SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 614905 LA Internationale groep
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 

Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn, 12 dagen

De arctische zomer, zeilreis met de Rembrandt van Rijn, internationale groepsreis

Deze zeilexpeditie wordt uitgevoerd met het zeilschip de Rembrandt van Rijn. Dit prachtig schip brengt u naar de mooiste en meest afgelegen gebieden in Spitsbergen. Vanuit Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, varen we noordwaarts naar de Magdalenafjord, een van de mooiste fjorden van Spitsbergen, met steile rotspieken en indrukwekkende gletsjers. Tijdens een landing zijn hier resten te zien van de 17e -eeuwse Britse walvisvaart. We kunnen hier ook een aantal grote vogelkolonies zien, zoals van de Kleine Alk. Een arctische droom wordt werkelijkheid…

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • zeilen in the arctic!
 • veel wildlife
 • comfortabel zeilschip
 • kleine groep (max 33 personen)
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Ons vaargebied in deze tijd van het jaar is beperkt tot de noordwestkust van de archipel. Welke plaatsen we gaan bezoeken tijdens deze reis is vooraf niet exact te zeggen. We zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, of zoals de zeelieden het zeggen: ijs en weder dienende! Dit alles heeft tot gevolg dat we een voorbeeld dag tot dag programma geven maar dit zal zeker afwijken van het uitgevoerde programma. De kapitein van de Rembrandt van Rijn en de expeditieleider bepalen het uiteindelijke programma! Flexibiliteit is dan ook zeer belangrijk...
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Spitsbergen

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • NB Programma

 • kaart

 1. Op weg naar het noorden
Op weg naar het noorden
Programma
Na aankomst in Longyearbyen, de 'hoofdstad' (eigenlijk het administratieve centrum) van Spitsbergen, wilt u mogelijk het Svalbard Museum bezoeken waar zich een interessante collectie bevindt over de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool exploratie. In de avond varen we naar Trygghamna, aan de monding van de Isfjord.

 1. Walrus op de kust van Prins Karl Forland
Walrus op de kust van Prins Karl Forland
Programma
We landen dicht bij de resten van een 17e-eeuws Engels walvisvaarders station en een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren, Russische trappers. Hiervandaan lopen we naar de Alkhornet, een grote klif met tienduizenden zeevogels. Onderaan de kliffen is een hol van Poolvossen en rendieren begrazen er de weelderig begroeide toendra. Later in de avond bezoeken we bij Poolepynten, op het eiland Prins Karls Forland, een Walrus ‘haul-out’, een rustplek voor Walrussen op het strand. Hier willen we deze magnifieke pooldieren vanaf het land benaderen.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het zeilen

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
Vandaag varen we eerst de Fuglefjorden binnen, van waaruit er mooie uitzichten zijn op de gletsjer Svitjodbreen en op Birgerbukta. Op de rotsige eilandjes broeden Grote jagers en er is hier een goede kans om IJsberen tegen te komen. In Birgerbukta zijn traanovens te vinden van Baskische walvisvaarders uit de 17e eeuw. In de middag hebben we een landing op Ytre Norskøya gepland, een eiland dat jarenlang door 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaarders als uitkijkpost werd gebruikt. We kunnen hier de historische route naar de 150 meter hoge top van het eiland, de Utkiken, nog volgen. Aan de kust kunnen we de overblijfselen van de traanovens van deze walvisvaarders zien, samen met zo’n 200 graven.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. IJsbeer op het pakijs
IJsbeer op het pakijs
Programma
De Raudfjord, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen, is een prachtige fjord die gedomineerd wordt door spectaculaire gletsjers. Het is een geliefde plek is voor Ringelrobben, Baardrobben en Beluga’s en er is ook een goede kans op het spotten van IJsberen, bijvoorbeeld bij de Hamilton gletsjer. Jermaktangen, aan de oostelijke ingang van de fjord, is een openlucht geografie les vanwege de erosie die hier plaats vindt door de zee.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: culinair

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
Als het zeeijs het toelaat gaan we mogelijk aan land aan de noordkant van de Reinsdyrflya, in het noordwesten van de archipel. Hier vinden we het grootste toendragebied van Spitsbergen. Deze uitgestrekte golvende vlakte is een goed graasgebied voor rendieren en verschillende soorten vogels. Bij de vele meertjes op de toendra zijn vaak Roodkeelduikers en Koningseiders te zien.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
We varen de Liefdefjorden binnen, waar we landen op Worsleyneset. Hier zijn bij kleine meertjes nestelende Koningseiders en Rosse franjepoten te zien. Er is een kans dat in deze tijd van het jaar het fjordijs de toegang tot het gletsjerfront van de Monacobreen en tot Bockfjorden versperd, maar er zijn aan de rand van dit fjordijs wel vaak mooie Arctische dieren te zien, zoals Baardrobben, Beluga’s en mogelijk ook IJsberen.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
In de ochtend landen we op het eiland Fuglesangen, waar duizenden Kleine alken broeden op de steenhellingen en waar we deze mooie vogeltjes van dichtbij kunnen bekijken. Verder zuidwaarts varend bezoeken we de Magdalenafjord, een van de mooiste fjorden van Spitsbergen, met steile rotspieken en indrukwekkende gletsjers. Tijdens een landing zijn hier resten te zien van de 17e -eeuwse Britse walvisvaart. We komen hier ook een aantal grote vogelkolonies tegen, zoals van de Kleine Alk.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
Vandaag bezoeken we Ny Ålesund, ‘s werelds meest noordelijke nederzetting. Ny Ålesund was ooit een kolenmijn maar nadat deze in 1963 werd gesloten is het dorp een gerenommeerd poolonderzoekscentrum geworden. Ook is Ny Ålesund bekend vanwege de historische poolexpedities van Amundsen en Nobile, die vanaf hier vertrokken zijn. In en rond het dorp broeden Brandganzen, Kleine rietganzen en Noordse sternen.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
's Morgens vertrekken we van Ny Ålesund naar de 14e Juli gletsjer waar we een tocht willen maken met de zodiacs. Niet ver van de gletsjer landen we bij een vogelklif met Dikbekzeekoeten. De mest van de vogelkolonie, de zuidelijke oriëntatie van de helling en de beschutte ligging zorgen voor een relatief rijke vegetatie met vele soorten bloeiende planten.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
Op onze weg zuidwaarts proberen we te landen op Fuglehuken, de zuidpunt van het eiland Prins Karls Forland. Er zijn hier veel resten te zien uit de tijd dat er door pelsjagers nog op IJsberen gejaagd werd. Fuglehuken, de Vogelhoek van Willem Barentsz, werd zo genoemd vanwege de grote vogelkliffen met tienduizenden Dikbekzeekoeten. Ook is er een kolonie Gewone zeehonden in de omgeving. Als Alternatief landen we in Engelskbukta of op Sarstangen. De toendra biedt hier schitterende wandelmogelijkheden.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn
Programma
In de ochtend komen we weer aan in de Isfjord, waar we een landing hebben gepland op de Bohemanflya, een uitgestrekte toendra waar veel vogels broeden en waar zich langs de kust interessante geologische formaties bevinden. Dieper in de Isfjord, in Billefjorden landen we in Gipsvika, bij de majestueuze klif Templet. De bergen hier zijn spectaculair gevormd door de erosie van de sedimentaire rotsen uit het Carboon, zo’n 290 miljoen jaar geleden gevormd.

Overnachting in
, S/V Noorderlicht: het leven aan boord

 1. Pas op voor de ijsbeer!
Pas op voor de ijsbeer!
Programma
Na het ontbijt ontschepen in Longyearbyen en vertrek per lijnvlucht vanuit Longyearbyen naar Oslo.

NB Programma
De uitvoering van het dagprogramma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. U dient zich terdege te realiseren dat een reis als deze, alleen tot ieders tevredenheid kan verlopen indien u beschikt over een flexibele instelling. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de expepeditieleider en de kapitein. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

De s/v Rembrandt van Rijn werd begin vorige eeuw gebouwd als Haring logger. Het schip werd in 1994 in Nederland herbouwd tot een driemast passagiers-schoener en heeft voorheen gezeild op Spitsbergen (1994 - 1996) en de Galapagos (1998 - 2001). Het schip is in 2011 compleet verbouwd en gerenoveerd.

De Rembrandt van Rijn is 56 meter lang, 7 breed en heeft een diepgang van 2.5 meter. De maximale snelheid op beide motoren is 9 knopen. Ze wordt bemand door een ervaren crew van 12 personen waaronder 2 gidsen. Het schip biedt plaats aan maximaal 33 passagiers, in 16 hutten: 1 driepersoons hut (met douche en toilet en patrijspoort), zes tweepersoons binnenzijde hutten (met douche en toilet, geen patrijspoort) en 9 tweepersoons hutten (met douche en toilet en patrijspoort).

De elektriciteit aan boord van het schip is 220 volt 50hz. De stopcontacten zijn het standaard Europese model met twee dikke ronde pinnen.

Het schip is uitermate geschikt voor expeditiecruises naar Arctische eilanden en voor walvis safari's. Het biedt veel dekruimte met goede uitzichtmogelijkheden, ook onder zeil, Er zijn 2 zodiacs, stabiele rubberboten, beschikbaar om passagiers aan land te zetten voor maken van mooie, door een gids begeleide wandelingen en voor het maken van zodiac-cruises, verkenningstochten met de zodiac.Over de maaltijden
Dagelijks worden drie simpele maar goede maaltijden gemaakt door onze kok en in buffetvorm opgediend in het restaurant. De kok zal altijd proberen zoveel mogelijk rekening met een specifiek dieet te houden.


Inbegrepen
 • verblijf aan boord van de Rembrandt van Rijn
 • alle maaltijden aan boord
 • diensten bemanning en expeditieleider tijdens de zeilreis
 • transfer luchthaven-Rembrand van Rijn v.v.
 • alle transfers per zodiac
 • informatiepakket


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overnachtingen en transfers in Oslo
 • drankjes aan boord
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

U moet over een goede gezondheid en een redelijke conditie beschikken, en in staat zijn 3 tot 4 uur per landing te wandelen. Hoewel we ook vaak varen om de geplande route te volgen willen we zoveel mogelijk tijd aan land doorbrengen. Het staat u vrij om tijdens een landing aan boord van het schip te blijven, bijvoorbeeld wannneer landingen te vermoeiend of zwaar zijn. In de poolgebieden zijn weinig tot geen havens of kades om aan te leggen. Om op de afgelegen stranden of rotskusten aan land te gaan gebruiken we 2 zodiacs, stabiele rubberboten. Om deel te nemen aan de landingen per zodiac moet u in staat zijn om van het schip via een korte ladder ongeveer 1 meter af te dalen in de zodiac. De bemanning zal u daarbij assisteren. Dit zal steeds beter gaan na een paar keer oefenen. Aan land kan het glad en rotsachtig zijn. U reist in een afgelegen gebied, zonder toegang tot geavanceerde medische faciliteiten, dus u kunt niet aan deze expeditiereizen deelnemen wanneer u een levensbedreigende aandoening hebt of als u dagelijkse medische zorg nodig hebt.Reisleiding
De bemanning van de Rembrandt van Rijn bestaat uit 9 ervaren bemanningsleden, 2 gidsen en een kok. De zeilers hebben de leiding tijdens het zeilen en het varen met de zodiacs. Tijdens het zeilen is hulp van de passagiers welkom voor het hanteren van de zeilen, maar dit is niet verplicht.


Maximum aantal deelnemers
33


Over de groepssamenstelling
Aan boord van de Noorderlicht is een internationaal gezelschap. De voertaal is Engels. De passagiers op de Rembrandt van Rijn zijn meestal tussen de 30 en 80 jaar oud - de meerderheid gewoonlijk tussen de 30 en 55. De Rembrandt expedities trekken reizigers van over de hele wereld aan, op veel reizen zijn er reizigers met verschillende nationaliteiten aan boord. Ze worden gekenmerkt door een sterke interesse in de natuur en het verlangen om afgelegen gebieden te verkennen. De vriendschappen en teamgeest die zich aan boord ontwikkelen zijn een belangrijk onderdeel van de expeditie ervaring.


Geschikte reisperiode
In de tijd dat deze reis gepland is het landschap alweer bij in de greep van de winter, maar het is overdag gedurende 14 uur voldoende licht om buiten de krant te lezen. De zon komt gedurende 10 uur boven de horizon. Veel van de fjorden zijn achterin alweer dichtgevroren en de bergen met sneeuw bedekt. Toch is het juist dit seizoen waarin het zeer bijzonder is om Spitsbergen te bezoeken omdat het poolgebied dan zijn ware gedaante toont. Bij heldere sterrenhemel is de kans groot dat het noorderlicht, Aurora borealis te zien. De temperaturen overdag liggen rond het vriespunt.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Spitsbergen (Svalbard) hoort bij Noorwegen. Voor een verblijf op Spitsbergen/in Noorwegen hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die tenminste geldig zijn voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum
Voor een verblijf op Spitsbergen/in Noorwegen hebt u geen visum nodig. Daarnaast moet u over terug- of doorreistickets, over een reserveringsbevestiging voor uw eerste accommodatie(s) en tijdens uw verblijf aantoonbaar over voldoende financiële middelen beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Noorwegen (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Houdt u er rekening mee dat u in een zeer afgelegen gebied reist en dat medische hulp niet altijd direct bij de hand is. In Longyearbyen is een ziekenhuis. Op de schepen is een medische post en er gaat een dokter mee aan boord.
Heeft u een reis geboekt, dan sturen we u een zogenaamd Personal Information Form. Dit formulier met gegevens over uw gezondheid is verplicht voor reizen naar zeer afgelegen gebieden.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zeeziekte
Zeeziekte is waarschijnlijk de meest voorkomende ziekte op de reizen naar Spitsbergen. Indien u weet dat u gevoelig bent voor zeeziekte kunt u het beste voor vertrek uw huisarts raadplegen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Voor een bezoek aan Spitsbergen heeft u geen vaccinaties nodig.


Veiligheid
De expeditieleiders hebben speciale toestemming om aan land te gaan. Zij bepalen vooraf of het veilig is om aan land te gaan. Aan land dragen de gidsen een wapen en houden ze de omgeving in de gaten. Indien u zich niet van de groep verwijderd kunt u veilig wandelen met de groep. Uiteindelijk is het geweldig om op een veilige manier een ijsbeer te kunnen zien. Meestal gebeurt dat vanaf het schip.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

Materiaal & uitrusting

De passagiers aan boord van de Rembrandt zijn in het algemeen informeel en praktisch gekleed. Neem vrijetijds- en warme buitensport kleding mee voor alle mogelijke activiteiten. Houdt er rekening mee dat u aan boord veel buiten zal staan om de prachtige landschappen vanaf het dek te bewonderen, maar dat het daar glad kan zijn. Neem hiervoor stevige schoenen mee. Draag warme kleding in meerdere lagen omdat het binnen in het schip comfortabel warm is maar aan dek meestal koud. Slippers, Croqs of andere “binnen-schoenen” met een rubberen zool zijn praktisch en comfortabel om binnen te dragen.

Op Spitsbergen kunnen temperaturen variëren van zeer koud tot zonnig, windstil weer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Uw uitrusting (kleding) moet dus van een goede kwaliteit zijn. Jas en broek moeten water- en winddicht zijn. Voor aan boord van het schip is eigenlijk waterdichte zeilkleding te adviseren. U staat namelijk veel stil en als het waait is het koud. Deze is echter weer niet geschikt om te wandelen. Ook de zonnebril moet van uitstekende kwaliteit zijn en door het felle zonlicht voldoet een gletsjerbril het beste. Omdat we voor de wandelingen met rubber boten, zodiacs, aan land gaan, heeft u rubbere wandellaarzen nodig. Deze laarzen heeft u ook nodig om eventueel smeltwaterriviertjes door te steken. Het profiel moet dus goed zijn. Spatwaterbescherming voor o.a. de camera´s, voor in de zodiac, is ook belangrijk. Verder is een verrekijker onmisbaar bij het spotten van de dieren. Paklijst:

 • Gamaschen
 • Dagrugzak (35 liter)
 • Bergschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebril
 • Verrekijker
 • Veldfles
 • Handdoeken
 • Uitschuifbare wandelstok(-ken)
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • zonnebril
 • Lippencreme met UV-filter


Geld mee op reis
Aan boord van de Noorderlicht kunt u betalen met zowel Euro’s als Noorse kronen. Voor de heen- en terugreis en het verblijf in Longyearbyen raden wij u aan Noorse kronen mee te nemen. Op het schip worden nederlandse horecaprijzen gehanteerd.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn geen bijzonderheden.


 • per vliegtuig

Vluchtinformatie
Boekt u voor deze reis inclusief de heen- en terugreis, dan boeken we voor u de best aansluitende vluchten. U vliegt met SAS via Oslo naar Longyearbyen. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u dan een extra nacht nodig in Oslo en/of Longyaerbyen. Op de terugreis is het soms noodzakelijk om nog een extra nacht in Longyearbyen te nemen. Transfers tussen luchthavens en accommodatie bij extra overnachtingen, zijn voor eigen rekening. Op dag 1 van het dagprogramma moet u om 16.00 inchecken aan boord en het schip vertrekt om 18.00! Houdt u hier rekening mee met de keuze van de vluchten!

Vluchtinformatie
Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, vliegt u met SAS via Oslo naar Longyearbyen v.v.


Vluchtschema
SK 828 Amsterdam - Oslo vertrek om 18.55 aankomst 20.40 uur; overnachting in Oslo
SK 4414 Oslo - Longyearbyen vertrek om 09.55 aankomst 14.00 uur
SK 4425 Longyearbyen - Oslo vertrek om 14.45 aankomst 19.00 uur; overnachting in Oslo.
SK 821 Oslo - Amsterdam vertrek om 08.30 aankomst 10.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
Aansluitend op de lijnvlucht vanuit Oslo is er een korte bustransfer geregeld.


Airporthotel
>Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel biedt een overnachting incl. ontbijtbuffet en gratis airport shuttle voor amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol. U kunt uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; als u langer wegblijft betaalt u maar €5 per dag. Meer informatie.


Data en prijzen

27 juni 2017 - 27 juni 2017
€ 7718 eenpersoonshut met patrijspoort, privé faciliteiten
€ 6732 eenpersoonsbinnenhut, privé faciliteiten
€ 4540 tweepersoonshut met patrijspoort, privé faciliteiten
€ 3960 tweepersoonsbinnenhut, privé faciliteiten
€ 3700 driepersoonshut, privé faciliteiten

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen zijn exclusief vluchten, belastingen, toeslagen en de eventuele overnachtingen in Oslo en/of Longyearbyen
 • genoemde data zijn de vertrekdata
 • mochten er voor een vertrekdatum te weinig deelnemers zijn, dan laten we dat uiterlijk 3 weken voor vertrek horen en bieden we, in overleg, een andere reis aan.

Extra mogelijkheden bij Noorwegen - Noord Spitsbergen met de Rembrandt van Rijn

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Thon Hotel Gardermoen (Oslo)

Een nieuw en modern budgethotel dichtbij de luchthaven van Oslo. De kamers zijn netjes en comfortabel ingericht.
vanaf € 63,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden