Spanje - Val d'Aran Snow Experience, 8 dagen Sneeuwwandelen onder de Spaanse zon

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Daghikes vanuit berghutten

Met Yomads sneeuwschoenwandelen aan de rand van Nationaal Park Aigüestortes, gelegen in de Catalaanse Pyreneeën. Hike mee met een gezellige groep door de mooiste uithoeken van Val D’Aran, onder leiding van een lokale berggids. De meeste nachten slaap je in een gemoedelijke hut in het dal en we sluiten de week af met een tweedaagse wintertocht naar een echte berghut. Hier warmt het huttenleven je op na een prachtige dag in de sneeuw.

Uniek aan deze reis

 • Catelaanse gastvrijheid
 • Combinatie van dagwandelingen en korte huttentocht
 • Nationaal park Aigüestortes
 • Kennismaken met het echte huttenleven
 • Sneeuw onder de Spaanse zon
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Spanje - Sneeuwschoenwandelen Val d'Aran by Yomads

Deze reis in het kort:

 • Dag 1: Aankomst in het prachtige España
 • Dag 2: Kennismaken met sneeuwwandelen en de bergmeren van de Pyreneeën
 • Dag 3: Door bossen en open valleien
 • Dag 4: Uitzicht over het nationale park Aigüestortes
 • Dag 5: De bosrijke route van Tuc de la Salana of Aiguamog
 • Dag 6: Langs ruige granietpieken naar de comfortable berghut
 • Dag 7: Naar het prachtige uitzichtpunt over Estany de Sant Maurici
 • Dag 8: Terug naar Nederland of nog even lekker een paar dagen verlengen in Toulouse!

Dag 1

Vandaag komen we aan in Toulouse. Met een transfer rijden we deze middag gezamenlijk naar Val d'Aran, waar we verblijven in een gemoedelijke hut in het dal. Hier kunnen we even opfrissen en relaxen voordat we 's avonds genieten van onze eerste maaltijd in de berghut. 

Overnachting in

Refugi Rosta

Dag 2

Na een lekker ontbijt staat vandaag een hike naar de meren van Baciver op de planning. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van Orri in het skigebied van Baqueira-Beret, maar laten de skiërs snel achter ons. Een perfecte dag om kennis te maken met het hiken op sneeuwschoenen én met de bergmeren van de Pyreneeën.

 • Afstand: 10 km, 500 m stijgen en dalen
 • Overnachting in

  Refugi Rosta

  Dag 3

  Vanuit Salardú rijden we naar de noordzijde van de tunnel van Vielha. Hiervandaan lopen we door het bos naar Eth Pontet, een kleine cabaña precies op de bosgrens. Door de open vallei vinden we onze weg richting het Estany de Montanero. Hoe ver we komen zien we wel, de vallei zelf met de ruige rotswanden is mooi genoeg om nergens te hoeven aankomen.

  • Afstand: 10 km, 800 m stijgen en dalen

  Overnachting in

  Refugi Rosta

  Dag 4

  We rijden naar Port de la Bonaigua, ten opzichte van gisteren het andere uiterste van Val d’Aran. Voordeel van dit vertrekpunt is dat we beginnen met lopen op ruim 1900 meter hoogte, het uitzicht is direct fantastisch! De klim naar de Tuc heeft in het begin nog een klein stijl klimmetje, maar eenmaal boven hebben we perfect zich op het nationale park Aigüestortes. Na de overwinning van de top, zijn er diverse routemogelijkheden om weer af te dalen.

  • Afstand: 8km, 500m stijgen en dalen

  Overnachting in

  Refugi Rosta

  Dag 5

  Vandaag ontdekken we val d’Aiguamog. Afhankelijk van de sneeuwsomstandigheden doorkruisen we de bossen van de Tuc de la Salana of de dromerige route richting de beroemde Circ de Colomers.

 • Afstand: 12km, 900m stijgen en dalen
 • Overnachting in

  Refugi Rosta

  Dag 6

  Vanuit het dorpje Espot vinden we onze weg omhoog richting het Estany de Sant Maurici waar we zicht krijgen op de prachtige bergtoppen van de Encantats. Via de bossen worden we naar Refugi d’Amitges geleid, waar we omringd worden door ruige granietpieken. Eenmaal in de hut beleven we het echte huttenleven en kunnen de spelletjes op tafel.

  • Afstand: 6km, 500m stijgen

  Overnachting in

  Refugi d’Amitges

  Dag 7

  Vanuit de hut dalen we via een prachtig uitzichtpunt over Estany de Sant Maurici af naar Espot. Met ons busje rijden we terug naar onze eerste berghut in het dorpje Salardú, waar we terugblikken op de belevingen van deze week. 

  • Afstand: 10 km, 800m dalen

  Overnachting in

  Refugi Rosta

  Dag 8

  Gezamenlijk rijden we terug naar Toulouse. Tijd om na te genieten van een prachtige reis!

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Accommodaties

  Refugi Rosta - een simpel, authentiek onderkomen dat al sinds de 19e eeuw een populaire uitvalsbasis vormde voor bergsporters, gelegen in het historische centrum van het dorpje Salardú in Val d’Aran. De kamers zijn gedeeld, soms met badkamer op de gang, en er zijn zelfs echte huttenlagers. 

  Refugi d’Amitges, één van de meest comfortabele hutten van Aigüestortes en een ongeëvenaard uitzicht. Hier maak je kennis met het echte huttenleven.

  Maaltijden

  De meeste diners nuttigen we lekker ontspannen in Refugi Rosta, maar we proberen ook een keer ‘buiten de deur’. Zelfs bovenop de berg in Refugi d’Amitges krijgen we een heerlijk 4-gangendiner voorgeschoteld. Zoals het een echte hut betaamd, eten we wat de pot schaft, maar dat is zeker geen straf. Voor de lunch kun je een picknick bestellen in de Refugi of je slag slaan bij één van de lokale winkeltjes.

  Wat is bij de reis inbegrepen?

  • Alle overnachtingen
  • Ontbijt (dag 2 t/m 8)
  • Diners (dag 1 t/m 7)
  • Transfer tussen Toulouse en Val d'Aran
  • Transfers volgens programma
  • Begeleiding, hulp en advies van een lokale bergwandelgids

  Wat is niet bij de reis inbegrepen?

  • Heen – en terugreis
  • Lunchpakketten
  • Huur sneeuwschoenen en stokken (optioneel bij te boeken)
  • Kosten ten gevolge van noodzakelijke wijzigingen in het programma
  • Eventuele liftpassen
  • Verzekeringen
  • Eigen uitgaven

  Reisinformatie

  Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

  Hoe weet ik de route?

  Deze reis wordt begeleid door de Nederlandse én lokale Femke Treep. Femke is International Mountain Leader (bergwandelgids) en thuis in de Catalaanse Pyreneeën. Behalve als gids, is zij hier in de winter werkzaam als sneeuwkundige. Als de wandelingen niet door Femke begeleidt worden, zul je met een lokale, Engelssprekende gids met brede kennis over het gebied op pad gaan.

  Voor wie is deze reis?

  De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Maar in principe kan iedereen met een goede wandelconditie en gezondheid dit hike-avontuur aan. Ook met een gezonde portie doorzettingsvermogen!

  Je hiket tussen de 6 en 12 kilometer per dag, zorg dus dat je voldoende getraind bent om te starten. Houd ook rekening met flinke hoogtes en steile hellingen.

  Is dit een singlereis?

  In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

  Goed om te weten

  Het lopen op sneeuwschoenen is niet moeilijk. Of het zwaar is hangt af van de sneeuwsomstandigheden. Over het algemeen kost sneeuwschoenwandelen iets meer energie dan bergwandelen in de zomer. Voor de routes die je deze week zult lopen is een goede conditie fijn, maar ervaring met sneeuwschoenwandelen is niet nodig. Je loopt de meeste dagen met een dagrugzak, behalve naar Refugi d’Amitges, waarvoor je wat meer spullen zult meedragen.

  Hoe is deze reis georganiseerd?

  Na de boeking ontvang je:

  • De reisovereenkomst per mail en in Mijn SNP
  • 18 dagen voor vertrek ontvang je alle reisinformatie in Mijn SNP
  • Routes en locaties
  • Uitnodiging WhatsApp-groep om je mede Yomads alvast te leren kennen

  Praktische informatie

  Waar ontmoet ik de groep

  Je ontmoet de andere deelnemers van de reis op het vliegveld van Toulouse. Hier word je verwelkomd door de gids die je in de loop van de middag naar de eerste accommodatie brengt.

  Trein informatie

  Als je met de trein naar Val d'Aran wilt reizen, dan reis je (bijvoorbeeld met de nachttrein) naar Toulouse. Vanaf hier reis je mee met de groepstransfer naar de accommodatie.

  Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

  www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

  Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'.

  Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

  Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

  Gezondheidszorg
  Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

  N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

  European Health Insurance Card (EHIC)

  Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

  • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
  • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
  • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

   

  Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Sneeuwwandelen Val d Aran

  Spanje - Val d'Aran Snow Experience

  Sneeuwwandelen onder de Spaanse zon

  Daghikes vanuit berghutten

  Zwaarte
  Comfort
  Actief in de sneeuw
  Groepsreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)