruik ervan. De lege flesjes gaan naar een lokaal bedrijf waar er meubilair van wordt gemaakt die door de agent weer worden gebruikt ter inrichtring. Wellicht dat er in de toekomst ook huizen van kunnen worden gebouwd. De agent wil in de komende jaren recyclen meer onder de aandacht brengen door hervulbare waterflesjes te promoten.Inbegrepen
 • verblijf accommodaties
 • maaltijden vol pension (behalve verblijf Arusha o.b.v. ontbijt )
 • privé vervoer per 4x4 Land Rover tijdens safari
 • deskundige privé gids (tevens chauffeur)
 • entrees nationale parken (ter waarde van US$ 480 p.p.)
 • Ngorongoro-krater entree
 • kaart Kilimanjaro & Noord-Tanzania
 • boekje 'Te gast in Tanzania'
 • SNP-informatiepakket


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • visum
 • drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. fooien en souvenirs)


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Geschikt voor kinderen
vanaf 8 jaar en ouder


Geschikte reisperiode

Omdat Tanzania tegen de evenaar aan ligt, zijn de temperatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Naar gelang de hoogte zijn er echter flinke verschillen in temperatuur. Met name ‘s nachts kan het kwik in de bergen tot 10° C dalen, terwijl het in de overige, lagere noordelijke delen overdag tot 35° C kan oplopen.Het klimaat kent geen indeling in zomer of winter, maar wordt ingedeeld in vier andere seizoenen:

 • van eind maart tot begin mei is het regenseizoen met zware regenval.
 • van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui.
 • Vanaf oktober tot begin december is het de periode van de zogenaamde korte regens, met vooral aan het einde van de middag en 's nachts regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer, waardoor er ook in deze tijd goed te reizen valt.
 • Na de korte regens is het van eind december tot en met medio maart droog en heet.
Ieder seizoen heeft zijn bekoring: na de regentijden is het land groen, bloeien de bloemen en worden de meeste jonge dieren geboren. Daarna krijgt de savanne zijn typische goudgele kleuren en worden de katachtigen beter zichtbaar, omdat het lange gras afgegraasd wordt. In welke periode je ook reist, neem beslist een winddicht jack mee, een warme fleece en een sjaal. Indien je in de hoger gelegen gebieden overnacht of 's ochtends een gamedrive maakt, kan het het hele jaar door koud zijn.


Extra dagen
U kunt deze standaardreis op elke overnachtingslokatie uitbreiden met extra nachten naar eigen wens. Houdt u er rekening mee dat er naast de meerprijs voor de extra nachten accommodatie ook kosten bijkomen voor de dagen dat u langer gebruik maakt van de safari-auto, de chauffeur/gids en de entree van het nationale park als u hierin verblijft, dan wel hier naartoe gaat met uw extra dagen.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Tanzania hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst (single entry visum) of minstens 9 maanden na uitgiftedatum van een double-entry visum. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf in Tanzania hebt u een visum nodig. U kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits u reisdocumenten kunt laten zien die nog minstens 1 maand na uw verblijf geldig zijn en op vertoon van een vliegticket voor uw terug- of doorreis. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig) of US$ 100 (double entry, 6 maanden geldig). Uw paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

Hoogteziekte
Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

Malaria
In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
In wildparken mag u zonder toestemming van uw chauffeur of gids niet zomaar uit de auto stappen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Weekendtas of zachte koffer
 • Lichte wandelschoenen
 • Fleece jack
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Winddicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Lippencrème met UV-filter
 • Eventueel foto- en/of filmcamera
 • Eventueel verrekijker
 • GELDIG paspoort
 • Zaklamp
 • Check 'van belang' en 'vaccinaties' ivm Gele Koorts


Bagage mee op reis
Wij raden u aan voor deze reis een weekendtas mee te nemen. Een koffer met een harde buitenkant raden wij af daar het lastiger is deze goed op te bergen in de safari-auto. Met weekendtassen kan de ruimte in de auto optimaal worden benut. U hoeft nergens tijdens de reis met uw bagage te wandelen. Een dagrugzakje voor veldfles, regencape en eventueel verrekijker, fototoestel en/of videocamera is voldoende.


Geld mee op reis

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (Tsh of TZS). Er zijn briefjes van 200, 500, 1000, 5000 en 10.000 shilling in omloop. Munten zijn er van 50, 100 en 200 shilling. Voor één euro ontvangt u ongeveer Tsh 2286 (mei 2015).

Tijdens deze reis naar het noorden van Tanzania dient u rekening te houden met bijkomende kosten zoals drankjes, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Wij adviseren u geld mee te nemen in de vorm van contante € 's tesamen met een pinpas (pinnen is op de luchthaven van Kilimanjaro Airport en in de plaats Arusha mogelijk). Contante €'s kunt u ter plaatse bij veel wisselkantoortjes omwisselen in Tanzaniaanse shillingen. Het gebruik van traveller cheques raden wij af. Bellen met uw mobiele telefoon kost ongeveer € 2 per minuut (afhankelijk van uw telecomprovider). U heeft een redelijk goed bereik. Indien u verwacht veel te moeten bellen, loont het de moeite om ter plekke een telefoonkaart aan te schaffen.

Het minimum geadviseerde zakgeld bedraagt € 250. Wij merken hierbij op dat het gaat om een indicatie en dat de daadwerkelijke uitgaven persoonsafhankelijk zijn.

Fooien

In Tanzania is het gebruikelijk om degene die een dienst goed verricht met een fooi te bedanken. Houdt u rekening met een adviesbedrag van circa US$ 5-8 per persoon per reisdag voor de gids/chauffeur. Mocht u kamperen dan geldt hetzelfde bedrag voor de meereizende kok. Daarnaast gelden lagere fooien bij eten en het belonen van dragers van uw bagage van de auto naar uw accommodatie v.v. Mochten kinderen vragen om een gunst, dan adviseren wij een erkende ontwikkelingsorganisatie of een lokaal ontwikkelingsproject te steunen. De entreegelden voor de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.Hoe verplaatst u zich ter plekke
Tijdens de safari wordt er gereden in speciale 4x4 safarivoertuigen (Toyota Landcruisers/Landrovers) die zijn uitgerust voor het af en toe moeilijk begaanbare terrein. Aan boord zijn boeken aanwezig om bij het zien van dieren om er direct iets meer over te lezen. U heeft tijdens de gehele reis een eigen chauffeur die tevens ook uw gids is. Een raamplaats is in de safarivoertuigen altijd gegarandeerd voor een optimaal zicht tijdens de gamedrives! Alleen bij de luchthaventransfers en dagexcursies vanuit Arusha kunnen ook minibussen worden ingezet.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Kilimanjaro International Airport.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Arusha


Eindpunt
Arusha


 • augustus 2016
 • Voor een gezin met tienerdochters een uitermate enerverende trip in een bijzonder fraaie omgeving met voldoende rustpunten op zijn tijd!
 • januari 2016
 • We wilden onze volwassen kinderen ( en aanhang) het land laten zien waar we 35 jaar geleden gewerkt en gewoond hebben. Omdat we goede ervaringen hadden met een eerdere snp reis, hebben we onze Reis weer hier geboekt. We hebben een bestaande reis door de wildparken van noord- Tanzania wat aangepast aan onze wensen, en er nog 6 dagen op Mafia eiland aan vastgeplakt. We kunnen terugkijken op een heel goede tijd in Tanzania. De reis, transfers, logeerplekken, gids, vervoer in de wildparken, het was allemaal perfect geregeld. 35 jaar geleden hebben we heel wat primitiever gereisd, dus dit waren allemaal meevallers. Een paar opmerkingen: de tips om energierepen mee te nemen op de tocht in de wildparken was erg nuttig, om een uur of 5 hadden we honger, het diner was vaak pas om een uur of 8. De enige tegenvaller was de fee die we bij aankomst op Mafia eiland moesten betalen als entree en voor het verblijf in het Marine Park, waar de lodge in is gelegen. Het stond wel in de reisbeschrijving, maar niet erg duidelijk, ook niet in de lonely planet. We stonden met 4 groepen te balen bij het loketje. Betaal altijd met een credit card, en weiger de 10% opslag te betalen, ze hebben geen recht om die te vragen. Ze willen nl. Liever dat je cash betaalt, maar daarvan verdwijnt een gedeelte in hun eigen zak, zo verzekerde de manager van de Mafia Island Lodge ons!...
 • juni 2015
 • Fantastische reis, met stip de nummer 1 van alle vakanties tot nu toe! Echt een aanrader. Geweldig om al deze dieren in hun eigen natuurlijke omgeving te zien. Prima accomodaties.
 • april 2014
 • Wat een safari: we hebben alle dieren gezien die we wilden zien in prachtig gevarieerd landschap. We hebben kennis gemaakt met de Masaai cultuur en met het begin van de mensheid in de Oldupai gorge. En gelogeerd op de mooiste locaties met grandioos uitzicht.
 • Prachtige reis!
 • Indrukwekkende reis; redelijk pittig reisschema door lange autoritten over slechte wegen.
 • Prima reis
 • De safari is geweldig, maar ook intensief. Zanzibar is een goede afsluiting om daarna tot rust te komen.

Data en prijzen

1 april 2017 - 25 mei 2017
€ 2418 2 personen, tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1969 3 personen (driepersoonskamer)
€ 2117 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 1843 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)
26 mei 2017 - 24 juni 2017
€ 2735 2 personen, tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 2260 3 personen (driepersoonskamer)
€ 2466 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 2160 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)
25 juni 2017 - 31 augustus 2017
€ 2825 2 personen, tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 2334 3 personen (driepersoonskamer)
€ 2582 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 2255 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)
1 september 2017 - 13 december 2017
€ 2735 2 personen, tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 2260 3 personen (driepersoonskamer)
€ 2466 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 2160 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)
14 december 2017 - 31 december 2017
€ 2825 2 personen, tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 2334 3 personen (driepersoonskamer)
€ 2582 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 2255 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis.
 • rond de periode van Kerst en Oud & Nieuw kunnen er toeslagen van toepassing zijn.

Extra mogelijkheden bij Tanzania * Serengeti &  Ngorongoro Highlights

Sluit jullie safari af met één van de onderstaande verlengingen naar het 'specerijeneiland' Zanzibar of het eiland Mafia. Beide eilanden staan bekend om hun fraaie snorkel- en duiklocaties, exotische vruchten en gerechten, de Swahili-cultuur en de uitgestrekte zandstranden om te ontspannen.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Zanzibar * Fumba Beach Lodge

Code 285413 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 244,- per persoon
select

Zanzibar * Shooting Star Lodge

Code 285415 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 268,- per persoon
select

Zanzibar * Ocean Paradise Resort

Code 285424 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 81,- per persoon
select

Tanzania * Mafia Island

Code 285450 P avontuur op maat, 4 dagen
vanaf € 386,- per persoon
select

Tanzania Noord * Ndutu privé concessie

Code 285524 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 979,- per persoon
select

Tanzania Noord * Tarangire National Park

Code 285527 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 610,- per persoon
select

Tanzania Noord * Arusha National Park

Code 285528 P avontuur op maat, 2 dagen
vanaf € 346,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden