SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 371045 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Spanje - Sierra de Guara, 8 dagen

Outdooravontuur in de Spaanse Pyreneeën, canyoning voor gezinnen vanuit ingerichte tenten

Avontuurlijke bestemming met op gezinnen toegesneden outdooractiviteiten. De regio is vooral fameus voor het canyoning. Een aantal aciiviteiten zijn inclusief en daarnaast kun je ter plekke extra tochten boeken of zelf wat ondernemen. Ga zwemmen in de rivier of dobberen in zoutbaden. De kids zonder ouders mee op bivak, de ouders een heerlijk avondje voor zichzelf.... Op de camping hebben we ons eigen gezellige kampement met in je ruime ingerichte tunneltent een complete kookuitrusting; actief en luxe kamperen in één.
SNP Geocaching locatie!

 
Samen met onze 2 kinderen (15 en 12 jaar) genoten van deze (met name voor ons ouders) op sommige momenten uitdagende ...
Bekijk alle reviews (14)
Uniek aan deze reis
 • canyoningparadijs bij uitstek
 • kies je outdooractiviteiten
 • compleet ingerichte tenten
 • eigen tentenkamp
 • bivak voor de kinderen
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Ruige rotspartijen, diepe canyons, ook olijfgaarden, relaxte Spaanse dorpjes en een zonnig klimaat: dat is de Sierra de Guara. Samen met een professionele buitensportorganisatie organiseert SNP Travelkids vanaf een kleine natuurcamping een afwisselende outdoorweek met diverse activiteiten; de nadruk ligt op het canyoningen, waar de regio enorm veel voor te bieden heeft. Een drietal outdoor activiteiten en GPS gebruik zijn inclusief; overige activiteiten kun je ter plekke boeken of je kunt informatie krijgen om er zelf een dagje op uit te gaan: dus veel flexibliliteit in het programma. In de omgeving kun je met behulp van ter plekke beschikbaar kaartmateriaal en routebeschrijvingen leuke en avontuurlijke wandelingen maken. Verder ontdek je ook meer relaxte en culturele charmes van de streek.
In het Travelkids reispakket staan diverse suggesties en bij de begeleiding ter plekke kun je ook terecht voor suggesties of individuele wandelroutes.

De Sierra de Guara ligt aan de zuidzijde van de Spaanse Pyreneeën en is verspreid over de gewesten Somotano en Sobarbre in de autonome staat Aragon. Het Somotano gebied staat bekend om haar bodegas, grote wijncoöperaties, olijfolie en amandelen. Sobarbre, het ruige landschap wordt geroemd door Spaanse avonturiers. De Sierra de Guara is een mix van beide werelden. De diepe kloven en hoge wanden zijn uitstekend geschikt voor verschillende bergsporten, vooral canyoning. Op de plateaus liggen olijfgaarden. Natuurbescherming en recreatie zijn prima in evenwicht in dit natuurpark. Er leven zelfs vier soorten gieren en dat is uniek in Europa! Door de geografische ligging heeft de Sierra de Guara een eigen micro-klimaat. Doordat het gebied omsloten wordt door verschillende bergruggen, worden regenwolken uit het Noorden, Oosten en Westen tegengehouden. Het aantal zonuren is dan ook zeer hoog.

Onze kleine natuurcamping ligt aan de voet van de meest bekende canyon, de Rio Vero. In de warme zomer werpen veel bomen hun schaduw op deze kleine natuurcamping. Vlakbij de camping is er de bron “Fuente Lecina”. Hier kan in de zomer verkoeling gevonden worden. Ook zorgen we voor een klein zwembadje en diverse spelmogelijkheden op de camping.
Je slaapt in comfortabele 6-persoonstunneltenten met maximaal 4 personen; voor een 5e en/of 6e persoon is er een apart trekkerstentje. Dus je hebt alle ruimte. Voor de ouders een echt bed, voor de kinderen self-inflatable matrasjes en een complete kookuitrusting. Op de camping is ook een restaurant voor als je eens uit eten wilt.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Spanje

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2-7a Canyoning en outdooractiviteiten

 • 2-7b Overige activiteiten.

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Veiligheid staat voorop
Veiligheid staat voorop
Programma
Aankomst op camping Lecina. Er wordt een introductie voor het weekprogramma gegeven, waarbij een eenvoudige welkomstmaaltijd geserveerd wordt. Zo hoef je de eerste dag nog meteen te koken na een evt. lange heenreis en maak je in ontspannen sfeer meteen kennis met andere gezinnen op de camping.

Overnachting in
Lecina, Camping Lecina

 1. Spanje - Sierra de Guara
Programma
Hieronder staat het weekprogramma met outdooractiviteiten. Dit is onder voorbehoud en kan aangepast worden aan locale en weersafhankelijke omstandigheden. Bij de activiteiten die standaard inclusief de reis zijn staat dit aangegeven.
 • Zondag: Canyon Bassender (inclusief). Een afdaling door de grillig gevormde kloof vlakbij de camping. De canyon is droog en daardoor geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. (loopafstand van de camping)
 • Maandag: Canyon Rio Vero (optioneel). Een 6 km lange, natte canyon met sprongen, blokkenchaossen, glijbaantjes en nog veel meer. Een echte uitdaging voor waterratten en een prachtige route door de natuur. De hoogteverschillen zijn gering, waardoor ook mensen met hoogtevrees meekunnen. Minimale leeftijd 10 jaar. (op loopafstand van camping). Voor de alle kleinsten is er een piratencanyon op loop afstand van de camping.
 • Dinsdag: Sportklimmen (inclusief) en klettersteigen (optioneel). Op een uurtje rijden van de camping ligt de Mascun-vallei. Deze unieke vallei vormt het decor voor een van de grootste sportklimgebieden van Spanje. Uiteraard gaan wij deze dag ook een poging wagen om de top te halen. Iedereen kan mee met klimmen. Naast de klimwand stroomt een riviertje waar heerlijk gezwommen kan worden na gedane arbeid. Klettersteigen is een halve dagactiviteit die aansluit bij het sportklimmen. Waar de klimmers via het wandelpad teruglopen naar de parkeerplaats, gaan de klettersteigers via een spectaculaire klim met ladders en staalkabels omhoog. Minimale leeftijd voor klettersteigen is 10 jaar, deze activiteit is los te plaatsen bij te boeken.
 • Woensdag: Canyon Gloces (optioneel). Deze relatief wat kortere (natte) canyon ligt in een ander soort gebied op ca. 1 á 1½ uur rijden vanaf de camping. Je maakt hier een sprookjesachtige canyontocht door een smalle kloof die veel weg heeft van een grot. Diverse glijbanen zorgen voor plezier. Minimale leeftijd 8 jaar. Na terugkomst op de camping in de namiddag, gaan de kinderen na het avondeten rond 20.00 uur op bivak en hebben de ouders een avondje voor zichzelf.
 • Donderdag; namiddag Canyon Portiacha (inclusief). In de ochtend kunnen de kinderen bijkomen van de bivak en kunnen de ouders lekker uitslapen. In de namiddag staat de Portiacha op het programma. Een droge canyon vlakbij de camping met verschillende abseils, waarvan 2 spannende, helikopter afdalingen van 35 meter door prachtige terracotta getinte kommen. Inclusief het SNP- programma (loop afstand). Eventueel is er vandaag een extra activiteit te doen, bv. een GPS-wandeltocht, of een wandel-ontdekkingstocht in de omgeving van onze basiscamp.
 • Vrijdag; optionele canyon (exclusief): Deze dag staat er nog een afsluitende canyon op het programma. Welke canyon het gaat worden is afhankelijk van de wensen van de deelnemers!


Overnachting in
Lecina, Camping Lecina

 1. Wakker worden na de bivak
Wakker worden na de bivak
Programma
Uiteraard ben je altijd vrij om er ook eens op jezelf op uit te trekken of een dagje op de camping te blijven. Er is genoeg tijd buiten de outdooractiviteiten om.
 • Wellicht wil je eens een fraaie hike (wandeling) in de omgeving maken. Bij de begeleiding is hier ruim voldoende informatie voor te krijgen.
 • Het gebied is zeer interessant om verder te verkennen. Maak eens een culturele rondtour door de Sierra de Guara. Breng een bezoek aan een oude kerk, badder in de zoutbaden van Naval, en bekijk de leuke dorpjes.
 • Voor de kinderen wordt er een bivak (zonder ouders!) inclusief korte hike georganiseerd. De bivak is een overnachting in het veld. Samen met de begeleiders een nacht lang onder sterren, spannende verhalen vertellen en spannende spelletjes doen. Als afsluiting voor het slapen gaan een glaasje cola of limonade en een lekkere snack.
  Als de kinderen op bivak zijn, hebben de ouders voor één keer een avondje voor zichzelf!
 • Door de week heen worden er ook nog enkele actieve avondspelen gedaan. Levend stratego, omgekeerd verstoppertje, 10 tellen in de rimboe zijn enkele voorbeelden.


Overnachting in
Lecina, Camping Lecina

 1. Einde avontuur......
Einde avontuur......
Programma
Vandaag eindigt het avontuur en ga je door naar de volgende bestemming of terug huiswaarts.

NB Programma
Wil je als ouder zelf niet altijd actief meedoen aan een van de extra lokaal te boeken activiteiten, dan kun je ook alleen de kinderen mee laten gaan. Soms is het mogelijk bij je kind kijken zonder zelf mee te doen en te betalen. Bij de canyontochten is dit echter niet mogelijk. Ook de bivakovernachting is iets wat echt alleen voor de kinderen bedoeld is.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • verzekering

Over de accommodaties

Op de camping vind je een restaurantje en een receptie. Op een van de prachtige veldjes organiseert de lokale agent een 'kids zone' met o.m. hangmatten, een klim-parcour, slack-line, kidstent en worden water battles georganiseerd. Onze tenten staan op ruime plaatsen. Enkele bomen en volwassen aanplant zorgen voor schaduw, de tentplaatsen zijn op gras. Het sanitair is eenvoudig, schoon en efficiënt ingericht. Het wordt frequent schoongemaakt en meerdere malen per dag gecontroleerd. Je vindt er: warme douches (zonder muntjes); wastafels; afwashoek met warm en koud stromend water; zittoiletten. Alle voorzieningen gratis. Er is nachtverlichting op het hele terrein.

De ingerichte tenten zijn ruime 6-persoons tunneltenten met een volledige stahoogte, waar maximaal 4 personen slapen: je hebt dus de ruimte. De afmetingen zijn: 4.50 m x 7.60 m. De slaapcabines zijn 2.20 m diep met voor de ouders een extra ruime cabine: van de drie beschikbare cabines maken wij er twee. Voor een 5e en/of 6e persoon voorzien we in een bijzettentje. Stoelen en keukenuitrusting zijn berekend op 6 personen. De tenten zijn enkeldaks en van 100% katoen, waardoor er altijd een prettig klimaat heerst in de tent. De tent is ingericht met een tweepersoons bed, twee eenpersoons luchtmatrassen, tafel met stoelen en een complete keukenuitrusting. Er is eletriciteit in de tent.
Het stopcontact is alleen geschikt voor het opladen van batterijen, telefoons e.d. Apparaten als waterkokers, koelboxen e.d. kunnen hierop niet worden aangesloten i.v.m. de beperkte stroomtoevoer. Slaapzakken dien je zelf mee te nemen.

Een volledige lijst van wat er precies aanwezig is ontvang je bij de reisdocumentatie die je voor vertrek krijgt toegestuurd.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

Het eten bij deze reis is niet inbegrepen, behalve een eenvoudige welkomstmaaltijd op de dag van aankomst. Er is een complete keukenuitrusting en een koelkastje in je eigen tent om zelf maaltijden te bereiden, met veilige 2 pits-brander, potten, pannen etc.
In de zomermaanden worden op de camping maaltijden bereid (niet inbegrepen).
Inkopen kunnen meestal gecombineerd worden met de autoritten die nodig zijn voor het programma; voor vers brood wordt op de camping gezorgd. Dan is er ook een boodschappenservice: het is op de meeste dagen mogelijk een boodschappenlijstje bij de begeleiders in te leveren; dan zorgen zij voor de boodschappen!
NB: voor het ontbijt op dag 2 is het aan te raden alvast wat spullen uit Nederland mee te nemen.Info kindvriendelijkheid

In de schoolvakanties wordt de camping vooral bevolkt door gezinnen met kinderen in de lagere schoolleeftijd / eerste klassen middelbare school. De camping is rustig gelegen en kinderen kunnen er dan ook heerlijk rondbanjeren zonder omvergereden te worden door auto’s.
Voor kinderen die nog niet oud genoeg zijn om mee te gaan met de outdooractiviteiten is er een kinderopvang. Je kunt hiervan echter alleen gebruik maken als je als ouders zelf mee gaat met deze activiteiten.

Begeleiding
Bijna alle instructeurs en begeleiders zijn Nederlandstalig; een enkele keer kan er ook een Engelstalige instructeur zijn. Ze hebben allen jarenlange ervaring in de bovengenoemde sporten. Elke begeleider c.q. instructeur is in het bezit van relevante diploma’s en opleidingen en een Wilderness First Aid diploma.Inbegrepen
 • Verblijf in 6-persoons tunneltent (voor 4 personen) met complete inrichting
 • Bijzettentje voor de 5e of 6e persoon
 • Alle campinggelden
 • bivakovernachting voor de kids
 • welkomstmaaltijd dag 1
 • broodservice op de camping
 • Canyontocht Basender, klimmen Rodellar/ Mascunvallei, Canyontocht Portiaccha
 • Nederlandse begeleiding op locatie
 • Travelkids reispakket
 • informatie over wandelroutes ter plekke


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Overige outdooractiviteiten (prijsindicatie: gemiddeld tussen ca. € 25,- en € 50,-p.p. afh. van activiteit en duur
 • Transfers ter plekke
 • Maaltijden
 • Eindschoonmaak (€15,- of zelf schoonmaken)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en bagageverzekering (let op: met bergsportdekking)


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

Deze reis is het leukste voor kinderen vanaf ca. 8 jaar en ouder; ook doen er altijd de nodige tieners mee. Omdat je op diverse dagen vrij bent je eigen programma in te delen, kunnen ook jongere kinderen meegenomen worden. Er is echter geen kinderopvang! De activiteiten die inclusief het programma zijn worden in principe met ouders en kinderen gedaan (maar u hoeft niet persé mee). Ter plaatse zijn diverse (canyoning-)activiteiten bij te boeken; dit kan per persoon en ook voor bv. alleen de kinderen. Ter plaatse wordt duidelijke uitleg over de moeilijkheid en leeftijdsgrenzen van de diverse activiteiten gegeven.
In de omgeving is een scala aan activiteiten. Deze activiteiten kun je los ter plekke boeken. Alle activiteiten worden ter plaatse aangepast aan de gemiddelde leeftijd van de kinderen in een groep. Ter plekke zijn ook routebeschrijvingen en kaartmateriaal van verschillende wandelroutes beschikbaar.

Wat is canyoning?
De locale organisatie is gespecialiseerd in canyoning, in die activiteit is dan ook het grootste aanbod. Canyoning is het afdalen in diepe kloven die door eeuwenoude rivieren zijn uitgesleten tot ware pareltjes van moeder natuur. Elke canyoningtocht is anders. Sommige canyons zijn droog, door andere stroomt een heldere bergbeek. Onderweg moet je je voortbewegen door te springen, klauteren, abseilen, zwemmen of lopen. Het zijn elke keer weer spannende en sportieve ontdekkingstochten door de diepste geheimen van onze aarde.Geschikt voor kinderen
vanaf ca. 8 jaar


Reisleiding
Op de locatie is er Nederlandse begeleiding aanwezig. Deze verzorgt het welkomstpraatje. Daarnaast is deze ook de gehele week beschikbaar voor informatie over de omgeving, activiteiten e.d. Tijdens de activiteiten zal er vrijwel altijd een Nederlandstalige instructeur aanwezig zijn. Regelmatig werken er ook Duits of Spaanstalige instructeurs op de locatie. Echter, zijn ze allen de Engelse taal machtig.
Elke begeleider c.q. instructeur is in het bezit van relevante diploma’s en opleidingen en een Wilderness First Aid diploma.


Minimum aantal deelnemers
2


Maximum aantal deelnemers
28


Geschikte reisperiode
Je kan alleen per week boeken. De vaste wisseldag is op zaterdag en jullie kunnen dit arrangement beginnen van 30 juni tot en met 25 augustus (laatste startdag).


Speciale verzekering
Voor deze reis dient u zich aanvullend te verzekeren met een gevaarlijke sportentoeslag.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 Veiligheid
Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.


 • materialen en uitrusting

Materiaal & uitrusting
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Kussens + slopen, bedlinnen en/of slaapzak
 • Handdoeken
 • Theedoek
 • Toiletspullen
 • Zomerse kleding
 • Warme kleding voor in de avond
 • Badkleding
 • Wandelschoenen
 • Schoenen die nat mogen worden, géén surfschoentjes of open schoenen zoals sandalen.
 • Voor de kinderen sportschoenen voor tijdens de kidsclub.
 • Zaklamp (met batterijen), voor als de stroom uitvalt
 • Enige EHBO benodigdheden (de begeleiding heeft een grotere EHBO-kist)


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per vliegtuig

Over de route en parkeergelegenheden
Om deze bestemming te bereiken en om een leuk programma te beleven is een auto eigenlijk onmisbaar. De afstand tussen Utrecht en camping Lecina is 1400 km.


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Barcelona of Gerona.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Bij vertrek op dinsdag, donderdag en zaterdag kunt u kiezen voor een chartervlucht naar Gerona.

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei - en herfstvakantie is een chartervlucht in principe alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
Het is mogelijk om van Barcelona per bus naar Barbastro te reizen. Bussen die u op tijd op de camping brengen vertrekken om 13.00 of 16.00 uur (tijden onder voorbehoud). Het laatste stuk (ca. 45 min.) naar de camping in Lecina dient u per taxi te reizen. Informatie bustijden: www.movelia.es Om deze bus te halen dient u vluchten te kiezen die op tijd vertrekken; de trein van het vliegveld naar het busstation in Barcelona doet er ca. 20 minuten over. Rekent u dus incl. bagage ophalen op ca. 2 uur om vanaf de landing van uw vlucht bij het busstation te kunnen komen.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Autohuur optioneel
Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.


 • augustus 2016
 • Samen met onze 2 kinderen (15 en 12 jaar) genoten van deze (met name voor ons ouders) op sommige momenten uitdagende reis. Door de perfecte Escalada begeleiding echter goed te doen. Verblijf op kleine, gezellige, camping draagt, wat ons betreft, zeker bij aan vakantiegenot. Relatief kleine groep en redelijke uitgebreide staf zijn door ons al zeer prettig ervaren. Tip: eet mee met de groep (ter plekke bij te boeken), boodschappen doen is gezien de ligging van de camping een redelijke "onderneming".
 • augustus 2016
 • Wij hebben met onze drie kinderen een fantastische vakantie gehad. Prima camping, lekker eten, maar vooral uitdagende activiteiten in een prachtige natuur onder begeleiding van een zeer professioneel team van gidsen die zowel ouders als kinderen weten aan te pakken en (sportieve) grenzen laten verleggen. Een aanrader!
 • augustus 2015
 • Wij, gezin met dochter van 16 en zoon van 12 hebben een erg leuke vakantie gehad. De tochten zijn goed te doen en Escalade maakt er een feestje van. Voor 110 euro per persoon kun je mee-eten met Escalade (ter plaatse te regelen en betalen). Er is een kok mee die uitstekende maaltijden kookt. Dit is erg handig en heel erg gezellig.
 • augustus 2015
 • We hebben een GEWELDIGE vakantie gehad. Mede door het team van Escalade ter plaatsen. De erg mooi gelegen en kindvriendelijke camping. En alle super uitdagende en bijzondere activiteiten waaraan we deel genomen hebben samen met alle leuke en lieve kleine en grote medereizigers van die week.
 • augustus 2015
 • Echt een aanrader. Mijn dochter en ik hebben een top vakantie gehad. Iedere dag wat gedaan en de gidsen speelden heel goed in op het niveau van de groep. Dus leuk voor ouders en voor kinderen.
 • augustus 2015
 • Wij hebben genoten van een super actieve week, afwisselend en goed opgebouwd, en met enorm professioneel begeleidersteam.
 • september 2014
 • Een geweldige (en spannende) week in augustus gehad met onze 4 kinderen in Sierra de Guara. De mensen van Escalade zijn erg enthousiast en kunnen dat ook heel goed overbrengen. Top!
 • augustus 2014
 • We hebben met ons gezin met twee kinderen (8 en 11) een super week gehad. Lekker actief en voor elk niveau een uitdaging dankzij de professionele begeleiding.Het is zeker voor herhaling vatbaar!!!
 • augustus 2014
 • Fantastische week gehad onder de zeer professionele begeleiding van de mensen van Escalade. Heerlijk meegegeten met de groep en de tent was ook prima in orde. Zowel de kinderen (11 en 13) als wij zelf hebben alles meegedaan en dat was een prachtige ervaring. Tip: Canyon schoenen zijn gewoon te huur bij Escalade
 • augustus 2014
 • Een hele leuke en actieve week in de bergen waar we met ons gezin (met 2 dochters van 11 en 13 jaar oud) van hebben genoten. De canyoningtochten verschillen per dag in zwaarte, natheid en kou. Daar moet je wel op voorbereid zijn als je aan deze vakantie begint. Onze dochters hebben er nieuwe vrienden bij gekregen.
 • augustus 2013
 • Geweldige week voor actieve gezinnen! We hebben zoveel dingen gedaan waarvan we dachten dat we het nooit zouden durven. En onze kinderen van 9, 11 en 13 zijn normaliter niet dol op wandelen maar dit vonden ze helemaal te gek.
 • Ontzettend leuke vakantie gehad met onze twee kinderen (net 8 jr + 10 jr). De begeleiding is goed opgeleid, zeer kundig en vriendelijk naar de kinderen (en ouders). Het eten was gezellig en heerlijk. Tenten in prima conditie op een mooie, schaduwrijke camping. We hebben iedere dag meegedaan aan de geplande activiteiten, en hebben zo leren klimmen, abseilen en canyoningen: mooie ervaringen opgedaan in een prachtig landschap! Een echte aanrader.
 • Een uitdagende reis onder zeer professionele begeleiding, echt een aanrader!
 • Alle 4 hebben we een fantastische week gehad! Spannende dingen gedaan, moest mezelf soms overwinnen terwijl de kinderen (8 en 10 jaar) gewoon doen wat de (goede!) instructeurs zeggen en gáán. Meestal kamperen we zelf, maar zo'n week met een groep is ook erg leuk .

Data en prijzen

8 juli 2017 - 15 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 295 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling (nog 3 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
57 43
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
33 50 17 0
15 juli 2017 - 22 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 335 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling (nog 3 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
53 47
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 43 57 0
22 juli 2017 - 29 juli 2017 (Vol)
€ 335 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
83 17
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 20 80 0
29 juli 2017 - 5 augustus 2017 (Vol)
€ 375 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
53 47
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 33 67 0
5 augustus 2017 - 12 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 375 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling (nog 2 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
88 12
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 25 50 25
12 augustus 2017 - 19 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 375 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling (nog 1 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
41 59
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
11 33 44 12
19 augustus 2017 - 26 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 335 ingerichte tent max. 6 personen

groepssamenstelling (nog 4 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
37 63
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 0 50 50

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen-en terugreis
 • kinderen krijgen een korting op de reissom; zie 'kinderkortingen'
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop ‘prijs’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op ‘boek’.
 • per reisgezelschap kies je één tent; een eventueel bijzettentje voor de 5e en 6e persoon wordt automatisch bijgeleverd.
 • zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met sales@snp.nl of bel +31(024)3277000.

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Spanje - Sierra de Guara

Je kunt dit arrangement alleen per week verlengen. Je klunt deze reis ook combineren met een van onze andere arrangementen.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Spanje - Picos de Europa met de Kids

Code 371100 R groepsreis, 8 dagen
vanaf € 595,- per persoon
select

Spanje - Pyreneeën, Cerdanyavallei

Code 371080 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 570,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden