SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 321050 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • GPS tracks aanwezig

Spanje - La Palma, 8 dagen

La Isla Bonita, wandelvakantie langs hotels en appartementen

La Palma, het mooiste der Canarische Eilanden, ook wel La Isla Bonita genoemd, met unieke nevelwouden in het noorden. Maar ook het maanlandschap van de Cumbre Vieja en de immense, 2 km diepe, krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente. De wandelvakantie eindigt met een laatste blik op de rusteloze aarde en de eindeloze blauwe oceaan.

 
Afwisselende wandelingen in een prachtig landschap. Zaklamp en regenponcho voor dag 2 zijn onmisbaar. Het is aardedon...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • echt wandeleiland
 • zwart maanlandschap en nevelwouden
 • een blik in de Caldera de Taburiente
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
Volgens velen behoort La Palma tot de mooiste eilanden ter wereld. De veelzijdigheid van dit Canarische eiland is in ieder geval zeer indrukwekkend. Het noorden is pas enkele jaren goed toegankelijk, hier wandelt u over de oude Camino Real, door een verstild agrarisch landschap en door diepe baranco’s, met als einddoel de Drakenbloedbomen van La Tosca. Talloze, met bloemen omzoomde paden doorkruisen dit noordelijke deel. In de nevelwouden van Los Tilos gaat u door vele tunneltjes op zoek naar de bronnen van de riviertjes Marcos en Cordero. Na het maanlandschap van de Cumbre Vieja komt u uiteindelijk uit bij de immense krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente, een Nationaal Park. Met een laatste blik op de rusteloze aarde in het zuiden en het uitzicht op de blauwe oceaan eindigt deze afwisselende reis over la Isla Bonita.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • kaart

 1. Spanje - La Palma
Programma
Aankomst in St. Cruz de La Palma. Vanaf hier wordt u naar uw appartement in of nabij Santa Cruz gebracht.

Overnachting in
Santa Cruz/Brena Baja

 1. Drakenbloedboom
Drakenbloedboom
Programma
‘s Morgens wandelt u, na een transfer per taxi, door een van de meest verborgen uithoeken van La Palma, over de oude Camino Real van Franceses naar de Drakenbloedbomen van het gehucht La Tosca. Vanaf hier is het niet ver meer naar de volgende accommodatie. Wandeling: 12 km, 520 m stijgen en 710 m dalen, 6 uur.

Overnachting in
Barlovento

 1. Spanje - La Palma
Programma
Taxitransfer naar de in het noorden gelegen nevelwouden van Los Tilos. Hier wandelt u in het UNESCO-natuurreservaat door dichte Laurierbossen en via smalle tunneltjes komt u bij de bronnen van Marcos en Cordero. De wandeling eindigt in Los Sauces. Per taxi keert u terug naar het hotel. Wandeling: 16 km, 750 m stijgen en 1820 m dalen, 7 uur.


Overnachting in
Barlovento

 1. Plaza Chica, Los Llanos
Plaza Chica, Los Llanos
Programma
Na een transfer maakt u vanaf de voet van de Pico de la Nieve (2039m) een wandeling langs de rand van de diepe Caldera de Taburiente. Vervolgens begint u aan de lange afdaling, over het koningspad door de bossen van de Cumbre, naar de kapel van Virgen de la Pino. De taxi brengt u verder naar Los Llanos. Wandeling: 14 km, 420 m stijgen en 1420 m dalen, 6 uur.

Overnachting in
Los Llanos de Aridane

 1. Met uitzicht over de Caldera
Met uitzicht over de Caldera
Programma
Na een transfer wandelt u vandaag in het Nationale Park Caldera de Taburiente. Vanaf Los Brecitos daalt u af naar de bedding van de Rio Taburiente en wandelt via de Roque Idafe, een rots die voor de Guanchen een zeer bijzondere betekenis had, naar de rode waterval. Via de bedding van de Angustias verlaat u de caldera en wordt met een taxi terug naar het hotel gebracht. Wandeling: 14 km, 90 m stijgen en 930 m dalen, 6 uur.

Overnachting in
Los Llanos de Aridane

 1. Fuencaliente en de vulkaan San Antonio
Fuencaliente en de vulkaan San Antonio
Programma
De taxi brengt u ‘s morgens naar de voet van de Pico Birigoyo. Hier begint een stoffige wandeling over de vele vulkanen van de Cumbre Vieja. Als de passaatwolken het toelaten zijn de uitzichten weergaloos en wordt u een kijkje gegund in de vulkanische keuken van La Palma. De wandeling eindigt in Fuencaliente. Wandeling: 17 km, 610 m stijgen en 1360 m dalen, 6 uur.

Overnachting in
Fuencaliente

 1. Spanje - La Palma
Programma
Vanuit het dorpje Fuencaliente wandelt u naar de vulkaan de San Antonio. Vanaf de top ziet u de jongste telg uit de vulkanische familie van La Palma liggen: de in 1971 ‘geboren’ Teneguia. Via een van de lavastromen wandelt u naar vuurtorens van Faro. Hier wacht de taxi om u naar St. Cruz de la Palma te brengen. Wandeling: 9 km, 60 m stijgen en 760 m dalen, 3 uur.

Overnachting in
Santa Cruz/Brena Baja

 1. Spanje - La Palma
Programma
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
U overnacht in goede pensions, hotels en appartementen, altijd met douche en wc op de kamer. In Barlovento heeft het standaard hotel een zwembad. Alleen in Fuencaliente is het onderkomen wat eenvoudiger, maar er is daar weinig keus.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Vier maal wordt het ontbijt voor u verzorgd. De onderkomens zijn gelegen in of nabij sfeervolle dorpen en in de omgeving vindt u voldoende gelegenheid om te ontbijten en dineren. Een lunchpakket kunt u in dorpswinkeltjes samenstellen.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • 4 ontbijten
 • taxitransfers op dag 2,3,4,5,6 en 7
 • taxitransfers van en naar het vliegveld
 • bagagevervoer op dag 2,4,6 en 7
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten
Eenvoudige tot stevige wandelingen door heuvelachtig en bergachtig terrein. Aangezien u vaak per taxi naar het beginpunt van de wandeling gebracht wordt is het aantal meters dat u stijgt minder groot als het aantal meters dat u daalt.
NB. op dag 3 is het handig een zaklamp mee te nemen voor de tunneltjes


Geschikte reisperiode
U kunt dit arrangement starten van 1 jan t/m 31 dec. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed wandelweer: niet te warm, niet te koud. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter.


Extra dagen
U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het aardige dorp Los Llanos de Aridane heeft relatief veel zonneschijn en ligt ca. 5 km van een van de weinige strandjes van la Palma. U kunt hier ook goed wandelen. Het schitterende hotel, met zwembad, La Palma Romantica bij Barlovento en het sfeervolle stadje Santa Cruz lenen zich ook goed voor een langer verblijf.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

N.B. Als u lid bent van de ANWB, kunt u bij ANWB-kantoren gratis een routekaart en een ANWB-reiswijzer ophalen.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Veiligheid
Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.


 • per vliegtuig

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Santa Cruz de la Palma.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Het is ook mogelijk bij vertrek en aankomst op maandag of vrijdag om voor een chartervlucht naar La Palma te kiezen.

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei - en herfstvakantie is een chartervlucht in principe alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
Vanaf het vliegveld van La Palma (SPC) wordt u per taxi naar uw eerste accommodatie gebracht. Aan het eindpunt van uw arrangement wordt u per taxi naar het vliegveld gebracht (ca. 30 minuten rijden).


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • oktober 2014
 • Afwisselende wandelingen in een prachtig landschap. Zaklamp en regenponcho voor dag 2 zijn onmisbaar. Het is aardedonker in de tunnels en het water komt vooral van bovenaf. Er hangen wel plastic poncho"s, maar na een hevige regenval is dit niet afdoende. Deze wandeling is een "must voor de echte natuurliefhebber.
 • september 2014
 • Ongelooflijke afwisseling van adembenemende wandelingen in een enkele week; en met het prima taxivervoer allemaal ook echt prima te doen in een week.
 • juli 2014
 • Schitterende uitdagende wandeling langs de ruige kust, avontuurlijke wandeling langs een oud waterkanaal door dertien smalle tunnels, bergervaring op de rand van de Caldera, absolute schoonheid in de Caldera en facscinerende afsluitende toeren door magisch vulkaanlandschap. Wij hebben genoten.
 • juni 2014
 • Prachtig eiland, geweldige wandelingen. Niet geschikt bij slecht weer.
 • mei 2014
 • Het mooiste en het meest authentieke van al de Canarische Eilanden (we hebben ze allemaal gedaan, behalve La Gomera). Prima accommodaties, en heerlijk genoten van streekgerechten en wijn van het eiland. Prachtige wandelingen, maar onderschat de zwaarte niet.
 • april 2014
 • Ondanks de spierpijn van de vaak pittige tochten, geweldig genoten. Natuur is sprookjesachtig mooi en wat zo heerlijk is je komt de hele dag niemand tegen.
 • april 2014
 • Een prachtig wandeleiland! Met behulp van de door SNP georganiseerde taxitransfers kun je hele mooie wandelingen maken.
 • april 2014
 • Geweldig mooie wandelingen met zorg en smaak uitgezocht door SNP. Wel pittig en stevig dalen (700-1.450 m per dag)
 • juni 2013
 • Echt oppassen bij die laatste tunnel op wandeldag twee; een bouwhelm zou mijn man een hoofdwond bespaard hebben!
 • La Palma verrassend groen eiland. Pittige maar aantrekkelijk wandelingen met uitstekende accomodaties. Helkaas was het weer niet altijd fantastisch waardoor 1 wandeling niet door kon gaan.
 • La Palma is een veelzijdig eiland met een overweldigende natuur en erg vriendelijke bevolking!!! Voor herhaling vatbaar
 • Wij vonden deze reis echt perfect georganiseerd en hebben er erg van genoten.
 • wandelvakantie door heel afwisselende landschappen
 • Mooie wandelingen! Onvoorspelbaar weer in april.
 • La palma is een waarschijnlijk niet zo bekend wandelland, maar zeker de moeite waard. Het land dat gevormd is uit lava uit vulkanen, laat een diepe indruk achter met zijn diepe dalen en hoge toppen. De mensen op het eiland zijn ook uiterst behulpzaam en aardig. Een eiland dat je als wandelaar niet mag missen.
 • La Palma is een prachtig eiland.
 • Prachtige tocht, pittige wandeling. schitterende natuur, een reis die zeker aan te raden is voor de echte natuurliefhebber.
 • alles oke
 • mooie, zeer afwisselende wandelingen
 • La Palma, het ideale wandeleiland. Perfect om een week te wandelen, elke dag een andere omgeving/wandeling in steeds aangename temperaturen.

Data en prijzen

1 januari 2015 - 23 december 2015
€ 1290 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 885 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 710 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 710 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
24 december 2015 - 3 januari 2016
€ 1310 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 905 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 730 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 730 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Spanje - La Palma

Wilt u La Palma combineren met een arrangement op een ander eiland, bv Tenerife, Gomera of Gran Canaria, dan kunt u op www.fredolsen.es zoeken naar een geschikte veerbootverbinding.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Spanje - Gran Canaria

Code 321155 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 690,- per persoon
select

Spanje - La Gomera

Code 321006 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 535,- per persoon
select

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Miau (Madrid)

Het gebouw van het hotel, met neoklassieke façade, dateert uit de 18de eeuw. Een groot aantal kamers biedt uitzicht op het Santa Ana-plein. De kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken.
vanaf € 45,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden