Sri Lanka - Familierondreis, 20 dagen actieve natuurbeleving en relaxte stranden

« Terug naar overzicht
In prijs verlaagd
Groepsreis - Rondreizen

Gezinsvakantie vanuit hotels

Ayubowan! Welkom op Sri Lanka, het paradijselijke eiland in de Indische Oceaan. Land van de Singalezen en Tamils, de trotse bevoling en bezitters van een duizenden jaren oude cultuur. Leer van je lokale gidsen over stoepa's en pagode's, over Boedhisme en Ayuerveda, over medicinale kruiden in de jungle en specerijen. Maak een heilige ceremonie mee, beklim de hemelburcht in Sigiriya en betreed samen met pelgrims de heilige tempels van Anuradhapura. Ontdek de enorme variatie in landschappen zonder dat je daar eindeloos voor in een bus moet zitten. Wandel door de koele 'highlands' met haar theeplantages en naar Worlds End op de Horton Plains! Ga met jeeps offroad op de savanne van Yala National Park waar je naar luipaarden, krokodillen en olifanten speurt. Beklim de muren van een oud VOC fort in Galle en relax op de tropische stranden van Trincomalee. Je reist rond per airconditioned touringcar en overnacht in heerlijke hotels, vrijwel allemaal met zwembad,

 

Uniek aan deze reis

 • Mooie hotels met zwembad
 • 1 overnachting in safaritent
 • Bijna overal meerdere nachten op 1 plek
 • Unieke wandelingen en excursies
 • Natuur - cultuur - en veel wilde dieren
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Sri Lanka - Familierondreis

Deze rondreis op het heerlijke eiland Sri Lanka laat je kennismaken met alle facetten van de 'parel van de Indische Oceaan'. Je ontmoet de lokale bevolking van Singalezen en Tamils, maakt kennis met hun gebruiken zoals heilige tempelceremonies, met hun overwegend boedhistische leer, met Ayuerveda en Yoga. Onder leiding van gidsen maak je wandelingen door bossen vol medicinale kruiden, langs terrassen waar specerijen groeien, door theeplantages en over mistige hoogvlaktes in het hooggebergte. Spannend worden de safaries die je maakt in Yala National Park, of optioneel in Minneriya en Udawalawe, waar olifanten, krokodillen, apenen, slangenarenden en met wat geluk zelfs luipaarden zijn te ontdekken. En natuurlijk is er volop ruimte op lekker je eigen ding te doen en te relaxen, bijvoorbeeld aan de fijne zwembaden in het hotel, of aan het strand van Trincomalee.

Op het vliegveld van Colombo worden we hartelijk ontvangen door onze chauffeur en gids, die de hele reis bij ons blijven, net als de airconditioned touringcar waarmee we de reizen. Onze eerste bestemming is 'jungle beach' bij het oud koloniale stadje Galle, waar we leren over de Hollandse VOC tijd in Sri Lanka en een wandeling maken door het Roomassala Sanctuary. We bezoeken een opvangcentrum voor ontheemde jonge olifantjes waar ze opgevoed worden om terug te plaatsen in de natuur. In Yala klimmen we achterop een jeep en maken een safri door het natuurpark. Volop wilde beesten, wie ontdekt ze het eerst?
Met een boemeltreintje reizen we de hooglanden tegemoet, met 20 graden lekker koel! Hier wandelen we over theeplantages en door het Horton Plains National Park, beklimmen Little Adams Peak en douchen onder de Ravana Waterfalls.
Via de stad Kandy bereiken we de culturele driehoek met de oude koningssteden Sigirya, Mihintale, Polonnaruwa en Anuradhapura. Wat een historische weelde! Stoepa's, pagode's, paleizen en burchten. Prevelende monnikken op blote voeten, families die samen een potje koken op de trappen van een tempel, kleurrijke bloemenofferandes. Je wordt zelfs uitgenodigt om deel te nemen aan een ceremonie!
Na al deze indrukken is het goed bijkomen op het strand van Trincomalee, lekker zwemmen en snorkelen in een tropische zee.

Dag 1

Vertrek in de avond vanuit Amsterdam naar Colombo, met een overstap in Istanbul.

Overnachting in

nachtvlucht

Dag 2

In de middag kom je aan op Bandaranaike International Airport waar je wordt verwelkomd door de lokale gids en chauffeur. Zoek een plekje in onze eigen airconditioned bus voor de rit van 150 km (2,5 uur) naar Unawatuna, een stad aan de zuidelijke kust. Je overnacht in een ecolodge in de jungle en nabij het strand. 

Overnachting in

Unawatuna - Jungle Village

Dag 3

Na het ontbijt ontmoeten we onze lokale gids en maak je een wandeling van 1 a 2 uur door het Roomassala Sanctuary. Volgens een oud verhaal is dit rotsachtige schiereiland ontstaan doordat de apengod Hanuman een stuk van de Himalaya bergketen afbrak en hier neergooide. Vreemd genoeg komen er inderdaad allerlei planten en medicinale kruiden voor die nergens anders op Sri Lanka voorkomen. Later werd Roomassala een belangrijke plaats voor de doorvoer van specerijen. Vanaf de hoogste top, waar de Japanse vredestempel staat, heb je een mooi uitzicht over de kustlijn en de stad Galle, waar je aansluitend naar toe gaat. Dit was de oude uitvalsbasis van de Hollandse VOC.  De Hollanders bouwden hier in de 17de eeuw het Galle Fort en binnen de muren van het Fort zijn nog talloze gebouwen te vinden die herinneren aan het verblijf van de VOC. De Dutch Reformed Church, oftewel de Groote Kerk, en de nabijgelegen overheidsgebouwen zijn goed bewaard gebleven. Maar ook de rest van het centrum is bezaaid met goed bewaard gebleven oude gebouwen. Stukje Nederlandse geschiedenis in een tropisch jasje.

De middag ben je weer terug in het resort aan Jungle Beach om lekker te relaxen. Een plons in het fraaie zwembad, een wandeling langs het strand. Let wel, in de zomermaanden is de zee hier te ruw om in te zwemmen. 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Unawatuna - Jungle Village

Dag 4

Er staat vandaag een rit van ongeveer 125 km op het programma, bijna 3 uur rijden. Maar je stopt regelmatig onderweg want er valt veel te zien en te ontdekken.
Allereerst krijg je de gelegenheid de befaamse vissers te fotograferen die als ware evenwichtkunstenaars op een paal in zee hun visje proberen te vangen. Zelfs nu in de moessontijd met de woelige zee lukt ze dit nog prima. Je maakt kennis met enkele ambachtsmannen die bekwaam zijn in het maken van aardewerk. En rond 3 uur 's middags bezoek je het Elephant Transit Home. Hier verblijven een 35 baby olifantjes die verweesd zijn omdat hun moeder is omgekomen. Er zijn helaas jaarlijks talrijke conflicten in Sri Lanka tussen mens en olifant. In het Transit Home krijgen de olifantjes eten, medicijnen en rust, totdat ze groot en sterk genoeg zijn om weer in het wild te leven. Het Transit Home biedt je een mooie gelegenheid iets over te olifanten te leren en ze van heel dichtbij te zien.

De dag besluit je natuurlijk met een duik in het zwembad van ons prachtig gelegen hotel.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Udawalawe - Kalu's Hideaway Hotel

Dag 5

In de vroege ochtend (6.00-10.00) bestaat de gelegenheid een optionele jeepsafari te maken in het Udawalawe National Park. (kosten US$ 60-75 pp). Het landschap in Udawalawe lijkt veel op de Afrikaanse savannes en je bent hier vrijwel zeker van het spotten van de vele olifanten die hier leven. 
In de loop van de ochtend vertrekken we met onze bus naar Kataragama, een rit van 90 km (2 uur rijden). Je verkent het authentieke pelgrimsdorp en bezoekt de Kirivehera Temple. Dit is een levendige en kleurrijke omgeving waar bloemen en fruitoffers gebracht worden en geldelijke donaties. Pelgrims uit het hele land komen naar deze heilige plek. Volop kleuren en muziek!
Net buiten Kataragama bereik je de bijzondere overnachtingsplek voor vannacht: een spannend tentenkamp aan de rand van het Yala National Park. De geluiden van de vogels, misschien de schreeuw van een olifant of luipaard, en de eindeloze sterrenhemel maken dit tot een onvergetelijke nacht.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Yala National Park - Big Game Camp Yala

Dag 6

Naar gezegd wordt is Yala National Park de beste plek in de wereld om luipaarden te zien, en met gemiddeld 1 luipaard per vierkante kilometer is de kans aanzienlijk dat je er een waarneemt. Maar, garanties zijn er bij safari's natuurlijk nooit. Naast luipaarden komen hier ook olifanten voor, lippenberen, wilde honden, krokodillen, diverse herten- en apensoorten, en honderden vogelsoorten. Een wonderbaarlijk mooi wildpark! Een stukje Afrika in Azië!
In de vroege ochtend (6.00-10.00) maak je een 3-3,5 uur durende excursie achterop een jeep. Hier zijn stoelen op gemonteerd en een cover tegen de zon. Spannend wordt het, want wie ontdekt het goed verborgen wild het eerst? Deze excursie is inbegrepen.

Aansluitend rijden we 85 km (2 uur) naar het dorpje Ella, midden in het centraal gelegen hoogland van Sri Lanka. Hier op 1000 meter hoogte is de lucht aanzienlijk koeler. Heerlijk! Je verblijft in een rustig gelegen landhuis boven op de berg. Er is een klein zwembad.

Overnachting in

Ella - Hideaway Ella

Dag 7

Gebruik de koelte van de vroege ochtend voor een fijne wandeling door het spectaculaire bergland rondom Ella. De chauffeur zet je af bij de trailhead waarna je samen de Little Adams Peak beklimt. Het eenvoudige pad leid je door de theeplantages, waar je mogelijk de Tamil pluksters aan het werk ziet. Na een klim van ongeveer 100 hoogtemeters kom je op de top voor een fraai uitzicht. Wandeling duurt ongeveer 1,5 uur retour. 
Het is ook mogelijjk een beduidend langere wandeling te maken maar dan kun je het beste ter plaatse een gids regelen.
Niet ver hier vandaan wandel je naar de befaamde Nine Arch Bridge, de mooiste spoorbrug van Sri lanka en zoek je verkoeling in de Ravana Falls.

Wandel daarna terug naar Ella waar je lekker kunt 'chillen' of lunchen in een typisch Westerse 'hang-out'.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Ella - Hideaway Ella

Dag 8

Na het ontbijt wordt je naar het treinstation gebracht voor de rit door het centrale heuvelland richting het oude Britse hillstation Nuwera Eliya, ook wel 'Little England' genoemd. Ook al is het maar een afstand van 60 km, de trein doet er zwaar hijgend en puffend toch 3-4 uur over! Je passeert watervallen, rotspartijen en heel veel theeplantages. Uiteindelijk bereik je een hoogte van 1880 meter en is het weer een stukje koeler geworden (overdag 15-20 graden, en meestal ook natter).Helaas zijn er geen zitplaatsen te garanderen en de kans is groot dat het druk is in de trein. Echter, een onvergetelijke ervaring!

(NB Treintickets kunnen pas 1 maand voor de treinreisdatum geboekt worden. We proberen wel zitplaats 1e klas te boeken, maar indien vol dan wordt het 2e of 3e klas en dan heb je net als bij de NS uitsluitend een 'vervoersbewijs'. Indien 2e of 3e klasse wordt mogelijk een korter traject aangeboden)

In de middag bezoek je een theeplantage waar je met een arbeider over de plantage loopt en leert over het hele proces van thee maken en natuurlijk een vers kopje Ceylon proeft.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Nuwara Eliya - Heaven Seven Hotel

Dag 9

In de vroege ochtend (vertrek rond 5.30) rijden we in ruim een uur naar Horton Plains National Park. Hier maak je samen een 3 uur durende wandeling (met weinig hoogteverschillen) door het park. Op dit bergplateau op ongeveer 2100 m hoogte is het heerlijk koel om te wandelen.  Het landschap is 'on-Srilankees' en puur natuur. Op deze hoogvlakte staan rododendrons in plaats van palmbomen en het klimaat is net zo vaak mistig en winderig dan dat het zonnig en warm is. Een uniek landschap. Halverwege de wandeling kom je langs World's End, een uitzichtpunt waar je een rotspartij van 1000 meter hoog in de diepte ziet verdwijnen. We gaan deze ochtend zo vroeg op pad omdat rond 11.00 uur de wolken komen binnendrijven en het uitzicht verdwijnt.

In de middag rijden we dwars door de bergen 125 km (3-4 uur) naar Kandy, de enige stad van betekenis in het bergland waar je verblijft in een stadshotel met zwembad.

Overnachting in

Kandy - Thilanka Hotel

Dag 10

In de ochtend ontmoet je onze speciale gast die je wat komt vertellen over Ayurveda en Yoga, 2 activiteiten die een belangrijke rol spelen in het leven van de Sri Lankezen. Zo kom je weer wat meer te weten hoe de mensen leven in dit land.
Kandy is na Colombo de grootste stad van Sri Lanka. Het is echter geen onprettige stad om rond te kijken, er heerst een gemoedelijke sfeer. Vandaag heb je de tijd om lekker op eigen gelegenheid wat rond te wandelen. De bekendste toeristische site van Kandy is natuurlijk de Temple of the sacred tooth relic (Sri Dalada Maligawa). Hier wordt een tand van boeddha bewaard die via veel omzwervingen in Sri Lanka belandde. 's Avonds is er de mogelijkheid om een voorstelling van de beroemde Kandy Cultural Dance bij te wonen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Kandy - Thilanka Hotel

Dag 11

Je verlaat Kandy, op weg naar Sigiriya. De rit van ongeveer 100 km (3 uur) brengt je langs enkele interessante sights. De eerste stop maak je bij de Matale Spice Garden, een oude specerijen plantage waar je een rondleiding krijgt (en lekker kunt lunchen). Verderop bezoek je de Dambulla Cave Temple. Archeologen denken dat deze grotten al in de eerste eeuw voor onze jaartelling werden gebruikt door monniken. Later werden prachtige fresco's geschilderd op de wanden van de 5 grotten. Alhoewel het een druk bezocht plek is door zowel toeristen als lokale pelgrims mag je de 160 meter hoge klim naar de grotten niet overslaan, al is het maar voor het uitzicht. Vanaf de grotten kijk je uit over het weidse landschap en 20 km verder kun je de leeuwenrots van Sigiriya zien liggen.

In de middag arriveren we in Sigirya, waar je lekker kunt relaxen aan de rand van het grote zwembad. Hier verblijven we 3 nachten.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Sigiriya - Saunter Paradise Hotel

Dag 12

In de koelte van de ochtend ga je met de gids richting de leeuwenrots, een spectaculaire 200 meter hoge rots met daar bovenop de befaamde hemelburcht. Bij de ingang vind je een onlangs geopend museum in een bijzonder gebouw, dat zeker de moeite waard is te bezoeken. De wandeling vanaf de ingang naar de leeuwenrots is indrukwekkend daar de rots steeds groter en imposanter wordt. Via steile metalen trappen klim je naar de beroemde wandschilderingen die zich halverwege de rots bevinden en verder naar de top van de rots. Totaal hoogteverschil ongeveer 200 m klimmen en dalen en vanwege de drukte op de trappen doe je er wel 3 uur over. Het uitzicht vanaf de top is geweldig en neem dan ook de tijd om hier rustig te genieten van het uitzicht.

De middag kun je op je eigen manier doorbrengen in Sigiriya of aan het hotelzwembad.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Overnachting in

Sigiriya - Saunter Paradise Hotel

Dag 13

Vandaag een vrije dag ter eigen invulling. Lekker uitslapen, met een boekje aan het zwembad liggen, uitgebreid ontbijten....Maar natuurlijk kun je ook op pad gaan. Zoals bijvoorbeeld naar Pidurangala, een vergelijkbare rots als de leeuwenrots die je gisteren hebt gedaan, alleen veel onbekender dus rustig en meer in de natuur. Monniken woonden meer dan 2500 jaar in de grotten rondom de rots. 
Een andere optie is naar de tempelruïnes van Polonnaruwa af te reizen, een rit van 2 uur. Jonger en kleiner in omvang dan Anuradhapura is Polonnaruwa zeker niet minder interessant. De Quadrangle tempelgroep met de fenomenale Vatadage is zonder meer één van de mooiste archeologische sites in Azië. Het is mogelijk dit bezoek met een fiets te doen, die je ter plaatse kunt huren.
Ben je tenslotte geinteresseerd in nogmaals een wildsafari te maken dan kan dat in Minneriya National Park, een prachtig nationaal park waar in de zomer een wereldbekend natuurfenomeen plaatsvindt: de Elephant Gathering. Langs de oevers van de Minneriya Tank verzamelen zich dan kuddes olifanten op zoek naar water en voedsel.

Alle genoemde opties zijn exclusief en kunnen ter plekke geregeld worden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Sigiriya - Saunter Paradise Hotel

Dag 14-15

We rijden in ongeveer 2 uur naar de badplaats Trincomalee aan de oostkust van Sri Lanka. In de zomermaanden juli en augustus is het hier droog en rustig weer, dus ideaal voor een strandverblijf. Geniet van de witte stranden met palmbomen omzoomd, ga lekker zwemmen in het warme azuurblauwe water, maak een snorkeltrip per boot naar het pal voor de kust gelegen Pigeon Island of bezoek het oude fort van Trincomalee waar je nog een stukje Hollandse geschiedenis vindt.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Trincomalee - Pearl Oceanic Resort

Dag 16

Je verlaat de zonnige oostkust voor een rit van 2 uur naar Anuradhapura. Onderweg stoppen we in Mihintale. Dit is een zeer heilige plaats omdat volgens de overlevering het boeddhisme hier is geintroduceerd nadat de monnik Mahina en koning Devanampiyatissa elkaar hier ontmoet hebben. Beklim de 1840 treden naar de top van de berg voor een spirituele ervaring, samen met vaak honderden pelgrims waarvan sommige de beklimming op hun knieen doen. Geniet van de grote witte stoepa, de Maya Seya met een doorsnede van 41 meter. Ruik de geur van bloeiende frangipani bloemen en beklim uiteindelijk de Aradhana Gala rots voor een perfect uitzicht.
Hierna vervolgen we onze weg naar de stad Anuradhapura.

In de avond bezoek je een tempel waar je aanwezig mag zijn bij een zegening ceremonie.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Anuradhapura - Hotel Alakamanda

Dag 17

Deze ochtend ga je de vele ruïnes van deze oude hoofdstad ontdekken. Het bijzondere van deze plek is echter dat sommige tempels ook vandaag de dag nog een religieuze functie hebben. Vooral bij de grote witte stoepa van Ruvanvelisaya en bij de Sri Maha Bodhi Tree is het een komen en gaan van lokale pelgrims. Een kleurig tafereel. De Bodhi Tree is een zaailing van de boom in Noord-India waaronder boeddha 2500 jaar geleden de verlichting bereikte. Zonder meer is dit samen met the Temple of the tooth relic in Kandy de heiligste plek van het land. 
In de middag kun je lekker relaxen aan het zwembad in je hotel, of het stadje Anuradhapura verkennen.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt

Overnachting in

Anuradhapura - Hotel Alakamanda

Dag 18

Vanuit Anuradhapura rijden we 170 km (3,5 uur) naar de stad Negombo aan de westkust van het eiland. Voordat we inchecken in het hotel maak je een heerlijke bootexcursie door de Muthurajawela moerassen. Vanzelfsprekend is dit waterrijke gebied een paradijs voor talrijke vogelsoorten, krokodillen, apen en otters en we hopen dan ook vanuit de boten zicht te krijgen op al het 'wildlife'.
In de middag kun je in Negombo op zoek gaan naar een leuk souvenier. Negombo was in de 17de eeuw één van de handelsposten in Sri Lanka voor de VOC en speelde een belangrijke rol in de kaneelhandel. Het oude Dutch Fort en het 120 km lange kanaal tussen Colombo en Puttalam dat langs Negombo loopt herinneren aan koloniale tijden.

Je besluit de dag natuurlijk met een verfrissende duik in het hotelzwembad.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Negombo - St. Lachlan Hotel (Negombo)

Dag 19

We slapen deze ochtend zeker uit om fris aan de terugreis te kunnen beginnen. Om 12.00 uur moeten we de kamers hebben verlaten, en slaan we de bagage op in een bagageruimte.De middag kun je gebruik om nog lekker aan het zwembad te vertoeven, of je loopt Negombo in om wat te shoppen en een laatste maal te dineren. Rond 17.00 transfer naar het vliegveld waar onze vlucht in de avond vertrekt. Wederom maken we een overstap in Istanbul.

Overnachting in

Nachtvlucht

Dag 20

Aankomst vroeg in de ochtend in Amsterdam.

Dag 21

Vroeg in de ochtend komen we aan in Amsterdam.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis slaap je in comfortabele sfeervolle hotels die een goede uitvalsbasis vormen voor de excursies en wandelingen. Hier verblijf je op tweepersoonskamers (met 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden), voorzien van privé badkamer met douche en toilet. Boek je een driepersoonskamer dan wordt er op een tweepersoonskamer een bed bijgezet. Kamers zijn airconditioned of bij uitzondering alleen voorzien van plafondventilator. Natuurlijk is de safaritent in Yala niet airconditioned!.In alle hotels is wifi, zeker in de lounge en het restaurant, maar als de kamers verder weg liggen wordt de wifi minder. Alle hotels hebben tevens een zwembad, behalve in Nuwara Eliya en in Yala.

 

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle ontbijten inbegrepen en bij de nacht in het Big game Camp ook het diner. Lunches en diners zijn voor eigen kosten. Meestal wijst de chauffeur je een gelegenheid onderweg voor de lunch, waar het eten goed en betrouwbaar is. Een enkele keer kopen we wat in voor een lunchpakketje tijdens een wandeling of excursie. Het Sri Lankaans eten is echt overheerlijk. De specialiteiten zijn natuurlijk de verschillende milde tot 'spicy' curries met rijst als bijgerecht, verschillende kipgerechten zoals tandoori chicken of chicken massala en ook vegetarische maaltijden zijn in het boeddhistisch Sri Lanka geen probleem. Maar ook meer westers eten is volop te krijgen. Dineren doe je meestal in het hotel of in een nabijgelegen restaurant waar je zelf een keuze kunt maken van de menukaart of er is een ruim gesorteerd buffet voorhanden.

Kindvriendelijkheid

Alle hotels zijn met zorg geselecteerd op kindvriendelijkheid, meestal kleinschalig en voorzien van zwembad en wifi.

Inbegrepen

 • vlucht Amsterdam-Colombo retour 
 • verblijf in hotels op basis van logies en ontbijt
 • diner in Big Game Camp Yala
 • transfers volgens programma in eigen bus (met airconditioning)
 • begeleiding door SNP-reisleider
 • alle excursies en transfers met lokale Engelssprekende gids
 • treinticket Kandy - Nanu Oya
 • safari's, excursies en wandelingen volgens programma
 • CO2 compensatie voor de totale voetafdruk van je landarrangement
 • entrees voor Anuradhapura, Dambulla Cave Temple, Dalada Maligawa, Mihintale en Elephant Transit Home.
 • boekje 'Te gast in Sri Lanka'
 • kaart van Sri Lanka

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard, drankjes en fooien
 • ETA/visumkosten voor Sri Lanka

Over de activiteiten

Tijdens deze gezinsreis maak je een aantal excursies, lichte wandelingen en safari's. De hitte en hoge luchtvochtigheid kunnen vermoeiend zijn maar er zijn voldoende momenten in de reis om te relaxen en lekker te zwemmen.. Ook ben je natuurlijk vrij om een dag af te haken en zelf je programma in te vullen.

Geschikt voor kinderen

van 6 jaar

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Informatie
De internationale vluchten van Amsterdam naar Colombo retour zijn inbegrepen. Het is niet mogelijk af te wijken van de geplande vluchtdata.

Vluchtschema

TK1954 Amsterdam Istanbul vertrek 19.15 aankomst 23.45uur

TK 730  Istanbul Colombo vertrek 01.55     aankomst 15.00 uur

TK 731  Colombo Istanbul vertrek 20.25     aankomst 05.00 uur *

TK1951 Istanbul Amsterdam vertrek 07.05  aankomst 09.40 uur

 

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

 

Sri Lanka kent een tropisch warm en behoorlijk vochtig klimaat. De gemiddelde temperatuur langs de kust ligt rond de 26-30 graden en in het binnenland in het heuvel- en bergland rond de 20 graden. De luchtvochtigheid schommelt, evenals in Nederland, tussen 80 en 90%. De dagen zijn over het algemeen zonnig en/of warm, zelfs tijdens de regentijd. 

De regentijd op Sri Lanka valt tussen mei en augustus in het zuidwesten en tussen november en februari het noordoosten. Dit betekent tijdens je reis regelmatig een tropische stortbui in de namiddag, waarna de zon al snel weer doorbreekt. Hoewel regen nooit plezierig is op reis, heeft dit toch ook voordelen. Immers het landschap is gedurende de vochtige periode prachtig groen, het ruikt heerlijk fris, het is wat koeler en het is minder stoffig op de wegen. Waar de regentijd meer effect op heeft is een strandverblijf. Als je wilt zwemmen in zee kies je dus in de zomermaanden voor een strandverblijf aan de oostkust, bijvoorbeeld Trincomalee. De zee in het zuiden, bijvoorbeeld bij Unawatuna is dan te ruw om in te zwemmen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Sri Lanka ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Onze lokale partner 

Onze lokale partner in Sri Lanka heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat ze sinds begin 2017 geregistreerd staat als Travelife Partner. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze koploper in Sri Lanka.  Losse plastic drinkflesjes in de wagen zijn vervangen door een hervulbaar waterreservoir met filtersysteem voor gegarandeerd zuiver drinkwater. Zo help je mee de hoeveelheid plastic te reduceren. De tented camps die we gebruiken worden op een duurzame manier gerund, er zijn eigen eco-guides in dienst die de safari's in de parken begeleiden en de unieke wandelingen die speciaal zijn uitgezet door onze partner verzorgen. 

Travelife

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

Deze partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald. 

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Meteen op het vliegveld kun je al pinnen en in de steden kun je ook overal pinnen. Gemiddeld zul je aan € 300,- voor de persoonlijke uitgaven, maaltijden die niet inbegrepen zijn, drankjes, fooien, etc. voldoende hebben. Voor de optionele excursies heb je nog extra geld nodig. Kijk in het overzicht voor de kosten en bedenk vooraf wat je ongeveer nodig hebt.

Hieronder tref je een overzicht aan van de optionele excursies die je kunt boeken tijdens deze reis. Alle excursies kun je ter plekke in overleg met je gids boeken en dienen ook ter plekke te worden afgerekend. Genoemde prijzen zijn op basis van 2 deelnemers en onder voorbehoud. De excursies zijn vermeld in chronologie van de reis en in het dag-tot-dagprogramma wordt ook verwezen naar deze excursies.

Dag 5: jeepsafari (halve dag) naar Udawalawe National Park. Kosten bij 4 personen USD 75 per persoon, inclusief entree voor NP, jeep met chauffeur en gids, snacks en water, toeristenbelasting.

Dag 12: bezoek historische stad Polonnaruwa

Dag 12:  jeepsafari (halve dag) naar Minneriya National Park. Kosten bij 4 personen USD 75 per persoon, inclusief entree voor NP, jeep met chauffeur en gids, snacks en water, toeristenbelasting.

Alle verplaatsingen worden gemaakt met een eigen bus. De excursies in de parken en natuurgebieden worden gemaakt te voet, per jeep en per boot. Eenmaal reis je tussen de locals in een trein, een unieke ervaring!

 • EHBO eenvoudige middelen
 • dagrugzakje
 • Lichte wandelschoenen
 • sandalen of teenslippers
 • luchtige kleding
 • kleding met lange mouwen en lange broekspijpen voor in tempels
 • zwemkleding
 • regenjasje of paraplu (ook tegen zon)
 • zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort en ETA visum
 • kopieën van reisdocumenten
 • zonnebrandcreme
 • anti-insektenmiddel(DEET)
 • evt. klamboe
 • zaklamp
 • oordopjes (tegen evt rumoerige airco's)
 • evt. een paar sokken voor tempelbezoeken
 • evt. speciale sokken tegen bloedzuigers

Je hoeft tijdens deze reis niet ver met je eigen bagage te sjouwen, dus welk type tas je meeneemt is om het even. Je bagage wordt telkens vervoerd in de bus waarmee we reizen. Tijdens de treinreis wordt de grote bagage ook vervoerd door de bus.

Op paaszondag 21 april 2019 werd Sri Lanka getroffen door een serie bomaanslagen, inmiddels opgeëist door terreurbeweging IS. Wij zijn geschokt door de hoeveelheid dodelijke slachtoffers en leven mee met de nabestaanden. Onze lokale agent houdt ons zeer goed op de hoogte van de situatie en past waar nodig programma's aan.

Op 25 april heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Sri Lanka aangescherpt naar code oranje omdat de veiligheidssituatie in het hele land onvoorspelbaar en onzeker is. Zolang code Oranje van kracht is zal SNP binnen een periode van twee weken voor vertrek geplande reizen naar Sri Lanka niet uitvoeren. Dit betekent dat uw reis van ons uit geannuleerd wordt als twee weken voor uw vertrekdatum code oranje nog van kracht is. Als dit voor u van toepassing is, wordt u daar op dat moment over geïnformeerd.

Voor geplande reizen waarbij de vertrekdatum meer dan twee weken in de toekomst ligt, wachten wij de situatie af en nemen wij indien nodig contact met u op zodra er meer nieuws bekend is. Wilt u desondanks toch al van uw reis afzien, neem dan contact op met ons Verre Reizen Team zodat we met u mee kunnen kijken naar eventuele alternatieven. Bij annulering zijn de ANVR-reisvoorwaarden en de SNP boekingsvoorwaarden van toepassing.

laatste update 29-04-2019

Al onze reizen worden geleid door ervaren SNP-reisleiders. Het zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor reizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens jullie reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders volgen een intensief SNP-scholingsprogramma waarbij o.a. veiligheid op reis, oriëntatie, Basic Life Support en respect voor natuur, cultuur en milieu uitgebreid aan de orde komen. De reisleiders die onze Travelkids-groepen begeleiden hebben veelal een speciale trainingsdag gevolgd. Verder zijn zij geselecteerd op hun affiniteit en ervaring met Kids en snappen wat het reizen met gezinnen met zich meebrengt.

Voor een verblijf op Sri Lanka hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd!

N.B. Er is een visumplicht. Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor een verblijf van maximaal 30 dagen (zie visum).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Sri Lanka is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Sri Lanka rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Sri Lanka - Familierondreis

actieve natuurbeleving en relaxte stranden

Gezinsvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 308 klanten