Terug naar Sri Lanka

Actief verblijf vanuit mooi gelegen hotel

Ella is één van de best bewaarde geheimen van het eiland. Dit relaxte hillstation op ongeveer 1000 meter hoogte is omgeven door eindeloze groene heuvels en spectaculaire bergruggen, watervallen en theeplantages. Een ideale plek om in de koelte van de 'highlands' een paar nachten door te brengen en de omgeving wandelend te verkennen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 188
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 236115
3 dagen

Sri Lanka - Hiking Ella

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Op de eerste dag reis je (afhankelijk van je startpunt) met de trein van Nanu Oya naar Ella en word je vanaf het treinstation van Ella naar het hotel gebracht; of je reist met een auto van Yala of Belihuloya naar Ella.  De tweede dag kun je op eigen gelegenheid een mooie wandeling maken door de heuvels rond Ella.

Gebruik de koelte van de vroege ochtend voor een fijne wandeling. De chauffeur zet je af bij de trailhead waarna je op eigen gelegenheid de Little Adams Peak beklimt. Het eenvoudige pad leid je door de theeplantages, waar je mogelijk de Tamil pluksters aan het werk ziet. Na een klim van ongeveer 100 m kom je op de top voor een fraai uitzicht. Wandeling duurt ongeveer 1,5 uur retour.
Het is ook mogelijjk een beduidend langere wandeling te maken maar dan kun je het beste ter plaatse een gids regelen.
Wandel daarna terug naar Ella waar je lekker kunt 'chillen' of lunchen in een typisch Westerse 'hang-out'.

Op de dag van vertrek brengt je gids/chauffeur je terug naar Belihuloya/Nanu Oya of Yala van waaruit je de rondreis vervolgt.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Ella - Heavens Edge

NB Programma

Deze bouwsteen wordt in principe geboekt als aanvulling op je rondreis. Je onderbreekt je rondreis dus. De auto met chauffeur zal dan ook voor de transfer van en naar deze bouwsteen zorgen en die gehele tijd ook op die plek ter beschikking blijven. Daarom zijn de kosten van deze bouwsteen veel hoger dan indien je alleen maar een losse hotelovernachting boekt. 
Boekt je in de bouwsteen ook nog een extra nacht dan komen er dus ook kosten bij voor de extra dag auto met chauffeur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in een prachtig gelegen accommodatie met uitzicht over de heuvels.

Inbegrepen

 • twee overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • bij aankomst: treinreis van Nanu Oya naar Ella of transfer per auto van Nuwara Eliya of Yala naar Ella
 • bij vertrek: transfer van Ella naar Belihuloya, Nuwara Eliya of Yala
 • chauffeur en auto blijven beschikbaar

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Deze bouwsteen is het gehele jaar te boeken.

Voor een verblijf op Sri Lanka hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd!

N.B. Er is een visumplicht. Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor een verblijf van maximaal 30 dagen (zie visum).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

15 december 2018 - 31 oktober 2019
2 personen (tweepersoonskamer) € 188
3 personen (driepersoonskamer) € 144
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 178
4 personen (2 tweepersoonskamers) € 142
5 personen (twee- en driepersoonskamer) € 126

01 november 2019 - 31 december 2019
2 personen (tweepersoonskamer) € 198
3 personen (driepersoonskamer) € 152
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 186
4 personen (2 tweepersoonskamers) € 150
5 personen (twee- en driepersoonskamer) € 133

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs