Sri Lanka - Vogelreis, 17 dagen Vogelen en grootwild-safari's in Ceylon

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Vogels kijken

Vogel- en wildlifereis vanuit hotels

Het tropische Sri Lanka is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het gevarieerde landschap herbergt een schat aan biotopen, landschappen en nationale parken. En mede hierdoor zijn er niet minder dan 33 endemische vogelsoorten op het eiland te vinden. In 2001 werd hier nog een nieuwe uilensoort ontdekt: de Serendib Scops Owl. Ook zijn er vele grote zoogdieren op het eiland te vinden, zoals Aziatische olifanten, luipaarden en beren, en aan de kust bij Mirissa ook dolfijnen en blauwe vinvissen! Tel hier de buitengewoon vriendelijke bevolking, de oude Boeddhistische cultuurschatten en de smakelijke keuken bij op en het is overduidelijk dat Sri Lanka een droombestemming is!

Uniek aan deze reis

 • 33 endemische soorten
 • Begeleidt door SNP-gids én lokale ornitholoog
 • Grote variatie in biotopen en landschappen
 • Kleine groep: maximaal 10
 • Spot dolfijnen en blauwe vinvissen in Mirissa
Zwaarte
Comfort

Vogellijsten en/of reisverslagen van deze reis

Van deze vogelreis zijn vogellijsten en/of reisverslagen van eerdere vertrekdata beschikbaar.

Dag tot dag

Sri Lanka - Vogelreis

Vanaf de luchthaven van Colombo vertrekken we naar het nabijgelegen Kithulgala Forest Reserve. Bekend geworden door de filmopnames van de film 'Bridge over the river Kwai', zijn de Kelani river en de omliggende vochtige hellingbossen een mooie plek om twee dagen te vogelen. Het Sinharaja Forest Reserve is het laatste regenwoud van het land en hier vinden we de meeste endemische soorten die het eiland rijk is. Daarna reizen we verder naar het Udawalawe National Park, het eerste park waar we komen waar ook olifanten voorkomen. In Mirissa maken we 's ochtends een walvisexcursie. De kans om hier de machtige blauwe vinvis te zien is redelijk groot. Onze volgende bestemming is het befaamde Yala National Park. Niet alleen vinden we hier honderden vogelsoorten, maar ook kuddes wilde olifanten en de grootste luipaardenpopulatie van Sri Lanka. Na een ochtendsafari in Bundela National Park komen we in de highlands met haar nevelwouden bij Nuwara Eliya. Via Kandy en Udawattakele Forest Reserve reizen we naar Habarana voor een bezoek aan Sigiriya Sanctuary. Een prachtige diverse Sri Lanka vakantie in een schitterend land.

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam naar Colombo, met een overstap in het Midden-Oosten. De aankomst is de volgende dag.

Overnachting in

nachtvlucht

Dag 2

Vroeg in de morgen arriveren we op de luchthaven van Colombo waar we worden opgewacht door onze gids en chauffeur. In ongeveer 3 uur rijden we naar Kithulgala. Deze kleine plaats is bekend van de film 'Bridge over the River Kwai' die hier is opgenomen. We verblijven in een 70 jaar oud koloniaal huis dat ook in de film voorkomt. Maar de reden van ons bezoek is natuurlijk dat hier 23 van de 33 endemische soorten die het land rijk is voorkomen. We gaan op excursie in het Kelani Valley Forest Reserve en de directe omgeving van het dorp. Hier werd in 2001 de Serendib Scops Owl ontdekt, een nieuwe soort. We zullen hier twee nachten verblijven.

Maaltijden inbegrepen
diner

Overnachting in

Kithulgala

Dag 3

Vandaag nemen we de hele dag de tijd om te vogelen in het Kithulgala Forest Reserve.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Kithulgala

Dag 4

Na het ontbijt gaan we nog een laatste keer op excursie in Kithulgala. Daarna rijden we via Annapurna naar Sinharaja, het laatste gebied in Sri Lanka waar je nog onaangetast primair regenwoud aantreft. Hier komen ongeveer 160 vogelsoorten voor. Onze lodge ligt direct aan de rand van het bos en vanaf onze veranda hebben we al kans diverse soorten te zien. Verder heeft ons hotel een uitstekend restaurant.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Sinharaja

Dag 5-6

We brengen twee hele dagen door in het regenwoud van Sinharaja, het beste vogelgebied van Sri Lanka,  op zoek naar de vele endemische soorten die hier voorkomen. Regenwoud betekent....bloedzuigers, dus nemen we onze voorzorgsmaatregelen (bv speciale sokjes die in de lodge te koop zijn voor enkele dollars). Naast de vele vogelsoorten hopen we ook andere diersoorten te zien als de purple-faced langur, reuzeneekhoorns, reptielen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Sinharaja

Dag 7

Na het ontbijt gaan we nog een keer het regenwoud in voordat we het Sinharaja Rainforest verlaten. We rijden naar Udawalawe National Park, waar we in de middag een mooie jeepexcursie maken. Naast de vele vogelsoorten vinden we in het park vele grote zoogdieren, waaronder ongeveer 500 wilde olifanten, luipaarden, sambars en wild buffalo’s.
We overnachten in een prima hotel met zwembad, en tuin die uitloopt naar de rivier. Ook weer een prima plek om te relaxen of aan het water naar vogels te speuren.


Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Udawalawe

Dag 8

Na een tweede jeep safari in Udawalawe National Park rijden we naar de zuidelijke kust. We verblijven in Mirissa, een van de rustigste strandplaatsen aan de hele zuidkust. In deze maanden van het jaar is het noordoost moesson en is het dus aan de stranden in het zuiden erg rustig weer en een aangename zee. In de namiddag kunnen we relaxen op het strand. Morgen gaan we vroeg uit de veren voor een walvisexcursie.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Mirissa

Dag 9

Om 6.15 uur 's ochtends gaan we bij de pier van Mirissa aan boord voor de walvisexcursie. De fenomenale blauwe vinvissen bevinden zich normaal gesproken tussen 20 en 40 zeemijlen uit de kust. Ook hebben we kans om andere walvissoorten en dolfijnen te zien. Na deze excursie keren we weer terug naar ons hotel voor een ontbijt. Vanaf Mirissa rijden we dan naar Tissamaharama, de uitvalsbasis voor twee befaamde parken: Yala National Park en Bundela National Park. 's Middags gaan we vogelen in de wetlands van Tissa.
We overnachten in stijl in een Big Game safarikamp,aan de grens van Yala National Park. De ruime safaritenten zijn voorzien van comfortabele bed(den), wc en douche. Een heerlijk verblijf midden in de natuur dat een echt safarigevoel geeft, We dineren buiten onder de sterrenhemel.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Tissamaharama

Dag 10

Yala is waarschijnlijk Sri Lanka's bekendste nationale park en biedt je de meeste kans in Sri Lanka op het zien van luipaarden. Naast luipaarden komen hier wederom olifanten voor, lippenberen, wilde honden, krokodillen, diverse herten- en apensoorten, en honderden vogelsoorten. Een wonderbaarlijk mooi wildpark! Je maakt een 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een cover tegen de zon. Vertrek is in de ochtend rond 5.30. Ons ontbijt nemen we mee in de jeep als picknick-ontbijt. 's Middags bezoeken we de wetlands en lagunes tussen Yala en Tissamaharama. Overnachting wederom in het safarikamp.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Tissamaharama

Dag 11

Bij het gloren van de dag maken we in Bundala National Park een jeepsafari. Bundala bestaat uit een groot deel wetlands. Hierna rijden we door naar het centrale hoogland van Sri Lanka. Tussen de theevelden en nevelwouden ligt hier het oude Britse hillstation Nuwera Eliya op 1880 meter hoogte. Het Victoria Park is onze eerste plek waar we op zoek gaan naar vogels.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Nuwera Eliya

Dag 12

Vandaag bezoeken we in alle vroegte het Horton Plains National Park. Vaak rollen tegen het eind van de ochtend de wolken binnen dus proberen we daarvoor al een wandeling gemaakt te hebben, over de tussock graslanden en door nevelwoud. Hoogtepunt is het adembenemende uitzicht vanaf World's End. Op deze hoogte boven de 2000 meter is het landschap en het weer on Sri Lankaans! We nemen wederom een picknick ontbijt mee en voor de lunch keren we weer terug naar ons hotel in Nuwara Eliya. De middag spenderen we in de omgeving van het stadje, waar ook vele vogelsoorten te vinden zijn.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Nuwera Eliya

Dag 13

Onze volgende bestemming is Kandy, de tweede stad van Sri Lanka en nog steeds in de centrale hooglanden. We verblijven in een goed en centraal gelegen hotel, waarvan je zo in 15 minuten naar het meer van Kandy en de befaamde Temple of the Tooth wandelt, het grootste heiligdom van Sri Lanka. Indien deze is geopend zullen we er naar binnen gaan (entree niet inclusief). Ook bestaat de mogelijkheid in de avond een culturele dansvoorstelling bij te wonen (niet inclusief).
Na de lunch bezoeken we de Royal Botanical Gardens in Peradeniya.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Overnachting in

Kandy

Dag 14

Na een vroeg ontbijt bezoeken we Udawattakele Forest Reserve om enkele uren te vogelen. Daarna rijden we de heuvels uit richting Habarana. Na de lunch gaan we op zoek naar vogels rond het hotel en bij Habarana Lake, waar meer dan 130 soorten gevonden zijn. We overnachten in een prima hotel met zwembad, met in de verte de beroemde leeuwenrots.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Sigiriya

Dag 15

Vandaag gaan we vogelen in Sigiriya Sanctuary. De karakteristieke rots is een van de bekendste trekpleisters van Sri Lanka. Sigiriya is echter ook een van de beste plekken in Sri Lanka om vogels te kijken. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid de leeuwenrots en haar hemelburcht te beklimmen (entree niet inbegrepen): een pittige klim van 300 hoogtemeters, sommige stukken over een ijzeren trap, dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
De namiddag is ter vrije besteding. Je kan vogelen in de omgeving van ons hotel of heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Sigiriya

Dag 16

De ochtend is ter vrije besteding. 's Middags rijden we naar de luchthaven van Colombo voor onze terugvlucht die in de nacht van dag 16 op 17 vertrekt.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

nachtvlucht

Dag 17

Aankomst in Amsterdam.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis slaap je in prima **/*** middenklasse hotels en 2 nachten in safaritenten. In alle hotels deel je een tweepersoonskamer met douche en toilet op de kamer, vrijwel altijd airconditioning, TV en wifi in het complex. Het douchewater is meestal lauw maar dat is in dit tropische klimaat zelden een probleem. Ook hebben alle hotels een eigen restaurant waar meestal overwegend de Sri Lankaanse keuken wordt gepresenteerd. Waar ontbijt en diner zijn inbegrepen is dat meestal een buffet. Hotels in Udawalawe, Mirrissa, Kandy en Sigirya beschikken tevens over een zwembad. In alle accommodaties zijn eenpersoonskamers beschikbaar (op aanvraag en tegen meerkosten).
De safaritent in Yala heeft een tweepersoonsbed (of 2 gescheiden bedden) met goed matras, beddengoed en klamboe. Achterin je tent is een wasbak, wc en douche met meestal ook warm water. Er is verlichting in de tent, een ventilator, handdoek en toiletartikelen. Overdag is het best heet op het kampement en in de tenten, maar de avonden koelen goed af en kun je genieten van de geluiden van de wildernis en de sfeer van een met toortsen verlicht kampement.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn veel maaltijden inbegrepen in de reissom. In Nuwara Eliya en Kandy verblijf je op basis van logies en ontbijt. Op alle andere plaatsen zijn alle diners en ontbijten inclusief (zie het dag-tot-dag programma). Het Sri Lankese eten is uitstekend. De specialiteiten zijn natuurlijk verschillende kipgerechten zoals tandoori chicken of chicken massala, maar ook vegetarische maaltijden zijn in het boeddhistisch Sri Lanka geen probleem. Je dineert vaak in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Soms lunch je onderweg in een klein restaurant, of picknick je in de buitenlucht.

Inbegrepen

 • Verblijf in hotels op basis van tweepersoonskamers
 • Heen en terugreis vanaf Amsterdam
 • Alle transfers volgens programma met eigen bus
 • Alle maaltijden volgens dag-tot-dag beschrijving
 • Alle excursies met lokale Engelssprekende ornitholoog
 • Fooi lokale vogelgids
 • Begeleiding door SNP-reisleider met vogelkennis
 • Entrees voor alle nationale parken, nature reserves en andere excursies volgens programma
 • Safari's, boottochten en wandelingen volgens programma
 • Walvissenexcursie bij Mirissa
 • Boekje 'Te gast in Sri Lanka'

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden (lunches en een viertal diners)
 • Persoonlijke uitgaven voor bijvoorbeeld drankjes en fooien
 • Optionele entrees

 

Over de activiteiten

De nadruk tijdens deze reis ligt op het rustig observeren van vogels. We nemen dus geregeld lange pauzes om de kijkers en vogelgidsen voor de dag te halen. De lichte wandelingen die we maken kennen weinig hoogteverschillen. Veel excursies vinden bovendien plaats per jeep. Ook ben je natuurlijk vrij om een dag af te haken en zelf je programma in te vullen.

Over de groepssamenstelling

We reizen rond met een kleine groep van maximaal 10 personen. Zo kunnen we op de excursies per boot en jeep, die ieder 6 personen kunnen herbergen, bij ieder groepje een ornitholoog plaatsen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Colombo.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met Emirates naar Colombo v.v.

Vluchtschema

EK 148 Amsterdam - Dubai vertrek 14.30 aankomst 00.10 uur*
EK 650 Dubai - Colombo vertrek 02.35 aankomst 08.25 uur
EK 649 Colombo – Dubai vertrek 02.55 aankomst 05.55 uur
EK 147 Dubai – Amsterdam vertrek 08.10 aankomst 12.40  uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel biedt een overnachting incl. ontbijtbuffet en gratis airport shuttle voor amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol. Je kan je auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel. Als je langer wegblijft betaal je maar €5,- per dag. Meer informatie.

Sri Lanka kent een tropisch warm en behoorlijk vochtig klimaat. De gemiddelde temperatuur langs de kust ligt rond de 26 graden en in het binnenland rond de 20 graden. De luchtvochtigheid schommelt, evenals in Nederland, tussen 80% en 90%. De dagen zijn over het algemeen zonnig en/of warm, zelfs tijdens de regentijd. 

De regentijd op Sri Lanka valt in het zuidwesten tussen mei en augustus en het noordoosten tussen november tot februari. Dit betekent een tropische stortbui in de namiddag, waarna de zon al snel weer doorbreekt. Hoewel regen nooit plezierig is op reis, heeft dit toch ook voordelen. Het landschap is immers gedurende de vochtige periode prachtig groen, het ruikt heerlijk fris en het is minder stoffig op de wegen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sri Lanka ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Onze lokale partner 

Onze lokale partner in Sri Lanka heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat ze sinds begin 2017 geregistreerd staat als Travelife Partner. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze koploper in Sri Lanka.  Losse plastic drinkflesjes in de wagen zijn vervangen door een hervulbaar waterreservoir met filtersysteem voor gegarandeerd zuiver drinkwater. Zo help je mee de hoeveelheid plastic te reduceren. De tented camps die we gebruiken worden op een duurzame manier gerund, er zijn eigen eco-guides in dienst die de safari's in de parken begeleiden en de unieke wandelingen die speciaal zijn uitgezet door onze partner verzorgen. 

Travelife

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

Deze partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald. 

 

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Meteen op het vliegveld kan je al pinnen en ook in de steden is dit overal mogelijk. Gemiddeld zal je aan ca. € 250,- voor persoonlijke uitgaven, maaltijden die niet inbegrepen zijn, drankjes, fooien, etc. voldoende hebben. De fooi voor de lokale vogelgids Upali is inbegrepen, maar fooien voor overig personeel (chauffeur, gidsen overige excursies, etc) niet.

Alle verplaatsingen worden gemaakt met een eigen privé-bus met airconditioning, met chauffeur. De excursies in de parken en natuurgebieden worden gemaakt te voet, per jeep en per boot.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.

Op een vogelreis als deze is het aan te bevelen dat iedere deelnemer een eigen verrekijker heeft. Het plezier in de excursies is zo veel groter.

Paklijst:

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Regenhoes voor rugzak
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of teenslippers
 • evt. een paar sokken voor tempelbezoeken
 • evt. speciale sokken tegen bloedzuigers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Elektronisch reisvisum
 • Zonnebrandolie
 • Anti-insectenmiddel
 • Verrekijker
 • Telescoop (optioneel)
 • Fotocamera
 • Notitieboekje en pen
 • Veldgidsen (optioneel)
 • Zitmatje voor in het veld
 • Hervulbare drinkfles
 • Wc-papier
 • Zaklamp
 • Lippencrème met UV-filter

De reis wordt begeleid door Frank van Groen. Frank is een vogelaar in hart en nieren. Hij begeleidt al vele jaren SNP-reizen "all over the world" en wist al reizende in de loop der jaren een uitgebreide soortenlijst op te bouwen. Frank is gefascineerd door vogelgedrag en grote aantallen. Verder telt Frank ook beroepshalve vogels, zoals voor provinciale weidevogelmeetnetten. Ook is hij actief als vrijwilliger voor SOVON-vogelonderzoek en verzorgt hij cursussen voor de vogelwerkgroep in zijn woonplaats. Frank vindt het leuk zijn passie voor vogels te delen met anderen. Een telescoop op vogelreis behoort tot zijn standaarduitrusting, ideaal om rustig een vogel makkelijk aan medevogelreizigers te laten zien. Alle reisleiders van SNP hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Naast de SNP-reisleider en vogelkenner wordt de reis begeleid door een lokale specialist. 

 

Voor een verblijf op Sri Lanka hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd!

N.B. Er is een visumplicht. Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor een verblijf van maximaal 30 dagen (zie visum).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Sri Lanka is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Sri Lanka rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wim_Smeets_Malabarentok-endeem_B_Sri_Lanka_2015_WimSmeets_2920.jpg

Sri Lanka - Vogelreis

Vogelen en grootwild-safari's in Ceylon

Vogel- en wildlifereis vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten