Teide

Spanje - Tenerife, 8 dagen Verantwoord avontuur van vulkaan tot oceaan

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit twee hotels

Bijzondere gezinsvakantie vanuit twee sfeervolle accommodaties, ééntje in het hoogstgelegen dorp van het eiland; de andere in een sfeevol kustplaatsje in het Noorden. Op de Canarische eilanden is het altijd zomer, dus altijd buiten wat te doen. We hebben diverse spannende en ontspannende activiteiten gepland; een spectaculaire kloof, een vulkanische tunnel, dolfijnen spotten op de oceaan en natuurlijk een aantal wandelingen in de meest bijzonder natuurgebieden van het eiland: het kleurrijke rotsige landschap aan de voet van de Teide vulkaan (met zijn 3718. m hoogte, Spanjes hoogste berg) en de donkere laurierbossen van Anaga. Ontdek met SNP Family Specials dat Tenerife veel meer is dan zon, zee, strand en massatoerisme. Ook bestaat de mogelijkheid om deze reis uit te breiden met het 3 daagse bergpakket 371071.

Uniek aan deze reis

 • De mooiste familiewandelingen
 • Exotisch vulkaanlandschap
 • Mogelijkheid beklimming Teide-vulkaan
 • Sfeervolle hotels
 • Volledige vrijheid met huurauto
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Spanje - Tenerife * Family Specials

Tenerife is het grootste eiland van de Canaren en ook het eiland met de meeste variatie in landschappen; groene laurierbossen, uitgestrekte stranden, diepe barrancos met steile terrassen, stenige baaien, uitgestrekte bananen plantages, en natuurlijk de grillige en kleurige rotsformaties rondom de vulkaan de Teide

SNP Family Specials stelde hier een familievakantie waarbij je de keuze hebt uit tal van spannende en ontspannende activiteiten op het eiland. Wat dacht je van een vulkaanbeklimming, dolfijnen spotten of een kruip-door-sluip-door wandeling door een spectaculaire kloof? En natuurlijk is er ook gelegenheid om te zwemmen of te relaxen, een boerenmarkt te bezoeken, te winkelen of in musea wat op te steken over de cultuur van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canares. Je kunt ook een  dolfijnen excursie bijboeken of een tweedaagse beklimming van de met sneeuw bedekte vulkaanpiek Pico de Teide, die maar liefst 3718m hoog is, de hoogste berg van Spanje!  En natuurlijk is er ook gelegenheid om te zwemmen of te relaxen, een boerenmarkt te bezoeken, te winkelen of in musea wat op te steken over de cultuur van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canaren.
Aangezien je huurauto inclusief is en je het programma zelf helemaal kunt invullen behoort rondtoeren, een stranddag of 'whatever you want' ook tot de mogelijkheden.

Je verblijft op twee locaties: een mooi en gastvrij berghotel mèt zwembad in het dorpje Vilaflor, dat hoog tussen de sparrenbossen op de flanken van de oude vulkaan van Las Cañadas ligt, en een sfeervol hotel dat pal aan de rostkust (mèt zeezwembad) in het mooie kustplaatsje Garachico ligt, aan de groene noordkant van Tenerife. 

Ook bestaat de mogelijkheid om deze reis uit te breiden met het korte arrangement Tenerife * Teide-vulkaan, waarbij je de top van de Pico de Teide beklimt; bij voorkeur te plannen in het midden van deze reis (op dag 5).

Dag 1

Aankomst op Tenerife. Je haalt je auto op en rijdt van het vliegveld naar jullie verblijfplaats voor de volgende 4 nachten: een familiehotel in het hoogste dorp van het eiland: Vilaflor. Naast ruime kamers beschikt het hotel over een restaurant, lounge, speelruimte, terras en natuurlijk zwembad! Deze eerste avond is het diner inbegrepen.
Het dorp heeft wat historische gebouwen uit de 16e en 17e eeuw, een gemoedelijk centrum met meerdere café’s,winkels en natuurlijk ook een speeltuintje. Als je vroeg bent, loop je naar het uitzichtpunt “Pino Enano” (de dwerg-den), op 100m boven het dorp (2km totaal).

Overnachting in

Vilaflor - Hotel Alta Montaña

Dag 2

Vandaag gaan we meteen de hoogte in en zetten koers naar het Nationale Park rond de imposante stratovulkaan de Teide (3718m). Je kunt hier kiezen uit verschillende rondwandelingen door de wonderlijk gevormde, kleurrijke steenwereld, die doet denken aan het zuidwesten van de VS. SNP beschreef de korte rondwandeling vanuit El Parador, langs de Roques de Garcia en la Cathedral, die geologisch zeer interessant is omdat je verschillende soorten kleurrijk gestold lava van dicht bij kunt aanschouwen. Wandeling: 6 km, 250m stijgen en dalen, ca. 1,5 uur lopen.

Je kunt ook met de (dure!) kabelbaan tot 3550m omhoog gaan en daar één van de aldaar uitgezette wandelingen doen (van 1tot 5,30uur). Bij mooi weer overzie je grote delen van Tenerife en nog 4 andere Canarische eilanden: La Gomera, La Palma, Hierro en Gran Canaria.

LET OP in de winter zijn de hoge paden vaak gesloten ivm ijsvorming; boek het kabelbaanticket (niet inclusief) dus niet te lang van te voren en informeer vooraf wat mogelijk is. Voor het geval het bovenin erg guur en koud is, beschreven we ook een alternatieve wandeling in de omgeving van Vilaflor, waarbij je door dennenbossen naar de rand van de oude kratermond loopt, met zicht op de Teide vulkaan (totaal 7,5 km, 380 m klimmen en dalen, 3,5 uur).

Bij te boeken 3-daags arrangement: Als je de Teide wilt beklimmen, dan kan dat (tussen 9 en 17u) alleen met een speciale vergunning (die je minstens 2 maanden van te voren op internet moet aanvragen), TENZIJ je in de berghut Altavista overnacht en ’s ochtends vroeg vóór 9u de piek beklimt. SNP biedt dit aan als een apart bij te boeken minitrek (zie reiscode 371071), inclusief enkeltje kabelbaan en overnachting in de berghut op 3260m hoogte; een onvergetelijke ervaring.

Overnachting in

Vilaflor - Hotel Alta Montaña

Dag 3

Vandaag gaan we de diepte in en maken een spannende wandeling door de Barranco de Masca, de meest beroemde kloof van Tenerife. Jullie rijden in ca 1 uur naar de haven van Puerto los Gigantes, waar je de auto parkeert (betaald). Vanaf daar regelen we een taxi naar het schitterend gelegen, toeristische dorpje Masca (souvenirwinkels, cafés en eethuizen). Hiervandaan kun je al een blik werpen in de spectaculaire gelijknamige kloof. Hier maak je één van de mooiste tochten van Tenerife. Dwars door woeste natuur, omgeven door steile, honderden meters hoge rotswanden, eindigend aan de oceaankust. Vanaf de kust regelen we een taxiboot die jullie terugbrengt naar de haven waar jullie auto staat.
Wandeling: 5,5 km, 880 m dalen, 3 uur.

Vandaag is (optioneel) bij te boeken een boot-excursie aangezien in deze hoek van Tenerife er zeer goede kansen zijn om dolfijnen of walvissen te spotten. Er zijn verschillende excursies mogelijk van 2 of 3 uur vanuit Puerto de los Gigantes. De leukste is de piratenboot Flipper Uno, die in de zomer 3x (11.30, 14.30 en 17.30) en in de winter 2x per dag (11.30 en 14.30) mogelijk is. De gidsen spreken Nederlands en op de boot worden hapjes en drankjes geserveerd. Je maakt ook een stop in een baai om te zwemmen. Als je deze excursie bij boeking reserveert (met toeslag) boeken we standaard de boot van 11.30 uur en komt de wandeling door de Masca te vervallen. Je kunt ook een kortere dolfijnexcursie met een 'normale boot' doen (oa start op 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 15.30 ,17.30), die wel te combineren is met de kloofwandeling. Wil je een korte bootexcursie maken na afloop van de wandeling, dan kun je die het beste zelf ter plekke regelen.  Zie onder: 'Extra's'.

Overnachting in

Vilaflor - Hotel Alta Montaña

Dag 4

Na twee dagen wandelen is het tijd voor iets heel anders. Wat dacht je van een bezoek aan het leukste waterpretpark van de Canaren, met beslist niet kinderachtige attracties waarbij je in 2- of 4-persoons vlotjes door gigantische trechters en buizen omlaag glijdt?! Als je wilt (leren) surfen, huur je voor een middag een plankje bij het strand van el Médano, dat bekend staat als een surfers paradijs. Is het geen strandweer, dan ga je naar de hoofdstad Santa Cruz voor een bezoek aan het natuurhistorisch museum of speelt in de nagebouwde pyramides van Guïmar. Je kunt ook nog denken aan een rondwandeling door de koloniale stad La Laguna.
NB: Al deze excursies zijn niet inclusief.

Overnachting in

Vilaflor - Hotel Alta Montaña

Dag 5

Wisseldag! Je rijdt vanaag naar het noorden van het eiland en hebt daarbij de keus uit een route boven- of onderlangs

Tijdens de hoge route geniet je nog éénmaal van het spectaculaire vulkaanlandschap in het Nationale Park Cañadas del Teide voordat je door de dennebossen afdaalt naar zee (een route van ca 2u). Jullie kunnen onderweg stoppen bij het bezoekerscentrum van het Nationale Park (in La Portilla) of de Area Recreativa “La Caldera” (met speeltuintje in kratermond), in Auguamansa

De route onderlangs voert over de snelweg aan de oostkant van het eiland en duurt ook ca 1,5 uur. Aan een zijweggetje van de kust route ligt het interessante etnografisch park ‘Piramides de Guïmar’, waar de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl  (1914-2002) heel oude pyramide achtige constructies voor de sloophamer behoedde en een museum stichtte waar de geschiedenis van Guïmar en de Canarische eilanden verbonden wordt met zijn persoonlijk levenslange zoektocht naar bewijzen voor een  (mogelijke) uitwisseling van kennis tussen bewoners van de verschillende continenten lang voordat Columbus aan zijn ontdekkingstochten begon. Ook passeer je de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife dat een interactief Natuurhistorisch en archeologisch museum herbergt, het Museo de la Naturaleza y el Hombre (MNH). Natuurlijk kun je ook gewoon gaan shoppen!

Je eindbestemming vandaag is Garachico, hoofdstad van Tenerife totdat een vulkaanuitbarsting in 1706 de haven onbruikbaar maakte. Het is een overzichtelijk, historisch stadje, met een gezellig plein, veel winkeltjes en kleine restaurantjes. En ook een prima uitvalsbasis voor de excursies van de komende 3 dagen.

Overnachting in

Garachico

Dag 6

Vandaag ga je de grootste 'vulkanische tunnel' van Europa verkennen, van totaal 17km. Een gids neemt je mee op een twee uur durende tocht, waarbij je 45 min. ondergronds verblijft. Verbaas je over de grillige vulkanische vormen en realiseer je hoe bijzonder je vakantiebestemming is; je bent eigenlijk te gast op een enorme vulkaan! Na afloop tijd genoeg om vrienden te maken bij het openbare zwembad of het natuurlijke zwembad in de haven, met directe toegang vanaf het hotel. Zwemmen in zee is veel te gevaarlijk aan de rotsige noordkust!
Minimum leeftijd voor deze excursie is 6 jaar.

 

Overnachting in

Garachico

Dag 7

De laatste dag verkennen we de laurierbossen van het Natuurpark Anaga, in de uiterste noordoostpunt van Tenerife. De autorit ernaar toe is al zeer de moeite waard, ofschoon de wegen hier ook erg smal en hoogtevreesgevoelig zijn. Je wandelt over kustpaden, door diepe barranco's en passeert pittoreske, witte boerendorpen. Dit is misschien wel het allermooiste deel van het eiland. Wandelingen van 9 of 11 km, min 450m and max 600m stijgen en dalen, 3 of 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Garachico

Dag 8

Vandaag eindigt jullie verblijf op Tenerife.

Voor de liefhebbers is er als toegift nog de spectaculaire minitrek (3 dagen/ 2 nachten) naar de Teide-vulkaan te boeken: kijk bij code 371071, bij 'extra mogelijkheden', onderaan de webpagina. In de winterperiode is de beklimming van de vulkaan niet altijd mogelijk.

NB Programma

Het programma dat we presenteren van dag tot dag is grotendeels niet meer dan een voorstel. De meeste dagen heb je de vrijheid om zelf te kiezen wat je gaat doen. Er liggen echter twee dingen wél vast:

 • de excursie incl. transfers naar de Masca-kloof op dag 3
 • de excursie naar de vulkanische tunnel op dag 5

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in twee kleinschalige hotelletjes in authentieke plaatsjes; in het hoogstgelegen dorp Vilaflor en de oude havenstad Garachico. In Vilaflor is dat een familiehotel met restaurant, terras, zwembad en een speelruimte voor kinderen. De ruime 2 tot 3 persoonskamer bevinden zich op de 1e verdieping of in een bijgebouw met privéterras. In Garachico overnacht je in een koloniaal pand met binnenpatio, dakterras (met uitzicht op zee) en bar. Ook hier beschik je over ruime 2- tot 3-persoonskamers met privé badkamer. Dit hotel beschikt over een kleine spa en ligt vlakbij een zwembad dat in de rotskust is aangelegd (zeewater).
Hotel Alta Montaña ligt in het dorp Vilaflor, op ca 1400m hoogte op de zuidflank van de reusachtige krater la Cañada. Op een zonovergoten, groene locatie met prachtige vergezichten ligt die vriendelijke en gastvrije hotel. Da kamers zijn comfortabel en met een goed badkamer, tv en balkon of terras. Het hotel beschikt over een zwembad, bar, restaurant en tuin met terras en prachtig uitzicht.  Klasse ***, 4 nachten.
Hotel Rural El Patio ligt aan de rand van het sfeervolle plaatsje Garachico, temidden van de babanenplantages en op slechts een paar honderd meter van de kust en een klein kiezelstrandje dat achterin een kleine inham ligt en waar je tussen de rotsen veilig kunt zwemmen. Het sfeervolle hotel is in traditionele stijl gebouwd, heeft een scaduwrijke tuin met palmen, een klein zwembad en tennisbanen. Het hotel beschikt tevens over een restaurant en een bar. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht. Klasse ***, 4 nachten.

Noot: in de periode van 1-5-18 t/m 22-6-18 is het standaardhotel in Garachico gesloten en maken we gebruik van een iets luxere accommodatie: Gara Hotel ligt in het centrum van het sfeervolle kustplaatsje Garachico, aan een rustig straatje en vlakbij de rotskust. Vanaf het dakterras en vanuit een aantal kamers heb je mooi uitzicht op de kust. De kamers zijn smaakvol ingericht. Het hotel heeft een mooie patio en beschikt over een kleine sauna, een zonneterras, een cafetaria, een spelletjeskamer. Klasse ***, 3 nachten

Over de maaltijden

Tijdens alle 7 overnachtingen is het ontbijt inbegrepen. Op de eerste avond in het hotel in Vilaflor, krijg je ook diner geserveerd, zodat je daar de eerste dag in ieder geval niet over hoeft na te denken. De 3 dagen daarna bepaal je zelf of je opnieuw wilt mee-eten in het hotel of elders (in het dorp of onderweg). Het hotel in Garachico serveert alleen hapjes in de cafetaría, maar op loopafstand zijn genoeg restaurants. Zowel in Vilaflor als Garachico zijn winkels om inkopen te doen voor de lunch.

Info kindvriendelijkheid

Beide hotels zijn kindvriendelijk maar hebben geen speciale voorzieningen of aanpassingen waardoor het ook veilig is voor kleine kinderen. Er is lokaal geen rugdrager of mountain buggy te huur. Het hotel in Vilaflor beschikt over een tuin en en zwebad. Het hotel in Garachico ligt vlakbij een openlucht zwembad dat in de rotskust is aangelegd (zeewater).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt
 • diner dag 1
 • excursies: gegidste excursie naar vulkanische tunnel (dag 6), transfer van Puerto de Gigantes naar de Mascla kloof en boottocht vanaf de kloof terug naar Puerto de Gigantes (dag 3)
 • ruime huurauto toegespitst op de gezinsgrootte, incl. alle verzekeringen en met afkoop van het eigen risico
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • GPS Tracks
 • SNP-Travelkids informatiepakket met Nederlandse wandelbeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal
 • originele overzichtskaart Tenerife

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • brandstof en eventuele tol
 • lunches en diners
 • optionele excursies (dolfijnen tocht en beklimming Teide)
 • kabelbaan naar Pico de Teide
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij dit arrangement is standaard een huurauto inbegrepen. We zorgen voor een auto waar jullie goed in passen en waarmee je fatsoenlijk de bergachtige wegen kunt berijden. 2-3 personen: BB Opel Corsa of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 4-5 personen: DF Opel Astra stationwagen of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 6 personen: DV Opel Zafira of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 7-8 personen: WBA Opel Vivaro minibus of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Indien u een andere auto wenst, dan dient u dat bij boeking aan te geven en betaalt u mogelijk een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Het programma is flexibel van opzet en de aangeboden wandelingen zijn toegespitst op gezinnen met kinderen van 6 jaar of ouder. Heel jonge kinderen kunnen alleen mee als je ze zelf in een draagzak meeneemt. Doordat je over een auto beschikt zijn er natuurlijk diverse uitstapjes te maken (tips in het Travelkids-informatiepakket).
Karakteristiek van de wandelingen: eenvoudige tot soms stevige wandelingen over veelal goede paden door heuvelachtig en bergachtig terrein. Een redelijke conditie wordt aangeraden. Voor afstanden en hoogteverschillen: zie dag tot dagprogramma.

Geschikt voor kinderen

van 6 jaar.

Extra dagen

Je kunt in beide verblijfplaatsen nachten bijboeken. Garachico is een levendig kustplaatsje met een mooi zwembad in de rotsen aan zee.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Tenerife Sur. Dit laatste vliegveld is het makkelijkst (direct) te bereiken vanuit Nederland, en ligt het dichtste bij de accommodatie. Vliegen op Tenerife Norte heeft een langere rijtijd tot gevolg.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charter, Transavia en lijndienstvluchten
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je verplaatst je tijdens deze reis per huurauto. Vanaf vliegveld Tenerife Sur rij je in 25 km naar de accommodatie (ca. 30 min met de auto). Vanaf vliegveld Tenerife-Norte, doe je er ongeveer 1 uur over (80 km). Op dag 8 reis je van Garachico in ca 1,5 uur naar Tenerife Sur (1 uur naar Tenerife Norte).

Extra's

Excursies

Piratenboot.jpg

Dolfijn- en walvisexcursie per piratenboot

Op een heuse nagebouwde piratenboot krijg je tijdens een 2 uur durende tocht op zee uitleg over dolfijnen en andere dieren die men onderweg gaat zien. Je legt aan bij mooi baaitje om te zwemmen, en krijgt een eenvoudige lunch krijgt aan boord (paella van kip en groenten). De boot is kindvriendelijk, beschikt over wc’s en bar en alle drankjes aan boord zijn gratis. Er gaan standaard Nederlandstalige gidsen aan boord. Volgens kenners heb je in Tenerife 95% kans om tijdens een excursie op zee dolfijnen en/of walvissen te zien, hetgeen behoorlijk hoog is. Deze excursie kan het hele jaar door, iedere dag van de week gedaan worden om 11.30 en 14.30u. In de zomermaanden ook om 17.30 uur. Wij boeken standaard de excursie van 11.30u.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement het gehele jaar starten, uitgezonderd de maand januari. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed (wandel-)weer: niet te warm, niet te koud. De temperaturen aan de zuidkust (waar je verblijft) zijn duidelijk hoger dan in het binnenland of aan de noordkust. Ook kent het zuiden meer zonuren. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter en is het niet zeker dat het lekker is aan het strand om te zwemmen. Op de Teide (boven de 2000m) kan het zelfs sneeuwen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Tenerife ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

20-3-18: Vanwege schade aan het pad is de Mascla Kloof (dag 3) tijdelijk afgesloten. Aan het begin van de reis ontvangt u informatie over een alternatief programma dat u op die dag kunt doen. Momenteel is nog niet bekend hoe lang de afsluiting gaat duren.
6-11-17: in de periode van 1-5-18 t/m 22-6-18 is het standaardhotel in Garachico gesloten, en verblijf je in het iets luxueuzere hotel Gara.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Tenerife_Teide_in_view_2.jpg

Spanje - Tenerife

Verantwoord avontuur van vulkaan tot oceaan

Gezinsvakantie vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen