Terug naar Sri Lanka

Natuurverblijf vanuit een comfortabel safarikamp

Wilpattu is het grootste Nationale Park van Sri Lanka. Decennia lang was dit park gesloten voor bezoekers vanwege de burgeroorlog. Maar sinds enkele jaren is Wilpattu  weer veilig en mooier dan ooit: een natuurlijke oase aan rust en soortenrijkdom waar nog maar weinig toeristen komen. Alle grote zoogdieren die Sri Lanka rijk is zijn hier te vinden: luipaarden, olifanten en lippenberen. Een 'must see'.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 174
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 236113
2 dagen

Sri Lanka - Big Game Camp Wilpattu

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Na aankomst in het Big Game Camp krijg je eerst een lekkere lunch. Nadat je opgefrist bent maak je daarna een jeepsafari door het park. Indien je laat aankomt kun je deze safari ook morgenvroeg maken. Optioneel en tegen meerkosten is het natuurlijk ook mogelijk om nog een tweede safari bij te boeken. ’s Avonds geniet je van een uitstekend diner, buiten tussen de bomen en onder de sterrenhemel. Een unieke kampeerervaring. De volgende dag reis je verder naar je volgende bestemming.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch en diner

Overnachting in

Big  Game Camp Wilpattu

NB Programma

Deze bouwsteen wordt in principe geboekt als aanvulling op je rondreis. Je onderbreekt je rondreis dus. De auto met chauffeur zal dan ook voor de transfer van en naar deze bouwsteen zorgen en die gehele tijd ook op die plek ter beschikking blijven. Daarom zijn de kosten van deze bouwsteen veel hoger dan indien je alleen maar een losse hotelovernachting boekt. 
Boekt je in de bouwsteen ook nog een extra nacht dan komen er dus ook kosten bij voor de extra dag auto met chauffeur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht op de grens met het Wilpattu National Park in een zogenaamd Big Game Camp. Op het open terrein midden in de natuur staan grote safaritenten. De safaritent heeft een tweepersoonsbed met goed matras, beddegoed en klamboe. Achterin je tent is een wasbak, wc en douche met meestal ook warm water. Er is verlichting in de tent, een ventilator, handdoek en toiletartikelen. Overdag is het best heet op het kampement en in de tenten, maar de avonden koelen goed af. Maaltijden worden buiten aan een tafeltje, in de avond bij kaarslicht, geserveerd, mits het droog is. Nachten onder een sterrenhemel om nooit te vergeten. Alle kampementen zijn ecovriendelijk ingericht en ‘mobile’ en kunnen dus verplaatst worden. Een overnachting in een tent is natuurlijk redelijk eenvoudig maar het is de ervaring dat het zo bijzonder maakt.

Ingebrepen

 • transfer vanaf Negombo/Anuradhapura naar Wilpattu en vice versa
 • overnachting in Big Game Camp op basis van volpension
 • jeepsafari in Wilpattu National Park
 • chauffeur en auto (rondreis) blijven beschikbaar

Niet inbegrepen

 • drankjes en persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Deze bouwsteen is het gehele jaar te boeken.

Voor een verblijf op Sri Lanka hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd!

N.B. Er is een visumplicht. Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor een verblijf van maximaal 30 dagen (zie visum).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).


E-visa
Voor een verblijf op Sri Lanka heeft u een visum nodig en de aanduiding hiervoor is Electronic Travel Authorization (ETA). Dit is eenvoudig vooraf te verkrijgen online via: www.eta.gov.lk. De kosten bedragen USD 35 per persoon en zijn alleen met credit card te betalen. Deze ETA is ook bij aankomst te verkrijgen, alleen te betalen in USD, maar dan zijn de kosten hoger. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Sri Lanka (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Sri Lanka binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Sri Lanka zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sri Lanka aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka.

Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis op Sri Lanka van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
Op Sri Lanka komt op dit moment geen malaria meer voor. Doch laat u altijd voorlichten door een GGD arts hierover.

Dengue en Rabies
Om besmetting met dengue of knokkelkoorts te voorkomen, moet u zich bescherm,en tegen muggenbeten. Rabies kan bij voorkomen bij zoogdieren. Vermijd contact hiermee.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Sri Lanka is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Sri Lanka rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Prijsinformatie

28 november 2020 - 30 november 2020
2 personen (tweepersoons Big Game tent) € 174
3 personen (driepersoons Big Game tent) € 137
3 personen (twee- en éénpersoons Big Game tent) € 156
4 personen (2 tweepersoons Big Game tent) € 131

01 december 2020 - 19 december 2020
2 personen (tweepersoons Big Game tent) € 206
3 personen (driepersoons Big Game tent) € 165
3 personen (twee- en éénpersoons Big Game tent) € 197
4 personen (2 tweepersoons Big Game tent) € 164

20 december 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoons Big Game tent) € 232
3 personen (driepersoons Big Game tent) € 187
3 personen (twee- en éénpersoons Big Game tent) € 229
4 personen (2 tweepersoons Big Game tent) € 189

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs