Spanje - Picos & Asturië, 8 dagen De twee gezichten van España Verde

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie langs 2 comfortabele hotels

Maak kennis met de afwisselende groene kust en de ruige bergwereld van de Noord-Spaanse provincie Asturië. Vanuit twee comfortabele en mooi gelegen hotels heb je dagelijks keuze uit een  lichte of iets inspannender dagwandeling onder begeleiding van twee SNP reisleiders.  Zo ontdek je bloemenrijke bergweiden, waar de beroemde Cabrales-kaas vandaan komt, wandel je langs verlaten herdershutten, romaanse kerkjes en stille bergdorpjes, waarboven de indrukwekkende Picos de Europa naar de hemel wijzen.  Het tweede deel van de week speelt zich af langs de gevarieerde Asturiaanse kust, waar diepe baaien met gele stranden, ongerepte riviermondingen en steile kliffen elkaar afwisselen. Als de golfslag gunstig is zie je hier de ‘bufones’, waar het woeste zeewater door nauwe spleten omhoog spuit. En aan het eind van de dag geniet je van de in heel Spanje befaamde Asturiaanse keuken, waar vis, kaas en cider de hoofdrol spelen.

Uniek aan deze reis

 • 2 reisleiders waardoor dagelijks keuze uit een lichtere of pittiger wandeling
 • Bergen en kusten van het Groene Spanje
 • verblijf in landelijk gelegen quinta en in gastvrij hotel
 • Wandelen in de Picos en Asturische heuvelland
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Picos & Asturië

Tijdens deze ontspannende wandelreis maak je kennis met de twee gezichten van de Noord-Spaanse provincie Asturië: het ruige kalksteengebergte van de Picos de Europa en de groene en afwisselende kust.
Het hooggebergte van de Picos bestaat uit een grillig karstlandschap waartussen rivieren diepe kloven hebben uitgesleten. Allerlei roofvogels, kleine zoogdieren en hordes gemzen voelen zich er uitstekend thuis. Liefhebbers van bergflora kunnen er hun hart ophalen. Deze lichte wandelingen voeren ons langs de noordflank van het massief, in Asturië en Cantabrië, waar de witte kalkpieken ver uitsteken boven het lieflijk groen. Hier en daar liggen in zichzelf gekeerde dorpjes, geflankeerd door loofbossen en dicht struikgewas, schuilplaats voor everzwijnen, wolven en een enkele beer.
De Asturiaanse kust toont ons een compleet ander beeld: lieflijke beschutte baaitjes met mooie stranden, verscholen valleitjes en riviermondingen en ruige kliffenkusten wisselen elkaar af. We wandelen stukken over de pelgrimsroute Camino del Norte en passeren kleine dorpjes, Romaanse kerkjes en de markante 'hoyos', de typisch Asturiaanse op voorraad- en oogstschuurtjes. Als de wind uit de juiste hoek waait en de golven van de oceaan tegen de steile kliffen blaast, ontstaat een bijzonder fenomeen van spuitgaten, ofwel 'bufones', waar het oceaanwater door spleten in de rotsen wordt geblazen. Een middagje aan het strand of bezoek aan de havenstadjes Llanes of Ribadesella behoren ook tot de mogelijkheden.
Omdat er twee reisleiders mee gaan, heb je dagelijks keuze uit een lichtere of een iets inspannender wandeling. We verblijven de eerste dagen in een prima hotel in het dorp Arenas de Cabrales, aan de voet van de Picos. De laatste dagen zijn we te gast in een sfeervol hotel in een statige villa aan de rand van het kleine dorpje Villanueva en op slechts enkele minuten rijden van de Asturiaanse kust.

Dag 1

Vliegreis van Amsterdam naar Bilbao. Met de midibus rijdt u in 3 uur naar het dorp Arenas de Cabrales in het dal van de Río Cares aan de voet van de immense kalksteenpieken van de Picos de Europa.

Overnachting in

Arenas de Cabrales - Hotel Picos de Europa

Dag 2

We beginnen deze reis met een rondwandelingen in de omgeving van Arenas. De korte wandeling begint op de drempel van het hotel; voor de lange wandeling is een korte transfer van 10min nodig naar het dorpje Berodia. Beide wandelingen geven een goede indruk van het traditionele landgebruik  in de Picos: vanuit de authentieke dorpjes het dal voeren stenige voetpaden omhoog door steeneik en kastanjebossen naar bergweiden, waar het vee in het voor- en najaar nog ’s nachts op stal gaat, maar overdag verder omhoog de bergen in kan, op zoek naar gratis groenvoer. Veel van deze paden zijn verbreed tot karrensporen en dus goed begaanbaar. Korte variant: 9,5 km, 420m stijgen en dalen, 4 uur wandelen.  Lange variant: 12,5 km, 550m stijgen en 750m dalen; 5,5 uur uur wandelen.

Overnachting in

Arenas de Cabrales - Hotel Picos de Europa

Dag 3

Vandaag wandelen we door de Sierra del Cuena, de bergrug die de vallei van Arenas van de Asturiaanse kust scheidt. Beide wandelingen starte, na een ritje van ca 15 minuten in Pandiello, een gehucht met schitterend uitzicht over de Picos de Europa. Vanaf hier lopen we eerst noordwaarts richting de Pedra de Raos, een bergpas waar in de middeleeuwen wekelijks een belangrijke markt werd gehouden, en de bergbewoners, vissers en handelaars elkaars best producten verkochten. Op deze pas gaat de korte route westwaarts richting Ortiguero, over verharden en onverharde landweggetjes met mooie vergezichten. We wandelen door een  arcadische landschap. De langere route volgt het oude koninklijke voetpad naar Carreña Cabrales, dat twee zijdalen oversteekt en daardoor wat meer hoogteverschillen overbrugt. De paden zijn ook steniger en steiler. Beide wandelingen eindigen bij een dorpscafé annex restaurant in Carreña, waarna korte transfer terug naar Arenas volgt.  Korte variant: 8km, 285m stijgen en 370m dalen; duur 3,5 uur. Lange variant: 10 km, 330 m stijgen en 665 m dalen, duur ca 5 uur. 

Overnachting in

Arenas de Cabrales - Hotel Picos de Europa

Dag 4

Na een rit van ca. 30 minuten over een bochtig bergweggetje dringen we diep de bergwereld van de Picos in. De dag begint met een bezoek aan een moderne kaasmakerij van de D.O.P. Queso Cabrales, de beste Spaanse blauwe schimmelkaas. Deze excursie is inclusief een bezoek aan een natuurlijke grot waar de kazen worden opgeslagen en een proeverij (totaal 2 uur wandelen, inclusief 20 min wandelen naar de grot en terug). 
Daarna is er keus uit een korte rondwandeling van 2,5 uur rondom het dorp Sotres langs mooie uitzichtpunten en door hooilanden waar in juni de bloemenpracht overweldigend is.De langere route voert door een dal met dolines en meanderende beekjes, via de Majada Valfríu,  een hooggelegen bergweide waar boeren nog steeds in de zomer de koeien melken. Deze wandeling eindigt in het dorpje Tielve. Korte variant: 5,5 km, 350m stijgen en dalen, duur ca 2,5 uur. Lange variant: 8,5 km, 350m stijgen en 700m dalen, duur 4,5 uur.  

Overnachting in

Arenas de Cabrales - Hotel Picos de Europa

Dag 5

Vandaag laten we de Picos achter ons en verplaatsen ons naar de Asturiaanse kust. We worden een eindje op weg gebracht (een rit van ca 45 minuten) tot we vlakbij de Atlantische Oceaan zijn. Dan volgt een ontspannen wandelingen over verharde en onverharde paden, van gehucht naar gehucht, met veel mooie staaltjes van traditionele architectuur. De lange wandeling begint in Turanzas, de korte in Piedra en beide varianten voeren  door het dorpje Porrua, met interessant etnografisch museum en gezellig dorpscafé. We eindigen in het centrum van het middeleeuwse kuststadje Llanes. Daar krijgen we een rondwandeling door middeleeuwse centrum van Llanes, alvorens we doorrijden naar het sfeervolle Hotel Quinta de Villanueva, een 19e eeuws Indianohuis in een landelijke omgeving. Nadat we zijn ingecheckt en ons hebben verfrist gaan we per taxi uit eten in een traditioneel cider lokaal in de buurt; hopelijk buiten op het terras. Na het diner kunnen we terugwandelen naar het hotel, en voor wie dat niet meer wil is er een taxi geregeld. Korte variant: 10,5 km, 200m stijgen en 250m dalen, duur 3,5 uur. Lange variant: 14 km, 300m stijgen en 350m dalen, duur ca. 5uur..

Overnachting in

Villanueva - Quinta de Villanueva

Dag 6

De ruige kustlijn van Asturië is het gevolg van langdurige erosie van kalksteen onder invloed van water en zuurstof. Regen- en zeewater hebben rivieren, spelonken, grotten en baaien en gemodelleerd. Bijzonder voor deze kust zijn de zogenaamde ‘bufones’, spuitgaten of slecht-weer-geisers,  kleine natuurwondertjes waar je alleen wandelend dichtbij kunt komen. Bij zware golfslag wordt het zeewater met kracht door nauwe spleten in de kalksteenrotsen gedrukt, waardoor het water omhoog spuit.
Tijdens de korte wandeling tussen Pendueles en Andrín passeren we een paar mooie strandjes, slecht-weer-geisers en een riviermonding waar otters leven. De lange wandeling begint Piñeres de Pria en volgt de pelgrimsroute op de Camino del Norte via een lange meanderende beek naar zee, waar de ‘slecht’-weer-geisers echte publiektrekkers zijn geworden. Dan volgen we het kustpad (met hier en daar stenige stukjes) langs een paar diepe schachten en een natuurlijk brug tot aan het kiezelstrand (met bar) van Cuevas del Mar. Daar kunnen we een paar uurtjes relaxen, voordat we terug naar Villanueva worden gebracht. We dineren in het nabijgelegen restaurant Casa Marisa waar we per taxi naar toe worden gebracht. Na het diner keren we wandelend of te voet naar het hotel terug. Korte variant: 8,5 km, 250m stijgen en dalen, duur 3,5 uur. Lange variant: 10,5  km, 200m stijgen en 320m dalen, duur, 4,5 uur.

Overnachting in

Villanueva - Quinta de Villanueva

Dag 7

Na een transfer van 20 min naar Ribadesella, volgen we een stuk van de pelgrimsroute Camino del Norte, richting Colunga,  naar het Strand Espasa (met restaurant). De wandelaars van de lichtere wandeling worden een stukje verderop afgezet en beginnen de wandeling in Vega. Zij hebben aan het strand van Espasa wat meer tijd om te relaxen, terwijl ze wachten op de wandelaars van de langere variant. Daarna rijden we  terug naar Ribadesella, voor een bezoek aan het Museum Tito Bustiello, met interessante reproducties van de pre-historische grottekeningen die vlakbij zijn gevonden.
’s Avonds sluiten we de reis af met een bijzondere maaltijd in een visrestaurant op ca 10 minuten rijden van het hotel. Korte variant: 7,5 km, 250m stijgen en dalen, duur ca 3 uur.  Lange variant: 12 km, 400m stijgen en dalen, wandelduur ca. 5uur.

Overnachting in

Villanueva - Quinta de Villanueva

Dag 8

Na het ontbijt en een rustige ochtend worden we in de loop van de middag per touringcar in ca 2,5 uur naar het vliegveld van Bilbao gebracht, vanwaar we naar Nederland terug vliegen.

NB Programma

Let op: de vermelde wandelduur is exclusief langere pauzes!De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis zijn we de eerste 4 avonden te gast in een hotel in het dorp Arenas de cabrales, aan de voet van de Picos. Hotel Picos de Europa ligt in het dorpscentrum van Arenas en is een comfortabele hotel dat beschikt over een tuin met zwembad, bibliotheek en wifi. U verblijft op een kamer met eigen badkamer en TV. Het hotel heeft een prima restaurant. Klasse ***, 4 nachten.
De laatste 3 nachten zijn we te gast in La Quinta de Villanueva, dat is gesitueerd in 19e eeuws Indianohuis, in een landelijke omgeving, aan de rand van een klein dorpje. Het hotel is omgeven door een ruime tuin met terras en uitzicht over het dorp. Het huis is traditioneel ingericht. Met een mooie woonkamer/lounge, een onbijtkamer en heeft comfortabele slaapkamers. Klasse ***, 3 nachten.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8. Het ontbijt gebruiken we in de hotels. Daar wordt ook dagelijks een lunchpakketje voor ons klaar gemaakt.  In Arenas dineren we in het uitstekende restaurant van het hotel. In Villanueva dineren we één avond in een traditionele cidreria (een traditioneel  cider-lokaal waar ook maaltijden worden geserveerd)  in het dorpje Noriega, op een paar minuten rijden van het hotel. De tweede avond dineren we in een restaurant in hetzelfde dorpje, op enkele minuten van het hotel. We worden deze twee avonden per taxi naar Noriega gebracht en ook weer opgehaald (maar wie wil kan ook naar het hotel terugwandelen, ca 15 minuten lopen). De laatste avond dineren we in een uitstekend visrestaurant in het dorpje Bustio, waar we per taxi naar toe worden gebracht en weer opgehaald.

Inbegrepen

 • verblijf in 2 hotels in tweepersoonskamers
 • alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8 (lunch in de vorm van lunchpakketten)
 • alle transfers per mini- of midibus, volgens programma
 • diensten 1 SNP-reisleider en 1 lokale Nederlandstalige reisleider
 • entree Museo Tito Bustiello in Ribedasella
 • gegidste stadswandeling in Llanes
 • bezoek kaasfabriek Sotres

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • verzekeringen
 • ontbijt en lunch dag 1, lunch en diner dag 8
 • overige entrees
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn licht en je kan iedere dag bepalen of je wel of niet meewandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.  De wandelingen zijn niet lang en voeren grotendeels over zandwegen of halfverharde wegen. Soms zijn in dit rotsachtige landschap smallere,  stenige paden onvermijdelijk. Bij regen kunnen sommige paden glad worden en ontstaan er drassige of modderige stukken. Omdat er twee reisleiders meegaan is het op alle dagen mogelijk om te kiezen uit een lichte korte of een iets langere en inspannendere wandeling. Soms betreft dat twee verschillende wandelingen, soms is de langere wandeling een uitbreiding van de korte route. De lichtere wandelingen duren meestal 2 tot 3 uur en zijn gemiddeld 5 tot 10 km lang, met gemiddeld tussen de 200 en 300m hoogteverschil (eenmaal 400m stijgen en 550m dalen). De inspannender wandelingen zijn wat langer (8 tot 14 km) en kennen meer hoogteverschil: 300m stijgen tot 700m dalen (1x 550m stijgen en 750m dalen). Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld van Bilbao of in de eerste accommodatie in Arenas de Cabrales.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM naar Bilbao v.v.

Vluchtschema 
KL 1687 Amsterdam - Bilbao vertrek 14.20 aankomst 16.25 uur
KL 1688 Bilbao - Amsterdam vertrek 17.10 aankomst 19.10 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Bagage informatieBagagevrijdom: bij de KLM moet u voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor uw bestemming.

Het klimaat in de wandelgebieden is gematigd met in de maanden juni en september temperaturen tussen 20º en 25 ºC. De invloed van de zee is overal merkbaar, zowel op de temperatuur als op de neerslag. Net als in alle andere bergachtige gebieden kan het weer in de Picos veranderlijk zijn en moet u ook in de zomermaanden met een bui of regenachtige dag rekening houden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Asturië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen persoonlijke uitgaven en eventuele entrees zijn voor eigen rekening. In Arenas zijn pinautomaten, in Villanueva niet. Hou rekening met ca €150,- aan persoonlijke uitgaven.

De transfers van en terug naar het vliegveld van Bilbao (een rit van ca 2,5 uur) geschieden per comfortabele touringcar of midibus. Alle transfers ter plekke geschieden met mini- of midibussen. Omdat we voor de kortere transfers tijdens de wandeldagen twee busjes inzetten zijn we flexibeler.

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis door Asturië te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

 • warme en luchtige kleding
 • eventueel zwemkleding
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekosten-verzekering
 • GELDIG paspoort
 • voor de liefhebber: verrekijker, fototoestel, flora en/of faunagids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden zoals sporttape (breed), middelen tegen blaren of maag- en darmklachten


voor de wandelingen
 • wandelschoenen met: stevige, stugge zool met goed profiel; hoogsluitend en goed ingelopen
 • schoenvet
 • regenkleding
 • zonnebrandolie, zonnebril, evt. zonnepetje
 • dagrugzak (min. 25 liter)
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider en een Nederlandse gids die ter plekke woont. Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling. 
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Spanje - Picos & Asturië

De twee gezichten van España Verde

Lichte wandelvakantie langs 2 comfortabele hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten