azuurblauwe baai

Spanje - Mallorca, 8 dagen De onverwachte schoonheid van de Balearen

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie langs hotels

Het noordwesten van Mallorca is een onverwacht stukje natuurschoon met schilderachtige plaatsjes, uitgestrekte sinaasappel- en olijfboomgaarden en kleine baaitjes met kiezelstranden. Wandelen door dit stille bergland van de Serra de Tramuntana, achter de druk bezochte kust, betekent constant spectaculaire vergezichten over de Middellandse Zee. U overnacht in vriendelijke en schitterend gelegen hotels. Optioneel kunt u afsluiten in een rustige badplaats of de sfeervolle hoofdstad Palma de Mallorca.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek aan het klooster van Lluc
 • Heerlijk wandelweer in vroege voorjaar en late najaar
 • Naar keus pittige of ontspannen wandelingen
 • Ruig gebergte
 • Schilderachtige kustplaatsjes
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Mallorca

Het noordwesten van Mallorca is een onverwacht stukje natuurschoon. Het grillige kalksteengebergte en de ruige kustlijn hebben dit deel van het eiland behoed voor massatoerisme. Op korte afstand van de hoofdstad Palma treft u spectaculaire uitzichten, schilderachtige plaatsjes, uitgestrekte sinaasappel- en olijfboomgaarden, en kleine baaitjes met kiezelstranden. Aangespoord door schrijvers en kunstenaars van het vasteland, komen hier slechts bezoekers die iets willen proeven van de Mallorcaanse natuur en cultuur. Valldemosa waar Chopin zich liet inspireren, het tegen een klif geplakte kunstenaarsdorpje Deía, el Monastir de Nostra Senyora de Lluc en prachtige piratenverhalen sieren dit eiland. Tal van gemarkeerde wandelpaden doorkruisen het kustgebied en de Serra de Tramuntana en maken het aantrekkelijk voor zowel de liefhebber van pittige bergwandelingen als mensen die het graag wat rustiger aandoen.

Dag 1

Aankomst in Valldemossa, een statig bergdorp. Als u tijd heeft, is het zeker aan te raden om een korte rondwandeling te maken door het stadje, ook al betekent dit dat u zich onder dient te dompelen in een gestage toeristenstroom. Trekpleister is de barokke kerk van het Kartuizer Klooster. De entrée tot dit gebouw verschaft toegangsrecht tot een paar kleine musea ter nagedachtenis aan roemrijke figuren uit de geschiedenis van Valldemossa, zoals Frédéric Chopin, George Sand en aartshertog Ludwig Salvador von Habsburg-Tocane.

Overnachting in

Valldemossa

Dag 2

Vanuit het mooie dorp Valldemossa maakt u een stevige, maar prachtige rondwandeling over de befaamde Cami de S’Arxiduc, hoog bovenlangs steile kliffen en indrukwekkende uitzichtpunten op de noordwestkust van Mallorca. Wandeling: 16 km, 700m stijgen en dalen, 6 uur lopen. De wandeling is op verschillende manieren in te korten en ook uit te breiden met de beklimming van de top Es Teix (1062m).

Overnachting in

Valldemossa

Dag 3

Na een korte transfer wandelt u vanaf het kunstenaarsdorp Deía naar Puerto Sóller. U volgt eerst een smal pad langs de ruige kustlijn om dan via stille mediterrane bossen en uitgestrekte sinaasappelboomgaarden de heuvels over te steken naar het badplaatsje Puerto de Soller. Wandeling: 16 km, 250m stijgen, 400m dalen, 5,5 uur lopen. U kunt zich ook wat verder laten afzetten, dan blijft er een wandeling van 10 km over.

Overnachting in

Puerto Sóller

Dag 4

Na het ontbijt wordt u naar de kiezelbaai Cala Tuent gebracht (ca. 40 min rijden). Hier begint u aan een mooie wandeling langs de verlaten rotskust en naar de afgelegen boerderij Balitx d’Avall, verscholen tussen de sinaasappel- en olijfboomgaarden. Bijzonder is de 13e eeuwse toren waar bewoners zich verscholen als piraten de kust van Mallorca onveilig maakten. Na een glaasje vers sinaasappelsap loopt u door naar Sóller. Hier kunt u op een terrasje wachten tot u met het trammetje teruggaat naar Puerto Soller.
Wandeling: 15 km, 700m stijgen en dalen, 6 uur lopen. Eventueel uit te breiden met de beklimming van de Torre sa Seca (2,5 km, 100 m stijgen en dalen, 1 uur extra).

Overnachting in

Puerto Sóller

Dag 5

Een rustig dagje waarbij u ‘s ochtends een eindje de mooie kustlijn kunt volgen. Wandeling: 7,5 km, 250m stijgen en dalen, 3 uur lopen. In de middag ruim de tijd voor een duik in zee of een bezoek aan Sólller. Dit stadje heeft een gezellig centrum, mooie botanische tuin en aardig kerkje.
Wilt u een langere wandeling maken, dan kan dat ook. U neemt daartoe de bus (in voor- en najaar een taxi) naar het Cubermeer (ca. 45 min rijden) en wandelt naar de Col de l’Ofre, vanwaar u uitkijkt over het hart van de Tramuntana: de Puig Mayor en het Cúbermeer. Een extra klim van brengt u op de 1090 meter hoge top van de Ofre, vanwaar u van een indrukwekkend panorama geniet, dat het grootste deel van Mallorca bestrijkt (1,5 uur extra lopen, 150 hoogtemeters). Door een ruige kloof loopt u de Tramuntana bergen uit naar Biniaraix, waar u taxi neemt. Wandelduur: ca. 11 km, 200m stijgen, 850m dalen, 4,5 uur lopen (inclusief beklimming Ofre: 4 km, 150 m stijgen en dalen, 1,5 uur extra).

Overnachting in

Puerto Sóller

Dag 6

Na een taxirit van 45 minuten begint u aan de mooiste etappe van de GR-221, via de pas Coll des Prat (1195m) naar het afgelegen klooster van Lluc. De route begint heel rustig langs het Cuber stuwmeer. Eenmaal in het dichte steeneikbos start de eerst nog vrij pittige klim, gelukkig in de schaduw. Als u de boomgrens bent gepasseerd wordt het pad minder steil en kunt u met volle teugen genieten van het uitzicht over het eiland, dat spectaculairder wordt naarmate u hoogte wint. Na totaal 500m stijgen bereikt u de pas aan de voet van de Picu Massanella (met 1364m de op één na hoogste piek van Mallorca). Tot slot een afdaling over het volledige gerestaureerde natuurstenen pad 'Las Vueltas del Galileu' naar het pelgrimsoord Lluc met de fraaie abdij. Tijd genoeg om hier even de Zwarte Madonna (patroonheilige van Mallorca) te bekijken voordat u per taxi (22 km, inbegrepen) verder rijdt naar de sfeervolle accommodatie in het centrum van het levendige plaatsje Pollença. Wandeling: 15,5 km, 550 m klimmen en 800 m dalen, 6 - 6,5 uur lopen.

N.B. Bij slecht weer, vermoeide knieën of andere redenen om van de hoge wandeling af te zien, wordt u door de taxi afgezet bij het klooster van Lluc. Na een bezoek aan Lluc volgt u de GR-221 door een lager gelegen en vlakker gebied naar Pollença. Deze route is minimaal 13,5 km en maximaal 19,5 km afhankelijk van waar u zich laat ophalen (max. 270 m stijgen en 660 m dalen, 4,5 - 6 uur).

Overnachting in

Pollenca

Dag 7

Na de zware tocht van gisteren, staat voor vandaag (na een korte transfer) een technisch eenvoudige maar bijzondere wandeling op het programma door het Dal van Ternelles (15,5 km, 380 m stijgen en 430 m dalen, ca. 5 uur lopen). Dit dal is in handen van de Mallorcaanse bankiersfamilie  March die de  oude boerderijen en paden in oorspronkelijke staat herstelde en het gebied tot vogelreservaat liet verklaren. Zwarte gieren broeden in de resten van het oude kasteel dat op een rots boven de kust uittorent. Per dag worden er slechts 20 wandelaars in het dal toegelaten (wij regelen de vergunning; ca 1 mand voor vertrek hoort u of de permitaanvraag gehonoreerd is).
Mocht er geen plaats meer zijn, dan maakt u (na een korte transfer) een alternatieve wandeling door een ander privé vogeldomein, het dal van Boquer, nabij de kustplaats Puerto Pollença (wandeling: 7 km, 180 m stijgen en dalen, 2 uur). Iets kleiner, maar met een privéstrandje  waar het heerlijk toeven is. Als bonus kunt u langs de mooie strandboulevard van het statige badplaatsje Puerto Pollença slenteren. Met bus of taxi (10 km, niet inbegrepen) terug naar Pollenca. 

Overnachting in

Pollenca

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement en reist u naar Palma de Mallorca voor de thuisreis.

NB Programma

Voor de standaardwandeling op dag 7 zijn permits nodig die door onze agent worden geregeld. Op deze routes worden dagelijks maar een beperkt aantal wandelaars toegelaten. Voor de wandeling door het privédomein van Ternelles krijgen we pas ca 4 weken van tevoren door of de permit akkoord is. Deze wandeling is daarom onder voorbehoud. Op die dag bieden we ook een andere wandeling aan, die u kunt doen als het regelen van de permit niet gelukt mocht zijn.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in bijzonder gastvrije en comfortabele familiehotels op kamers met privé badkamer. De eerste accommodatie in Valldemossa is een sfeervol herenhuis aan de rand van het centrum, met zonneterras, patio en gezellige huiskamer. Het strandhotel in Puerto Sóller ligt op 20m van zee en beschikt over een prestigieus à la carte restaurant op het dak(terras). In Pollenca overnacht u in een sfeervol hotel. met tuin en klein zwembad, in het centrum.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht u een Spaans ontbijt. De keus voor het avondeten laten we graag aan u. In overnachtingsplaatsen zijn meerdere eetgelegenheden. De lunch koopt u zelf in of u bestelt een lunchpakket bij de accommodatie.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 3 en 6
 • transfers volgens programma op dag 3, 4, 6 en 7
 • reserverig en permit voor wandeling dag 2 Camí de S'Arxiduque
 • reservering en permit vogelgebied dag 7 Ternelles
 • SNP-reisdocumentatie en routebeschrijvingen
 • eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • entrees
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • ecotax (€0,50 tot € 1,- per persoon per nacht).

Over de activiteiten

U maakt afwisselend een aantal pittige wandelingen met flinke hoogteverschillen en kortere, ontspannen wandelingen. U volgt voornamelijk de goed gemarkeerde GR-221 en loopt daarbij over stenige (berg)paden en (on)verharde wegen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het standaard hotel in Valldemossa is een aanrader en een prima plek om een dag extra te verblijven. Wij raden verder het strandhotel in Puerto Soller aan voor een extra dag aan zee.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Palma de Mallorca.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charter, Transavia en lijndienstvluchten
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei - en herfstvakantie is een chartervlucht in principe alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven neemt u een taxi of shuttlebus naar het centrum van Palma de Mallorca, waar een rechtstreekse bus naar Valldemossa vertrekt (30 min)
U kunt ook een transfer bijboeken, rechtstreeks van het vliegveld naar uw hotel in Valldemosa (ca. 30 km).

Terugreis: vanuit Pollenca neemt u de (frequent rijdende) bus naar Palma de Mallorca (ca. 1 uur rijden). Hier overstappen op de shuttlebus naar de luchthaven. Wilt u wat comfortabeler naar de Palma de Mallorca (of het vliegveld) reizen dan kunt u een taxi-transfer bijboeken.

Klik hier voor informatie over openbaar vervoer op Mallorca

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Extra's

Verlengingshotels

acc12546att88.jpg

Hotel Sant Agusti

Hotel San Agustí is een modern stadshotel dat kan bogen op een oude traditie. Het is het oudste hotel van Barcelona (1840), ondergebracht in het volledig gerenoveerde historische gebouw waar vroeger (1720) het Convent van Sint Augustinus resideerde. Het ligt op een rustige locatie aan een plein in het stadscentrum, 50 meter van de Ramblas en vlakbij het operahuis Liceu en de Boqueria markt. Sant Augusti heeft 75 kamers die van alle gemakken zijn voorzien met goed uitgeruste badkamers. Continentaal ontbijt, restaurant service, lounge en koffiebar. Vrije internet en e-mail service voor de gasten. Een vriendelijke en familiaire atmosfeer.

acc14875att88.jpg

Hotel Misión de San Miguel (Palma de Mallorca)

Hotel UR Mision San Muguel is een charmant, klein hotel dat in het oude centrum van Palma de Mallorca ligt. Het hotel is gesitueerd rondom een mooi binnenplein en ademt daardoor een rustige sfeer uit, terwijl het toch middenin het centrum van de stad ligt. Het hotel is goed per openbaar vervoer te bereiken en heeft een privé parking. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en beschikken over een goede badkamer, airco, satteliet tv en een kluisje.  Het hotel beschikt over een restaurant en bar.

Transfers

Transfer van vliegveld naar eerste hotel

Als u deze optionele transfer boekt wordt u na aankomst op Mallorca naar het eerste hotel gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Pollenca naar Palma de Mallorca Airport

U kunt op de laatste dag met de bus naar Palma de Mallorca. Wilt u comfortabel van het hotel in Pollenca naar het vliegveld van Palma de Mallorca gebracht worden, dan kunt u deze transfer bijboeken.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Praktische informatie

U kunt dit arrangement boeken van 26 februari t/m 15 december. Voor- en najaar zijn heerlijke en kleurrijke periodes voor een wandelvakantie. Met name in de winter kunnen koude en vochtige periodes voorkomen.

28-4-16: per 1-7-16 wordt er door de Spaanse overheid op alle eilanden  van de Balearen een ecotax geheven. De hoogte van deze tax loopt uiteen van €0,50 per persoon per nacht (voor campings, guesthouse, pensions etc) tot € 2,- per persoon per nacht (voor luxe 5* en 4+* hotels).

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

cami_d_arxidue_boven_valldemossa.jpg

Spanje - Mallorca

De onverwachte schoonheid van de Balearen

wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen