Spanje - Priorat & Somontano, 8 dagen De wijnen van Catalonië en Aragon

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Individuele wijnwandelreis per (huur)auto, vanuit wijndomein en hotel

Deze wijnwandelreis brengt je in twee wonderschone en totaal verschillende wijngebieden: de Catalaanse Priorato met twee wijnappellaties: Priorat en het jongere Montsant, en de Aragonese Somontano, een dynamisch wijngebied dat sterk in opkomst is. Vanuit een prachtige en kleinschalige accommodatie, landelijk gelegen op een wijndomein in Marçà, verken je eerst de beroemde wijngaarden van Priorat en ontdek je de topwijnen van Catalonië. Dan reis je met je (huur)auto naar de wijnstreek Somontano aan de voet van de bergen van Aragon. Hier ben je te gast in een comfortabel dorpshotel in het prachtige Moorse vestingstadje Alquézar en maak je kennis met de minder bekende wijnen van de Somontano, die met een appelation bekroond zijn. Een heerlijke, ontspannende wijnwandelreis waarbij ook veel aandacht is voor de smaakvolle Catalaanse en Aragonese keuken.

Uniek aan deze reis

 • Kennismaking met twee verschillende wijngebieden
 • Rustige wandelingen èn aandacht voor de gastronomie van Catalonië en Aragon
 • Verblijf in wijndomein en comfortabel hotel
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Priorat & Somontano * wijnwandelreis

De streek Priorato, in het zuiden van Catalonië, is qua landschap en cultuur sterk op de zee gericht. De wijngaarden liggen zowel in de valleien als in terrasbouw op de hellingen. De bodem is kalkrijk of rijk aan leisteen (llicorella), roodachtig gekleurd en vulkanisch van oorsprong.
De Priorato kent twee appellaties: Priorat en Montsant. Deze wijnstreken leveren typisch Mediterrane wijnen: krachtige, volle wijnen met een intense opbouw. De naam van de streek en appellatie stamt van een priorij. Met het akkoord van koning Alfonso I werden er terreinen aan de Kartuizer monniken geschonken, die aan de voet van het indrukwekkende Montsant-massief een abdij optrokken, de eerste Kartuizer abdij in Spanje. In het klooster Scala Dei werd omstreeks het jaar 1263 de eerste Prioratwijn van de garnacha en mataró druiven gemaakt.
Tot op de dag van vandaag worden hier geweldige en traditionele, maar ook prijzige wijnen gemaakt. In dit prachtig stuk Spanje  maak je ontspannen wandelingen, met op de achtergrond altijd de indrukwekkende bergketen Montsant. Je verblijft de eerste dagen op een prachtige en kleinschalige accommodatie, landelijk gelegen op een wijndomein, te midden van de eigen wijngaarden in Marçà. Hun wijnhuis kent zijn eigen appellatie: Dosterras. Falset, een authentiek en levendig stadje met goede restaurants en wijnwinkels, ligt op een steenworp afstand. Een bezoek aan de modernistische wijnkathedraal, ontworpen door César Martinell, leerling en vriend van Antonio Gaudí, is een echte aanrader.
Het tweede deel van de reis speelt zich af in Somontano, zo'n 200km landinwaarts, aan de voet van de Pyreneeën, een landstreek waar wijnbouw tot kunst is verheven en waar gastronomie een essentieel onderdeel van de cultuur is. Het leven betekent hier vooral genieten.
De hoogte, het klimaat, de bodem en de oorspronkelijke druivensoorten dragen bij tot het unieke karakter van de wijnen van de Somontano. Deze regio vormt klimatologisch gezien een overgangsgebied tussen Mediterraan en Atlantisch.  In de Somontano proeven we dan ook de meer “Atlantische” wijnen: wat strakker, fijner en eleganter. Pas in 1984, na een lange strijd van de plaatselijke wijnboeren, kreeg Somontano eindelijk een appellatie. Sindsdien wordt er hard aan de weg getimmerd en veel geëxperimenteerd met zowel oorspronkelijke als geïmporteerde druivensoorten. De resultaten zijn uitstekend, soms zelfs spectaculair! Al wandelend door glooiende wijngaarden leer je het landschap en de Somontanowijn kennen.
Ook hier gaan bezoeken aan wijnhuizen hand in hand met het genieten van heerlijke maaltijden, bereid met streekproducten. De laatste dagen verblijf je in het hoog boven een kloof gelegen Moorse vestingstadje Alquézar in een gastvrije hotel.

Dag 1

Aankomst in Marçà, na een autorit van ruim 1,5 uur vanaf vliegveld Barcelona, ruim 2 uur vanaf vliegveld Girona of ca. 0,5 uur vanaf vliegveld Reus. Als je per eigen auto reist ben je ca. 16 uur onderweg. Quima en Paco heten je van harte welkom in hun aangename en comfortabele casa rural. Wanneer je al vroeg arriveert, kan je een wandeling maken in de glooiende omgeving van de verblijfplaats. Of je geniet van de heerlijke tuin en omgeving van deze sfeervolle casa rural. Ook heeft Mas Figueres zijn eigen wijndomein: Dosterras. Je kan dit kleine wijnhuis op aanvraag bezoeken. Op verzoek prepareert Quima een lichte avondmaaltijd, die bij mooi weer op het terras in de tuin kan worden genuttigd. Quima kan je ook helpen met het reserveren van een restaurant in Marça of Falset.

Overnachting in

Marça

Dag 2

Na het ontbijt rijd je naar Falset (2,5 km), waar de eerste wandeling naar Gratallops begint, hét centrum van de Priorato wijnstreek. De wandeling begint landelijk: langs hazelnootboomgaarden, door open steeneikenbos met schilderachtige doorkijkjes op wijngaarden en dorpjes. Je steekt de rivier Siurana over en wandelt daarna door uitgestrekte en glooiende hellingen vol wijngaarden. Aangekomen in Gratalopps maak je kennis met het wijnhuis Clos Figueras, een betrekkelijk jong en klein bedrijf met slechts vier traditionele karakteristieke wijnen. Na een rondleiding door het wijnhuis en zijn indrukwekkende wijnkelder, de voormalige cisterne (ondergrondse wateropslag), lunch je in het aangrenzende restaurant Les Figueres en proef je hierbij uiteraard hun wijnen. Na de lunch zijn er twee mogelijkheden: of je wandelt via het dorp Bellmunt terug naar Falset of je neemt een taxi terug.
Wandelafstand ochtend: 9 km, stijgen: 300m, dalen: 360m, duur: 3,5 uur.
Wandelafstand middag: 11 km, stijgen: 360m, dalen: 300m, duur 4,5 uur.

Overnachting in

Marça

Dag 3

Voor vandaag staat er een afwisselende en contrastrijke rondwandeling vanuit je verblijfplaats op het programma. Via een droge, grillig in kalksteen uitgesneden rivierbedding wandel je tussen steile kliffen naar Capçanes. Als je hier op tijd aankomt, dan kan je (wanneer deze dag op een doordeweekse dag valt) de befaamde wijncoöperatie Celler de Capçanes met de appellatie Montsant bezoeken. Voor vandaag krijg je een picknick mee, 's Middags wandel je vanuit Capçanes weer terug naar Marça door een volstrekt ander landschap: vriendelijke glooiingen, wijn- en boomgaarden, zorgvuldig bewerkt door de boeren uit deze kleine dorpen in deze Llabería vallei.
Een alternatieve mogelijkheid voor vandaag: je rijdt naar Falset voor een rondleiding en wijnproeverij in de beroemde "wijnkathedraal": agrícola Falset-Marçà. Na dit bezoek neem je de trein vanuit Falset-Marçà naar Capçanes en van daaruit wandel je terug naar Marça, Je doet dan alleen de middagwandeling. 's Avonds kan je dineren in  een van de sfeervolle restaurant in Falset, of eventueel het avondeten reserveren in de accommodatie in Marça.
Wandelafstand ochtend: 5,5 km, stijgen 90 m, dalen 180 m, duur: 2 uur.
Wandelafstand middag:  7 km, stijgen: 170 m, dalen 70 m, duur: 3 uur.

Overnachting in

Marça

Dag 4

Een landschappelijk mooi autoritje brengt je naar het dorp Escaladei. Deze dag staat in het teken van een rondleiding in het wijnhuis Cellers de Scala Dei en vervolgens proef je hun wijnen die zo typisch voor de Prioratstreek zijn.  De proeverij vindt net na het middaguur plaats. Lunchen in één van de drie restaurants in Escaladei is een aanrader en kan je net voor of na de proeverij en rondleiding doen.
Na het bezoek aan de Cellers de Scala Dei kan je vanuit de nabijgelegen Kartuizer abdij Cartuja de Escaladei een lichte rondwandeling maken, langs het historische erfgoed van de abdij. De abdij is ook te bezoeken. Hier ligt de oorsprong van de Priorato wijnen. De afstand van het dorp Escaladei naar de Kartuizer abdij is slechts 1 km en je passeert de historische wijngaarden van het klooster.
Afstand rondwandeling: 4,5 km, stijgen en dalen: 180m, duur: 2 uur.

Overnachting in

Marça

Dag 5

Na het ontbijt neem je afscheid van de Priorato en rijd je in ca. 2 uur naar Barbastro, het belangrijkste stadje van de Somontano. Je luncht in een in de streek vermaard restaurant, waar veel tapas op het menu staan (zelfs prijswinnaar van de beste tapa in de Aragón in 2013) en bij ieder gerecht wordt een bijpassende Somontanowijn geschonken. Na de lunch reis je in een half uur naar Alquézar waar je je intrek neemt in een comfortabele familiehotel. Alquézar, in het Arabisch Al Qasr (het kasteel), is een pittoresk, middeleeuws dorp, spectaculair gelegen onder een berg met loodrechte rotswanden, gedomineerd door de vesting die erboven uittorent. Sporen van het Arabische verleden en het koninkrijk Aragón zijn te herkennen in de fraaie architectuur, het terrassenlandschap en de irrigatiewerken. Wanneer je op tijd arriveert, kan je een (avond)wandeling maken langs kalkkliffen, volkstuinen, amandel- en olijfboomgaarden en door het dorp (afstand 1,5km, stijgen en dalen 60m, duur 0,5 uur) en/of door de imposante, wild-romantische kloof van de Rio Vero (afstand 2,5km, stijgen en dalen 120m, duur 1,5 uur).

Overnachting in

Alquézar - Hotel Villa de Alquezar

Dag 6

Voor vandaag staat er een rondwandeling op het programma door het glooiende heuvellandschap van Somontano. Voor vandaag krijg je een lunchpakket mee.  Je rijdt in een half uurtje naar Salas Altas. Van daaruit wandel je  door een landschap van kruidenrijke en geurig mediterrane vegetatie  en langs wijngaarden, met weidse uitzichten op het lappendeken van het mediterrane cultuurlandschap van de Somontano vallei. 's Middags bezoek je een van de belangrijkste wijnhuizen van de Somontano en proef je een selectie van hun wijnen. 
Wandelafstand: 9 km, stijgen en dalen: 210m, duur: 3 uur.

Let op: wanneer dag 6 op een zondag valt, is de Bodega gesloten. In dat geval heb je de rondleiding en de wijnproeverij op de volgende ochtend (ochtend van dag 7).

Overnachting in

Alquézar - Hotel Villa de Alquezar

Dag 7

Na het ontbijt rijd je naar Secastilla, ca. 58km, een bijzonder fraaie autorit door gevarieerd landschap van wijngaarden, ruigtes, kloven en met verrassende uitzichten. In Secastilla maak je een korte rondwandeling en picknick je op een fantastische plek met weids uitzicht. Secastilla is een verhaal apart: een aantal jaren geleden fietste een medewerker van een wijnhuis door deze heuvels en vond deze verwaarloosde wijngaarden. Wijnhuis Viñas del Vero heeft de oude wijngaarden in ere hersteld en nieuwe aangeplant. Van deze wijngaarden komt de bijzondere en heerlijke wijn: Secastilla 100% Garnacha. Je proeft de zeer oude wijnstokken en de hoogte waarop deze wijngaarden liggen. Terug naar Alquézar ga je via de prachtige kloof van de Rio Esera. 's Avonds dineer je ter afsluiting van deze wijnwandelreis in het beste restaurant van Alquézar.
Wandelafstand: 5 km, stijgen en dalen: 130m, duur 2 uur.

Overnachting in

Alquézar - Hotel Villa de Alquezar

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

NB Programma

Voor dit uitvoering van dit arrangement heb je een (huur)auto nodig. Met deze auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil.
Let op: wanneer dag 6 op een zondag valt, is de bodega gesloten. In dat geval heb je de rondleiding en de wijnproeverij op de volgende ochtend (ochtend van dag 7).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze wijnwandelreis verblijf je in een sfeervolle casa rural en in een gastvrij dorpshotel.
De eerste vier nachten ben je te gast in een casa rural op een wijndomein bij het dorpje Marça in de Priorato. Mas Figueres heeft een heerlijke tuin en zijn eigen wijndomein: Dosterras. Je kan dit kleine wijnhuis op aanvraag bezoeken. Op verzoek prepareert de gastvrouw Quima een lichte avondmaaltijd, die je bij mooi weer op het terras in de tuin kan nuttigen.
De laatste drie nachten verblijf je in het dorpje Alquézar in Hotel Villa Alquezar. Het dorpje aan de voet van de kalkbergen van de Sierra de Guara is vermaard vanwege de diepe kloven en ruige kliffen. Hotel Villa de Alquézar is gevestigd in een smaakvol, opgeknapt, oud huis in het midden van het historisch deel van Alquézar. Het hotel ademt vanuit elke hoek kalmte, vriendelijkheid en weldadige rust uit. Het hotel heeft 31 comfortabele en sfeervolle kamers, alle met airconditioning, tv, eigen badkamers. Een aantal kamers hebben een terras of balkon vanwaar je prachtige uitzichten hebt over het middeleeuwse dorp, de Colegiata (Moorse burcht) en de canyon van de rivier de Vero. Verder beschikt het hotel over een mooie, grote tuin, een bar, een ruimte met open haard.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle ontbijten inbegrepen, evenals één diner en twee lunches met bijbehorende wijnen. Verder is er driemaal een picknick geregeld. Voor de diners op dag 1 t/m 3 die niet inbegrepen zijn, kan je een lichte avondmaaltijd op het wijndomein bestellen, of per auto naar Falset gaan voor een diner in een van de restaurants van dit stadje. Voor de diners op dag 4, 5 en 6, die niet inbegrepen zijn, kan je terecht in een van de restaurants van Alquézar.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 3 lunchpakketten (dag 3, 6 en 7)
 • 2 lunches met bijbehorende wijnen (dag 2 en 5).
 • Diner dag 7 met bijbehorende wijnen
 • 3 wijnproeverijen en rondleidingen in wijnhuizen (dag 2, 4 en 6)
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijvingen en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • eventuele autohuur
 • Diners dag 1 t/m 6
 • Lunch dag 4 en tijdens heen en terugreis
 • Entree Kartuizer Abdij Scala Dei
 • Eventuele overige entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca € 1,50,- pp per nacht)

Over de activiteiten

Tijdens deze wijnwandelreis zijn er dagelijks een of twee wandelingen gepland, die meestal wordt onderbroken door een bezoek aan een wijnhuis of een restaurant. Je wandelt over onverharde en verharde landwegen, over kleine bospaadjes of kleine paden langs en tussen de wijngaarden. Het terrein is licht heuvelachtig.

Extra dagen

Je kan tijdens dit arrangement geen extra nachten bijboeken.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

Tijdens het arrangement heb je een auto nodig. Je kan er dus voor kiezen om met eigen auto te reizen of per trein of vliegtuig naar Barcelona te reizen en van daar een auto te huren. Een bijkomend voordeel van het reizen met eigen auto is dat je zelf de gekochte wijnen mee naar huis kan nemen. De afstand Utrecht - Marça bedraagt 1650 km: circa 16 uur rijden. De rit van de Priorat naar de Somontano is ca. 170 km: 2 uur rijden en van Alquézar naar Utrecht is het ca. 1440 km: 14 uur rijden. Beide accommodaties hebben een eigen parkeerplaats.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Barcelona laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Doorreis naar de eerste accommodatie: Vanuit Barcelona reis je per huurauto naar de eerste accommodatie. Meer informatie over autohuur vind je onder 'per vliegtuig'.

Trein schema

Bestemming Schema Overstap
Amsterdam CS – Barcelona 09.17 - 20.34 onbekend
Barcelona – Amsterdam CS    09.25 - 20.42 onbekend


Prijs dagtrein p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 320,50 (tweede klas zitplaats)
€ 467,50 (eerste klas zitplaats)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Barcelona, Reus of Gerona.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charter, Transavia en lijndienstvluchten
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek- en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houd er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei- en herfstvakantie is een chartervlucht meestal alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kan je terecht bij onze Sales afdeling.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Extra's

Verlengingshotels

acc12546att88.jpg

Hotel Sant Agusti (Barcelona)

Hotel San Agustí in Barcelona is een modern stadshotel dat kan bogen op een oude traditie. Het is het oudste hotel van Barcelona (1840), ondergebracht in het volledig gerenoveerde historische gebouw waar vroeger (1720) het Convent van Sint Augustinus resideerde. Het ligt op een rustige locatie aan een plein in het stadscentrum, 50 meter van de Ramblas en vlakbij het operahuis Liceu en de Boqueria markt. Sant Augusti heeft 75 kamers die van alle gemakken zijn voorzien met goed uitgeruste badkamers. Continentaal ontbijt, restaurant service, lounge en koffiebar. Vrije internet en e-mail service voor de gasten. Een vriendelijke en familiaire atmosfeer.

Hotel Ciutat Vella (Barcelona)

Praktische informatie

Je kan deze reis starten in de periode van 1 april t/m 31 oktober. Starten kan dagelijks, behalve op maandag.
De Priorato kent een echt mediterraan klimaat met hete droge zomers en natte, zachte winters. Het voor- en najaar zijn aangenaam met dagtemperaturen van rond de 25°C in mei, juni en september en rond de 20°C in april en oktober. De Somontano ligt op de scheidslijn tussen mediterraan en Atlantisch zeeklimaat met sterke invloeden van het landklimaat van de Spaanse hoogvlakte. De zomers zijn heet en droog, de winters koud en vochtig. Het voor- en najaar is een zeer geschikte reisperiode voor een wijnwandelreis naar Aragon. De bergen van de Pyreneeën zorgen dat de meeste neerslag en buien die met westenwinden worden aangevoerd de Somontano  niet bereiken. Het is dan ook een relatief droog gebied. Toch is er in het najaar altijd kans op een buitje of een regenachtige dag.  Je dient wel rekening te houden met frisse ochtenden en een enkele bui.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Priorat & Somontano ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Alle transfers tijdens het arrangement geschieden per eigen auto of per huurauto (autohuur niet inbegrepen in de reissom).

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wijnkelder_Somontano.jpg

Spanje - Priorat & Somontano

De wijnen van Catalonië en Aragon

Individuele wijnwandelreis per (huur)auto, vanuit wijndomein en hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen