tanzania-zebras.jpg

Tanzania - Maatwerk, 0 dagen Stel je eigen reis samen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Tanzania een land wat zich kenmerkt door de grote diversiteit aan wildlife maar ook grote verscheidenheid aan landschappen. Van uitgestrekte Serengeti tot de dichtbegroeide flanken van de Udzungwa Mountains in het zuiden, de onaangetaste wildernis van Katavi in het westen en de prachtige exotische eilanden Mafia, Pemba en Zanzibar in het oosten.

Allom bekend zijn de Ngorongoro krater en Serengeti, maar ook Selous en Ruaha zijn zeker de moeite waard en staan garant voor een prachtige natuurbelevenis. Jaarlijks vindt op de grote vlakte van Serengeti de grootste natuurlijke wildmigratie plaats waarbij miljoenen dieren op zoek zijn naar grazige weiden en water.

 

Een reis door Tanzania is een reis langs prachtig gelegen intieme lodges waarbij u keuze hebt uit diverse luxe niveaus. Voor de mensen die er een wat actievere reis willen maken is er de mogelijkheid om te wandelen door de Crater Highlands (met overnachting in tentjes in lokale dorpjes), een wandeling door de bossen bij Ngorogoro/ Usambara of Udzungwa, fietsen bij Mto Wa Mbu, kanoen in Arusha NP, wandeling door een van de dorpen.  En de echte die-hards kunnen natuurlijk de toppen van Mt. Meru en Mt. Kilimanjaro beklimmen.

 

Minder bekend maar zeker de moeite waard is het zuidelijke deel van Tanzania met de minder drukke parken Ruaha en Selous maar ook Kilwa aan de kust.

 

Prachtige afsluiter voor een safari door Tanzania is een verblijf op een van de eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia, die hun rijkdom verwierven door eeuwenlange handel in slaven en specerijen met het Midden-Oosten. Dwaal tijdens je reis door de nauwe straten van Stone Town met zijn minaretten en bazaars, eens de hoofdstad van het sultanaat van Oman. Relax vanuit rustieke lodges met uitzicht op witte zandstranden.

 

Tanzania: safari en vakantie in één land!

 

Heb je nog vragen? Bel (024 3277077) of e-mail (maatwerk@snp.nl) ons voor verdere toelichting over de mogelijkheden en advies. Of vraag een reisvoorstel aan via onderstaande knop.

Inge, Karien, Marianne, Marieke, Renée en Wijmke helpen je graag verder op weg naar een prachtige reis.

 

Vraag reisvoorstel aan

Zwaarte
Comfort

Reisdetail

Over de accommodaties

Tanzania beschikt over zeer uiteenlopende accommodatie mogelijkheden van eenvoudig tot zeer luxe. We zullen in overleg en op basis van de wensen en budget een voorstel doen.

 

Over de maaltijden

De maaltijden tijdens uw verblijf in de diverse accommodaties worden meestal opgediend in de vorm van een buffet. De lunches geniet u in de lodges of onderweg. Indien de rijafstand te lang is, gaat er een boxlunch mee, die vaak bestaat uit een stukje kip, ei, broodje, fruit en wat zoetigheden.

 

 

Praktische informatie

Omdat Tanzania tegen de evenaar aan ligt, zijn de temperatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Naar gelang de hoogte zijn er echter flinke verschillen in temperatuur. Met name ‘s nachts kan het kwik in de bergen tot 10° C dalen, terwijl het in de overige, lagere noordelijke delen overdag tot 35° C kan oplopen.Het klimaat kent geen indeling in zomer of winter, maar wordt ingedeeld in vier andere seizoenen:

 • van eind maart tot begin mei is het regenseizoen met zware regenval.
 • van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui.
 • Vanaf oktober tot begin december is het de periode van de zogenaamde korte regens, met vooral aan het einde van de middag en 's nachts regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer, waardoor er ook in deze tijd goed te reizen valt.
 • Na de korte regens is het van eind december tot en met medio maart droog en heet.
 • Ieder seizoen heeft zijn bekoring: na de regentijden is het land groen, bloeien de bloemen en worden de meeste jonge dieren geboren. Daarna krijgt de savanne zijn typische goudgele kleuren en worden de katachtigen beter zichtbaar, omdat het lange gras afgegraasd wordt.
  In welke periode je ook reist, neem beslist een winddicht jack mee, een warme fleece en een sjaal. Indien je in de hoger gelegen gebieden overnacht of 's ochtends een gamedrive maakt, kan het het hele jaar door koud zijn.

   

  Voor een bezoek aan Tanzania heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Tanzania. Je paspoort moet nog minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.

  N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je paspoort. 

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Tanzania heb je een visum nodig. Je kunt dit visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen, mits je reisdocumenten (paspoort/reispas) kunt laten zien die nog minstens 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Tanzania. De kosten bedragen US$ 50 (single entry, 6 maanden geldig). 

  SNP service visumverplichtingen

  SNP biedt een extra service waarmee je je  informeert over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen. Voor een visumaanvraag voor toeristen (geen zakelijke doeleinden) is i.t.t. hetgeen er op de website van de Tanzaniaanse ambassade staat geformuleerd, GEEN uitnodingsbrief noodzakelijk. Voor het verkrijgen van een toerisme-visum dien je te overleggen:

  • geldig paspoort
  • 2 standaard pasfoto's 
  • ingevuld visumformulier
  • bewijs van je vluchtreservering

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Tanzania

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Tanzania (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse

  nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je bijzondere aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de reisleiding en/of je chauffeur/gids in over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Gezondheidszorg
  N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, e.d.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen de felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.

  Hoogteziekte
  Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (5895 m) kun je last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun je lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bijv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dien je zo snel mogelijk af te dalen of een arts te raadplegen. Heb je reeds in Nederland/België ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij je dringend je (huis)arts te raadplegen.

  Acclimatisatietips
  Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

  • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
  • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
  • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
  • Rook niet.
  • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
  • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
  • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)

  Lezenswaardige boekjes over gezondheid in de tropen en reizen met kinderen

  ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Gezond op reis met kinderen' zijn lezenswaardige boekjes met veel informatie over risico's, tips en adviezen om gezond op reis te gaan en blijven. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en internetwinkels. 

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Tanzania en Zanzibar binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Tanzania en op Zanzibar zelf komt Gelekoorts voor. Reist u door naar Kenia: voor dit land is vaccinatie tegen Gelekoorts VERPLICHT.
  Voor Tanzania is een Cholera-verklaring vereist, wanneer u over land Tanzania binnenkomt.

  Malaria
  In Tanzania komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 1.800 m hoogte liggen. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  In wildparken mag je zonder toestemming van de chauffeur/gids niet uit de auto stappen.

  Recent reisadvies
  Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies van Tanzania.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Leeuwin met haar welpjes

  Tanzania - Maatwerk

  Stel je eigen reis samen

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Reisgezelschap

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Gekozen kamertype
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  Of bekijk de veelgestelde vragen