Spanje - Straat van Gibraltar najaarstrek vogelreis, 7 dagen Najaarstrek boven de ‘Miradores’ van Tarifa

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Vogels kijken

Vogelreis vanuit hotels

Beleef de spectaculaire najaarstrek boven de Straat van Gibraltar vanaf de beroemde ‘Miradores’ van Tarifa en spot vele, bijzondere vogelsoorten. We verblijven in een vriendelijk hotel pal aan het strand van Tarifa. Ook is er aandacht voor de standvogels in het achterland, zoals in de Vallei van Ojén en de velden van La Janda. We bezoeken de moerassen en zoutpannen bij Barbate en de kaap van Trafalgar. Omdat we permanent twee busjes tot onze beschikking hebben, zijn we flexibel en kunnen we per dag ons programma bepalen.

Uniek aan deze reis

 • Flexibel dagprogramma
 • Najaarstrek boven de Straat van Gibraltar
 • Vanuit hotel vlakbij het strand van Tarifa
 • Verken ook het achterland
Zwaarte
Comfort

Vogellijsten en/of reisverslagen van deze reis

Van deze vogelreis zijn vogellijsten en/of reisverslagen van eerdere vertrekdata beschikbaar.

Dag tot dag

Spanje - Straat van Gibraltar najaarstrek * vogelreis

Boven de smalle Straat van Gibraltar, waar de afstand tussen Europa en Afrika amper vijftien kilometer bedraagt, concentreren zich jaarlijks ontelbare roofvogels en andere migrerende vogels op weg van het noorden naar Afrika. De beroemde ‘Miradores’ van Tarifa, Estrecho, Bujeo en Guadalmesí zijn de beste plekken om dit jaarlijks terugkerende spektakel te beleven.

In de indeling van onze week zijn we heel flexibel. We verblijven immers op één locatie, in een vriendelijk hotel pal aan het strand van Tarifa. Dit is op zich al een prima plek om de trek te observeren en te genieten van de Andalusische standvogels. Cabo Trafalgar, de zoutpannen van Barbate, de ondergelopen velden van La Janda en de vallei van Ojén in het Alcornocales-natuurpark liggen allemaal op hooguit één uur rijden van ons hotel. Er gaan twee reisleiders mee en we hebben onze eigen minibusjes, zodat we kunnen gaan en staan waar we willen en op elk moment ons programma kunnen aanpassen, mochten de omstandigheden daar om vragen. Zo kunnen we ons geluk bij een lichte oostenwind (levante) beter bij Barbate en Trafalgar wagen, terwijl bij een westenwind onze kansen bij Bujeo en Algeciras groter zijn.

Turend over de golvende zee zien we de vage contouren van de Marokkaanse bergen aan de overkant. Slechts vijftien kilometer scheiden ons van het Afrikaanse continent: voor vogels op weg naar het zuiden slechts een sprongetje. Turend door de verrekijker zien we vanaf onze uitkijkpost op de Mirador de Bujeo een niet aflatende vlucht van uiteenlopende vogelsoorten, zoals de ooievaar, de slangenarend, de rode wouw, de grauwe kiekendief, de havik, de boomvalk en de vale gier. Hier verzamelt zich de grootste groep Europese roofvogels om de oversteek te wagen. Op een gunstig windje glijden de vogels over de Straat van Gibraltar, soms maar enkele meters boven ons: een magnifiek schouwspel. Maar ook de standvogels komen uitgebreid aan bod: we bezoeken de zoutpannen van Barbate en de half droog gevallen lagune van La Janda. In de stille vallei van Ojén, bezaaid met kurkeiken, is de blauwe rotslijster te spotten. Een aardige bijkomstigheid is dat de trekvogels zich hier verzamelen als het weer tegenzit. Struinend over de witte zandsteenkliffen van de Kaap van Trafalgar zien we slechtvalken jagen. We gaan op zoek naar soorten als de zeldzaam geworden audouins-meeuw, de Moorse nachtzwaluw, de kleine torenvalk, de witgat, de kluut, de steltkluut, de hop, de griel, de roodkopklauwier en de kleine zwartkop.

Het kan niet anders of het wordt een prachtige natuurreis, begeleid door twee deskundige vogelaars, waarbij zelfs de meest verwende vogelaars aan hun trekken komen.

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Málaga. In Málaga pikken we de huurbusjes op en rijden in circa 2,5 uur naar Tarifa, waar we in de loop van de avond in het hotel achter het strand van Tarifa aankomen.

Overnachting in

Tarifa - Hotel La Codorniz

Dag 2

Wie wil, kan de dag al voor het ontbijt starten op het strand van Tarifa, tegenover het hotel, waar bij goede omstandigheden veel vogels overtrekken. De dag staat verder in het teken van de uitzichtpunten tussen Tarifa en Algeciras. Een van de beste plekken is de Mirador (uitzichtpunt) del Estrecho. De afstand tot de Monte Acha boven Ceuta aan de overzijde van de Straat is amper vijftien kilometer. Grote groepen zwarte wouwen, ontelbare ooievaars, kleinere groepen zwarte ooievaars, vale gieren en aasgieren verzamelen hier in de lucht in afwachting van gunstige winden om met minimale inspanning naar de overzijde te ‘zeilen’. Grauwe en bruine kiekendieven, slangen- en dwergarenden, sperwers en boomvalken worden ook veel waargenomen. ’s Middags kunnen we ook een kijkje in de haven van Tarifa nemen en bij de nabijgelegen Punta Marroquí de telescopen nogmaals installeren.

Overnachting in

Tarifa - Hotel La Codorniz

Dag 3

Vlakbij het havenstadje Barbate begrenzen spierwitte zandsteenkliffen de azuurblauwe zee. Een fraai wandelpad voert ons over deze honderd meter hoge kliffen, waar Nelson en de Napoleontische vloot een zeeslag uitvochten. Niet alleen voor historici maar ook voor ornithologen is dit een bijzondere plek. Vanaf de kliffen is de vogeltrek fraai te aanschouwen. Rondom de kliffen jagen slechtvalken op overtrekkende vogels.

Tijdens de najaarsreis vervalt deze wandeling en gaan we Sancti Petri bezoeken: een getijdengebied bij Cadiz. Hier kunnen flinke hoeveelheden flamingo’s zitten. Ook zitten hier talloze steltlopers. In het voorjaar tanken hier rosse grutto’s, lepelaars, bonte strandlopers, zilverplevieren, tureluurs en wulpen bij voordat zij doorvliegen naar de volgende stopplaats of eindbestemming: de Banc d'Arguin in Mauritanië. Ofschoon de 'Marismas de Barbate' voor het grootste deel zijn drooggelegd, foerageren er nog altijd grote hoeveelheden trekvogels. Aan de rand van het water houden zich de kleine zilverreiger op, de bonte strandloper, de bontbekplevier, de strandplevier en vele bonte strandlopers. Misschien zien we de visarend.

Overnachting in

Tarifa - Hotel La Codorniz

Dag 4

In het achterland van Barbate zijn twee zeer interessante wetlands die we niet mogen overslaan. La Janda is het restant van wat ooit een groot zoetwatermeer was. Hier maken we langs de rietkragen kans op de blauwe reiger en zelfs de purperreiger. Ook de steltkluut, de kluut en de vorkstaartplevier komen hier voor. ‘s Winters foerageren op de rijstvelden en graanvelden grote groepen kraanvogels. Als we ze zien, kunnen we in de rijstvelden en slootjes op zoek naar de gele kwikstaart en de witgat. Ook de graszanger komt hier voor. En wellicht krijgen we de kortteenleeuwerik en theklaleeuwerik te zien. De koereiger en de kleine zilverreiger zien we hier altijd.

In de zomermaanden drogen de meeste poelen op, maar als de eerste najaarsregens vallen trekken de poeltjes en plassen bijzondere eendensoorten zoals de marmereend, de witkopeend en de krooneend. Ook de purperkoet, de fuut en de geoorde fuut komen op deze plassen af. In de brakwaterplassen achter het strand van Zahara en de riviermonding van de Barbate kunnen we steltkluten, lepelaars, flamingo’s, kleine, grote en reuzensterns zien. Ook de grutto en de regenwulp zoeken hier naar voedsel.

Overnachting in

Tarifa - Hotel La Codorniz

Dag 5

Op de stranden van Tarifa en Los Lances maken we kans grote groepen geelpootmeeuwen te zien en af en toe een audouins-meeuw, reuzenstern, dwergstern, strandplevier of kleine plevier. Bij aanlandige wind kunnen we Jan-van-genten en af en toe een vale pijlstormvogel of een Kuhls pijlstormvogel over de golven zien scheren. We gaan nogmaals naar de miradores tussen Tarifa en Algeciras. Bij het uitzichtpunt van Guadalmesí en de Mirador del Estrecho installeren we ons voor het grootste deel van de dag. Zwarte wouwen, dwergarenden, slangenarenden, visarenden, maar ook vale gieren en aasgieren, witte en zwarte ooievaars kunnen we zien langstrekken. Als de westenwind de trekvogels meer naar de Middellandse Zee drijft, kunnen we ook bij de punt van Gibraltar gaan kijken.

Overnachting in

Tarifa - Hotel La Codorniz

Dag 6

Boven de heuvels in het achterland, de Sierra de Ojén, verzamelen de zwermen vogels zich als de windrichting of de weersomstandigheden ongunstig zijn. Boerenzwaluwen, de roodstuitzwaluw en de zwarte spreeuw verzamelen zich dan vaak in grote aantallen in de bomen. Dit gebied bezoeken we als het weer voor de trek ongunstig is. In de rustige vallei van Ojén vinden we een halfopen cultuurlandschap dat 'dehesa' wordt genoemd. Ook zijn hier fraaie bossen van kurkeik en steeneik. De boerenzwaluw, de roodstuitzwaluw en de alpengierzwaluw trekken hier over. Hier zien we mogelijk de vale gier, de buizerd, de havik, de havikarend, de kortteenleeuwerik, de gaai, de steenuil en de appelvink. In de eikenbossen kunnen we op zoek naar de zwarte roodstaart, de blauwe rotslijster, de kuifmees, de roodborsttapuit en de boomkruiper.

Overnachting in

Tarifa - Hotel La Codorniz

Dag 7

Afhankelijk van het vluchtschema kunnen we vandaag tijdens de 2,5 uur durende rit terug naar Málaga eventueel nog enkele miradores bezoeken langs de Straat van Gibraltar. Vanaf Málaga vliegen we terug naar Nederland.

NB Programma

Het genoemde dagprogramma is een indicatie en is onder voorbehoud. Dagelijks bepalen we aan de hand van de weersverwachting wat we zullen gaan doen. De centrale locatie van ons hotel maakt dat we steeds snel op alle gerenommeerde waarnemingsplekken kunnen komen. De excursieplekken die in het dagprogramma worden genoemd, zullen gedurende de reis in elk geval aan bod komen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel La Codorniz ligt midden in het vogelgebied dat je deze week verkent, en ligt op een steenworp afstand van het strand van Tarifa en ca 5 km van het stadje. Het hotel is ingericht in Andalusische stijl en heeft een grote tuin met zwembad. De kwaliteit van de kamers is goed. De kamers zijn standaard voor twee personen met douche en toilet. De kamers die wij proberen te boeken zijn gelegen in kleine bungalows die aan de rustige achterzijde in de tuin zijn gesitueerd. In het restaurant serveert men de vis vers en rechtstreeks uit zee. Klasse ***, 6 nachten

Over de maaltijden

Het eten in hotel la Codorniz is prima. In de keuken van het hotel wordt ook dagelijks een lunchpakket voor je klaargemaakt. Houd er rekening mee dat vegetarische maaltijden in Spanje soms minder gevarieerd zijn.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Alle transfers per minibus
 • Verblijf in hotel op basis van tweepersoonskamer
  Halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunchpakket op dag 2 t/m 7
 • Diensten twee SNP-reisleiders (bij 7 of minder deelnemers gaat er 1 reisleider mee)

Niet inbegrepen

 • Eventuele entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Transfers naar en van de plaats van een eventuele reisuitbreiding

 

Over de activiteiten

De nadruk ligt tijdens deze reis op het observeren van vogels en ander wild. Meestal rijden we in een gebied rond langs diverse observatiepunten waar we ruim de tijd nemen om de kijkers en vogelgidsen voor de dag te halen. Op sommige dagen zijn er lichte wandelingen, maximaal 2 tot 9 km per dag, die weinig hoogteverschillen kennen. We doen het dan kalm aan en nemen uitgebreid de tijd om de vogelwereld te bewonderen. Dat is immers het doel van de wandelingen! Je bent overigens vrij om op een dag af te haken van de groep en zelf je programma in te vullen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Mallaga of in de accommodatie in Tarifa.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Malaga v.v.

Vluchtschema
HV 6119 Amsterdam - Malaga vertrek om 09.10 aankomst 12.10 uur
HV 6116 Malaga - Amsterdam vertrek om 20.00 aankomst 23.05 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

De reis is gepland in de weken waarin, zo blijkt uit gegevens van de afgelopen decennia, de vogeltrek gemiddeld gezien op zijn hoogtepunt is. Uiteraard bepalen de weersomstandigheden, met name zicht en wind(-richting), in sterke mate hoe actief de vogels daadwerkelijk zijn. Het klimaat van Andalusië wordt gekenmerkt door een zacht najaar en zachte, natte winters. In september is de Andalusische zomer nog volop aan de gang, is het overdag nog warm en valt er zelden neerslag. Op de meeste plaatsen valt veel minder neerslag dan in Nederland. Als het regent, zijn het echter vaak fikse stortbuien.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de straat van Gibraltar ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. De meeste banken in Spanje hebben een pinautomaat. Gemiddeld zal je aan ca. € 75,- tot €100,- voor je persoonlijke uitgaven voldoende hebben.

We maken gebruik van minibusjes die worden bestuurd door de reisleiders. Met de busjes verplaatsen we ons gedurende de hele reis en omdat de busjes permanent tot onze beschikking zijn we met deze busjes ook op kleine weggetjes kunnen rijden, is onze flexibiliteit maximaal.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.

In het vliegtuig is de bagagebeperking 20 kilo per persoon. De ruimte voor bagage in de bus is echter gering. We verzoeken je daarom je hoeveelheid bagage zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte is voor je foto-uitrusting en/of telescoop.

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig. Wel verzoeken we je bij het inpakken van je tas of koffer aan het volgende te denken:
• Geldig paspoort of Europees identiteitsbewijs
• Lunchpakket voor de eerste dag
• Eventueel een (kleine) thermosfles voor heet water
• Schilmesje en lepel (voor fruit/yoghurt tijdens de lunch)
• Veldfles, plastic beker (mok)
• (Zak)mes
• Stevige en goed ingelopen wandelschoenen
• Verrekijker en eventueel telescoop
• Rugzak/tasje voor overdag
• Lichte regenkleding
• Warme kleding (en eventueel handschoenen)
• Zaklamp
•(Reis)wekker
• Zitmatje, doek of stuk plastic om op te zitten (bijv. tijdens kijken naar vogels/lunch in het veld)
• Veldgidsen
• Notitieboekje met schrijfgerei
• Deze reizigersinformatie
• Zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Fototoestel met voldoende geheugenkaartjes of (dia)filmpjes
• (Kopieën van) reis-bagage verzekeringspapieren en bewijs ziektekostenverzekering
• Contant geld (voor 'normale' uitgaven is ca. €50,- voldoende)
• Persoonlijke EHBO-benodigdheden; middel tegen diarree (bijv. diacure), sporttape, persoonlijke medicijnen etc. (de reisbegeleider heeft een EHBO doos).

 Het volgende mag NIET mee in de handbagage en moet dus worden opgeborgen in tas of koffer:
• Statief, wandelstok e.d.
• Scherpe voorwerpen (zakmes, pincet, nagelknipper, verbandschaar etc.)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders die hun grote kennis van vogels graag met je delen.  SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie. De reisleiders besturen tevens de minibusjes.
De reis wordt begeleid door Frank van Groen en Jos Vrolijk (bij 7 of minder deelnemers gaat er 1 reisleider mee).
Frank is een vogelaar in hart en nieren. Hij begeleidt al vele jaren SNP-reizen "all over the world" en wist al reizende in de loop der jaren een uitgebreide soortenlijst op te bouwen. De vogelreizen naar de Bosporus en Zuid Spanje behoren tot zijn favorieten. Frank is gefascineerd door vogelgedrag en grote aantallen. Verder telt Frank ook beroepshalve vogels, zoals voor provinciale weidevogelmeetnetten. Ook is hij actief als vrijwilliger voor SOVON-vogelonderzoek en verzorgt hij cursussen voor de vogelwerkgroep in zijn woonplaats. Frank vindt het leuk zijn passie voor vogels te delen met anderen. Een telescoop op vogelreis behoort tot zijn standaarduitrusting, ideaal om rustig een vogel makkelijk aan medevogelreizigers te laten zien.
Jos is van jongs af aan al vogelaar; woonachtig in West Nederland (Amstelland) en daardoor zeer vertrouwd met de aanwezige polder- en moerasvogels. In verschillende gebieden is hij vogelteller voor SOVON en daarnaast actief lid van de lokale Vogelwerkgroep Jos is afgestudeerd sociaal geograaf, met een grote liefde voor de natuur. 

 

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Ooievaars__WimSmeets_1418.jpg

Spanje - Straat van Gibraltar najaarstrek vogelreis

Najaarstrek boven de ‘Miradores’ van Tarifa

Vogelreis vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten