Catalonië Pre-Pyreneeën
Vall Fosca

Spanje - Pyreneeën Hike Break, 5 dagen Women-only trektocht aan de rand van Pyreneeën

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Actieve trektocht langs Casa Rural

Wandel mee door het echte Catalaanse plattelandsleven en treed in de voetsporen van de herders. Een prachtige mix van het mediterraanse- en berglandschap. Je wandelt door magische bossen bedekt onder heldergroen mos; geurende, aromatische mediterrane kruiden; roodgekleurde rotsige paadjes; en witte topjes in de verte. Onwaarschijnlijke kleuren tussen het heldergroene gras, de rode aarde, de gele bloemen en de blauwe luchten. Samen vormen ze het landschap waar we gedurende vier dagen doorheen lopen. Een overvloed aan natuur, maar onmogelijk los te zien van een schat aan cultureel erfgoed. Voor iedereen die er graag op uit trekt, maar aan het eind van een actieve hikedag ook heerlijk geniet van een gemoedelijke Casa Rural. Een goed glas wijn en een met liefde bereide maaltijd uit de traditioneel Catalaanse keuken, maken onze dag compleet!

We lopen 5,5 - 6,5 uur per dag en de laatste dag 2,5 uur. Dit zijn  in totaal 45 - 50 km en ongeveer 3000 hoogtemeters. Iedereen loopt in eigen tempo. Dit alles onder begeleiding van Femke, een professional die dit gebied op haar duimpje kent.

 

Uniek aan deze reis

 • 50 km en 3000 hoogtemeters in totaal
 • Genieten van traditionele Catalaanse gerechten
 • Hiken over Middeleeuwse paden in de Pyreneeën
 • Overnachting in een Casa Rural met zwembad
 • Women-only
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Spanje - Pyreneeën - Catalonië

DAG 1: España here we come! Start

DAG 2: Van Gramuntill naar Peramea 

DAG 3: Van Paramea naar Beranui 

DAG 4: Van Beranui naar Senterada 

DAG 5: Terug naar de bewoonde wereld 

 

Dag 1 ESPAÑA HERE WE COME!

Na een korte vlucht naar Barcelona worden jullie opgepikt door een transfer om richting de Pyreneeën te rijden. Kom alvast helemaal in de sferen tijdens de prachtige bergrit! Aan het eind van de middag arriveren jullie bij de eerste Casa Rural. Bij lekker weer kun je nog even in het zwembad plonsen. Ondertussen wordt er een heerlijk lokaal diner voorbereid.

Overnachting in

Casa Rural in Gramuntill

Dag 2 Van Gramuntill naar Peramea

Vandaag maken we kennis met het typische landschap van de Pre-Pyreneeën. Na een lekker ontbijtje beklimmen we  ‘de slapende reuzin’. Halverwege pauzeren we even voor een picknick met het ‘met liefde gemaakte lunchpakketje’, dat we ’s ochtends hebben meegekregen. Aan het eind van de middag arriveren we in het prachtige middeleeuwse dorpje Peramea.

Wandeling: 770 m stijgen en 550 m dalen

Overnachting in

Casa Rural Peramea

Dag 3 Van Peramea naar Beranui

Door een mosgroen bos trekken we langs de idyllische dorpjes Balestui en Sellui. Daarna komen we op open terrein, waar we misschien wel gieren zien rondcirkelen. ’s Avonds wacht een heerlijk Catalaans diner op ons. Het diner wordt bereid met eigen ecologische groentes, bessen, fruit, honing, melkproducten, eieren en vlees.

Wandeling: 720 m stijgen en 570 m dalen

Overnachting in

Casa Rural Beanui

Dag 4 Van Bernui naar Senterada

Van Beranui volgen we de oorspronkelijke, geleidelijke paden langs de dorpjes Antist en Estavill. In Senterada wacht een heerlijk terras met welverdiende koude biertjes op ons!

Wandeling: 440 m stijgen en 690 m dalen

Overnachting in

Senterada

Dag 5 Terug naar de bewoonde wereld

Na een laatste ontbijtje in de bergen lopen we in 6 km rustig naar het dorpje Montcortes. Hier staat de transfer bus ons weer op te wachten om terug te brengen naar Barcelona. Lekker wegdromen in de bus, nagenietend van een fantastische ervaring!

Wandeling: 400 m stijgen en 100 m dalen

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten niet in berghutten maar in Casa Rurals. Wat dat betreft is het dus echt anders dan een huttentocht in het hooggebergte. Andere sfeer, ander karakter, ander landschap, luxer en heel authentiek. Je ervaart echt het authentieke Catalaanse bergleven.

Over de maaltijden

Dankzij de culinaire rijkdom van de Pyreneeën is het een feest om de bergspecialiteiten uit te proberen. De Pyreneese keuken maakt optimaal gebruik van de plaatselijke producten en verrast de grootste fijnproevers door deze met de wijsheid van hun voorouders te bereiden. Het waren de Romeinen die het verbouwen van wijngaarden in dit gebied hebben geïntroduceerd. In het gebied bestaan nog vele wijnkelders waar heerlijke en gevarieerde wijnen worden aangeboden.

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • Begeleiding gehele trip door Femke, International Mountain Leader & Local
 • 4 overnachtingen in Casa Rurals!
 • 4 x ontbijt en diner in Catalaanse sferen
 • 4 x lunchbox voor onderweg
 • Routes op maat, inclusief SNP Route App
 • Wandelkaarten, zodat je ook zelf kunt navigeren
 • Transfer van en naar vliegveld Barcelona
 • Toeristenbelasting

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • heen- en terugreis (vliegen op Barcelona)
 • drankjes en andere persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen, als reis -en annuleringsverzekering

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

Over de activiteiten

Je wandelt over de oude herderspaden in de Pre-Pyreneeën. Maximale wandelduur is 6 uur en je stijgt tussen de 400-800 m per dag. De wandelingen bevatten geen technische moeilijkheden, maar een goede wandelconditie is zeker aan te raden. 

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een vlucht op Barcelona.

Het volgende schema sluit aan bij deze reis: 

Vluchtschema - KLM

KL 1513 Amsterdam - Barcelona vertrek om 10:25 aankomst 12.35 uur

KL 1518 Barcelona - Amsterdam vertrek om 17:15 aankomst 19:35 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Als je de reis zelf boekt, raden we je aan je vlucht tegelijkertijd met of pas na bevestiging van jullie arrangement te boeken.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

De reis is inclusief transfer van de luchthaven naar de accommodatie en weer terug. De transfer sluit aan op de vlucht van KLM, zoals bij de heen-en terugreis aanbevolen. Je kunt dus enkel gebruik maken van deze transfer als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het schema van deze vluchten. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Femke Treep

International Mountain Leader

“Het is anders hier. Het leven gaat op een ander ritme, de bergsport heeft een andere cultuur. De ongelooflijke schoonheid en eigenheid van de Spaanse Pyreneeën, en het weer niet te vergeten. In de charmante casa rurales worden we verwend door de pure Catalaanse keuken."

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Hoofdfoto

Spanje - Pyreneeën Hike Break

Women-only trektocht aan de rand van Pyreneeën

Actieve trektocht langs Casa Rural

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.